30 utvalgte reiselivsnyheter sortert geografisk

Flyr åpner for salg av flybilletter gjennom reisebyråene
«Flyr har inngått samarbeid med det globale distribusjonssystemet Amadeus om salg av flybilletter. Med denne løsningen på plass kan kunder nå også bestille sin reise med Flyr gjennom reisebyråer i Norge.» Kilde: reiseliv1.no.

Mener det er for tidlig å friskmelde Norwegian tross rekordoverskudd
«I andre kvartal 2022 hadde Norwegian 5 millioner passasjerer, opp fra 400.000 samme periode i fjor og 2,2 millioner i forrige kvartal. .. Til tross for rekordoverskuddet var selskapet ned over fem prosent på Oslo Børs i morgentimene torsdag.» Kilde: nrk.no.

Svenske forbrukermyndigheter etterforsker SAS
«Svenske forbrukermyndigheter har startet etterforskning av SAS etter sommerens streik. Det er mistanke om at flyselskapet har brutt loven på flere punkter.» Kilde: dn.no. 

Innlegg: Havila kystruten stenger kystbefolkningen ute
.. tar bare biler for de som reiser halv rundtur, altså hele strekningen mellom Bergen og Kirkenes. Det betyr at kystbefolkningen ikke lenger får bruke denne muligheten. Det er blitt et skille mellom turister og oss som bruker hurtigruten til transport.» Kilde: tk.no.

Nord-Norge:

Lokalbefolkningens rettigheter til laksefiske skal respekteres (Finnmark)
«Det er viktig å sikre gode bestander av laks, men det er også viktig at Finnmarksloven ligger til grunn for forvaltningen av elvene, skriver Jan Olli, direktør i FeFo.» Kilde: nordnorskdebatt.no.

Nå må vi fortsette vernet gjennom bruk (Finnmark) +
«De to gammene, «Trygga» fra 1851 og «Hygga» fra 1896, som står på Reinøya utenfor Vardø, er restaurert. Videre vern krever jevnlig bruk at kulturarven. Men naturreservatet er vanligvis stengt for allmenheten.» Kilde: ifinnmark.no.

Hyttebygging er ein type inngrep som endrar eit område (Troms)
«I framtida, anten det gjeld dette eller andre område, så ynskjer me oss ferskare utgreiingar om naturmangfald og negative konsekvensar for viktige eksisterande næringar som reindrifta.» Kilde: nordnorskdebatt.no.

Stor interesse for lederstillingen i Arctic Train (Troms) +
«Tosifret antall personer har vist interesse for daglig lederstillingen i Arctic Train i Narvik. Det Tromsø-plasserte selskapet ble i sommer ny majoritetseier i Arctic Train AS, et norsk jernbaneselskap etablert i 2019 i Narvik som driver med passasjertransport med tog på Ofotbanen og nærliggende områder.» Kilde: fremover.no.

Disse skal lede Haukland-prosjektet (Nordland) +
«Vestvågøy kommune har nå valgt et styre som skal lede arbeidet med å bygge besøksanlegget på Hauklandstranda.. Anne Sand, Bjørg Elin Kärn, Trond-Ketil Olsen og Nils Kaltenborn.» Kilde: lofotposten.no.

Midt-Norge:

Det er noen hoteller som utnytter messa – det er litt trist +
Trondheim: «Nor-Fishing er av verdens største teknologimessen innen fiskeri og foredling – og en av de messene hvor gjestene bruker mest penger. De er villige til å betale. Men noen spør seg om når det blir for dyrt. – Dessverre er det noen hoteller som utnytter messebesøket med å skru opp prisene.» Kilde: nidaros.no.

Filmselskaper positive til Røros:– Helt fantastisk å være her +
«Innspilling av filmer og serier for TV og strømmetjenester gir gode inntekter til Røros og regionen rundt, viser en rapport Destinasjon Røros har utarbeidet i samarbeid med Solveig Sigmond Ræstad i Midgard Film Commission i Trøndelag.» Kilde: fjell-ljom.no.

Sp-topp ønsker tak på hyttebyggingen +
Oppdal: «Dyrkbar jord må totalfredes.» Kilde: opp.no.

Fjord-Norge:

Noregsferien dei aldri vil gløyma (Vestland) +
«Det er ikkje vanskeleg å møta noregsmotiverte turistar i Jostedalen. Sogn Avis blei kjend med eit tilfeldig utval og det var ingen slump at dei hamna på det norske vestlandet.» Kilde: sognavis.no

Siktar ikkje mot eldre utanlandske turistar (Vestland)
«Musikar Kjartan Lauritzen har flytta heim til Balestrand for å ta over familiehotellet. Med det håpar han å treffe eit anna publikum enn dei som tidlegare har kome til bygda.» Kilde: framtida.no.

Dette skal bli Norges råeste hotellrom (Vestland)
«Johannes Einemo er ikke som alle andre hotelldirektører. I 2017, som 32-åring, kjøpte han Lærdalsøren Hotell og har siden dyrket sin lidenskap for bil med verneverdig trehusbebyggelse rundt seg.På kort tid har hotellet blitt et kjent samlingspunkt for en rekke bilentusiaster.» Kilde: tv2.no.

There’s a new Michelin star in town (Vestland)
«In 2019 BARE Restaurant was the first restaurant ever in Bergen to be awarded a Michelin star. Earlier this summer they deservedly retained their star. .. Lysverket was also awarded their first star, doubling the number of Michelin stars in the Bergen restaurant scene.» Kilde: visitbergen.com. 

Landstrøm­anlegget i Bergen skulle aldri vært bygget (Vestland) +
«I Bergen kobles hvert tiende cruiseskip som anløper til landstrøm. Høyspentanlegget til 150 millioner kroner kan levere nok strøm til å forsyne Askøy. Forsker Carlo Aall hos Vestlandsforskning i Sogndal mener anlegget på Skolten aldri skulle vært bygget. – Cruise er en næring i solnedgang.» Kilde: bt.no.

«All time high» for Destinasjon Eidfjord (Vestland) +
«Tysdag vart det sett ny besøks- og omsetnadsrekord ved turistinformasjonen i Eidfjord. – Me var spente før sesongen, både på om cruisetrafikken ville ta seg opp igjen og på andre gjester. Men april starta med eit pang, og det har berre gått oppover, fortel dagleg leiar i Destinasjon Eidfjord, Marit Stadheim.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Øst-Norge:

Kari Roll-Matthiesen blir ny direktør på Kistefos Museum (Innlandet)
«Med 13 år som på Hadeland Glassverk, seks av dem som administrerende direktør, er Kari Roll-Matthiesen signert som ny direktør på Kistefos Museum. Hun overtar jobben etter Birtgitte Espeland som i sommer fikk jobb som daglig leder på Vebjørn Sands Roseslottet i Oslo.» Kilde: hadeland.no.

Åpner snart Villa Breen på Brårud i Nes (Akershus) +
«I fem år har Anne Kirsti Melhus (57) jobbet med å forvandle tre trehus fra 1800-tallet til hotell. Snart åpner hun for gjester.» Kilde: rb.no.

Vi trenger ny daglig leder til Oslos nye attraksjon! (Oslo)
«Paradox Museum Oslo søker General Manager / Daglig leder. .. Med over 70 paradoks-baserte utstillinger, tilbyr vi mer forundrende, forvirrende og oppsiktsvekkende opplevelser enn noen andre i verden som tilbyr lærerik underholdning.» Kilde: finn.no.

Nye kompetansehevingskurs for Oslos utelivsansatte (Oslo)
«Etter at pandemien satte en stopper for Salutt-kurset til Oslo kommune, er det igjen duket for kompetanseheving for byens utelivsansatte. Alle som jobber med servering av alkohol etter klokken 01.00 om natten, skal ha kurset.» Kilde: reiseliv1.no.

Dødsing kan bli gigantisk (Oslo) +
«Dødsing vises nå på amerikansk fjernsyn, har fått internasjonale stjerner og sammenlignes med da snowboard tok av på 90-tallet. Til helgen er det VM i Døds i Oslo, og for første gang er det et ekte verdensmesterskap.» Kilde: friflyt.no.

Leid ut 59 av 64 dager siden åpningen (Akershus)
Svartskog: «Kystledhytta Heidehaugen rett sør for Ingierstrand bad åpnet for utleie fredag 17. juni. Frem til skolestart har den bare stått tom fem av 64 dager – eller rettere sagt netter.» Kilde: oblad.no.

Redningshelikopter måtte hente cruiseskip-passasjer (Vestfold) +
«Losbåt og redningshelikopter bisto cruiseskipet da en passasjer måtte fraktes til land.» Kilde: op.no. 

Lei bålbrenning og manglende toalett – foreslår campingforbud (Telemark) +
«I likhet med mange tinndøler, er driverne av Gavlen Fjellhandel, lei toalettproblematikken og manglende respekt for bålforbud langs bygdeveiene og på de fine naturperlene. – Turister er mer enn velkommen, men tilrettelegging og forebygging er et must, sier Annette Lien.» Kilde: rablad.no.

Fra 50 000 til 200 000 kroner i strøm (Telemark) +
«Kristian Samnøen, direktør på Rauland høgfjellshotell, mener det må skje noe med strømstiuasjonen raskt og forteller at situasjonen er kritisk. Til tross for godt med besøk på hotellet går de i minus på grunn av de høye strømprisene.» Kilde: 

Sørlandet:

Vi vil skape mest mulig liv på Fjordhotellet +
«1. september tar Unike Hoteller over Tvedestrand Fjordhotell. Ny hotellsjef er ansatt, og planene er lagt. I hvert fall nesten. Morten Christensen er konserdirektør i Unike hoteller. Unike hoteller har som mål å gjenskape den ærverdige hotellfølelsen, og vil ha hoteller med sjel.» Kilde: tvedestrandsposten.no.

Anbefalte attraksjoner i Iveland 
«Vi stilte noen spørsmål til ansvarlig for kultur og informasjon i Iveland kommune, Finn Terje Uberg, om lokale severdigheter og kulturattraksjoner. – Opplev friluftslivet på de 365 skogkledde øyene og holmene.» Kilde: reiseliv1.no.

Mat i Sentrum på Torvet 3. september
Kristiansand: «Lørdag 3. september arrangeres Mat i Sentrum. Da fylles Torvet med lokal mat fra bugnende boder og griller, underholdning og aktiviteter. Arrangementet retter søkelyset mot nærdyrka mat og urbant landbruk.» Kilde: kristiansand.kommune.no.

Del gjerne!