31 utvalgte reiselivssaker denne tirsdagen..

Snarveier: Nasjonalt / Nord-Norge / Midt-Norge / Fjord-Norge / Øst-Norge / Sørlandet / Annet

Vil sette punktum i 2026: – Kan ikke fortsette
«Både Rødt og MDG ønsker å sette stopper for fossildrevne cruiseskip innen 2026. De er imidlertid uenige i spørsmålet om lokal kontroll.» Kilde: ao.no. 

Innlegg: Skipene som holder liv i kystbygdene
«Få, om noen bransjer har vært sterkere destinasjonsbyggere i Norge enn cruisebransjen. Den skaper arbeidsplasser, bygger opp distriktene og bærer norsk kulturarv inn i fremtiden.» Kilde: smp.no.

Innlegg: Kroppen har forflyttet seg. Men ikke hodet
«Nå er det charterturistenes tur til å dra på plyndringstokt, fordi de kan. Med mottoet: Billigst mulig og enklest mulig – for meg. Det underlige er at jo mer vi reiser, jo dårligere reisende har mange blitt.» Kilde: thetravelinspector.no.

Innlegg: Fabian Stang om Thons ønske om strømstøtte
«Tidligere Høyre-ordfører i Oslo, Fabian Stang, mener næringslivet er blitt bortskjemt når de ber om strømstøtte. – Det er ikke det offentliges oppgave å sikre overskudd. .. Selv ikke arbeidstagerorganisasjonene NHO og Virke ser øye til øye der..» Kilde: e24.no.

Høyskolen Kristiania med PhD-stipend innen reiseliv
«PhD fellowship in Communication and Leadership. The fellowship is part of the project ‘Disability representation in the marketing of adventure tourism’.» Kilde: finn.no.

SAS-ekspert: – Godt nytt, men redder ikke selskapet
«Prosessen med å redde SAS fra totalhavari har kommet et godt stykke videre etter helgen. Fremover ser det ut til at selskapet kan få to dominerende eiere: Den danske stat og et finansselskap i USA.» Kilde: flysmart24.no.

Nord-Norge

Utvikling av det reindriftsbaserte reiselivet (Finnmark) +
«Kreativ Industri skal det kommende halvåret utrede utviklingen av det reindriftsbaserte reiselivet. Lone Synnøve Heggnog Anja Christensen skal fram til desember hente inn informasjon og utrede reindriftsbasert reiseliv.» Kilde: ifinnmark.no.

Reiseliv i endring:– Unikt, lokalt og kortreist gjelder (Finnmark) +
«Det er det kortreiste, lokale og unike som er i fokus hos Visit Hammerfest for tiden. – Det handler om en menneskelig kontakt..» Kilde: hammerfestingen.no.

Visit Vesterålen søker reiselivsmedarbeider (Nordland)
«Visit Vesterålen lyser nå ut en 50 % midlertidig stilling som reiselivsmedarbeider ut året 2022.» Kilde: vol.no.

Turistene valfarter til Helgeland for å «gå på vannet» (Nordland) +
«Hvem har ikke lyst å gå på vannet, spør Brønnøy-ordfører Eilif Trælnes (Sp). Det nye tidevannsprosjektet til arkitektkontoret Snøhetta i kommunen hans, er på kort tid blitt et reiselivsikon.» Kilde: nationen.no.

Midt-Norge

Anbefalte opplevelser i Overhalla
«Vi stilte noen spørsmål til enhetsleder for kultur i Overhalla kommune, Siri Hongseth, om lokale serverdigheter og kulturattraksjoner.» Kilde: reiseliv1.no. 

Tidenes beste håper Namsos-festen inspirerer bredden +
«Det er jo fantastisk det som skjer her, sier Gunn-Rita og kikker seg rundt på Festplassen, der masse folk hadde samlet seg for å følge starten på proffrittet Arctic Race of Norway.» Kilde: namdalsavisa.no.

Økte besøkstallet med 20.000 mennesker: – Øl er den nye vinen +
«Det ble slått flere rekorder da Oi! Trøndersk Mat og Drikke arrangerte bryggerifestival i Trondheim i slutten av juli. Festivalen som ble arrangert mellom 28. og 30. juli resulterte i rekorder i besøkstall, salg og deltakende bryggerier.» Kilde: nt24.no.

100 fornøyde gjester la igjen penger til sykkelpark +
Oppdal: «20 guider. De 100 deltakerne kommer fra hele landet, og mange har reist langt for å delta. Lørdag og søndag var deltakerne med på ulike turer, og det ble plass til en afterbike utenfor bakeriet Sprø.» Kilde: opp.no. 

Fjord-Norge

Vil vidareutvikle tusenårstaden i Bremanger (Vestland) +
«Kolset Krins Utviklingslag ønsker å utvikle området vidare ved å lage eit utsiktspunkt over skipsleia i Skatestraumen. Det kjem fram i ein søknad om dispensasjon og byggeløyve frå Johan Lofnes i arbeidsgruppa i Kolset Krins Utviklingslag.» Kilde: firdaposten.no.

Har hatt færre besøkande i Bremanger (Vestland) +
«Ved turistinformasjonen i Bremanger har dei sett færre besøkande i år enn i fjor. Turistverten meiner besøkstala heng saman med det dårlege vêret..» Kilde: fjt.no.

Slik skal det bli på Førde camping (Vestland) +
«Vi håpar å kunne utvide campingplassen, slik at vi kan vere med på å heve Førde som turistområde. Vi har i gang fleire prosjekt, men det vi ser fram til no er å få på plass dei nye hyttene, fortel dagleg leiar for Førde Gjestehus og Camping, Bjørn Inge Geithus.» Kilde: firda.no.

Hit reiste mange med båt i helga (Vestland) +
«Gjestehamna på Årdalstangen var full av båtar under Målrock. Meierihopen Gjestehamn er nyrestaurert og ligg rett utanfor Klingenberg hotell. Båtfolket meiner det må på plass slike tilbod fleire plassar i Sogn.» Kilde: sognavis.no.

Her er den kalde sommeren (g)ull verdt (Vestland) +
«Det blir ikke 47 grader her ute. Dårlig vær er bra for oss (Norlender Knitwear på Hosanger). I sommer har turistene fått kuldesjokk, det ser vi på de økende salgstallene, humrer markedssjef Astrid Tveiten.» Kilde: ba.no.

Haugesund har sydet av liv hele sommeren (Rogaland) +
«De gode tidene kom kanskje med cruiseturistene, men stadig flere lokale og utenbys turister finner også veien til byens handlegate. – Vi har hatt en fantastisk start på sommeren, «all time high». – Tror flere forstår viktigheten av et levende bysentrum.» Kilde: h-avis.no.

Bra hotell-sommer: – Ser potensialet i hotellet (Rogaland) +
«Da koronapandemien brått gjorde alt så komplisert, var reiselivs- og hotellbransjen noen av de som kjente restriksjonene mest på kroppen. Ved Sola Strand Hotel valgte de å se fremover, og nå ser de resultater.» Kilde: solabladet.no.

Øst-Norge:

Øst-Norge

Med de strømprisene som er nå er det galskap å starte opp
«De skyhøye strømprisene i Sør-Norge sender sjokkbølger inn mot den kommende skisesongen. Nå håper bransjeorganisasjonen på hjelp og forståelse, mens små anlegg frykter de må holde stengt.» Kilde: friflyt.no.

Tomm kartlegger turistene i Valdres (Innlandet) +
«Tomm kartlegger ferien til Philip og mange av de andre turistene i Valdres. – Det er et veldig spennende prosjekt, hvor vi intervjuer de utenlandske turistene for å finne ut mer om hvem de er og hvorfor de kommer hit.» Kilde: avisa-valdres.no.

Har du besøkt helvete naturpark? (Innlandet)
«Vi stilte noen spørsmål til enhetsleder for kultur og informasjonsforvaltning i Gausdal kommune, Edel Klaape-Aasdal, om lokale severdigheter og kulturattraksjoner.» Kilde: reiseliv1.no.

Den nasjonale kulturlandskapsprisen 2022 til Stange Vestbygd (Innlandet)
«Det er nå ca. 40 medlemmer i nettverket, hvorav ca. 20 har et tilbud om enten overnatting, servering, gardsutsalg, omvisning, åpen gård og aktiviteter, eller en kombinasjon av flere tilbud.» Kilde: kulturarv.no.

Red Bull Cliff Diving.. in Oslo
«If you didn’t catch Saturdays cliff diving from the Oslo Opera House here are a few amazing shots from the event.. Osloites and visitors came out in large numbers to watch the pretty spectacular dives» Kilde: facebook.com/VisitOslo.

Øyafestivalen med klimasatsing (Oslo)
«Øya har som mål å være blant verdens mest miljøvennlige festivaler, og i år er miljøtemaet bærekraftig mat. 20 av 25 matboder blir kjøttfrie.» Kilde: dagsavisen.no.

Ble sittende fast i Halden (Østfold) +
«Styrbjörn Hansson og Kicki Sjögren var på vei hjem til Göteborg da de plutselig sto fast på Halden stasjon. Feil på toglinja førte til at toget ikke kunne kjøre videre, og ingen busser hadde kapasitet til å kjøre til Göteborg mandag kveld.» Kilde: ha-halden.no.

Er du vår neste verdensarvskoordinator? (Telemark)
«Notodden kommune søker Verdensarvkoordinator. Rjukan Notodden Industriarv kom inn på UNESCOs verdensarvliste i 2015. Vår nye verdensarvkoordinator vil ha en sentral rolle..» Kilde: finn.no.

Sørlandet

Har spanet og jaktet: – Må løpe det vi orker +
«Hotellene og restaurantene er klare for Arendalsuka. Men legger ikke skjul på at de har akkurat det de trenger av folk og ikke en eneste til overs. – Vi må løpe alt vi orker, innrømmer Marianne Kalleberg på Madam Reiersen.» Kilde: agderposten.no.

Annet

Stor uenighet om russisk turistnekt på toppmøte i Oslo
«De nordiske statsministrene og Tysklands forbundskansler fremsto samlede om både fornybar energi og forsvarssamarbeid. Men et spørsmål om russisk turistnekt fikk temperaturen til å stige.» Kilde: nrk.no.

Del gjerne!