32 reiselivsnyheter finner du her denne tirsdagen

Nye kurs for gode opplevelser
«Nå er Høve Støtt og Innovasjon Norge klare med nye opplevelseskurs for reiselivet.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Penger til friluftsliv i Norge
«56 prosjekt for friluftsliv i hele landet får nå støtte fra «Statskogmillionen».» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Nye hyttefelt kan bli pålagt å betale CO2-avgift
«Utbyggere av nye hyttefelt bør være forberedt på at de kan bli pålagt CO2-avgift. Miljødirektoratet går i en rapport gjennom mulighetene for å innføre en avgift på CO2-utslipp fra utbygging på ubebygde arealer.» Kilde: hytteavisen.no.

Nytt temahefte: Villrein og ferdsel
«Villrein og ferdsel har vært et høyaktuelt tema i lang tid. Nå er en rekke artikler om temaet fra perioden 2009 til 2021 samlet i et nytt temahefte, hvor en rekke NINA-forskere er blant forfatterne.» Kilde: nina.no.

NHO, Virke og LO mer fornøyd med andre utgave av lønnsstøtteordningen
«Samtidig sørger «alle eller ingen»-prinsippet for at flere enn nødvendig blir permittert, mener arbeidsgiverorganisasjonene Virke og NHO.» Kilde: e24.no.

Økt maksbeløp per ansatt og utsatt frist for å hente tilbake permitterte
«Mandag 20. ble det enighet i Stortinget om å øke maksimalt støttebeløp per ansatt til 40 000 per ansatt, i tillegg til to dagers ekstra frist til å hente tilbake permitterte ansatte som skal med i ordningen.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Torill Renaa om den nye lønnsstøtteordningen: – Fortsatt stor usikkerhet
«Sent søndag kveld kom regjeringen med det de mener er en mer fleksibel lønnsstøtteordning. – Regnestykkene er fortsatt for kompliserte til å vite hvilken taktikk som er riktig, sier Torill Renaa.» Kilde: e24.no.

Parat mener stønadsperioden for permitterte må utvides
«Folketrygdens bestemmelser om full stønadsperiode for permitterte er på 104 uker. For mange permitterte innenfor hotell- og restaurant, reiseliv og luftfart er snart dette taket nådd. Parat-leder Unn Kristin Olsen sier disse arbeidstakerne nå risikerer å miste retten til dagpenger.» Kilde: parat.no.

Color Line-ansatt ut mot lønnsstøtteordningen: − Jeg gikk rett i kjelleren
«Rune Sveum var en av 700 ansatte som fikk permitteringsvarsel fra Color Line. Han mener flere kunne beholdt jobben dersom lønnsstøtteordningen var lagt opp annerledes.» Kilde: vg.no.

3,3 millioner flypassasjerer i november
«Antall passasjerer ved norske flyplasser gikk opp med 232 prosent i november 2021 sammenlignet med november 2020. .. Sammenlignet med november 2019 sank passasjertallet med 25 prosent.» Kilde: ssb.no.

Norse Atlantic Airways mottar sitt første fly
«Den viktige milepælen ble markert på Oslo lufthavn da flyet av typen Boeing 787-9 Dreamliner landet litt før klokken 11 mandag morgen.» Kilde: travelnews.no. 

Flytopp vil stramme grepet mot uvaksinerte passasjerer
«Ryanair-sjef Michael O’Leary tar nå til orde for at uvaksinerte bør nektes ombord på fly.» Kilde: dinside.dagbladet.no.

Nord-Norge:

Frykter alvorlige konsekvenser for næringslivet (Svalbard) +
«Visit Svalbard og lokalstyreleder Arild Olsen kaller situasjonen for alvorlig og etterspør gode støtteordninger. Det kan resultere i en Svalbardpakke 3.» Kilde: svalbardposten.no.

Ros til Visit Nordkapp i kommunestyre (Finnmark)
«Det var mye ros til destinasjonsselskapet Visit Nordkapp da masterplanen for reiseliv ble behandlet i Nordkapp kommunestyre på torsdag.» Kilde: radionordkapp.no. 

Er du vår nye reiselivssjef? (Troms)
«Visit Senja Region SA søker ny reiselivssjef til Senjaregionen – et reisemål i rivende utvikling. Stadig flere oppdager våre mange levende lokalsamfunn og fantastiske natur.» Søknadsfrist: 15.01.2022. Kilde: finn.no.

Midt-Norge:

Air Leap bytter flytype på Røros
«Fra og med 3 januar setter Air Leap inn Fokker 50 på Røros i stedet for Saab 340. Det er det svenske flyselskapet Amapola som kommer til å fly for Air Leap under en periode frem til en langsiktig løsning er på plass.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Røros Hotell stenger – Bergstaden har juleåpent +
«Etter utsjekk tirsdag stenger Røros Hotell dørene og permitterer ansatte. Bergstadens Hotel har åpent, men permitterer brorparten av de ansatte.» Kilde: retten.no.

Hotelltrio på storhandel – her er planene for indrefileten +
Oppdal: «Hotelldriver-trio legger flere millioner på bordet og sikrer seg sentrumstomt der de planlegger Oppdals største leilighetssatsing.» Kilde: opp.no.

Fjord-Norge:

Visit Nordvest er i julestemning (Møre og Romsdal)
«I årets julehilsen mimrer vi tilbake til da vi sendte julekort i posten, og har som dere ser et julekort fra alle våre 13 kommuner i Nordmøre og Romsdal.» Kilde: visitnw.wordpress.com.

Jublar for lønsstøtte – trekker tilbake alle permitteringane (Vestland)
«Den nye lønsstøtteordninga gjer at hotelleigaren no har trekt tilbake varselet om permittering for 80 tilsette på Hotel Alexandra i Loen.» Kilde: nrk.no.

Det var som om roa senka seg (Vestland)
«Tobarnsmora frå Gloppen i Sogn og Fjordane er uvanleg nøgd med at fleirtalet på Stortinget no har auka ramma for økonomisk støtte til næringslivet, den såkalla lønsstøtta.» Kilde: nrk.no.

Det er bra at det kommer mer penger på bordet (Rogaland)
«Regjeringen har sikret flertall for økning i lønnsstøtteordningen. Det hjelper på for bedrifter som Grand Hotell. Men direktør Geir Sølve Hebnes Sleveland forteller at de fortsatt har et krevende regnestykke å jobbe med.» Kilde: dalane-tidende.no.

Øst-Norge:

Skistar åpner vintersesongen med rekordhøye bookingtall (Innlandet/Buskerud)
«Skistar med milliardinvesteringer i fremtidens fjellanlegg. Den høye etterspørselen etter en aktiv ferie med alpin skikjøring i Skandinavia er sterkere enn noen gang.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Magisk jul og nyttår i Trysil – dette gjelder nå (Innlandet)
«I Trysil rigger de seg til jule- og nyttårsfeiring i fjellet. Magiske utendørsopplevelser venter, og det tilrettelegges for at gjestene skal føle seg trygge i Trysil. Se hva som gjelder i Trysil i jula.» Kilde: abcnyheter.no.

These are the hottest new destinations (Oslo)
«Journalist Lauren Ho har plukket ut Oslo blant åtte destinasjoner som Ultratravels lesere bør ha på radaren i 2022.» Kilde: facebook.com/VisitOslo.reisebransje/

Color Line varsler permittering av ytterligere 700 ansatte (Oslo)
«Som følge av regjeringens strenge smittevernstiltak, har Color Line besluttet å ta M/S Color Magic midlertidig ut av drift på ruten Oslo-Kiel fra 29. desember og søsterskipet M/S Color Fantasy fra 10. januar.» Kilde: travelnews.no.

Trekker tilbake permitteringsvarsel (Oslo) +
«Tross usikkerhet rundt betingelsene i lønnsstøtteordningen, valgte restaurantkjeden Lava Oslo mandag å trekke tilbake permitteringsvarsel for omtrent 50 ansatte. Det er stor usikkerhet i bransjen om hvordan reglene slår ut.» Kilde: dn.no.

Permittert for tredje gang: – Jeg er kjempebekymret (Oslo)
«Utelivet har blitt nødt til å stenge ned for tredje gang, og mange mister en jobb å gå til. – Det er slitsomt med usikkerheten. Vi vet ingenting.» Kilde: e24.no. 

Bedriftsrådgiver reiseliv og ansvarlig for Start Opp (Telemark)
«Telemark Næringshage AS søker bedriftsrådgiver .. reiseliv og ansvarlig for Start Opp i Vest-Telemark.» Søknadsfrist: 15.01.2022. Kilde: finn.no.

Sørlandet:

Caledonien beholder de ansatte på jobb +
«Hotelldirektør Hege Julianne Nevestad var veldig fornøyd med mandagens forbedringer av lønnsstøtteordningen.» Kilde: fvn.no.

Annet:

Ekspert med klar oppfordring: – Bestill sydenferien nå
«Flyeksperten tror på lave billettpriser i januar. Til våren kan det være fullt.» Kilde: tv2.no.

Smitteutbrudd på verdens største cruiseskip
«Reisen med The Symphony of the Seas blir solgt inn som «verdens tryggeste». Nå er giganten rammet av et smitteutbrudd.» Kilde: abcnyheter.no.

Del gjerne!