32 reiselivsnyheter finner du i dagens nyhetsbrev

Takkes for en formidabel innsats
Bente Bratland Holm slutter i Innovasjon Norge. Hun har i løpet av de siste fem årene vært sentral i store omstillingsprosjekter og dypt engasjert i oppdraget med å utvikle en nasjonal reiselivsstrategi, som har høstet internasjonal anerkjennelse.» Kilde: business.visitnorway.com.

Nasjonal reiselivsstrategi 2030 – Sterke inntrykk med små avtrykk
«I 2020 fikk Innovasjon Norge oppdrag fra regjeringen Solberg om å lage en ny nasjonal reiselivsstrategi. Strategien fra Innovasjon Norge ble lansert i mai 2021 og foreslår 23 tiltak som peker ut kursen for norsk reiseliv fram mot 2030.» Kilde: regjeringen.no.

Statsministeren: Skjenke-stoppen blir stående til neste uke
«Tross press fra flere partier, oppheves ikke det nasjonale skjenkeforbudet. Men statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier de jobber med en ny vurdering.» Kilde: e24.no.

Søksmål mot staten etter skjenkestoppen?
«NHO har hyret inn advokater for å undersøke mulig søksmål mot staten etter skjenkestoppen. Det sier administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold til Dagens Næringsliv.» Kilde: e24.no.

Regjeringen vurderer koronasertifikat fra neste uke
«Dersom det viser seg at koronavaksinen også beskytter mot smitte av omikronvarianten, kan regjeringen allerede neste uke foreslå å innføre bruk av koronasertifikat i Norge.» Kilde: nrk.no.

Korona-sertifikatet får begrenset gyldighet fra februar
«De som har korona-sertifikat basert på at de har to doser vaksine, vil oppleve endringer fra 1. februar. Da blir tiden sertifikatet er gyldig, bli innskrenket.» Kilde: flysmart24.no.

Frykter økning i konkurser og tvangsavviklinger
«Fersk statistikk viser at antallet konkurser sank med nesten ti prosent i 2021 sammenlignet med året før. Den største nedgangen gjennom pandemien finner man i restaurantbransjen.» Kilde: advokatbladet.no.

Espen Aubert-selskap vil ta over First Hotels-kjeden
«Haare-familien selger seg helt ut, og investorene Kristian Lundkvist og Espen Aubert er blant de som tar over hele franchiseplattformen.» Kilde: e24.no.

Omikron herjer, men én drøm klarer vi ikke gi slipp på
«Etter snart to år med pandemi og smitteverntiltak er mange skeptiske til utenlandsferie. Men for nordmenn lokker fortsatt drømmen om sol og varme. «De siste to dagene har vært de beste på lenge, sier Maria Bjelland, selgerleder i reisebyrået Tickets butikk i Oslo sentrum.» Kilde: tv2.no.

Intens priskrig – flyselskapene kaster billetter etter folk
«Flyselskapene pøser i disse dager ut billige billetter gjennom sine nyttårssalg, og det til priser som får det til å virke som om de kaster billetter etter oss.» Kilde: flysmart24.no.

Tøff start for Flyr – kun halvfulle fly så langt
«Det nye norske flyselskapet Flyr har fått en tøff start. Pandemien har redusert folks reiseaktivitet, med den følge at flyene til Flyr knapt er halvfulle.» Kilde: flysmart24.no.

Fikk sydenferien spolert – SAS skyldte på corona
«Flyreisen ble drastisk endret i siste liten, og SAS pekte på restriksjoner som følge av corona-pandemien som årsak. Den holdt ikke.» Kilde: abcnyheter.no.

Nord-Norge:

Overnatting i november på 2019-nivå – men fortsatt stor usikkerhet
«Nord-Norge har en økning på 10 prosent på hotell, camping, hyttegrender og vandrerhjem per november 2021 sammenlignet med november 2020, mens Norge totalt har en økning på 13 prosent. ..men fortsatt stor usikkerhet om de kommende måneder.» Kilde: reiselivinord.no.

Innlegg: Hva klager Svalbard på…?
«Det antydes fra enkelte hold at reiselivet og lokalbefolkningen klager uten å presentere alternative forslag. Vi mener dette er en forvrengt fremstilling, som kan imøtegås gjennom eksempler på nettopp det motsatte.» Kilde: svalbardposten.no.

Støres ordførere ut mot regjeringens skjenkestopp
«Kultur- og uteliv betaler en skyhøy pris for skjenkestopp – samtidig som kun en håndfull personer er innlagt på UNN. – Vanskelig å forklare, mener Tromsø-ordføreren.» Kilde: vg.no.

Jeg er nå byens partysjef (Nordland)
Mo i Rana: «Hege H. Martiniussen (40) er nytilsatt arrangementssjef ved Scandic Meyergården Hotell. Hun skal holde i trådene for at arrangementer i Spektrum oppleves knirkefritt. Nå ser hun fram til at myndighetene gir grønt lys for arrangementer igjen.» Kilde: ranablad.no.

Deler av løypenettet er åpnet (Nordland)
«1. januar ble deler av løypenettet for snøskuter åpnet, og snart vil skuterkjørerne få rundt 36 mil å boltre seg på denne sesongen i kommunen. Det er gode snøforhold, sier Karl Olav Bostad, kommunalsjef for næring og tekniske tjenester i Hattfjelldal kommune.» Kilde: helg.no.

Midt-Norge:

Når skjenkestoppen er over: – Vis samfunnsansvar, gå mer på byen
«Daglig leder Arild Klokkehaug I Næringsforeningen i Levanger mener utelivsbransjen ofres av regjeringen.  I verste fall vil skjenkestoppen bety at en rekke småbyer vil miste sitt eneste sosiale samlingspunkt..» Kilde: t-a.no.

Fjord-Norge:

Birger lokkar turistane til Undredal (Vestland)
«Birger Nedberge har ulike konsept klare for å ta imot turistar til heimgarden i Undredal. – Vi satsar på arrangement for lukka lag.» Kilde: firda.no.

Rekordmange norske turistar i Hardanger i 2021 (Vestland)
«Sjølv om totale gjestedøgn har gått ned i Hardanger, har pandemien gjeve nokre positive trendar for regionen.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Status på sosiale medier ved inngangen til 2022 (Vestland)
Bergen: «Vi har i 2021 opplevd god vekst på både Facebook og Instagram .. men vi har selvsagt ambisjoner om  å klare å treffe enda flere.. Det er mange ting vi skal ha fokus i 2022, men vi har 2 områder vi skal ha litt ekstra fokus på:..» Kilde: facebook.com.

I annerledesfylket økte salget med 15 prosent (Rogaland) 
«Mens salget av nye bobiler sank med 9 prosent på landsbasis, økte det med 15 prosent i Rogaland i 2021. To forhandlere representerer merkene som skiller seg ut.» Kilde: bobilverden.no.

Stavanger varsler nye sverd­slag om drømme­tomt (Rogaland) +
««Nei» var svaret fra Forsvaret da Stavanger kommune ønsket å kjøpe tomt til et vikingsenter i Hafrsfjord. Nå prøver politikerne seg på nytt.» Kilde: aftenbladet.no.

Øst-Norge:

Fortviler: – Katastrofal periode
«Nedstengning og skjenkeforbud er alt annet enn god butikk for afterski-stedene. Nå krysser de fingrene for at kranene kan åpnes før heller enn seinere.» Kilde: borsen.dagbladet.no.

Axanei fekk ja til å teste seg – hundrevis av andre sendt rett forbi (Akershus)
«Dumitru er glad for at han fekk teste seg då han kom til Gardermoen, men er uroa over alle dei som slepp rett forbi testkøen.» Kilde: nrk.no.

Brim Explorer søker Marketing & back-office coordinator (Oslo)
«Brim Explorer is a modern tourism company trying to show sustainable tourism is possible.» Frist: 20.01.2022. Kilde: finn.no.

Sørlandet:

Visit Sørlandet nettsider med 3 millioner sidevisninger i 2021
«Som digital turistinformasjon og markedsføringskanal er visitsorlandet.com en av de viktigste kanalene til Visit Sørlandet. I løpet av 2021 har Visit Sørlandets nettsider (visitsorlandet.com) hatt over 3 millioner sidevisninger, en 33% økning sammenlignet med 2020.» Kilde: utvikling.visitsorlandet.com.

Webinar: Facebook for business – verktøy for å gjøre arbeidsdagen mer effektiv
«Astrid Valen-Utvik, en av Norges mest kjente og råeste personer på sosiale medier, vil denne formiddagen lose oss gjennom de ulike verktøyene som finnes på Facebook.. Online, 21. januar 09:00 – 10:30, GRATIS for partnere i Visit Sørlandet / kr 750 for andre.» Kilde: utvikling.visitsorlandet.com.

Campingnæringen samler seg 
«Vi forventer at vedtaket om å ta ut campingplasser fra ordningen med næringsstrøm blir lagt på is. Campingnæringen i Sirdal har nå gått sammen om en felles uttalelse til politikerne i Sirdal i forkant av neste runde..» Kilde: avisenagder.no.

Annet:

Venter reiseboom
«På tross av nedstengning og høye smittetall, ser reisebyråene forholdsvis lyst på framtida.» Kilde: borsen.dagbladet.no.

Årets første internasjonale reisemesse i Europa går etter planen
«Messeselskapet IFEMA MADRID har bekreftet datoene for den internasjonale reiselivsmessen FITUR 2022 i Madrid, 19. – 23. januar. Dette blir årets første store internasjonale reisemesse i Europa, etter at Vakantiebeurs i Utrecht er avlyst.» Kilde: reiseliv1.no. 

COVID complexity is seeing direct bookers turn to agents
«More customers will turn to travel agents for expert advice and guidance over the coming 12 months, according to a leading national newspaper.» Kilde: travolution.com.

Del gjerne!