35 utvalgte reiselivsnyheter på tampen av juni!

Nasjonalt:

Innlegg: Allemannsrett under press
«Flere turister og økt friluftsinteresse setter allemannsretten under press.» Kilde: nationen.no.

Her skal «Sommerskuta» seile
«29 norske havner og én på Shetland får besøk når NRK i sommer legger ut på seilas med Norges største seilskip.» Kilde: dfly.no.

Ta norgesferien ved kysten i år
«Ferie langs norskekysten byr på skjærgårdsidyll, saltsprøyt i håret, bading, varme svaberg, gode padletak og gåturer langs fjæra.» Kilde: dnt.no.

Nå går flybillettene fort
«Regjeringens siste beskjed har gitt full sving i flybransjen. Det merkes hos Finn.no. – Tre-fire uker med samme tempo, så er vi der vi var før pandemien.» Kilde: nrk.no.

Innlegg: Glemte regjeringen turist-stedene i Norge?
«Nordmenn drar på ferie i Norge. Mange steder kan de ikke ta dem i mot. Korona-regler stopper arbeidere fra utlandet.» Kilde: klartale.no.

Citybox Hotels satser med prisgaranti
«Lavere smittetall og lettelse i restriksjoner har ført til optimisme før årets sommersesong. Nå gjentar Citybox suksessen fra fjoråret og garanterer lavest pris på dobbeltrom i Oslo, Bergen og Kristiansand.» Kilde: abcnyheter.no.

Tvisten mellom Olav Thon og Hamar-restaurant ender i Høyesterett
«Høyesterett skal behandle anken til Olav Thon, som tapte varemerkestriden mot Hamar-restauranten Stortorvet Gjestgiveri i lagmannsretten i mars.» Kilde: e24.no.

Fortsatt mye ulovlig skuterkjøring
«Antallet anmeldelser for ulovlig snøskuterkjøring er fortsatt høyt, til tross for færre kontroller. Miljødirektør Ellen Hambro er bekymret for utviklingen.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Flere er kritiske til dagens utbygging i strandsonen
«54 prosent mener at utbyggingen i strandsonen bør reduseres eller stoppes helt, viser nye tall fra Ipsos.» Kilde: abcnyheter.no.

Elsparkesykler bekymrer bytrafikantene
«Elsparkesykler ble raskt populært, men det er mye å gå på både på kjørekultur og på utformingen av bygatene, sier Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i NAF.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Mener regjeringens bonusforbud er kun symbolpolitikk
«Selv om regjeringen lykkes med å stanse millionbonusene til Norwegian-ledelsen, flytter de i praksis skattebetalernes penger i lomma på aksjonærene, mener økonomiprofessor Magne Mogstad.» Kilde: nrk.no.

Innlegg: Når politikk og næringsliv kræsjlander
«Iselin Nybø er skuffet over Norwegian. Har hun grunn til det?» Kilde: nrk.no.

Nord-Norge:  

Endte med overskudd etter milliontilskudd (Finnmark)
«Statens kontantstøtte har bidratt til at bedrifter snudde tap til overskudd i 2020 tross pandemien. Hotellsjef Mona Jacobsen Saab synes de burde fått mer. – Fremdeles i en unntakstilstand.» Kilde: e24.no.

Investerer over 100 millioner kroner i nytt hotell i Narvik (Troms) +
«De nordnorske forretningsgruppene Nordic Gruppen, Harstad, og Holmøy Gruppen, Sortland, vil bidra til å utvikle Narvikfjellet som helårig reiselivs-destinasjon. De investerer nå i overkant av 100 millioner kroner og bygger leilighetshotell..» Kilde: fremover.no.

Trengte karantenehotell – ikke rom tilgjengelig (Nordland) +
«Avtalebrudd, sa rådmann Rolf Kåre Jensen i formannskapet torsdag. For å si det akkurat som det er, så har vi kjøpt plass i hotellene i Bodø for å ha som karantenehotell, og så viser det seg at de leier de ut.» Kilde: an.no.

Midt-Norge:  

Aller siste etappe i kystpilegrimsleia faller på plass
«Den nasjonale kystpilegrimsleia fra Egersund til Nidarosdomen skal ferdigstilles i sommer. På 24 dager kan du reise de 1080 kilometerne.» Kilde: nrk.no.

Bobilferie med barn midt i Norge
«Planlegger du bobilferie med barna i sommer? Ta turen til Innherred og utforsk hva området har å by på av opplevelser, historie og aktiviteter for barn og voksne. Midt i Norge.» Kilde: bobilverden.no.

Glamping på et trøndersk jorde er årets ferietrend +
«Koronaen satte for alvor fart på det grønne skiftet i reiselivet, sier Trøndelags reiselivssjef, Petra Sestak. På et jorde ved Lerflaten gård i Trondheim har det dukket opp tre glampingtelt.» Kilde: adressa.no.

Ny restaurantdirektør på Britannia Hotel +
«Espen Teigseth (41) er ansatt som ny restaurantdirektør på Britannia Hotel. Han tar over etter Ida Elisabeth Dønheim, som skal flytte til USA. Teigseth, som hentes fra Scandic Nidelven, er på plass i sin nye stilling 1. september.» Kilde: horecanytt.no.

Fjord-Norge:  

Lansering av reiseplanleggeren (beta)
«Fjord Norge har store ambisjoner for den nye reiseplanleggeren. Vi skal utvikle den komplette reiseplanleggeren som er der for gjesten gjennom alle faser i kundereisen.» Kilde: bransjeblogg.fjordnorway.com.

11 utsiktspunkter langs veien på Vestlandet 
«Bilferie i Rogaland, Vestland eller Møre og Romsdal i sommer? Disse 11 utsiktspunktene må du ikke gå glipp av.» Kilde: horecanytt.no.

Widerøe: – Tyngdepunktet flyttes fra Nord-Norge til Vestlandet
«Widerøes mindre flyflåte er som skreddersydd for den etterspørselen vi forventer fremover. Derfor satser selskapet mer på ruter ut fra Flesland / Bergen.» Kilde: abcnyheter.no.

Kumøkk skal skremme vekk folk som campar ulovleg (Vestland)
«Villcampinga i Lodalen i Nordfjord har vore til sjenanse for grunneigarane. No tar dei i bruk nye metodar for å ta eigedomane sine tilbake.» Kilde: nrk.no.

Han blir ny direktør for musea (Vestland)
«Jan Heggheim tilsett som ny administrerande direktør for Musea i Sogn og Fjordane.» Kilde: sognavis.no.

Statsministeren åpner Gladmat 2021 (Rogaland)
«Gladmat i Stavanger arrangeres fra onsdag 30. juni til lørdag 3. juli. Statsminister Erna Solberg åpner årets festival. Festivalen, som tidligere ble arrangert sent i juli, skal fra nå av arrangeres siste helgen i juni.» Kilde: horecanytt.no.

Øst-Norge:  

Gjestene vender tilbake til Høvringen (Innlandet)
«Fredag åpnet tradisjonsrike Høvringen Høgfjellshotell igjen etter å ha vært stengt i ni måneder på grunn av koronapandemien. Alle ansatte kom tilbake.» Kilde: reiseliv1.no.

I sommer blir «de norske alpene» igjen mer tilgjengelig (Buskerud)
Hemsedal: «Fredag 2. juli går startskuddet for sommersesongen i Skandinavias svar på alpene, med flere nyheter for tur- og sykkelglade store og små.» Kilde: abcnyheter.no.

Presset villrein trenger ro på Hardangervidda (Buskerud/Telemark)
«Verdens lengste dataserie på GPS-merka hjortedyr levner liten tvil: Villreinen på Hardangervidda er hardt pressa av mangeårige utbygginger i randsonen og et nettverk av turstier i kjerneområdet.» Kilde: nina.no.

Innlegg: Fjordbyen er en demokratisk våt drøm (Oslo) +
«Operastranden åpner akkurat i tide for sommerens første hetebølge. Oslo er blitt en badeby for alle, uansett lommebok.» Kilde: aftenposten.no.

Solid innbooking for sommeren (Østfold) +
«Nina Nilsen tiltrådte som direktør på Støtvig Hotel på Larkollen i februar i fjor, to uker etterpå kom pandemien, med derpå følgende nedstengning.» Kilde: reiseliv1.no.

Laagen AS søker Daglig Leder (Vestfold)
«Vil du drive og utvikle et av Norges mest unike overnattings- og møtekonsepter? Laagen AS driver et lite, men eksklusivt overnattings- og møtekonsept på Steinsholt i Larvik. Søknadsfrist: 15.07.2021.» Kilde: finn.no.

Nå må skjenkebevillingen opp i ekstraordinært møte (Telemark)
«Skal passasjerene på skjærgårdscruise med Helgeroafergenes passasjerbåt «Øy Vind» få nyte et glass vin eller øl? Det skal Bamble formannskap avgjøre i et ekstraordinært møte fredag 2. juli.» Kilde: op.no.

Rådebank-turister (Telemark)
«Folk strømmer til Bø i Telemark for å se «Rådebank-bygda». Carina Talling og venninnene hennes reiste helt fra Bergen, og fikk full uttelling.» Kilde: nrk.no.

Gausta storsatser for sommeren (Telemark) +
«Ny 9-hulls frisbeegolfbane. Ny balansebane for sykkel og ny satsing på guidede turer for store og små. Sommeren 2021 kommer det til å finnes mange anledninger for turister og gjester til å være noen ekstra dager på Gausta.» Kilde: horecanytt.no. Se også vårt innlegg om dette på reiselivskunnskap.no/gausta-storsatser-for-sommeren/

Annet:

Etter marerittet: – De tryggeste feriene
«Det er 15 måneder siden sist et amerikansk cruiseskip seilte fra ei havn. Lørdag kunne det enorme cruiseskipet «Celebrity Edge» igjen frakte turister fra Fort Lauderdale, Florida.» Kilde: borsen.dagbladet.no.

 

Del gjerne!