37 reiselivsnyheter finner du her denne onsdagen

Gjør som 14 000 andre reiselivsbedrifter – ta et reiselivskurs
«Over 14 000 reiselivsbedrifter har gått ett eller flere av våre åtte inspirerende reiselivskurs. Nesten alle sier at de bruker det de har lært på disse kursene.» Kilde: business.visitnorway.com.

Hver fjerde nordmann gir en opplevelse i julepresang
«En av fire nordmenn planlegger å plassere opplevelsesbaserte julegaver under treet. Det viser tall fra NHO Reiselivs ferske befolkningsundersøkelse.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Nordmenns turfavoritter i 2021
«Dronning Sonjas panoramatur troner på toppen av turforslag, mens flest søker opp Flokehyttene i Sunnhordland. Dette er de mest populære hyttene, turforslagene, turmålene og rutene på UT.no i året som har gått.» Kilde: abcnyheter.no.

Ingen blir permitterte i dei tre største hotellkjedene
«Thon Hotels, Scandic og Nordic Choice – Norges største hotellkjeder – avblåser varsla masse-permitteringar på grunn av smitteverntiltaka frå regjeringa innført førre veke. – Vi kunne ikkje fått ei betre nyheit no før jul, seier tilsette.» Kilde: frifagbevegelse.no. 

Mindre hotellkjeder frykter kompetanseflukt
«Hotellgigantene dropper massepermitteringer etter endringer i lønnsstøtten, mens de mindre hotellkjedene sitter på gjerdet. – Vi må i stor grad ta regningen selv, sier hotelleier.» Kilde: e24.no.

Trygler regjeringen om å oppheve skjenkestoppen
«Tusenvis av ansatte i serveringsbransjen har blitt permittert som følger av skjenkestoppen. Nå ber Fellesforbundet og NHO om at regjeringen åpner for skjenking til klokken 22 fra januar.» Kilde: tv2.no.

Firkantet lønnsstøtte skyver mange tusen unødvendig ut
«Kravet om «alle eller ingen», betyr at mange store arbeidsplasser må massepermittere ansatte rett før jul.» Kilde: nettavisen.no.

Innlegg: Vintersportsstedene ser ut til å ha blitt glemt 
«Regjeringen svikter distriktsbedriftene når de trenger det som mest, mener Høyres Mari Holm Lønseth og Linda Hofstad Helleland. De har møtt representanter for vinterdestinasjoner som Oppdal der en fortviler over regjeringens lønnsstøtteordning.» Kilde: opp.no.

Europeiske: Tilpasser reiseforsikringen til strengere karanteneregler
«Norges største reiseforsikringsselskap opplever en tredobling i antallet henvendelser inn mot juleferien. – Ønsker forutsigbarhet i en usikker tid, sier reiseeksperten.» Kilde: abcnyheter.no.

Går «all in» med nullutslipps minicruiseskip
«Cruiseselskapet Northern Xplorer vil være på plass med nullutslipps, små cruiseskip den dagen i 2026 da verdensarvområdene Geirangerfjorden og Nærøyfjorden nekter de konvensjonelle cruisekjempene adgang.» Kilde: batmagasinet.no.

Regjeringen vil oppheve flypassasjeravgiften fram til 1. juli
«Som følge av de nye og strengere smitteverntiltakene varsler regjeringen at det vil komme kompenserende tiltak for flyselskapene neste år.» Kilde: reiseliv1.no.

Sykefravær gjør at syv SAS-avganger i Norge innstilles
«Høyt sykefravær blant personalet på grunn av korona har ført til at 40 SAS-avganger innstilles onsdag, sju av dem i Norge.» Kilde: e24.no.

Nå setter alle på bremsene – Wizz Air kutter norske ruter
«Flykrisen er i ferd med å bli akutt problematisk igjen også for de flyselskapene som har mest penger på bok. Utsiktede til lavere bookingtall får mange til å kutte grovt i rutetabellene.» Kilde: flysmart24.no.

Ny EU-dom om kansellerte flyreiser
«EU-domstolen har tirsdag avgjort at flyreiser som blir flyttet frem mer enn én time må juridisk anses som kansellert for forbrukernes skyld.» Kilde: travelnews.no.

Nord-Norge:

Julehilsen fra verdensarvsenteret – og ett tilbakeblikk (Nordland)
Vega: «Året er ved veis ende, og til tross for nok et koronapreget år, har vi heldigvis hatt flere gode perioder med tilnærmet normal hverdag. Vi ser tilbake på et innholdsrikt år med stort trøkk, spennende utfordringer, vekst og rekordmange besøkende.» Kilde: verdensarvvega.no.

Midt-Norge:

Nå har overnattingsstedet fått nye eiere – og beboere +
Ogndal: «Per Kristian Kvam (68) og Bjørg Eli Gartland Kvam (64) har kjøpt Nordheim kurs- og konferansesenter i Ogndal. Men det var absolutt ikke planen. ..De skal videreføre utleie av både stuer og overnattingsrom, i tillegg til at de vurderer både kafé og matservering.» Kilde: nt24.no.

Får fem nye år som verdensarvsenter
Røros: «Miljødirektoratet har reautorisert MiST Rørosmuseet som besøkssenter for verdensarven Røros bergstad og Circumferensen for de neste fem årene. – Autorisasjonen er utrolig viktig både for rørosregionen og for oss som institusjon, sier museumsdirektør Odd Sletten.» Kilde: fjell-ljom.no.

Gir 1,5 mill. i hastestøtte til lokale spisesteder og reiseliv +
«Oppdal og Rennebu får ekstra koronamidler før jul som skal gå til nedstengningsrammede bedrifter.» Kilde: opp.no.

Åre får to nye stolheiser (over grensen)
«Skistar skal oppgradere en eksisterende skiheis og bygge en helt ny. Det ble klart i en kvartalsrapport denne uken.» Kilde: friflyt.no.

Fjord-Norge:

Nyttig nettverk for småprodusenter (Møre og Romsdal)
«Gjennom nettverket Den Gode Maten kan småskalaprodusenter lære av hverandre og utveksle erfaringer og felles inspirasjon. Nettverket er også arrangør for den lokale Reko-ringen. Også i år er de glade for å ha fått midler fra SuSu.» Kilde: trollheimsporten.no.

Inn i eksklusiv kjede (Møre og Romsdal)
«Classic Norway-hotellet Angvik Gamle Handelssted i Gjemnes blir fra nyttår tatt opp som medlem i den prestisjefylte europeiske kjeden Romantik Hotels.» Kilde: nrk.no.

Fjaler kommune kuttar Visit Fjordkysten (Vestland) +
«Fjaler kommune fann ikkje pengar til å vere med i Visit Fjordkysten. Reiselivet fryktar at Fjaler som destinasjon skal gå under radaren til turistane.» Kilde: firda.no.

Rift om leiarjobb på Byrkjelo Camping (Vestland) +
«Då Runar Kleppe og investorgjengen søkte etter ny driftsleiar på Byrkjelo Camping, rann det inn med søknader.» Kilde: firda.no.

Strandhotellet slipper å permittere ansatte (Rogaland) +
Sola_ «Hotelldirektør Michael Holm sier lønnskompensasjonsordningen ikke er perfekt, men god nok til at han slipper å permittere ansatte. – Det betyr mye at våre ansatte kan være i jobbene sine.» Kilde: solabladet.no.

Jubel på byens største hotell (Rogaland) +
«På tross av tøffe og utfordrende tider i hotellbransjen blir ingen av de ansatte ved Quality Hotel Residence permittert. – Vi har ikke råd til å miste dyktige ansatte, sier hotelldirektør Lennart Langehag. – nå blir julen ekstra god for de ansatte.» Kilde: sandnesposten.no.

Vinterland i Sandnes er årets juleby (Rogaland) +
«Etter en leseravstemning i Nettavisen fikk Vinterland på Ruten den hederlige tittelen «Norge beste juleby 2021», og danket ut både julemarkedet i Egersund og julebyen Stavanger.» Kilde: aftenbladet.no. 

Øst-Norge:

Ønsker å dra i gang ideene rundt Heste­spranget igjen (Innlandet) +
«Jarle Tronslien håper å få dratt i gang igjen planene om å lage en attraksjon ut av Hestespranget i Sølna.» Kilde: alvdalmiv.no. 

Trysil får 2,6 mill for et hardt prøvet reiseliv (Innlandet) +
«Trysil fikk 500.000 i går og 2,147 millioner i dag. Dette er penger kommunen får ansvaret for å fordele ut til selskaper som trenger det i reiselivet og serveringsbransjen, sier Vedum.» Kilde: ostlendingen.no.

Hans Christer Holund møtte en Tesla i skiløypa (Innlandet)
«Langrennsløper og verdensmester Hans Christer Holund var på treningstur i Lillehammer da han fikk øye på bilspor i skiløypa. .. fra Østerrike. De fortalte at de skulle feire jul på et hotell i nærheten.» Kilde: nrk.no.

Ski-Norges mest spennende jobb! (Buskerud)
«SkiGeilo AS søker Markedssjef. Geilo skisenter har som ambisjon å skape Nordens mest komplette alpinopplevelse.» Søknadsfrist: 15.01.2022. Kilde: finn.no.

Hotelleier tviholder på de ansatte, men advarer.. (Buskerud) +
«På Sundvolden holder hotelleier Cecilie Laeskogen 70 fast ansatte i jobb gjennom julen i stedet for å permittere dem. Hun reagerer på at folk kan samles i hopetall på kjøpesentre, mens konferansehotellet må stenge ned.» Kilde: dn.no.

Oppretter ny stilling: – Mer fokus på reiseliv og byliv (Buskerud) +
«Kongsberg Næringsforum har for tiden to ledige stillinger. Kort oppsummert blir oppgaven til de to å bidra enda mer til at Kongsberg blir ettertraktet som bosted, arbeidssted og reisemål.» Kilde: laagendalsposten.no.

Antall arbeidsledige i Oslo til værs etter koronatiltakene (Oslo)
«Over 3.000 flere er blitt helt eller delvis ledige i Oslo på en uke. – Vi ser nå konsekvensene av de nasjonale smitteverntiltakene som ble innført 15. desember.» Kilde: ao.no.

Koronakompensasjon til Drangedals næringsliv (Telemark) +
«Det er spesielt reiselivsdestinasjoner som skal nyte godt av den siste koronakompensasjonsordningen» Kilde: drangedalsposten.no.

Men Sportellet holder åpent som normalt (Telemark) +
«Tross stengt hotell og smitteutbrudd på Gaustablikk Fjellresort i øst , holder Gaustatoppen Sportell fortsatt åpent. i vest.» Kilde: rablad.no. 

Sørlandet:

Slik har Visit Sørlandet markedsført landsdelen gjennom 2021
«Aldri før har Visit Sørlandet vært tidligere ute med sommerkampanjer og aldri før har vi gjennomført så mange markedstiltak som i 2021. Uvissheten om hvordan sommeren og året skulle gå, var avgjørende for suksess i 2021.» Kilde: utvikling.visitsorlandet.com.

Annet:

Coronaviruset: Vit dette før du reiser
«Regler fra regjeringa og helsemyndighetene kan kjapt endre seg, også når det gjelder reiser i jula – og det kan være eller oppstå egne lokale råd og regler i tillegg til de nasjonale.» Kilde: dinside.dagbladet.no.

Del gjerne!