38 utvalgte reiselivsnyheter finner du her denne tirsdagen

TravelXpo – Norges største reiselivsmesse på turné
«Årets store reiselivsmesse på Telenor Arena måtte utsettes fra januar i år. Ny dato 2023 er nå klar, og i mellomtiden drar TravelXpo på turné til ni store norske byer i 2022.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Langt bak 2019-nivå – tross fin vekst
«Tall fra Benchmarking Alliance som Wiederstrøm Hotel Consulting har analysert for Reiselivskunnskap, viser at hotellstorbyene i 2021 hadde et godt stykke opp til gamle høyder.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Hvordan gjøre hotelldrift lønnsomt igjen?
«Det nystartede selskapet RevMAX skal nå ut i markedet og hjelpe små og store hoteller med å maksimere sine inntekter.» Kilde: reiseliv1.no.

Forsker: Hvorfor betraktes hytteeiere bare som gjester?
«Folk som eier fritidsboliger er ikke turister. De er deltidsboende og er like mye innbyggere som de fastboende, mener forskeren Tor Arnesen ved Østlandsforskning i Innlandet.» Kilde: hytteavisen.no.

Slik blir det enklere å reise i Europa
«Snart blir det enklere å reise ut i Europa – om du har gyldig coronasertifikat. Her er de nye reisereglene i EU.» Kilde: w2g.no.

Vagabond Reiselyst søker reisejournalist
«Dette er en stilling du ikke ser utlyst ofte: Vi søker en ny medarbeider med journalistisk bakgrunn, gode fotokunnskaper og stor reiselyst, som både skal lage reisereportasjer og ha ansvar for vår profil på sosiale medier og digitale flater.» Frist: 15.02.2022. Kilde: finn.no. 

Vil vite mer om oss i fritidsbåt
«Hvordan bruker vi fritidsbåtene våre i Norge og hvilke holdninger har vi til fart, promille og bruk av redningsplagg? Nå starter kartleggingen i ny, stor båtlivsundersøkelse.» Kilde: batmagasinet.no.

Havila-sjefen om et gründerliv med mye risiko
«Gründer Per Sævik (81) i konsernet Havila tror den som ikke utvikler grønne teknologiløsninger, vil tape. Samtidig tror han olje vil være en viktig energikilde også for neste generasjon. Vi må bare utvinne den smartere.» Kilde: tu.no.

Innlegg: Omdømmet synker stadig dypere
«Det er ikke småtterier for et velrenommert rederi, som gjennom mannsaldre har vært ansett nærmest som en nasjonal stolthet, skriver Folkebladet på lederplass.» Kilde: folkebladet.no. 

Flyr advarer regjeringen: – Situasjonen vi nå befinner oss i er dypt alvorlig
«Flyr vil ha coronahjelp på linje med de som allerede var etablert da pandemien inntraff. Bransjen er ikke enig.» Kilde: e24.no.

Nord-Norge:

Reiselivssjef i Nordkapp (Finnamrk)
«Visit Nordkapp søker ny Reiselivssjef/ daglig leder. Destinasjon Nordkapp er en av Norges mest attraktive destinasjoner.» Frist: 14.02.2022. Kilde: finn.no.

Slik blir den spektakulære gapahuken (Troms) +
«Slik blir den nye gapahuken i Salangen med en prislapp på omkring 600.000 kroner.» Kilde: folkebladet.no.

Slik kan flere nordlendinger reise kollektivt
«Fire tiltak skal få både turister og nordlendinger til å la bilen stå hjemme.» Kilde: forskning.no.

Hemmingodden Lofoten Fishing Lodge søker daglig leder (Nordland)
«Hemmingodden Lodge drifter rorbuer, utleiebåter, aktiviteter og vår lune restaurant HEIM på Hemmingodden på Ballstad, midt i Lofoten.» Frist: Snarest. Kilde: finn.no.

Campingvert – Spennende mulighet i Lofoten (Nordland)
«Lofotcamping AS søker campingvert / driftsleder. Du vil få ansvaret for daglig drift av Brustranda Sjøcamping som inneholder en god kombinasjon av praktisk og administrativt arbeid.» Frist: 21.02.2022. Kilde: finn.no.

Vil du bidra til økt bærekraft i næringslivet? (Nordland)
«Kunnskapsparken Helgeland AS lyser vi ut nye stillinger som prosjektledere og/eller forretningsutviklere, med kontorsted Mo i Rana, Brønnøysund, Mosjøen eller Sandnessjøen.» Frist: 13.02.2022. Kilde: finn.no.

Dropper ferien og gir 150.000 kroner for at ny flyplass (Nordland)
«En storstilt innsamlingsaksjon er på gang i Rana. Private må bidra med 150 millioner kroner for at Avinor skal gå i gang med byggingen av storflyplassen. Fiskehandler Asif Mohammadi og kona dropper ferien og gir 150.000 kroner.» Kilde: nrk.no.

Midt-Norge:

Rypetoppen Adventurepark Meråker søker «driftsleder (booking)»
«..en av Skandinavias største klatreparker og befinner seg i Meråker Kommune, nærmere bestemt på Teveldalen. Stillingen vil hovedsakelig omhandle administrativt arbeid, med hovedansvar for booking.» Frist: 15.02.2022. Kilde: finn.no.

Fjorårets arrangement fylte opp alle overnattingstedene +
«Nå tar arrangøren grep for å skaffe flere.. Den første utgaven av Norsk Idrettspolitisk Arena (NIPA) ble godt besøkt. Om samfunnet åpner opp håper arrangøren å doble antallet gjester.» Kilde: fosna-folket.no.

Innlegg: Vern Gjevilvassdalen
«Stortingsrepresentant Lars Haltbrekken lover i dette innlegget å arbeide videre for å verne Gjevilvassdalen på begge sider av Gjevilvatnet – for å hindre framtidig hyttebygging og åpne for skiløype på veien.» Kilde: opp.no.

Fjord-Norge:

Publikum får oppleve historien digitalt på Edøy (Møre og Romsdal)
«Animasjonene på Gurisenteret viser kulturhistorisk viktige funn og bygg som fremhever Smølas sentrale posisjon og rolle langs kystleia fra jernalder til middelalder.» Kilde: niku.no.

SAS med ny base i Bergen (Vestland) 
«Det gir bedre tilbud til kundene og styrker norsk infrastruktur med flere og bedre forbindelser til og fra Norges nest største by.» Kilde: travelnews.no. 

Søker Digital markedsfører og historieforteller (Rogaland)
Stavanger: «L. Rødne & Sønner AS søker digital markedsfører og historieforteller. Salgs- og markedsavdelingen i Rødne er ansvarlig for selskapets satsing på turisme og charterturer. Frist: 06.02.2022. Kilde: finn.no.

Drar i gang ny spektakulær sykkelrute rundt Lysefjorden (Rogaland) +
«Lysefjordruta er en ny, planlagt 250 km lang sykkelrute gjennom fem kommuner. Målet er at skilting, lademuligheter for elsykler og markedsføring skal trekke til seg enda flere turister til dette unike området.» Kilde: aftenbladet.no.

Hotellsjef Laura på Verkshotellet: – kunne like gjerne stengt nå (Rogaland) +
«Straumrekninga blei nesten firedobla på eitt år for Verkshotellet på Jørpeland. Det gjer det endå meir kostbart å halda ope med få gjestar i lågsesongen.» Kilde: strandbuen.no.

Øst-Norge:

Vil begrense hytteutbygging og satse mer på reiseliv (Innlandet) +
Hafjell: «Økt satsing på tradisjonelt reiseliv, mindre på hytteutbygging. Det er styringssignalet fra ordfører Jon Halvor Midtmageli og flertallet i kommunestyret i arbeidet med å endre forslaget til ny kommunedelplan. Målet er å skape flere arbeidsplasser.» Kilde: gd.no.

Dette er planen for hotellet (Buskerud) +
Gol: «Det skal framleis vere drift ved Solstad hotell i Gol sentrum. Wenche Dokken, den nye drivaren, ønsker å finne tilbake til den gode gamle menyen på kafeen.» Kilde: hallingdolen.no.

The Twist-turisme (Innlandet)
«Kistefos Museum merker økt besøk fra turister på jakt etter arkitektur. Nå fremskynder de åpningen med en måned.» Kilde: arkitektnytt.no.

Søker hotelldirektør (Akershus)
«Vårt fantastiske hotell, Park Inn by Radisson Oslo Airport Hotel West, ligger sentralt plassert på Gardermoen, og rommer totalt 233 rom, 10 møte- og konferansefasiliteter, restaurant og bar.» Frist: 14.02.2022. Kilde: finn.no. 

Hurdalsjøen Hotell & Spa søker hotellsjef (Akershus)
«Hurdalsjøen Hotell & Spa ligger idyllisk til ved vakre Hurdalsjøen, kun en snau time fra Oslo og 25 minutter fra Gardermoen.» Frist: 06.02.2022. Kilde: finn.no.

Søk på kompensasjonsordning (Oslo)
«Oslo kommune lyser ut 25 millioner gjennom denne ordningen som skal fordeles til overnattingsvirksomheter med næringskode 55 og 79, med en omsetningssvikt i desember 2021 på grunn av korona. Frist: 14. februar.» Kilde: oslo.kommune.no.

Topcamp AS søker destinasjonssjef (Oslo)
«Til vår Citycamp søker vi etter Destinasjonssjef for Bogstad og Ekeberg. Dette er en unik mulighet for deg som ønsker å være med å utvikle en profesjonell campingkjede og ta camping videre til et nytt nivå..» Frist: Snarest. Kilde: finn.no.

Intern opprykning til hotelldirektør (Østfold)
«Med ti års erfaring på Quality Hotel Sarpsborg, gleder Loreta Gomez seg nå til nye utfordringer på hotellet.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Farvel med Allsangen, men HA spør: – hva skjer nå? (Østfold) +
«Halden Arbeiderblad har snakket med flere næringslivsaktører i Halden, som har nytt godt av turismen fra Allsang på Grensen.» Kilde: ha-halden.no.  

Visit Telemark søker prosjektleder (Telemark)
«Prosjektleder Merket for Bærekraftig Reisemålsutvikling Vest-Telemark .. Vest-Telemarkkommunene skal nå gjennomgå en prosess for å få Merket for Bærekraftig Reisemål. Dette gjelder kommunene Nissedal, Kviteseid, Fyresdal, Tokke, Vinje og Seljord.» Frist: 13.02.2022. Kilde: finn.no.

Innlegg: Hvorfor skal Notodden ha et velkomstskilt? (Telemark) +
«Alt for mange politiske diskusjoner baserer seg på historie og følelser, og mindre på fremtid og fakta. Har politikerne i Notodden stilt seg spørsmålet: Hvorfor skal Notodden ha et velkomstskilt?» Kilde: telen.no.

Sørlandet:

Arendal mangler turistsjef – et uløst potensial +
«Arendal har som mål å omsette for 1 milliard kroner i reiselivsnæringen i 2026, men har ikke en egen reiselivssjef.» Kilde: agderposten.no.

Nesten hundre vil bli ny fyrvokter: – Nå har vi et luksusproblem +
» Lindesnes fyr er det eneste fyret i Norge med fyrvoktere, som går i turnus. – Det blir en større jobb enn jeg hadde sett for meg, sier direktør Espen Frøysland om rekrutteringen av ny fyrvokter.» Kilde: l-a.no.

Del gjerne!