39 utvalgte reiselivsnyheter denne onsdagen..

Bookinger gjennom Visit Norway slår alle rekorder
«Det er svært gledelig for reiselivet at markedsføringen fungerer så godt. Vi ser ut til å mer enn doble omsetningen fra siste normalår 2019, sier Katrine Mosfjeld i Innovasjon Norge Reiseliv.» Kilde: business.visitnorway.com.

Ledige plasser på kompetansehevende kurs og utdanning
«Det er fremdeles noen tilgjengelige plasser på høstens  gratis kurs og utdanningstilbud i Bransjeprogrammet for Reiselivet. Se tilgjengelige plasser og søk plass her.» Kilde: nhoreiseliv.no.

DNT søker Seksjonsleder natur- og bærekraft
«Vil du lede arbeidet med naturforvaltning og bærekraft i Norges største friluftsorganisasjon?» Kilde: finn.no.

NHO Reiseliv med flere krav til kommunal- og distriktsministeren
«Denne uken hadde NHO Reiseliv møte med kommunal- og distriktsministeren om viktige saker for reiselivet. Forslag om innstramminger på innleie og den krevende strømsituasjonen var blant temaene som ble tatt opp på møtet.» Kilde: nhoreiseliv.no. 

Skyhøye strømpriser kan stenge alpinanlegg
«Høye strømpriser og fare for rasjonering kan bety kroken på døren for en rekke små og mellomstore skianlegg i Norge, skriver Dagens Næringsliv.» Kilde: e24.no.

Flere unge jobber innen overnattings- og servering
«37 % vekst i antall jobber innen overnattings- og serveringsvirksomhet blant de yngste. Veksten i antall jobber fortsetter, og i 2. kvartal 2022 var det over 3 millioner jobber i Norge.» Kilde: reiseliv1.no.

Rekordomsetning i juli
«Årets viktigste måned for campingplassene ga rekordomsetning for den største kjeden etter flere store oppkjøp – blant annet i Norge.» Kilde: bobilverden.no.

Rekordmange dro på elektrisk bilferie i år
«Elbilforeningens ferske ferieundersøkelse viser at rekordmange har brukt elbilen i utlandet denne sommeren. Over fire av ti svarer at de har vært i utlandet med elbilen. Og de har tydeligvis vært fornøyd. 93 prosent forteller nemlig at de vil dra på elbilferie igjen.» Kilde: tv2.no.

Salget av SAS-billetter tar av – større enn før streiken
«Da sommerens pilotstreik var på sitt mest intense og titusener av mennesker fikk sine reiser kansellert hver eneste dag, var det mange som hevdet at det ville ta lang tid før publikum ville stole på SAS nok til å igjen kjøpe billetter hos selskapet.» Kilde: flysmart24.no.

Nord-Norge / Midt-Norge:

Kvinne utskrevet fra sykehus etter isbjørnangrep på Svalbard
«En fransk turist ble lettere skadet da en isbjørn tok seg inn i en teltleir på Svalbard mandag morgen. Kvinnen er nå skrevet ut av sykehus – og isbjørnen er avlivet.» Kilde: vg.no.

“Cultural havens” with research-ready internet speeds (Troms)
«Travelers looking for maximum culture and fast internet speeds can do no better than Tromsø, Norway, which had a median download speed .. almost 2.3x faster than runner-up Amsterdam.» Kilde: alertify.eu.

Oda og Marte går fra militær logistikk til reiselivsnæringen (Nordland) +
«NAC (Norwegian Adventure Company) styrker laget på prosjektledelse og produksjon, og har nå ansatt Oda Marie Buraas og Marte Wergeland ved hovedkontoret i Svolvær.» Kilde: lofotposten.no.

Reddet strandede turister: – Blitt ei turistfelle (Nordland) +
«Turistene blir stående på Mulstrand og vente på at bussen skal komme tilbake, noe den aldri gjør. Martinussen har flere ganger måttet kjøre turistene på egen hånd inn til Bodø sentrum.» Kilde: an.no.

Skuffende nedgang i turisme til Vefsn (Nordland) +
«Både Hi North og Topcamp har merket kraftig nedgang i besøkende til Vefsn denne sommeren.» Kilde: vefsnno.no. 

Sykkelløp til glede, men også til hinder (Nordland/Trøndelag)
«Arctic Race of Norway går av stabelen de neste dagene. Da kan du ta fram franske følelser a la Tour de France, men det blir også hindringer i trafikken.» Kilde: bobilverden.no.

Trondheim blant Europas mest undervurderte byer +
«Trondheim er én av Europas 22 mest undervurderte byer, ifølge det amerikanske reisemagasinet CN Traveller.» Kilde: adressa.no

Fjord-Norge:

Utfordrende sommer for Villsaugården – nå kommer et nytt tilbud (M&R) +
«Reiselivet på Smøla har hatt en tung sommer på grunn av nedbør og generelt dårlig vær. Villsaugården bekrefter besøksnedgang fra i fjor, men satser videre med ny utvikling av reiselivsbedriften.» Kilde: tk.no.

Folk strøymer til Nilsbua (Vestland) +
«I heile sommar har Tone og Mona drive landhandel i Nilsbua.. Snart håpar dei på å også kunne arrangere konsertar, utstillingar og teaterstykke i den gamle sjøbua.» Kilde: firda.no.

Theodor selde ut og gjer klar til storinnrykk (Vestland) +
«Det er heilt sjukt og veldig kjekt. Det seier Theodor Sigurdsson Kvikne. Musikkfestivalen Balestrand Badeklubb som han og broren Per Áki Sigurdsson arrangerer i slutten av august er no utseld. Det var ikkje venta.» Kilde: firda.no.

Turister kastet av toget på Voss: – Vi fremstår som klovner (Vestland)
«Guide-leder raser etter at kundene ble stående rådløse på Voss stasjon. Mange av dem deltok i den populære dagsturen «Norway in a nutshell», men turleder for Guided Fjords Tours, Frode Minde, mener navnet på turen nå får en ekkel bismak.» Kilde: ba.no.

Slik skal Bybanen bygges gjennom sentrum (Vestland) +
«Det blir en rekke riggområder og trafikkomlegginger når Bybanen skal bygges gjennom sentrum. Her er hovedtrekkene i planen som er på vei til byrådet.» Kilde: ba.no.

Innlegg: Hvor er Bergen mest ekte Bergen? (Vestland)
«Hvor er Bergen på det mest bergenske? I Sandviken? Skuteviken? Nordnes? Marken? Eller kanskje rett og slett Bryggen eller Torgallmenningen?» Kilde: ba.no.

Håver inn på Trolltunga-turistene: – Har sprengfull booking (Vestland)
«Gunnar Isachsen startet opp Odda buss AS med to minibusser i 2017. Så langt i år har selskapet passert totalomsetningen fra rekordårene 2019 og 2021. – Det er mange som foretrekker å bli kjørt, spesielt de som bor på campingplassene i og rundt Odda.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Øst-Norge:

Vil du jobbe med en av Norges flotteste destinasjoner? (Innlandet)
«Fredensborg Fritid AS søker kommersiell leder Tyin Filefjell.. for å utvikle merkevaren og fritidsopplevelsene i tråd med våre ambisjoner, samt en sentral rolle i den videre utviklingen av en av Norges mest attraktive destinasjoner.» Kilde: finn.no.

Strømkrisen: – Viktig med ENØK-grep for næringslivet (Innlandet) +
«Nå trenger vi solide grep fra regjeringen, mener Beitostølen Resort-direktør Atle Hovi.» Kilde: horecanytt.no.

Ellen Engh om lokale severdigheter og kulturattraksjoner (Innlandet) +
«Vi stilte noen spørsmål til kulturkonsulent i Folldal kommune, Ellen Engh, om lokale severdigheter og kulturattraksjoner. .. Ta en padletur på den glassklare elva, med lunsj på hvit sandstrand, og nyt utsikten over Rondane Nasjonalpark.» Kilde: reiseliv1.no.

Populær sykkelfestival i Ringebu (Innlandet) +
«Den er langt i fra landets største sykkelfestival, men er like fullt populær. 75 syklister fikk nyte fine stier og knallvær under Sykkelviku i Ringebu.» Kilde: terrengsykkel.no.

Her trosser de forbudet gang på gang (Akershus) +
Eidsvoll: «På denne plassen er det camping forbudt. Likevel popper telt og campingbiler opp stadig vekk. Kommunen har ikke kapasitet til å følge opp sitt egne forbudsskilt, og planlegger heller ikke å sette opp flere for å gjøre forbudet tydeligere.» Kilde: rb.no.

Opprørt over «parasitt»-plakater: – Skammelig og respektløst (Oslo)
«Oslos cruiseturister møtes med plakater som ber dem «please fuck off» og kaller dem for «parasitter». Det begeistrer verken VisitOslo eller næringsaktøren Cruise Norway.» Kilde: ao.no.

Bydestinasjon med raskest mobilt bredbånd (Oslo)
«Oslo topper liste over 15 europeiske storbydestinasjoner med raskest mobilt bredbånd. – Perfect if you’re planning to do live updates from the Øya Festival.» Kilde: facebook.com/VisitOslo.reisebransje.

«Massevandring» til byens nye museer i sommer (Oslo) +
«Kunstsosiolog Dag Solhjell tror byens nye museer stimulerer kunstinteressen og kan komme flere museer til gode. På Astrup Fearnley merker de likevel konkurransen fra Nasjonalmuseet.» Kilde: aftenposten.no.

Kommunen får ikke svar av hytteutbygger (Akershus) +
«Aurskog-Høland kommune fikk tidligere i år tips om at en av Rømskog Hytteutvikling AS sine samarbeidspartnere ikke hadde tilstrekkelige kvalifikasjoner og at vedkommende ikke hadde vært tilknyttet selskapet siden 2020.» Kilde: indre.no.

Sentrumsbutikkene merker nedgangen, men er positive (Østfold) +
Fredrikstad: «Kjersti Jensen, daglig leder hos Ferner Jacobsen, merker nedgangen i besøkende fra fjoråret, men forteller om en oppsving i forhold til sist normalår. – I fjor var det ekstremt med turister, og det merker vi at er litt borte i år.» Kilde: f-b.no.

Campere som gjør fra seg i buskene – uholdbart (Østfold) +
«En Jeløy-beboer plages av campingturisters avføring på hans eiendom. Mannen etterspør tiltak fra det han hevder er en uvillig kommunal forvaltning.» Kilde: moss-avis.no.

Rystet av synet som møtte dem ved attraksjonen (Telemark) +
Skien: «Delegasjonen som var på befaring fikk seg en kjedelig overraskelse, da de oppdaget hva som er gjort i et av byens mest kjente «skattkammer». Kirkeruinen fra middelalderen regnes som en av Skiens virkelige nasjonalskatter. Nå er det politianmeldt.» Kilde: ta.no.

Sørlandet:

Legger siste finish før pønkråkk-festival i Gjerstad +
«Sommeren er på hell og nå går det mot et taktskifte i festivalsommeren i vårt distrikt. 12. august er det klart for Gjerstads første pønkråkk-festival.» Kilde: austagderblad.no.

Håper på over 60.000 besøkende +
«Med rekordsalg av forhåndsbilletter, fullbooket hotell og campingplass håper arrangørene at det blir mer folk enn noen gang i Mandal under skalldyrfesten.» Kilde: fvn.no.

Annet:

EU utsetter innføringen av ETIAS-systemet til november 2023
«Innføringen av EUs nye ETIAS-reisesystem for besøkende utenfor EU har blitt forsinket med seks måneder og skal nå lanseres i november 2023.» Kilde: travelnews.no.

Finland vil hindre russere i å besøke europeiske land
«Både Finland og Estland mener russere nå bør forhindres fra å reise til EU-land som turister. – Å besøke Europa er et privilegium, ikke en menneskerettighet, skriver Estlands statsminister Kaja Kallas på Twitter tirsdag.» Kilde: nettavisen.no.

Del gjerne!