40 utvalgte reiselivsnyheter, ferdig sortert

2469 Reiseliv forsterker teamet
«Vi har i dag gleden av å meddele at Lena Nymark (45) fra 1.1.2022 er ny rådgiver i 2469 Reiselivsutvikling AS, sier Managing Partner Børre Berglund. ..hun er høyt motivert for å bidra til å utvikle et bærekraftig reiseliv i Nord-Norge og landet ellers.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Skjenkestopp ved midnatt, meteren og antallsbegrensninger
«Det ble på forhånd varslet nye tiltak som ville påvirke hverdagen vår – og under tirsdagens pressekonferanse la Jonas Gahr Støre fram de nye tiltakene. Dette blir de nye tiltakene:..» Kilde: namdalsavisa.no.

Ny nedstengning krever hjelpetiltak nå, for å hindre permitteringer
«Regjeringen gjeninnfører en rekke inngripende tiltak. – Dette er en brutal nedstengning av uteliv og reiseliv uten reell hjelp til enorme kostnader og tapte inntekter, sier NHO Reiseliv-direktøren.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Regjeringen gjeninnfører kompensasjonsordningen for næringslivet
«Jan Christian Vestre sier at kompensasjonsordningen for næringslivet skal gjeninnføres med noen justeringer og at én milliard kroner ekstra vil bli satt av til den kommunale kompensasjonsordningen.» Kilde: e24.no.

Hotell- og reiselivsbransjen rammes hardt av de nye tiltakene
«Jeg har nesten ikke ord for hvor skuffet jeg er over regjeringen, sier konserndirektøren i Thon Hotels, Morten Thorvaldsen, om de nye tiltakene.» Kilde: dn.no.

Nå må regjeringen være på ballen
«Økt smittespredning og coronarestriksjoner fra regjeringen tynger på servering- og utelivsbransjen, som frykter massepermitteringer før jul. Nå etterlyser NHO grep fra regjeringen.» Kilde: e24.no.

Slakter tiltakene: – Jeg sitter igjen med 14 spørsmålstegn
«Per Sandberg er verken imponert eller fornøyd over tiltakene regjeringen kom med tirsdag kveld for å kompensere utelivsbransjen.» Kilde: nettavisen.no.

Utsetter innføringen av flypassasjeravgiften til april
«Regjeringen foreslår en rekke nye økonomiske tiltak for å bøte på de nye smitteverntiltakene.» Kilde: e24.no.

Billettsalget i fritt fall – flyekspert frykter omikron
«Den nye virus-varianten har lagt demper på nordmenns reiselyst. For flyselskapene er de neste månedene usikre.» Kilde: flysmart24.no.

1,3 millioner reiste med SAS i november
«1,3 millioner passasjerer reiste med SAS i november, en oppgang på 300 prosent fra året før.» Kilde: reiseliv1.no.

SAS-sjefen: – Etterspørselen og billettsalget har stabilisert seg
«Tre ganger så mange passasjerer reiste med SAS i november enn på samme tid i fjor. Men fortsatt sto nær fire av ti seter tomme. SAS må ha en fleksibel tilnærming til kapasiteten i vinter, oppfordrer SAS-sjefen.» Kilde: e24.no.

Norse Atlantic Plans To Be The World’s Lowest Carbon Emitting Airline
«Norse Atlantic is a startup airline based in Arendal, Norway. The carrier hopes to succeed where Norwegian Air failed, by making low-cost long-haul work.» Kilde: simpleflying.com.

Nord-Norge:

Fryktar massepermittering: – Vi mista alt på ei veke
«Reiselivet trudde denne vintersesongen skulle redde dei. No frykter NHO-sjef Kristin Krohn Devold massepermitteringar rett før jul.» Kilde: tv2.no.

Advokater om Svalbard-forslag:– Bør trekkes tilbake (Svalbard) +
«Advokat Geir Steinberg i firmaet Haavind har sammen med kollega Kari Sigurdsen gjennomgått høringsforslagene om miljøvern og ferdsel på oppdrag fra Aeco, Visit Svalbard og Svalbard Næringsforening.» Kilde: svalbardposten.no.

Hvaler jages og avskjæres på safari – vil skjerpe kontrollen (Troms)
«Myndighetene reagerer på mye av det de har opplevd til sjøs i Nord-Troms, og intensiverer nå kontrollen mot hvalsafari-aktører.» Kilde: nrk.no.

Møte med myndighetene om hvalsafari- og havfiskebransjen
«NHO Reiseliv møtte statssekretær Vidar Ulriksen i fiskeridepartementet for å diskutere en eventuell sertifiseringsordning, økt tilstedeværelse fra kontrollmyndigheter, videre samarbeid og fremtidsperspektiver for hvalsafari- og havfisketurismen i Norge.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Vil utsette flytting av F-35: – Slik kan vi ikke ha det (Nordland)
«Fra nyttår skal en flyplass som har 800.000 passasjerer i året, dele rullebanen med øredøvende kampfly. Rødt mener situasjonen er uholdbar.» Kilde: nrk.no.

Hotell holder krisemøte etter nye koronatiltak (Nordland) +
«Onsdag skal Kine Willumsen og resten av Ramsalt-hotellet i Bodø holde krisemøte for å unngå permitteringer. I Scandic holder de pusten.» Kilde: an.no.

Bædi & Børdi søker trivelig selger (Nordland)
«Vi hjelper opplevelsesbaserte reiselivsaktører som formidler kunnskap med å tiltrekke seg barnefamilier gjennom å tilby en skreddersydd løsning som forteller historiene på barnas premisser.» Søknadsfrist: 10. januar. Kilde: baahdybirdy.com.

Midt-Norge:

NHO-direktøren i Trøndelag: – Nok mange som feller en tåre i dag
«Regiondirektør Tord Lien i NHO mener de nye tiltakene igjen vil gå hardt utover restaurant- og utelivsbransjen. Samtidig kommer han med et stikk til vaksinemotstanderne.» Kilde: retten.no.

Vil bla opp tusenlapper for skiløyper i Levanger +
«Skisesongen har kommet godt i gang, og det har nå i flere helger på rad vært mange som har benyttet seg av sporene i Heståsdalen. – Det er av svært stor verdi at dette tilbudet opprettholdes.» Kilde: innherred.no.

Massiv innsats har gitt resultater i Tydal skisenter
«500 dugnadstimer er nå skitrekket klart med en helt ny løype på 1,1 kilometer, nytt lys og bedre heis i barnebakken, renovert skiutleie og mye, mye mer. – Nå gleder vi oss til å starte heisen.» Kilde: nearadio.no.

Fant stor slitasje på en av Norges eldste nasjonalparker
Femundsmarka National Park: «Uten den nødvendige kunnskapen om hvordan vi mennesker påvirker naturen, hvordan skal vi da kunne stake ut en mer bærekraftig kurs?» Kilde: norskfriluftsliv.no.

Fjord-Norge:

Lanserer kampanje for å tiltrekke turister til våren
«Sammen med Visit Norway har Fjord Norge og flere av destinasjonene jobbet sammen med byråene Trigger og Motion Blur for å lage et kampanjekonsept for å tiltrekke besøk på våren til Fjord Norge regionen.» Kilde: bransjeblogg.fjordnorway.com.

Innlegg: Regjeringen eier ikke skam (Vestland)
«Prosjektet Stad skipstunnel er en parodi hvor det fra politisk hold har gått prestisje i å trenere.» Kilde: fjt.no.

Fossen gard må finne seg i å vere turmål (Vestland)
«Søskenpar gjekk til sak då fjellgarden deira dukka opp i turbok. No har retten konkludert: Det må dei akseptere, og dei må betale sakskostnadane.» Kilde: nrk.no.

Alle avbestilt julebordene – må stenge hotellet (Rogaland) +
«Alle bedriftene som hadde bestilt julebord på Sauda Fjordhotell i desember, har avbestilt. Nå stenger hotelldirektør Brit Elise Urheim hotellet de neste 14 dagene.. også strømprisene spiller inn. Å varme opp det hundre år gamle hotellet koster mye penger.» Kilde: h-avis.no.

Vi blir veldig hardt rammet av begrensningene (Rogaland) +
«Mat og drikke til 1000 gjester var bestilt til en av årets travleste uker. Så ødela de nye retningslinjene alt. Direktør Mette Vigre ved Hotell Jæren synes det er tøffe tak, men klarer samtidig å løfte blikket.» Kilde: jbl.no.

Egersund seiler for alvor opp som cruisedestinasjon (Rogaland) +
«Egersund får minst seks cruisebesøk neste år – det første allerede i april: – Vi er ikke interessert i de aller største skipene. Anne Vigdis Ellingsen i Eigersund næring og havn er i full gang med forberedelsene.» Kilde: dalane-tidende.no. 

Øst-Norge:

Svært kritisk til smittevernet på Norefjell-hotellet (Buskerud) +
«Null vakthold eller kontroll, datasystem nede for telling, drita fulle julebordgjester og spy i gangene. Slik oppsummerer Merete Havre helgen på Norefjell Ski & Spa. Det skulle være en hyggelig mor og datter-helg på spa, men endte som et svært lite minnerikt og negativt opphold..» Kilde: bygdeposten.no.

Restaurantsjef om de ferske tiltakene (Oslo)
«Restaurantsjef Sindre Solem fulgte pressekonferansen fra restaurant Arakataka i Oslo. Han opplever allerede kanselleringer og anslår at innføringen av metersregelen alene gjør at kapasiteten på restauranten går ned 30–40 prosent.» Kilde: e24.no.

Innlegg: Var det ikke nå det skulle bli bedre, Jonas? (Oslo)
«Det er noe ufattelig trist i å ha blitt jævlig gode på å håndtere krisesituasjoner under press, skriver bartenderen på utestedet Blå i Oslo.» Kilde: e24.no.

Innlegg: Vennligst vis litt respekt for mine kolleger! (Oslo)
«Beskjeden fra regjeringen er: «Nå må vi ha is i magen». Ja, det blir nok dessverre en kald jul for mange, skriver konsernsjefen i restaurantgruppen Lava Oslo.» Kilde: e24.no.

Blir beintøft for hoteller, restauranter, reiseliv og scener (Østfold) +
Fredrikstad: «Rune Solberg er leder i fagutvalget for servering og overnatting i Fredrikstad Næringsforening. Få, om noen, har bedre kunnskap om hvordan de nye restriksjonene fra regjeringen vil treffe bransjen i Fredrikstad.» Kilde: f-b.no.

Innlegg: Hvaler-hotellet: Holder ikke å si «vi liker det ikke» (Østfold)
«Hva er egentlig ulempen og motforestillingene med et slikt hotellprosjekt? Vi oppfatter at det kan oppsummeres i én setning: Det passer ikke på Hvaler og vi liker det ikke.» Kilde: f-b.no.

Innlegg: Halden Turist i blåsvær (Østfold) +
«Ingen politikere kan vel tro at de små kan markedsføre seg overfor grupper eller enkeltpersoner gjennom egen enkel økonomi? For tiden er 60 bedrifter med i selskapet.» Kilde: ha-halden.no.

Oslofjord Convention Center får ny eier og blir enda større (Vestfold)
«Oslofjord Convention Center får en ny, rendyrket kommersiell, eier. Det skjer nesten samtidig som den nye konferansedelen med 1200 m2 storsal og nytt gigantkjøkken på størrelse med en håndballbane åpner.» Kilde: reiseliv1.no.

Folkebadet satser – ansetter markedssjefen fra Visit Telemark (Vestfold/Telemark)
«Folkebadet/Reklameservice ansetter markedssjefen fra Visit Telemark for å imøtekomme økt oppdragsmengde og satse videre i 2022. – Vi rigger virksomheten for vekst sier Terje Kaste, byråleder i Folkebadet.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Annet:

Sverige strammer inn – innfører coronapass på restauranter
«Svenske myndigheter strammer inn coronatiltakene, blant annet innføres koronapass nasjonalt.» Kilde: e24.no.

Dårlig nytt for Syden-glade fullvaksinerte
«Smitten øker i Europa, og vi kan ikke se en eneste grønn flekk på Folkehelseinstituttets smittekart. Det betyr at uvaksinerte på reise må gjennomgå karantene ved ankomst til Norge.» Kilde: abcnyheter.no.

Del gjerne!