46 utvalgte reiselivsnyheter fra helgen..

Hit drar influenserne på tur
«Lurer du på hvor du skal dra på tur i Sommer- Norge? Disse rutene er turinfluensernes favoritter.» Kilde: an.no.

Ferieperler for hundrelapper
«Takket være et nettverk av overnattingssteder langs kysten, som er samlet under 15 ulike kystleder langs norskekysten, er fyrvokterboliger, naust, kysthus, tidligere militære bygninger og fine hytter gjort tilgjengelig for overnatting for folk flest.» Kilde: dinside.dagbladet.no.

Flere redningsaksjoner om sommeren
«I sommermånedene blir det utført langt flere redningsoppdrag enn resten av året. Slik er du forberedt om noe skulle gå galt.» Kilde: vg.no.

Flere flytter på hytta for å få strømstøtte til fritidsboligen
«Flere hytteeiere flytter permanent på hytta for å få rett på strømstøtte til tross for at regjeringen har bestemt at den kun skal gjelde husholdninger.» Kilde: avisa-valdres.no.

Hurtigruten-skipet fraktes til verft for å utbedre skadene
«Hurtigruteskipet MS Richard With gikk på grunn i Solund kommune ved utløpet av Sognefjorden fredag. Nå fraktes skipet til et skipsverft for å utbedre skadene.» Kilde: dn.no.

Bagasjekaos uten like på norske flyplasser: – Det ødelegger turen
«Sporløst forsvunnet bagasje og dårlig kommunikasjon fra flyselskapenes bakketjeneste skaper reaksjoner.» Kilde: nettavisen.no.

Sa ja til SAS-avtale – ingen nye pilotstreiker på fem år
«De fire pilotforeningene i SAS har sagt ja til avtalen som ble meglet frem med selskapet. Dermed blir det heller ingen nye streiker blant flyverne i selskapet før tidligst i 2027.» Kilde: flysmart24.no. 

Første internasjonale luftfartskonsernet som tilbyr Green Fare
«Med en økende etterspørsel etter bærekraftige reisetilbud, inkluderer den nye Green Fare-billetten full kompensasjon for CO2-utslipp. Testkjøringen starter i Skandinavia for flyvninger operert av Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines og Brussels Airlines.» Kilde: r.eiseliv1.no

Nord-Norge:

Vakt stoppet turister i Elvedalen (Finnmark)
«Turister ønsker å gå i området der det pågår arbeid med Nordkapptrappa.» Kilde: radionordkapp.no.

Gleder seg til åpne dørene i Bodø (Nordland) +
«Det sier Janita Waagen (34) og Linda Johansen Strømsnes (32). De er henholdsvis hotelldirektør og resepsjonssjef ved det som snart blir Bodøs nyeste tilskudd på hotellfronten, nemlig Smarthotel Bodø.» Kilde: an.no.

Ta en sniktitt på innsiden av Bodøs nyeste hotell (Nordland)
«Den 16 september åpner Smarthotel i Bodø.» Kilde: an.no.

Midt-Norge:

Dramatiske tall for flere namdalske campinger +
«Fra i fjor til i år har vi en nedgang på 65 prosent. De utenlandske turistene har riktignok kommet tilbake på campingplassen … og forteller at det er aller mest tyske og nederlandske turister.» Kilde: namdalsavisa.no.

Denne trappa førte til besøksboom i bygda
«Bessaker har 170 innbyggere og har vært et stille og rolig sted. Men så bygde de ei lang trapp opp fjellsida.» Kilde: nrk.no.

Noen hadde reist kjempelangt, og dette var selve ferien deres
«Elleve hester og 20 kusker og ryttere kjørte og red fra Tufsingdalen til Røros i forrige uke, en tur som tok tre dager. Klær og utstyr gjenspeilet turens tema – en reise tilbake til 1890-tallet.» Kilde: hest.no.

Fjord-Norge:

Populær korttidsparkering i gjestehavna (Møre og Romsdal)
«Siden nyttår har fritidsbåter hatt mulighet til å korttidsparkere i gjestehavna ved Skateflua. Det har vært populært, til tross for en ruskete sommer og dyre drivstoffpriser.» Kilde: bypatrioten.com.

Nå kan cruiseturistene komme tilbake (Møre og Romsdal) +
«Etter innstramming av regelverket måtte tre cruisebåtanløp på Smøla kanselleres i år. Nå har kommune og havnevesenet svingt seg rundt i samarbeid med Holberg Shipping: Cruiseturistene kan komme tilbake på godkjent anlegg til våren neste år.» Kilde: tk.no.

Desse posi­tive ringverk­nadane kan gondol­bana gi (Møre og Romsdal) +
Sula: «Mange er også positive til planane om ei gondolbane i Sula, mellom anna for å gi eit betre tilbod til turistane i området.» Kilde: smp.no.

Mange gjester legg turen innom Sogndal Bed and Breakfast (Vestland) +
«Vêret har vore trist, men det har vore mange gjester, så det er positivt, seier Stine Berg Henriksen. Ho har sommarjobb på Sogndal Bed and Breakfast, også kalla Sogndal vandrarheim.» Kilde: sognavis.no.

Tysk campingbil veltet i Aurland: – Veien er for dårlig (Vestland)
«En tysk campingbil havnet for langt ut i veibanen og veltet i Aurland. Fylkesveien er smal og skrentene er bratte, og brannsjefen i Aurland forteller at det ofte er trafikale problemer.» Kilde: msn.com.

Søppelstank plager folk i Bergen sentrum (Vestland) +
«Lukten av søppel plager naboene og skremmer turister på Fisketorget i Bergen. Kommunen kan ikke love å gjøre noe med problemet før neste sommer.» Kilde: direkte.vg.no.

40 turister reiste på svartmetall-tur til Os (Vestland) +
«Hvis noen hadde fortalt meg dette for 30 år siden, ville jeg ledd høyt, sier Tore Bratseth.» Kilde: bt.no.

Disse turistene kan jo f *** ikke kjøre en gang (Vestland) +
«Frank Søfteland er godt vant med krøkkete veier og snegletrafikk i Indre Hardanger, men selv for en sindig tyssedøl kan det koke over når trafikken korker seg.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Her sjekker parkeringsvaktene mer enn bare parkeringen (Vestland)
«Det populære turmålet Trolltunga er tilbake som et av de mest besøkte turistikonet på Vestlandet.» Kilde: dinside.dagbladet.no.

Karmøybu åpner hotell i ny drakt: – Det har vært utfordrende (Rogaland) +
«I vår tok Holger Thede over som hotellsjef på Bømlo. Nå ønsker han å lage opplevelser av høy kvalitet for besøkende fra nærområdet.» Kilde: h-avis.no.

Freser mot «monsterskipene»: – Respektløshet (Rogaland)
«Etter to års pandemi er cruiseskipene tilbake for fullt i Stavanger. Det setter ikke alle pris på. – De parkerer midt i middagstallerkenen vår, sier Bernt Posch.» Kilde: borsen.dagbladet.no.

Vi ble sjokkerte da vi fikk regningen (Rogaland) +
«Tyskerne Heinold Dettmer og Maximilian Maurer mener at prisen de betalte for burgerne og brusen var alt for høy. Eierne av Kjerag Lysebotn Camping synes at de ligger lavt prismessig sammenlignet med lignende plasser, og at de alltid vil gjøre sitt beste for at kundene skal bli fornøyd.» Kilde: strandbuen.no.

Anna forteller hva turistene ofte lurer på (Rogaland) +
«Selv om sommeren snart er over, er det fortsatt mange turister innom turistinformasjonen i Egersund. Anna Meyer (17) har jobbet i turistinformasjonen i sommer. Hun forteller at det beste er å møte så mange folk.» Kilde: dalane-tidende.no.

Øst-Norge:

SkiStar Trysil satser på komplette aktivitetshelger (Innlandet)
«Komplette, minnerike fjellopplevelser der komfortabel overnatting og god mat kan kombineres med aktivitet og kvalitetstid med nære og kjære, venner og familie står på programmet når SkiStar Trysil lanserer aktivitetshelger denne sensommeren.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Ro og fred er god butikk (Innlandet) +
Trysil: «Det unge tyske samboerparet fikk full valuta for pengene, da de dro til Ljørdalen for å oppleve naturen på nært hold.» Kilde: ostlendingen.no.

Stor pågang av cruiseskip i Oslo
«Det ligger an til å bli rekordår for antall cruiseskip som legger til kai i Oslo Havn.» Kilde: oslohavn.no.

Cruiserekorden byrådet ikke vil ha (Oslo) +
«Så lenge Oslo har tilgjengelig kaiplass er byen lovpålagt å ta imot cruiseskip. Byrådet i Oslo har besluttet å kutte antall cruisekaier fra fire til en for å redusere ankomstene.» Kilde: ao.no. 

Minnesmerke etter drepte jøder tagget med cruisebudskap (Oslo) +
«Nesten 800 jøder ble deportert fra Akershusstranda i Oslo under krigen. Nå har noen malt på minnesmerket med budskap om cruisetrafikk.» Kilde: aftenposten.no.

Hotelltrio planlegger åpning av 15 nabolagshoteller (Oslo)
«Dagens hotellmarked styres av noen få og ganske like kjeder. Det vil tre hotellveteraner endre. De to første hotellene i kjeden Att åpner snart i Oslo.» Kilde: abcnyheter.no.

Har blitt en fast attraksjon (Akershus) +
«Små og store entusiaster fant veien til denne modelljernbaneutstillingen i lokalene til Næs Jernverksmuseum i dag. – Hit kommer familier igjen gang på gang.» Kilde: tvedestrandsposten.no.

Innlegg: Satses det på turisme i Halden? (Østfold)
«Etter noen henvendelser på mitt innlegg i HA 21. juli vil det være riktig å gi noen ytterligere opplysninger som gjelder avviklingen av Halden Turist.» Kilde: ha-halden.no.

Elisabeth frykter ikke konkurranse (Buskerud) +
«Ved påsketider ble det kjent at krefter i Eggedal ønsker å bygge kulturlandskapshotell. De planene liker borgerstue-sjefen godt. – Ja, mer aktivitet skaper enda aktivitet. Sigdal har mye å by på og et slikt hotell mener jeg bare er positivt for bygda, sier Elisabeth Koren Bøle (som driver Eggedal Borgerstue).» Kilde: bygdeposten.no.

Skulle på teltferie i Kongsberg – dro etter en dag (Buskerud) +
«Kongsberg som teltferie-destinasjon falt ikke i smak for småbarnsfamilien fra Loddefjord. – Det var rett og slett vanskelig å finne et egnet sted å campe med telt som også var litt spennende for en småbarnsfamilie.» Kilde: laagendalsposten.no.

Tønsberg vikingfestival (Vestfold)
«Tønsberg Vikingfestival arrangeres 11.-14. august 2022! Det blir vikingaktiviteter, vikinger og vikingtilbud i hele byen.» Kilde: visitvestfold.com.

Her går salget som varmt hvetebrød (Telemark) + 
«Det er folk innom her hele tiden, og det blir mye kaffe og mye historier, smiler Ole Bjørn mens turistene strømmer inn i galleriet hans i Kragerø sentrum.» Kilde: ta.no.

Bra, men ikke like bra som i fjor (Telemark) +
«Telemark opplevelser har tilbudt strikkhopping fra brua på Vemork i snart 24 år. Ifølge leder, Jon Haukåssveen, så har har det vært en god sesong så langt, men ikke like bra som sesongen året før.» Kilde: rablad.no.

Tar 250 kroner ekstra ved telefonbestilling, men.. (Telemark) +
«Gaustablikk Fjellresort tar en ekstra sum på 250 kroner om man bestiller et rom over telefon – i stedet for over nett. Daglig leder Lars Olemyr understreker at det ikke er snakk om et gebyr.» Kilde: ta.no.

Sørlandet:

Terje Formoe: – Jeg kommer aldri tilbake som Sabeltann +
«Da scenelysene til sommerens siste forestilling med Kaptein Sabeltann ble slått av, satte Terje Formoe seg i egen skute og seilte til havs mutters alene.» Kilde: aftenbladet.no.

Havneområdet på Tonstad imponerer tilreisende turister +
«Båthavna på Tonstad har i løpet av det siste året gått gjennom store forandringer. Nå har sirdølene et nytt båtopptrekk, en ny brygge og en ny natursti og glede seg over. – De liker stillheten de får her.» Kilde: avisenagder.no.

Strålende sommer for Sølvgarden – ønsker å bygge ut +
«Daglig leder ved Sølvgarden Hotell og Feriesenter på Rysstad i Valle, Inger Rysstad og sønnen og bookingansvarlig Torfinn har hatt en..» Kilde: agderposten.no. 

Annet:

Funn overrasker: – Det gir håp
«Da turistene forsvant under koronapandemien, var det én ting som overrasket forskerne i Sverige. Det og andre eksempler gir håp. .. For da turistene forsvant, klarte naturen å gjenopprette seg selv. Og det skjedde raskt.» Kilde: tv2.no. 

Neste stopp
«Av og til kan det vera godt med ein pause. Eit kvileskjær før ein tek fatt på vegen vidare.» Kilde: nrk.no.

Del gjerne!