46 utvalgte reiselivsnyheter, sortert fra nord til sør

NHO Reiseliv søker kommunikasjonsrådgiver
«NHO Reiseliv, en av NHOs raskest voksende landsforeninger, har ledig stilling som kommunikasjonsrådgiver. Søknadsfrist: 09.01.2022. Kilde: finn.no.

Innlegg: Skal det aldri ta slutt?
«Vi håper at det kommer en løsning på smitteutbruddet i januar, slik at smitteverntiltakene som nå er iverksatt blir kortvarige. Mange reiselivsbedrifter har viktige bookinger i Q1. Hvis det fortsatt er strenge tiltak da, vil det få konsekvenser for hele 2022.» Kilde: norsk-reiseliv.no.

Hotell- og restaurant-tilsette rasar mot nedstenging og permitteringar
«Hotell- og restaurant-bransjen har ikkje spreidd smitta, men må betale prisen. Dei tilsette har mista tilliten til myndigheitene, seier fagforeiningsleiar.» Kilde: frifagbevegelse.no.

NHO-bedriftene har tverrsnudd fra optimisme til pessimisme
«NHOs medlemsundersøkelse viser at smitteverntiltakene allerede forrige uke hadde begynt å bite, med en markant forverring i synet på nåsituasjonen, spesielt innen servering og overnatting.» Kilde: e24.no.

LO: Krisetiltakene må vare så lenge krisen varer
Regjeringen får tommel opp fra LO for den økonomiske krisepakken, men LO-lederen mener flere tiltak må settes inn for å hindre massepermittering.

NHO Reiseliv demper kritikken mot krisepakke
«Urimelig og skuffende, sier NHO Reiseliv om regjeringens økonomiske krisepakke til næringslivet. De mener ordningen kan treffe skjevt.» Kilde: abcnyheter.no.

Innlegg: Ulogiske regler og utilstrekkelig kompensasjon
«Regjeringen må forstå at å stanse skjenkingen er det samme som å stenge serveringsstedene. Brubakk mener også at det bør kunne stilles spørsmål ved sammenhengen i regjeringens smitteverntiltak.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Strammer inn krisestøtteordning etter E24-avsløringer
«Regjeringen sier E24s kartlegging av kompensasjonsordningen bidro til at de nå legger begrensninger på utbytte og krav om tilbakebetaling fra selskaper som får støtte.» Kilde: e24.no.

Nå ryker afterski: – Et nytt kvelertak på alpinnæringene +
«Regjeringens skjenkestopp og nye innstramninger rammer hele alpinnæringen. – Nå kommer ganske sikkert den neste bølgen med avbestillinger, sier Marius Arnesen, sjef for Norefjell Resort.» Kilde: dn.no.

Dette har du krav på hvis skiheisene ikke går
«Skidestinasjonene frykter at vintergjestene skal utebli på grunn av coronafrykt. .. Sesongkortinnehavere kan få penger tilbake dersom coronapandemien fører til stengte anlegg i vinter.» Kilde: dinside.dagbladet.no.

Ikke rot bort ubrukt ferie!
«Vi nærmer oss slutten av året og mange arbeidstakere har feriedager igjen som de ikke rekker å avvikle før året er omme. Både arbeidsgiver og arbeidstaker har plikt til å sørge for at lovfestet ferie blir gjennomført i løpet av året.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Rekordår for det norske hotellsystemet Zaui Stay
«Det har vært en svært utfordrende tid for bransjen, så det er fantastisk å vokse i en slik periode samtidig som vi hjelper våre hotellkunder med en mer fleksibel og lønnsom drift, sier Esben Slettebø, leder for Zaui Stay.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Lufthansa satser mer på Norge
«Fra og med 2. mai 2022 setter Lufthansa opp syv nye ukentlige avganger mellom Frankfurt og Stavanger. Ruten mellom Bergen og Frankfurt øker fra åtte til ti ukentlige avganger fra 27. mai 2022, og ruten mellom Frankfurt og Tromsø øker fra en til to ukentlige avganger i sommerhalvåret fra 29. mai. I tillegg..» Kilde: hangar.no.

Intervju med Norwegian CEO Geir Karlsen
«Gikk du glipp av tirsdagens direktesendte intervju med Norwegians toppsjef? Her er hele intervjuet i opptak.» Kilde: travelnews.no.

Nord-Norge:

Kulturgigant gir seg etter 30 år – Krise for samtlige festivaler i Nord-Norge
«Nord-Norges største scenetekniske produksjonsselskap gir seg etter 30 år. Nå etterlater de seg et stort problem for hele kultursektoren i landsdelen.» Kilde: nrk.no.

Stor interesse for nytt cruisekonsept (Finnmark) +
«Alta er for første gang en fast «hurtigrutedestinasjon». – Det står høyt på ønskelista hos de fleste.» Kilde: ifinnmark.no.

Da turistene forsvant, tok Tove opp lån for å overleve korona (Troms) +
«2020 var et mareritt, og i år forsvant 80 prosent av inntektene, sier daglig leder Tove Sørensen i Tromsø Villmarksenter om effekten av korona. – Nå holder vi pusten.» Kilde: itromso.no.

June er ny reiselivssjef i Visit Narvik (Nordland)
«Styret i Visit Narvik AS har ansatt June Berg-Sollund (41) som reiselivssjef og daglig leder i Visit Narvik. June kommer fra stillingen som markedsansvarlig, «Digital marketing manager», samme sted. De har 7 ansatte – og lyser snarlig ut en eller to stillinger til.» Kilde: narvikgaarden.no.

Midt-Norge:

Trøndelag – stedet å reise til i 2022
«Det anerkjente reisetidsskriftet Conde Nast Traveler har kåret Trøndelag til en av de 22 beste stedene å reise til i 2022.» Kilde: trondelagfylke.no.

Julemarkedet i Trondheim gjør koronaendringer
«Julemarkedet vil fortsette å holde åpent, men tilpasser seg nye restriksjoner.» Kilde: trd.by.

Det ser vanskelig ut for oss å holde åpent +
Trondheim: «Etter mandagens pressekonferanse er Britannia-direktøren i tvil om de klarer å holde hotellet i gang.» Kilde: adressa.no.

Et ras av avbestillinger og permitteringer +
Hitra: «Dette er kroken på døra, enkelt og greit. Vi må stenge og permittere folket, sier Ola Skjåk-Bræk, driver av Ansnes Brygger Events.» Kilde: hitra-froya.no. 

Det er fryktelig kjipt. Spesielt overfor de ansatte
Røros: «Hotelldirektør Kenneth Ericson er mest fortvilet over at regjeringa ikke har en lønnsstøtte-ordning på plass. Ansatte får nå permitteringsvarsel, men Ericson håper de slipper å gjennomføre dem.» Kilde: fjell-ljom.no.

Utålmodig lufthavnråd venter på sendrektig departement +
Røros: «Lufthavnrådet i Røros mener det er uholdbart at Samferdselsdepartementet ennå ikke har tatt en beslutning i saken om Air Leap og flyruta mellom Røros og Oslo.» Kilde: retten.no.

Innlegg: Hytteeierforening: – Blir vi ikke tatt på alvor?
«Oppdal Hytteforening har kommet med et høringsinnspill til organiseringen av skiløypeprepareringen i Oppdal. Den har ikke politikerne fått.» Kilde: opp.no.

Fjord-Norge:

Heftig med to hotell og ett kulturhus nå (Møre og Romsdal) +
Molde: «Fikk en god sommer: Hotelldirektør Vanja L. Braute kunne smile etter en god hotellsommer. Nå ser framtida langt mørkere ut.» Kilde: 

Innlegg: Dette er ei næring som har blødd i to år no (Møre og Romsdal) 
Ulstein: «Regjeringa må kome med tiltak umiddelbart, seier hotelldirektør Erik Mathias Lystad ved Quality Hotel Ulstein. Dei nye koronareglane vil gje ein markant svikt i omsetninga for hotellet.» Kilde: smp.no.

Giedre (35) kan bli permittert for fjerde gong (Vestland)
Gloppen: «Ei fjerde runde med permittering står for døra, men ei lønnsstøtteordning som kan dekke løna til hotelltilsette Giedre er enno ikkje på plass.» Kilde: nrk.no.

Full skjenkestopp, etterlyser kompensasjonsordninger som i fjor (Vestland) +
Bergen: «Skjenkestoppen kom ikke som en overraskelse på utelivet i Bergen, men skuffelsen er likevel stor. Nå må vi stenge dørene, sier Tom Greni, daglig leder ved Ricks og Zachen.. Han etterlyser nå lignende kompensasjonsordninger som de hadde i mars 2020.» Kilde: ba.no.

Redningsaksjon i snøstorm på Trolltunga (Vestland)
«Det pågår nå en redningsaksjon da en turist sitter fast på Trolltunga. Det fryktes også at tre andre turgåere er værfaste i fjellet. – Det er snø, glatt, mørkt og svært krevende forhold, sier politiet.» Kilde: tv2.no.

Nye rute med Lufthansa til Stavanger (Rogaland)
«Dette er en fantastisk nyhet fordi det gir direkte tilgang til Tyskland som er et viktig marked for oss. I tillegg er Frankfurt som hub .. det åpner for et større globalt marked. Dette er et viktig steg i vårt pågående arbeid for helårsturisme, sier Per Morten Haarr, reiselivsdirektør i Region Stavanger.» Kilde: blogg-regionstavanger.com.

Forventer at over 400 permitteres etter skjenkestopp (Rogaland)
«Innføring av skjenkestopp gjør at flere hundre ansatte i hotell- og utelivsbransjen i Stavanger og Sandnes permitteres de neste dagene.» Kilde: aftenbladet.no. 

Vi sitter med en følelse av Svarte-Per (Rogaland) +
«Skuffelse i Østhusvik: Kai Michael Risa og Wenche Lilleland i Sjøberg Ferie har fått mange avbestillinger slik at det går fra helt fullt til tomt førstkommende helg på grunn av nye koronatiltak.» Kilde: bygdebladet.no.

Innlegg: Svaret? Vaksiner (Rogaland)
«Hotell- og utelivsansatte sendes ut i permittering, og fremdeles er det mange uvaksinerte som mener korona ikke gjelder dem.» Kilde: dagsavisen.no.

Øst-Norge:

Her skal Hønefoss få en ny attraksjon (Buskerud) +
«Mandag startet jobben: Nå skal jernbanebrua i Hønefoss bli enda mer av et landemerke enn den har vært hittil. – Dette kan bli skikkelig stilig, sier Ulf Glasrud i Bane NOR om lyssettingen av den 112 år gamle brua.» Kilde: ringblad.no.

Bobilutleier er konkurs (Akershus)
Minnesund: «De har i stor grad satset på utleie av bobiler til utenlandske turister som norsk representant for Touringcars Motorhome Rental. Nå er det åpnet konkurs for Minnesund-selskapene..» Kilde: bobilverden.no.

Hotellet har to middagsgjester og 125 kilo ribbe (Akershus)
Asker: «Et stort ribbe-tap bekymrer hotelldirektøren lite. Nå venter hun i spenning på om de får beholde ansatte på jobb den neste måneden. – Det er så utrolig trist, sier hotelldirektør Merete Emanuelsen ved Quality Hotel Leangkollen i Asker.» Kilde: e24.no.

NHO Reiseliv søker kommunikasjonsrådgiver (Oslo)
«NHO Reiseliv, en av NHOs raskest voksende landsforeninger, har ledig stilling som kommunikasjonsrådgiver. Søknadsfrist: 09.01.2022. Kilde: finn.no.

Stenger ned: – Komplett umulig (Oslo)
«Eier av Statholdergaarden, Bent Stiansen, ser ingen annen utvei enn å stenge restauranten etter at regjeringen innførte nasjonalt skjenkestopp de neste fire ukene.» Kilde: borsen.dagbladet.no.

Hotelldirektøren på Grålum: – Det er superdramatisk (Østfold) +
«Sarpsborgs største hotell taper rundt seks millioner kroner på ny nedstenging. Men hotellet har ikke tatt noen beslutning om det må permittere ansatte ennå. Hotellsjefen venter på krisestøtte fra myndighetene.» Kilde: sa.no.

Hotellsjef: – No døyr kua medan graset gror (Telemark) +
Rauland: «Har ein vanskeleg jobb: – Me har tilsett masse folk frå Stavanger, Tyskland, Sverige, Danmark … Kva skal eg seia til dei no? spør Kristian Samnøen.» Kilde: vtb.no.

Sørlandet:

Den Lille Dyrehage – Venter smell med stengte dører +
Gjerstad: «Med innstrammingene som kom i går, stenger Den lille dyrehage dørene i fire uker – i første omgang.» Kilde: austagderblad.no. 

Forlenger leieavtalen om utleie av Lyngør fyr +
«Kystverket gjennomgår nå standardavtalen om utleie av fyrstasjonene, og i påvente av at denne er klar, er det nå inngått en utleieavtale med Aust-Agder Turistforening som gjelder ut neste år. Fyret inngår som del av kystled-hyttene langs kysten.» Kilde: austagderblad.no.

Utelivssjef rørt til tårer: – Har solgt gavekort for 100.000 kr
Grimstad: «Smittebølgen førte til avbestillinger i hopetall. Kjetil Jørgensen ved Apotekergaarden ser likevel håp. På én uke har kunder kjøpt gavekort for 100.000 kroner.» Kilde: nrk.no.

Stenger dørene og permitterer ansatte
Kristiansand: «Tirsdag kveld stenger en rekke barer og restauranter dørene. Raimondas Jucius på Jonas B. har vært permittert i til sammen fem måneder så langt i pandemien.» Kilde: fvn.no. 

Annet:

Ferien i utlandet kan bli ganske kjip
«Klar for å dra utenlands, tross omikron-usikkerhet og skjerpede smitteverntiltak i Norge? Dette er rådene fra forsikringsselskapene.» Kilde: nettavisen.no.

Doktorand i Turismvetenskap?
«Noen som kjenner noen som har lyst til å jobbe med egen faglig utvikling over grensen noen år?» Kilde: facebook.com/groups/reiselivsforum

Del gjerne!