47 utvalgte reiselivsnyheter denne mandagen

Søker webredaktør til visitoslo.com
«Denne rollen gir store muligheter for faglig utvikling og utgjør en sentral rolle i VisitOSLOs videre arbeid i en spennende fase for både Oslo og reiselivet.» Søknadsfrist: 05.01.2022. Kilde: VisitOSLO  

Regjeringen har lyttet til NHOs krav om lønnsstøtte
«Nå snur myndighetene om lønnsstøtteordningen. Regjeringen vil utarbeide en ny ordning, som er ventet å være klar om noen dager. Arbeidet med den begynner i dag.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Nasjonalt tiltak om å registrere gjester
«Den digitale løsningen SafeSpot sikrer effektiv besøksregistrering og rask smittesporing med varsling til gjester ved smittetilfeller.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Faller utenfor strømordningen: – Vi blir glemt
«Gatekjøkkeneier Rashid Latif er bekymret for at strømregningen kan knekke små bedrifter. Bedrifter, hytter og borettslag er ikke inkludert i den nye krisestøtten fra regjeringen.» Kilde: e24.no.

Drømmer du om hvit jul? Da bør du feire her!
«Meteorologisk institutt har sett på hvilke steder som er nærmest garantert hvit jul. Og på stedene hvor sjansen for å oppleve snø på julaften minker på grunn av klimaendringene.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Havila Capella ut på første seilas
«Administrerende direktør i Havila Kystruten, Bent Martini, sier de er svært glade for å endelig kaste loss, få det aller første møtet med norskekysten og bli en del av hverdagstrafikken og livsnerven langs kysten.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Utenlandsreisende nidoblet i november: – Trenden har nå snudd
«Ni ganger flere reiste til utlandet i november i år, sammenlignet med i fjor.» Kilde: e24.no.

Nord-Norge:

Innlegg: Bekymring for reiselivet i Finnmark
«Si nei til nedlegging av restaurant- og matfagtilbudet i Finnmark, skriver Terje Larsen.» Kilde: altaposten.no.

Vil utvikle sitt reiselivskonsept ute i havgapet i Loppa (Finnmark) +
«I dag er det fisketurisme som er hovedaktivitet til Sandland brygge, men eierne av reiselivsbedriften tror det er et enda større potensial på Sandland i dag. Det er grunnen til at de nå har startet, det de foreløpig har valgt å kalle prosjekt «nye boenheter».» Kilde: ifinnmark.no.

TV-selskap fant norsk julestemning – skal friste millioner av briter (Troms)
«Vakre bilder på Instagram førte det populære reiselivsprogrammet «Cruising with Susan Calman» til eksotiske Dyrøy i Midt-Troms. Nå skal fem norske byer friste millioner av reiselystne briter.» Kilde: nrk.no.

Tromsø-investorer vil bygge miljøvennlig hotellprosjekt på Håkøya (Troms) +
«På Håkøya er det planer om å bygge et økologisk landskapshotell og et visningssenter for Tirpitz og krigshistorie. ..skal ha el-båter og være selvforsynt.» Kilde: itromso.no.

Fra opptur, til ny nedtur? (Troms)
Tromsø: «Så, hva nå? Det har aldri vært viktigere å holde hjulene i gang. Bedriftene må ha råd til å ha folk i arbeid slik at vi sikrer arbeidsplasser. I tillegg til lønnskompensasjon, må vi forsøke å leve så normalt vi kan innenfor restriksjonene.» Kilde: nftr.no.

Vi skal skape noe unikt på Krøttøy (Troms) +
«Det internasjonalt baserte selskapet Holzweiler med base i Oslo har kjøpt Valhall på Krøttøy. Andreas Holzweiler og kona Maria Skappel Holzweiler har store planer for utviklingen av Valhall på Krøttøy for unike og ulike naturopplevelser.» Kilde: ht.no. 

Føler seg glemt av Hurtigruten: – Vi er så vidt i gang (Nordland)
«Reiselivsaktører i Moskenes føler seg glemt av Hurtigruten etter løftene om å kjøpe aktivitetstjenester lokalt under cruiseopphold. – Vi er så vidt i gang i Lofoten, sier rederiet.» Kilde: lofotposten.no.

Her planlegges flere fritidsboliger og rorbuer (Nordland) +
«Vestvågøy-trio og Lofoten Viking på Værøy skal planlegge for utbygging langs havneområdet på Tind i Moskenes.» Kilde: lofotposten.no.

Træna satser på reiseliv – vil bygge kai til millioner (Nordland) +
«Træna kommune vil bygge ny kai for å legge til rette for hurtigruteanløp. Budsjettforslaget har en ramme på 51 millioner.» Kilde: hblad.no.

Nasjonale Turistveier har «skjær i sjøen» ved Torghatten (Nordland) +
«Sånn kan det bli i Sundshopens «hundremetersskog» når Nasjonale turistveier er ferdig, fortalte Lars Grimsby under næringslunsjen torsdag.» Kilde: banett.no.

Innlegg: Når vi fremsnakker nabobyen eller nabobygda (Nordland)
«Vi trenger flere ambassadører som ønsker det beste for vårt Helgeland. ..  Da er vi alle tjent med, at de som kommer hit ser Helgeland attraktivt – for en aktiv fritid, jobb til partner og for muligheten til å bytte jobb innen regionen, skriver Siw Moxness i Helgetanker.» Kilde: ranablad.no. 

Midt-Norge:

Åpningsmarkering European Region of Gastronomy 2022
«Trondheim og Trøndelag er European Region of Gastronomy 2022. Dette er en hyllest til en region som tar lokal matproduksjon på alvor gjennom hele verdikjeden.» Online event idag, mandag 13.12.» Kilde: facebook.com/events/

Enorm respons på ny satsing +
«Sandra (29) og Fredrik (28) har realisert planene om et eksklusivt overnattingstilbud i spektakulære omgivelser i Skorovatn.» Kilde: namdalsavisa.no.

Fjord-Norge:

Hytter på Hellandshamn: – I gang med grunnarbeidet (Møre og Romsdal) +
«Slik blir det nye hyttefeltet på Helland, ifølgje Hellandshamn Utvikling AS.» Kilde: smp.no.

Nasjonalpark føreslått med «lokalpolitisk støtte» (Vestland)
«Øystesefjella er ein av fire nye føreslåtte nasjonalparkar i Noreg. Kommunen avviser at dei har sagt ja eller nei til forslaget. – kommunen har aldri diskutert saka.» Kilde: nrk.no.

Investerte i endå ei badstove (Vestland) +
Fjærland Guiding AS: «Jarle Mundal og Janne Elin Hårklau har hatt godt besøk i badstova. Men merka at folk var sjenerte. Difor investerte dei i endå ei badstove.» Kilde: sognavis.no.

Difor stressar ikkje hotellsjefane – heilt enno (Vestland) +
«Julebordsesongen har fått ein skot for baugen – men det er først etter nyttår ein veit kor hardt hotellnæringa blir råka av situasjonen.» kilde: porten.no.

Hotell og restaurantbransjen forbereder seg på permitteringer (Vestland) 
«I Bergen har nå en hotellkjede permittert all 250 ansatte.» Kilde: reiseliv1.no.

Julebord: Hotellene opplever avbestillings-rush (Vestland) +
«Julebordsesongen blir ikke fullt så bra som hotellene håpet. Etter stor pågang og mange bestillinger, opplever de nå at gjestene avbestiller eller flytter julebordet.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Her skal folk veta at dei blir godt tekne vare på (Vestland) +
Jondal: «Bergensjenta Oda Grimstad (26) byrja som hotellsjef på Hardanger House 1. oktober. Så langt stortrivst ho, og har ambisjonar om at hotellet skal bli ein samlingsstad for både lokale og folk utanfrå.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Øst-Norge:

Omikron setter fart på hytteleie +
«Nordmenn liker å tilbringe jul og nyttår på fjellet. Ferske innstramminger og omikron gjør markedet for hytteleie enda heitere.» Kilde: bygdeposten.no.

Innlegg: Her på huset skal ikke en eneste en permitteres (Innlandet)
Johannes Nermo, Øyer, femte generasjon vertskap på Nermo: «Da er vi i gang igjen, og for fjerde gangen er vi i prinsippet nedstengt. Eller er vi det?» Kilde: gd.no.

Derfor la de den lille ferieturen til Brumunddal (Innlandet) +
«At Wood Hotel er åpent og at julegata i byen fikk terningkast seks, overbeviste to søstre fra Elverum om en liten ferietur til Brumunddal.» Kilde: ostlendingen.no.

Mange utesteder fikk uventet besøk (Innlandet) +
«Nå har Mattilsynet ingenting å sette fingeren på av feil eller svikt hos disse lokale spisestedene. På nettsiden Matportalen.no kommer det fram at mer eller mindre alle restaurantene i distriktet har smilefjes.» Kilde: glomdalen.no.

De ble de første til å teste den nye attraksjonen (Innlandet) +
«En ny attraksjon har kommet til Jevnaker nå som den nye badstubåten har inntatt Randsfjorden. Det er Daniel Fjørtoft som står bak det nye tilbudet til innbyggerne på Jevnaker med selskapet FLYT Fjordsauna.» Kilde: ringblad.no.

Søker webredaktør til visitoslo.com (Oslo)
«Denne rollen gir store muligheter for faglig utvikling og utgjør en sentral rolle i VisitOSLOs videre arbeid i en spennende fase for både Oslo og reiselivet.» Søknadsfrist: 05.01.2022. Kilde: VisitOSLO  

Eller er du VisitOSLOs nye produktredaktør? (Oslo)
«VisitOSLOs markedsavdeling søker en nøyaktig og språksterk Oslo-entusiast som vil ha ansvar for vår digitale produktdatabase, som utgjør en sentral del av innholdet på visitoslo.com.» Søknadsfrist: 05.01.2022. Kilde: VisitOSLO

VisitOSLO søker også en «Hva skjer-redaktør» (Oslo)
«Hva-skjer-kalenderen på visitoslo.com er byens definitive guide til Oslos mange arrangementer innen kultur, idrett og underholdning. Vi søker nå en hva-skjer-ansvarlig til vår webredaksjon.» Søknadsfrist: 05.01.2022. Kilde: VisitOSLO

Vil stanse de største skipene lenger ute i fjorden (Oslo) +
«Debatten om hvor Oslos fremtidige fergeterminal skal ligge, pågår for fullt. Hvorfor skal den i det hele tatt ligge i Oslo? spør byplanleggere.» Kilde: aftenposten.no.

Tror det blir ny drift på Rygge igjen etter et salg (Østfold)
«Den sivile delen av Moss Lufthavn Rygge er nå til salgs, og flere interessenter skal ha vært på besøk for å vurdere kjøp. Prosessen med å få til ny drift er derfor nå inne i det som kan være en avgjørende fase.» Kilde: flysmart24.no.

Permitterer nesten 100 ansatte – tar Color Viking ut av drift (Vestfold)
«Color Line har besluttet å ta Color Viking midlertidig ut av drift fra og med mandag, opplyser konsernet.» Kilde: e24.no.

Gaustablikk starter vinteren med nye restaurantkonsepter (Telemark)
«Arbeidet med fornyelsen av menyer og gastronomiske konsepter er en del av et langsiktig samarbeid med den prisbelønte kokken Melker Andersson.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Hyttefolket i Tuddal tar tak for å rydde skiløypene (Telemark) +
«Trefall etter stormene i november sperrer mange skiløyper i Tuddal, men denne helgen tok en dugnadsgjeng på 17 grep og fikk åpnet én av dem.» Kilde: telen.no.

Sørlandet:

Kompetansejulekalender på Facebook
«Til alle dere fra alle oss! Alle arbeidsdager i desember vil vi dele ett tips som kan gjøre deg som jobber i reise-, kultur eller opplevelsesnæringen LITT klokere eller få deg til å jobbe LITT smartere. Følg med på Visit Sørlandet Utvikling på Facebook.» Kilde: utvikling.visitsorlandet.com.

IBTM World – ledende internasjonal møteplass for møte- og arrangementsbransjen
«Møtebyen Kristiansand var representert sammen med alle Norges regioner sammen med Innovasjon Norge under IBTM World i Barcelona 30. november – 2. desember. IBTM World er en viktig møteplass for den internasjonale reiselivsbransjen.» Kilde: utvikling.visitsorlandet.com.

Nå er det på tide å bestille plass i Kristiansandsguiden 2022
«Med guiden i hånda kan turisten kjapt danne seg et overblikk og bli inspirert til å benytte seg av byens tilbud og de anbefalte steder i guiden.» Kilde: utvikling.visitsorlandet.com.

Internasjonale turoperatører på Sørlands-visitt
«Endelig kunne vi invitere internasjonale turoperatører til fysisk visningstur igjen. Fire turoperatører fra UK, Nederland, Danmark og 3 incomingbyråer fra Norge som jobber med internasjonale kunder fikk en 4 dagers rundtur i vår region fra 18.-21 november.» Kilde: utvikling.visitsorlandet.com.

Svært kritisk for kultur, reiseliv og serveringsbransjen
«En ny undersøkelse gjort blant Kvadraturforeningens, Næringsforeningens og Visit Sørlandets medlemmer viser at det er svært kritisk for mange bedrifter nå. – Synnøve Aabrekk i Visit Sørlandet er tydelig på at dette er svært alvorlig for Kristiansand og Sørlandet som reiselivsdestinasjon.» Kilde: kristiansand-chamber.no.

Visit Lindesnes søker en destinasjonsutvikler
«Vi utvider vårt team i Visit Lindesnes og har behov for mer kompetanse på destinasjonsutvikling, rådgivning og prosjektledelse for å videreutvikle Lindesnes som er bærekraftig reisemål.» Kilde: finn.no.

Annet:

Mot rekordsesong for svenske skianlegg
«De store svenske skianleggene melder om rekordtall for vinterens sesong. I Stöten i Sälen er 95 prosent av kapasiteten allerede booket.» Kilde: e24.no. 

VisitBritain launches new fund for DMCs and inbound tour operators
«VisitBritain has announced a new fund available to destination management companies (DMCs) and inbound tour operators to support building back demand for Britain.» Kilde: traveldailymedia.com.

Del gjerne!