Å skape opplevelser med historiefortelling.. og 23 andre utvalgte denne fredagen

Å skape opplevelser med historiefortelling
«Har du noen gang deltatt på en byvandring eller besøkt en historisk temapark? Slike reiselivsopplevelser bruker historiefortelling som virkemiddel for å skape gode og engasjerende opplevelser for turistene.» Kilde: ndla.no.

Utenlandske reiselivsoperatører kan skylde penger til Norge
«Utenlandske selskap som selger hvalsafari i norske fjorder kan være nødt til å betale moms. Men når de ikke er registrerte i Norge blir kontrollene krevende, mener professor.» Kilde: nrk.no. 

Kompensasjon og lønnsstøtte: Disse reglene gjelder nå
«Her får du oversikt over gjeldende regler for kompensasjons- og lønnsstøtteordningene, Regjeringens foreslåtte endringer  – samt hvordan NHO Reiseliv arbeider for å sikre bedre ordninger for våre medlemmer.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Strømprisene demper bedriftenes opptur etter coronalettelser
«NHOs medlemsbedrifter ser lysere på ting etter at de fleste coronarestriksjonen ble fjernet, men høye strømpriser er et skår i gleden.» Kilde: e24.no. 

Dette har nordmenn savnet mest under pandemien
«Konserter, festivaler, bryllup og konfirmasjoner – alt dette har vi savnet under koronaen. Men det er én ting nordmenn har lengtet spesielt mye etter.. Savnet etter reising står sterkest.» Kilde: nrk.no.

Her er 22 vakre steder i Norge du kan besøke i 2022
«To år der nordmenn har fått har Ferie-Norge for seg selv er over. .. det er grunn til å tro at nordmenn må konkurrere med utlendinger om de fineste hotellrommene og andre utleiestedene i sommer. Det kan også føre til økte priser.» Kilde: thetravelinspector.no.  

Storby-reiser for en hundrelapp
«Flybillettprisene mellom Norge og Europa er de laveste på 11 år. Og priskrigen i lufta har ført til at gjennomsnittsprisene fra Oslo har falt med 60 prosent siden i fjor.» Kilde: dinside.dagbladet.no.

Stor økning i utenlandsreiser i januar
«Nær 2 millioner nordmenn reiste til, fra eller via Avinors lufthavner i januar 2022. Det er en økning på 123 prosent sammenlignet med sammen måned året før.» Kilde: tv2.no.

Ving vil redusere klimaavtrykket fra feriereiser
«Vår viktigste reise noensinne! Det sier Marie-Anne Zachrisson, landssjef for Ving Norge om selskapets nye bærekraftstrategi.» Kilde: abcnyheter.no.

Lanserer fem nye ruter – får helt ny flytype i neste uke
«Det nye norske flyselskapet Flyr fortsetter sin opptrapping, og lanserer i dag fem nye ruter. Samtidig varsler selskapet at det kommer enda flere rutenyheter før sommeren.» Kilde: flysmart24.no.

Havila Kystruten: Venter Havila Castor i drift i mai
«Det andre skipet til Havila Kystruten blir en måned forsinket, og har planlagt avgang fra Bergen og første seilas den 10. mai. Også de neste skipene Havila Polaris og Havila Pollux rammes av forsinkelser.» Kilde: abcnyheter.no.

Nord-Norge:

Innlegg: Vi skaper Svalbards framtidige naturbaserte reiseliv (Svalbard)
«Vi ser det som både motsigende og særlig skuffende at noen av de mest innflytelsesrike aktørene i Svalbards reiseliv, som først var så positive til forslagene for ny feltsikkerhetsforskrift, nå har gjort helomvending i vinter.» Kilde: svalbardposten.no.

Reiseliv og språk, nytt utdanningsprogram i Nordkapp (Finnmark)
«Reiseliv og språk blir et programfag ved Nordkapp videregående skole. Nordkapp er et stort reisemål, og den videregående skolen i Honningsvåg synes det er det er naturlig at skolen tar et samfunnsansvar for å være bidragsyter for kompetansebygging.» Kilde: radionordkapp.no.

Frykter kroken på døra: – Jeg angrer som en hund (Nordland) +
Ballstad: «Kristian Bøe satset stort med restauranten Fangst. Nå føler han seg ført bak lyset av regjeringen som lovet treffsikre tiltak til reiselivsnæringen.» Kilde: lofotposten.no.

Innlegg: Oppfordrer næringslivet til spleiselag for ny flyplass (Nordland)
«Ranaregionen næringsforening i åpent brev til Helgeland Kraft: – Flyplassen vil gagne alle, derfor bør alle bidra.» Kilde: ranablad.no.

Midt-Norge:

Diskuterer fremtiden til Meråker Alpinsente +
«Hvem skal eie Meråker Alpinsenter AS? Det blir et tema som vil bli diskutert ti den nærmeste tiden framover.» Kilde: bladet.no.

Fjord-Norge:

Håvard Nesbø digital marknadsførar i Visit Sognefjord (Vestland)
«Vi har gleden av å informere om at vi har tilsett digital marknadsførar. Håvard Nesbø startar hjå oss 01. april og har arbeidsstad på vårt kontor på Campus i Sogndal.» Kilde: reiselivskunnskap.n.

Vi skal dyrke badehotell-profilen (Rogaland) +
«Først la de nye eierne 160 millioner kroner på bordet for ærverdige Sola Strand Hotel. Så pusset de opp for nærmere 40 millioner kroner. Det har gitt resultater.» Kilde: e24.no.

Øst-Norge:

SkiStar venter storinnrykk i årets vinterferieuker (Innlandet/Buskerud)
«SkiStar venter storinnrykk av skiglade gjester på sine destinasjoner i de kommende vinterferieukene fra uke 7 til 9, som er høysesong for alle norske, danske og svenske skientusiaster.» Kilde: reiseliv1.no.

Sykling kan bli forbudt i deler av Østmarka (Oslo/Akershus) +
«Statsforvalteren har utredet alternativer for nasjonalpark i Østmarka. Forslaget innebærer at sykling kan bli forbudt i deler av Østmarka hvor det er populære sykkelstier.» Kilde: terrengsykkel.no. 

Innlegg: Blanke ark etter allsangen (Østfold)
«Selv om allsangen har gitt mange gode opplevelser, så er jeg helt sikker på at den beste Halden-opplevelsen er den neste! Som by har vi de beste forutsetninger.. et vakkert sentrum, mye spennende historie og interessante turistattraksjoner..» Kilde: ha-halden.no.

Sørlandet:

Har du en idé til et prosjekt?
«Da kan det være at ordninger fra virkemiddelapparatet i Agder kan hjelpe deg med å realisere den. 7. februar deltok vi på webinar om flere tilskuddsordninger som kan være aktuelle for bedrifter på Agder. Les mer om ordningene i presentasjonene under.» Kilde: utvikling.visitsorlandet.com.

Et steg nærmere uteservering og skulpturpark +
Risør: «Et enstemmig formannskap sa ja til Det Lille Hotell. Noe som innebærer at de får disponere kommunal grunn rundt Tollboden.» Kilde: austagderblad.no. 

Annet:

Europas store flyplasser rystet av korona-krisen
«Flyplassene i Europa har gjennomgått en krise uten sidestykke i de to årene korona-pandemien har pågått. Det har snudd fullstendig opp-ned på listen over de største. Men noen har klart seg bedre enn andre.» Kilde: flysmart24.no.

Del gjerne!