All time high for bookinger gjennom Visit Norway.. og andre utvalgte denne fredagen

Ny veiledning i besøksforvaltning
«Besøksforvaltning i mye besøkte naturområder er viktigere enn noen gang. Nå har Miljødirektoratet publisert ny veileder i temaet.» Kilde: miljodirektoratet.no.

All time high for bookinger gjennom Visit Norway
«Den sterke veksten i bookinger av reiser og opphold gjennom visitnorway.com fortsetter i høyt tempo. I mai ble det omsatt for 8,2 millioner kroner, noe som er all time high med klar margin.» Kilde: business.visitnorway.com.

Hvordan virker Visit Norways markedsføringsarbeid?
«I 2021 brukte det internasjonale publikum hele 175 millioner minutter på å nyte innhold om Norge og norsk reiseliv. Dette er ett av mange funn i denne oppsummeringen av Visit Norways reiselivsmarkedsføring.» Kilde: business.visitnorway.com. 

Lynrask surfing på norgesferie: Disse skjulte perlene har 5G-dekning
«Denne sommeren er sjansen stor for at du kan surfe, strømme og game med superfart når du er på reisefot. I hvert fall om du legger turen til disse feriedestinasjonene rundt om i Norge.» Kilde: dinside.dagbladet.no. 

Myndigheter, raska på!
«Kristin kommer med en tydelig oppfordring til gjester og myndigheter i opptak med TV2: «Vi har alle vært nye i jobben – så vær hyggelig med de som serverer deg. Og myndigheter, raska på!» Kilde: facebook.com.

Hoteller i ferd med å fullbookes: – Ville skyndet meg
«Hoteller over hele landet melder om kanonvekst etter pandemien. Bemanningen er for lav, frykter VIRKE og NHO.» Kilde: tv2.no.

Team Hotels blir HEIMR Collection
«Team Hotels går nå fra å være en ren driftsorganisasjon, til å bli en hotellkjede og endrer i den forbindelse navn til HEIMR Collection.» Kilde: reiseliv1.no.

Scandic venter kraftig vekst i andre kvartal
«Hotellkjeden venter «betydelig høyere» resultat enn tidligere, etter to sterke måneder. En beredskapsavtale med Norge ventes å gi solid ekstragevinst.» Kilde: e24.no.

Feriehus i Norge leies ut til rekordsummer
«Norgesferie er populært i disse dager og prisene på feriehus har økt med 10 % hvert år under pandemien.» Kilde: reiseliv1.no.

Innlegg: Libe­ralis­tene ut mot «turist­skip­skep­tikere»
«Forrige uke i NRK langet forskere og aktører i næringslivet ut mot cruiseturistene som «lar lommeboka ligge på lugaren» når de er ute på sightseeing.» Kilde: smp.no.

SAS-pilotene varsler storstreik
«Det kan gå mot storstreik i SAS rett før fellesferien. – Dette kan sette hele selskapet på spill, sier flyselskapet.» Kilde: nettavisen.no.

SAS etter streikevarsel: – Sjokkerende dårlig virkelighetsforståelse
«Det kriserammede flyselskapet slår tilbake etter pilotenes streikevarsel. – Velger konflikt fremfor forhandlinger.» Kilde: e24.no.

SAS-streik truer feriereiser: – Ingen fare for konkurs
«Det skadeskutte flyselskapet SAS kjemper ikke bare for å overleve økonomisk. Nå trues selskapet også av streik blant pilotene.» Kilde: flysmart24.no.

Danmark vil øke eierandelen: SAS-aksjen til himmels
«Aksjen til flyselskapet SAS har steget rundt 30 prosent på Oslo Børs etter nyheten om at den danske regjeringen vil hjelpe SAS ved å øke sin eierandel og ettergi gjeld.» Kilde: nrk.no. 

SAS flyr videre – foreløpig. Her er din overlevelsesguide som kunde
«Bruk alltid kredittkort. Pust (litt) lettet ut to uker før flyet skal gå. Og vurder en potensielt dyr «ekstrabillett».» Kilde: aftenposten.no.

Norwegian-pilotene enige om ny tariffavtale
«Norwegian og Norwegian Pilot Union i Parat, som organiserer pilotene i Norge, er enige om en tariffavtale for 2022–2023.» Kilde: nettavisen.no.

Rundt 2.000 bookinger hos Flyr rammes av forsinket flyleveranse
«Forsinkelser fra flyfabrikken Boeing skaper problemer for det relativt ferske norske flyselskapet Flyrs sommerprogram.» Kilde: e24.no.

Lufthansa kansellerer hundrevis av avganger
«Det tyske flyselskapet massekansellerer som følge av bemanningsproblemer.» Kilde: tv2.no.

Nord-Norge:

Sommerens cruisetrafikk på dagsorden (Svalbard)
«Etter to år med pandemi, og nærmest full stans i cruisetrafikken, er de sjøbaserte gjestene igjen på vei inn Adventfjorden. Destinasjonsledelsen i Longyearbyen var nylig samlet for å diskutere cruisetrafikken denne sommeren.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Hurtigruten Svalbard med nytt byråsamarbeid (Svalbard)
«Trigger inngår samarbeid med Hurtigruten Svalbard- vant for erfaring med reiselivsbransjen og tydelige satsning på bærekraft.» Kilde: kom24.no.

Onsdag var det ingen ledige rom å oppdrive (Alta) +
«Koronapandemien er over, og reiselivet og hotellene i Finnmark har begynt å komme tilbake til normalen igjen slik det var før koronaen.» Kilde: ifinnmark.no.

Lynkjapt salg av hotelleiligheter på Rønvikfjellet (Nordland) +
«Salget av hotelleilighetene på Rønvikfjellet har gått temmelig kjapt. Nå er trolig 28 av til sammen 30 leiligheter solgt. For utbygger Arthur Buchardt er salget av leilighetene utvilsomt en viktig bit i finansieringen av hotellet.» Kilde: an.no.

Fjord-Norge:

Lange køar då Trollstigen opna (Møre og Romsdal)
«Hundrevis av motorsyklar og bubilar kjempa om å vere først til å passere turistikonet Trollstigen i sunnmørs- og romsdalsfjella. Sjeldan har vegen blitt opna så seint som i år.» Kilde: nrk.no.

Bygde episk utedo! (Møre og Romsdal)
«Gründerene av camping-appen Campanyon har bygget en episk utedo i en fjellside på Sunnmøre. Målet med prosjektet er å få flere ut i naturen, uten at det skal føre til mer forsøpling.» Kilde: abcnyheter.no.

Nå starter Strynefestivalen: – Forholdene er helt prima (Vestland) +
«I helga arrangeres Strynefestivalen endelig etter to år pause. Festivalen, som er en slags lavterskel multisportfestival, starter langhelga med strålende forhold for de fleste aktiviteter.» Kilde: friflyt.no.

Voss Cup tilfører næringslivet mellom 20 og 25 mill (Vestland) +
«Voss Cup er Norges største barneturnering. Det får det ivrige lokalsamfunnet virkelig kjenne på denne helgen når folketallet dobler seg på Vossevangen. Hotellene på Voss har stilt opp med soveplasser til de reisende, hvor de har tatt i bruk konferanserom og andre typer saler.» Kilde: ba.no.

Aldri før har det vært et større cruiseskip i Bergen (Vestland) +
«Torsdag morgen ankom cruiseskipet Aidanova Bergen havn. Det er det største som noen gang har vært her. Jared Putterman representerer European cruise service, og forteller at mange av passasjerene gikk av skipet for å se Bergen. – Turistene elsker Bergen, så lenge det ikke regner, sier han og ler.» Kilde: ba.no.

Turistbussane får køyre her: – Vågar ikkje provosere næringa (Vestland) +
Bergen: «Politikarane vågar ikkje provosere turistnæringa, seier Mailiss Solheim-Åkerblom (R).» Kilde: bt.no.

Ønsker du å være med å utvikle Haugalandet som arrangementssted? (Rogaland)
«Destinasjon Haugesund og Haugalandet AS søker Prosjekt- og salgsansvarlig for arrangement, kurs- og konferansemarkedet.» Søknadsfrist: 24.06.2022. Kilde: finn.no.

DNT samles til landsmøte i Haugesund (Rogaland)
«10. og 11. juni avholdes DNTs landsmøte 2022. I to dager skal representanter fra DNTs medlemsforeninger være samlet for å fatte beslutninger for organisasjonen.» Kilde: dnt.no.

Vikingfestivalen på Avaldsnes arrangeres 9. – 12- juni (Rogakand)
«Festivalen er i år en del av Rikssamlingsjubileet Hafrsfjord – Nordvegen 2022. Jubileet skal markere at det er 1150 år siden slaget i Hafrsfjord, der Harald Hårfagre vant og ble rikskonge. Kommer du?» Kilde: facebook.com/visithaugesund

Vil lokka siderturistar til Hjelmeland (Rogaland) +
«Om ei vekle åpnar Apal Sideriet, Apalbutikken og Apalstova i Hjelmeland.» Kilde: oyposten.no.

Reiselivsmøte i Strand: Vil få turistene til å bli noen dager ekstra (Rogaland) +
«Førstkommende mandag arrangeres et stort møte i Strand kommune hvor alle som på en eller annen måte er involvert i reiseliv, er invitert.» Kilde: strandbuen.no.  

Hotell i Stavanger i helgen? Glem det! (Rogaland) +
«Skudenes Camping. Det er det eneste overnattingstilbudet i Stavanger på hotell-nettstedet Hotels.com denne helgen. Der er én campinghytte ledig. Du må dele bad.» Kilde: aftenbladet.no.

Kongelig besøk på Preikestolen (Rogaland)
«Kronprinsesse Mary av Danmark (50) var torsdag på besøk på Preikestolen.» Kilde: fvn.no.

Hun er ny nærings- og reiselivssjef i Sola (Rogaland)
«Gry Isabel Sannes skal gjøre Sola enda mer attraktiv og spennende for næringsliv, gründere og besøkende.» Kilde: solabladet.no.

Øst-Norge:

JVB mot fremtiden med ny profil! (Innlandet)
«Etter en lang og grundig prosess presenterer JVB med stolthet sin nye visuelle identitet. Den nye visuelle identiteten er bygget på hele historien til JVB og skal bringe selskapet videre til å bli en sentral aktør for opplevelser i Valdres og Jotunheimen.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Nye styremedlemmer i VisitOSLO (Oslo)
«Gjøran Sæther fra Fursetgruppen ble gjenvalgt som styreleder på VisitOSLOs generalforsamling som ble avholdt torsdag 2. juni 2022. Cecilie Klein fra Radisson Hotel Group, Nicolai Bryde fra Flytoget og Bjørn Arild Wisth fra Nordic Choice Hotels kom inn som nye styremedlemmer.» Kilde: visitoslo.com. 

Eit vengjeklipt Vikingtidsmuseum (Oslo)
«Milliardkutt kan føre til at viking­gjenstandane står i fare. Det hevdar Statsbygg og UiO i ein ny rapport.» Kilde: nrk.no.

Handicapbassenget på Sørenga fortsatt ikke reparert (Oslo)
«Sørengas nye handicapbasseng fra 2021 overlevde ikke sin første vinter. Nå er det ute av drift.» Kilde: aftenposten.no.

Sverige har 7 nasjonale sykkelveier, en av dem starter i Moss (Østfold)
«Göta kanal er klassifisert som Sveriges syvende nasjonale sykkelvei. Det har lenge vært flott å sykle langs Göta kanal, men visste du om de seks andre? En av dem starter (eller ender) i Moss.» Kilde: bobilverden.no.

Annet:

Jaktseminaret på Honne i juni er avlyst
«Innovasjon Norge har dessverre konkludert med at vi må avlyse seminaret på Honne 14. og 15. juni pga få påmeldte. .. se på andre måter å fortsette arbeidet med å følge opp handlingsplanen for næringsutvikling basert på høstbart vilt.» Kilde: business.visitnorway.com.

Del gjerne!