Bare 1 av 4 har en plan for årets sommerferie.. og 28 andre utvalgte reiselivsnyheter denne fredagen

Bare en av fire har en plan for årets sommerferie
«Ingen hadde ventet å se slike tall etter to års innestenging. Disse tallene betyr at det fremdeles er 3,3 millioner nordmenn som ikke har en plan for årets viktigste ferie, sier Berge.» Kilde: flysmart24.no. 

Disse trendene vil prege reisene fremover
«To år med pandemi og krigen i Ukraina vil prege hvor og hvordan vi reiser i tiden fremover. Her er trendene som vil påvirke våre reisevalg.» Kilde: w2g.no.

Innlegg: Skal vi ta ut potensialet i reiselivet
«Da trenger vi gründere og små bedrifter. Store industrivirksomheter og hjørnestensbedrifter får ofte mer oppmerksomhet enn det fragmenterte reiselivet. Men reiselivet var en av våre viktigste eksportnæringer før pandemien, og den kan bli det igjen!» Kilde: vol.no.

Gratis kurs i grunnleggende digital kompetanse tilpasset reiselivsnæringen
«Odd Roar Lange kjører kurset for Fagskolen i Viken. Fra uke 12 og over 10 uker med én forelesning per uke Kurset gjennomføres digitalt der du følger undervisning hjemmefra. Du kan følge undervisningen direkte, eller se den i opptak når det passer for deg.» Kilde: thetravelinspector.no.

Nytt konsept for bærekraftige konferanser
«Nordic Choice Hotels tar nå et steg videre i bærekraftsarbeidet og lanserer et grønnere alternativ til tradisjonelle konferanser. Under navnet «A Sustainable Conf» kan konferansegjestene nå ta sunnere og mer bærekraftige valg av mat..» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Craft Go! Et prosjekt som kombinerer håndverksfaget med turisme
«Craft Go! er ett prosjekt som vil bidra til forretningsutvikling på basis av tradisjonelt håndverk og formgivning. .. et interregionalt EU-prosjekt gjennom Interreg Øresund, Kattegat og Skagerrak.» Kilde: interreg.no.

Avinor melder om trafikkvekst i februar – betyr mye for reiselivet
«Besøksnæringen i Norge gleder seg over at flytrafikken vender tilbake og mener de betyr mye for både arbeidsplasser og verdiskaping.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Stanset av korona – nå satser Flyr med mange nye ruter
«Det nye norske flyselskapet Flyr er på hugget. Etter at selskapet ble tvunget til å kutte i ruter på grunn av omikron-utbruddet før jul, har selskapet nå storsatset på rutefronten.» Kilde: flysmart24.no.

Nord-Norge:

Innlegg: Helt feil av Svalbard Reiselivsråd (Svalbard)
«Nå må reiselivet på Svalbard løfte blikket og se seg selv i speilet.» Kilde: svalbardposten.no.

Mange turister i Honningsvåg gir ikke automatisk omsetning (Finnmark)
«Næringslivsmannen Lars-Helge Jensen maner til samarbeid mellom kommunen og næringslivet for å utvikle næringslivet i Nordkapp. .. Selv om det var mange (cruise)turister i Storgata i Honningsvåg, var det bedrifter som hadde svært få betalende kunder.» Kilde: radionordkapp.no. 

Får støtte til å promotere toppturer i Nuvsvåg (Finnmark) +
«Hovedutvalget for teknisk plan og næring i Loppa kommune har innvilget et til sammen 122.500 kroner i tilskudd til Arctic Nuvsvåg slik at de kan bruke profesjonelle aktører innenfor sosiale medier og innholdsproduksjon for å fremheve Nuvsvåg som toppturdestinasjon.» Kilde: altaposten.no.

Direktør rasende etter russer-nekt på hotell (Finnmark/Troms) +
«Hotell i Tromsø vil nekte russere å sjekke inn som et svar på krigen i Ukraina. Sjokkerende, mener Kimek-direktøren i Kirkenes.» Kilde: nordlys.no.

Finnene ønsker å opprette ruter med elektriske fly +
«Et prøveprosjekt med utgangspunkt i Enontekiö Airport, nord-vest i Finland, skal undersøke muligheten for å bruke elektriske fly for å fly mellom flyplasser i Lappland.» Inkludert til Alta, Tromsø og Mo i Rana. Kilde: an.no.

Narvikfjellet søker Vertskap til Camp Lodge (Nordland)
«Vi søker riktig person til stillingen som vertskap for Camp Lodge i Narvikfjellet. Frist: Snarest.» Kilde: finn.no.

Innlegg: Lofotens reiselivsbedrifter har stor betydning (Nordland)
«Om denne forferdelige pandemien har bidratt med noe positivt, er det at folk har fått øynene opp for hvilken verdi det lokale reiselivet og kulturtilbudet har.» Kilde: lofotposten.no.

Midt-Norge:

Kari Aarnes snart ny markedssjef i Visit Trondheim
«Snart kan vi ønske Kari Aarnes velkommen som ny markedssjef i Visit Trondheim hos Midtbyen Management, og det gleder vi oss stort til!» Kilde: facebook.com/groups/visittrondheim

Fjord-Norge:

Stø kurs mot ny rekord: – Nå kan vi virkelig gasse på igjen (Møre og Romsdal) +
«Det rigges for 41 anløp og over 33.000 cruisegjester til Kristiansund og Nordmøre havn i 2022. – Det ligger an til å bli et rekordår for cruise, sier markedsansvarlig i Kristiansund og Nordmøre Havn, Erika Indergaard.» Kilde: tk.no.

Innlegg: Sula — ikke til salgs (Møre og Romsdal)
«Sula er stort og viktig landemerke, turfjell, skifjell og utfartssted for svært mange lokale og besøkende. .. Sulafjellet trues nå av gondolplaner i regi av den såkalte Flakkgruppen. Bare den siste klimarapporten burde vært nok til å parkere gondolplanene.» Kilde: smp.no.

Skal tenke nytt om reiseliv i Sognefjorden (Vestland)
«Stadig flere turister bruker bygdene Undredal, Solvorn og Fjærland som innfallsport til Norges lengste fjord. Nå skal lokale og nasjonale innovasjonsmiljøer hjelpe kommunene med å håndtere besøksstrømmen på en innbyggervennlig og bærekraftig måte.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Endeleg ein opptur for restaurant- og matfag – viktig for Sogn (Vestland) +
«No kan det vera lysning i sikte for verksemder innan hotell, matbutikkar og reiseliv. Sogndal vgs har fått 11 søkjarar til vg1 på restaurant- og matfag.» Kilde: sognavis.no.

Nå vender superyachtene tilbake. Russiske rikinger kan bli bannlyst (Vestland) +
«Seks superyachter har så langt meldt sin ankomst til Bergen. Nå jobber havnen febrilsk med å avklare om noen av de utskjelte, russiske oligarkene er på vei.» Kilde: ba.no. 

Me gler oss over alt det spanande som skjer på Jelsa! (Rogaland)
«Snart kan ein overnatte på Jelsa Hotell, besøke fruktgarden Fuglestein Fruktgard, dra på guida padletur i Økstrafjorden med Fjord Expedition og Aktiv Fuglestein og besøke flotte Jelsa kyrkje og skulemuseet til Ryfylkemuseet.» Kilde: facebook.com/visitsuldal

Øst-Norge:

Optimist tross fylkesutvalgets ønske om å kutte snøskuterleder (Innlandet) +
«Leder i snøskutergruppa i Åsnes Finnskog idrettslag, Arild Bredesen, gir ikke opp å kunne ta i bruk de nye ledene et klart flertall i kommunestyret i Åsnes har sagt ja til. Fylkeskommunedirektøren har påklaget kommunestyrets vedtak for sju – av 10 nye leder.» Kilde: ostlendingen.no.

Fire steder for sykkelferie med familien (Innlandet/Buskerud) +
«Skal du bruke sommeren til ferie med sykkel og familie? Da bør du vurdere disse fire komplette sykkeldestinasjonene.; Trysil; Nesbyen, Geilo og Hemsedal. Her kan både nybegynnere, familien og ekspertene kose seg på sykkelferie i Norge.» Kilde: terrengsykkel.no.

En dag med alkoholservering ga like mye penger som 30 dager uten (Oslo)
«Posttraumatiske symptomer i serveringsbransjen: Både emosjonelle sår og økonomiske skader trenger helbredelse etter to vanskelige år med pandemi. Men VårtOslos kartlegging viser at det har gått bedre enn fryktet.» Kilde: vartoslo.no.

Koronastøtte hindrer opplæring (Oslo) +
«Bedrifter i Oslo mister retten til opplæringsstøtte fordi de allerede har fått koronapenger. Gastropuben Heim på St. Hanshaugen er én av dem som rammes.» Kilde: ao.no.

Hun blir ny direktør på Refsnes Gods (Østfold)
«For 15 år siden gikk Ismahene Boussakra (35) inn dørene på Hotel Refsnes Gods på Jeløya for første gang. Nå blir hun den nye direktøren på det ærverdige hotellet i Moss og får ansvar for 65 ansatte, 6000 flasker vin og over 400 kunstverk.» Kilde: travelnews.no.

visitRjukan søker prosjektleder-/koordinator (Telemark)
«Destinasjonen er i sterk utvikling, og målsettingen er å bli en av Norges mest spennende helårige reisemål.» Frist: 31.03.2022. Kilde: finn.no.

Sørlandet:

Åseral satser på fremtidsretta hytteliv – vil ha innovasjonsforslag
«Reiseliv og hytteutbygging er en viktig inntektskilde for Åseral kommune, men setter naturen under press. Nå skal lokale og nasjonale innovasjonsmiljøer hjelpe kommunen med å utvikle en mer bærekraftig fremtid.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Del gjerne!