Ber regjeringen gjøre som Danmark.. og 23 andre nyheter

NHO Reiseliv ber regjeringen gjøre som Danmark
«Danmark innfører mulighet til bruk av koronapass igjen, som et tiltak for å få ned den økende smitten. Det er ikke aktuelt med restriksjoner som rammer næringslivet, men streng oppfordring til tredje dose og at uvaksinerte nå vaksinerer seg.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Innlegg: Hvor ble det av Sp og Vedums momskutt?
«Vi i næringen håpet at det ville komme som forslag om redusert reiselivsmoms allerede nå i forbindelse med statsbudsjettet.» Kilde: dn.no.

LO-topper ut mot Støre: – Løftebrudd
«Regjeringen må sørge for at folk om har vært permittert under pandemien, kan planlegge sommerferie med barna sine, krever flere LO-topper. Handel og Kontor anklager Støre for løftebrudd.» Kilde: nrk.no.

Knalltall for byhotellene: – Ganske oppsiktsvekkende +
«I flere av landets byer er både belegget og losjiomsetningen per rom høyere enn før pandemiutbruddet. Men smitteøkningen skaper uro.» Kilde: dn.no.

Foreslår store endringer for reisegarantifondet
«Reisegarantiutvalget som ble nedsatt av regjeringen overleverte i dag rapporten sin til forbrukerminister Kjersti Toppe.» Kilde: thetravelinspector.no.

Reiseekspert – «Kalde føtter» er en av mange økonomiske fallgruver
«En rikholdig fargepalett i reisekartet, varierende innreiseregler og en uforutsigbar smittesituasjon skaper hodebry for reiselystne nordmenn.» Kilde: reiseliv1.no.

WTTC unveils net zero roadmap for tourism
«As world leaders discuss concrete actions to solve the climate crises at COP26 in Glasgow, the World Travel & Tourism Council (WTTC) has launched an ambitious and groundbreaking net zero roadmap, to guide the global tourism sector.» Kilde: traveldailymedia.com.

Senterpartiet skulle halvere flyprisane – i staden blir dei høgare
«Vi skal halvere flyprisane, sa Sp-leiar Trygve Slagsvold Vedum i juni. Denne veka la han fram eit statsbudsjett der flypassasjeravgifta er inne att.» Kilde: nrk.no.

Air Leap planlegger rutesamarbeid med SAS
«Air Leap har inngått intensjonsavtale med SAS om rutesamarbeid i Norge, Sverige og Finland. Samarbeidet forventes lansert i første kvartal 2022.» Kilde: abcnyheter.no. 

Check-in: SAS Connect kan bli selvstendig konsept
«Allerede før flykonsernets nye datterselskap er på vingene åpner SAS-ledelsen for at SAS Connect kan bli et eget kommersielt konsept.» Kilde: e24.no.

Nord-Norge:

Innlegg: Slaget står nå! (Svalbard)
«Myndighetene har fremlagt to høringsforslag som gjelder miljøregelverket og den nye feltsikkerhetsforskriften. Begge kan for alltid endre lokalsamfunnet og våre muligheter for utøvelse av både næringsliv og friluftsliv. Vi slår alarm.» Kilde: svalbardposten.no.

Nord-Troms fortsatt et bærekraftig reisemål (Troms) +
«Nord-Troms som reisedestinasjon har igjen blitt merket som bærekraftig: – Utrolig flott å se at vi som region jobber i riktig retning, sier Marie Angelsen i Visit Lyngenfjord. – Jobben mot å bli et bærekraftig reisemål slutter aldri.» Kilde: framtidinord.no.

Hotellsjef slår alarm: – Svært kritisk (Troms)
«The Edge-sjef Ida Kristine Jakobsen opplever et ras av kanselleringer etter nedslående coronabeskjed.» Kilde: borsen.dagbladet.no.

Ny koronastøtteordning for lokalt reiseliv (Troms)
«Dersom din virksomhet driver innen reiseliv, eller har betydelig omsetning som leverandør til disse næringene, kan du søke om driftsstøtte til Tromsø kommunes næringsfond. Søknadsfrist er 21. november.» Kilde: tromso.kommune.no.

45 millioner for å gjøre gammelt fiskebruk til hotell (Nordland) +
«Lokale investorer har nå planer om å omgjøre et gammelt fiskebruk på Ballstadlandet til et hotell og et møtested for gründere fra hele verden. Prosjektet er beregnet til å koste rundt 45 millioner og kan stå ferdig i begynnelsen av 2024.» Kilde: lofotposten.no.

Midt-Norge:

Legg ned museet og la NTE overta
Meråker: «Kommunedirektør Arne Ketil Auran sin innstilling er å legge ned museet i den første kraftstasjonen i Meråker, og si opp leieavtalen. Da vil NTE som eier få ansvaret for bygningen i forfall.» Kilde: s-n.no.

Hotellene ringes ned:– Fullbooket frem til jul 
«De siste ukene har mange hoteller blitt fullbooket. På Røros Hotell er det ikke annerledes, sier direktør Terje Lysholm.» Kilde: nearadio.no.

Fjord-Norge:

Kan måtte utsetje opninga av hotellet på Harastølen (Vestland) +
«Hotellplanane ved Gamle Luster sanatorium kan fort verte utsett igjen. Investorane kryssar fingrane for å få tak i nok arbeidskraft, slik at dei slepp det.» Kilde: porten.no.

Øst-Norge:

Innlegg: De gjør dalen attraktiv og må få som fortjent (Innlandet)
«Skal ungdommen satse på reiseliv må de kunne utdanne seg her og få en jobb som er holdbar lenger enn i starten av tjueåra. Reiselivet er med på å bygge hele Gudbrandsdalen, da må de som gjør jobben også få det de fortjener.» Kilde: gd.no.

Innlegg: Burde vi ta lærdom av beitekonflikten på Kvamsfjellet? (Innlandet)
«Det mener i alle fall Jonnanes Brandvol, som er forfatter av dette leserinnlegget.» Kilde: dolen.no.

Vil åpne opp Nasjonalbiblioteket for lokale og turister (Oslo)
«Nasjonalbiblioteket på Solli plass vil nå gjøre store endringer for å hanke inn publikum. Biblioteket skal i mye større grad ta rollen som museum og visningssted. Det forteller nasjonalbibliotekar Aslak Sira Myhre.» Kilde: reiseliv1.no.

Europas største Convention Village søker COO (Vestfold)
Melsomvik: «Vi ser etter deg som har høy grad av gjennomføringsevne og som vil være med å prege utviklingen til Oslofjord Convention Center fremover.» Søknadsfrist: 01.12.2021. Kilde: finn.no.

Annet:

700 personer har kjøpt billett til privat tur til rommet
«Virgin Galactic har solgt omtrent 700 av 1000 billetter til den planlagte oppstarten av romturisme i slutten av neste år.» Kilde: tu.no.

Del gjerne!