Brenner du for å utvikle norsk reiseliv?.. og 49 andre utvalgte nyheter fra helgen

Brenner du for å utvikle norsk reiseliv?
«Innovasjon Norge søker Rådgiver reiselivsutvikling. Vi ser etter deg som kommer til å ha et særskilt ansvar for arbeidet vi gjør innen kurs og kompetanse..» Arbeidssted: Bodø. Frist: 30.05.2022. Kilde: finn.no.

Velkommen til Trondheim
«NHO Reiseliv inviterer til den første store samlingen i norsk reiseliv på to år med sin årskonferanse «Morgendagens reiseliv».» Kilde: nhoreiseliv.no.

Voldsom etterspørsel
«Hele en av tre reiselivsbedrifter etterspør sommervikarer i år. Samtidig sier næringslivet at det er krevende å få tak i folk og frykter konsekvensene.» Kilde: dinside.dagbladet.no.

Stor optimisme i reiselivet foran årets sommersesong
«Fersk undersøkelse viser at det er stor optimisme å spore i reiselivet foran årets sommersesong. Mange er tilbake til normalt bookingnivå, og utenlandske turister begynner å vende tilbake.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Gode bookingtall for sommeren
«Ferske tall viser at vi går mot en svært god sommer for norsk reiseliv. Samtlige av de seks største hotellbyene i Norge, inkludert Gardermoen, har langt høyere bookingnivå foran årets sommer sammenlignet med i fjor.» Kilde: nhoreiseliv.no.

ETRAC webinar: How to Sell Ethical Tourism?
Få med deg webinaret “How to Sell Ethical Tourism?” den 25.05 via Zoom. Påmelding innen 20.05.» Kilde: etrac.interreg-npa.eu

Takket av etter 15 år i Norges verdensarv
«Rita Johansen ble fredag takket av som styreleder i Norges verdensarv under organisasjonens årsmøte.» Kilde: banett.no.

Vygruppen AS søker kommunikasjonssjef for Vy tog
«Har du vyer som oss, og vil være med på å få flere til å reise miljøvennlig med buss og tog, så er dette en spennende mulighet!» Frist: 5. juni. Arbeidssted: Oslo. Kilde: stilling.kom24.no.

Krever flere skip i Kystruten: – Regjeringa må få ut fingeren
«Problemene har støtt i kø for rederiet Havila. Det har medført at Kystruten har manglet flere skip i snart halvannet år. – Det er en helt håpløs situasjon, sier stortingsrepresentant fra SV.» Kilde: nrk.no.

Nord-Norge:

Innlegg: Stemmer kartet med terrenget? (Svalbard)
«Morten E. Astrup skriver at det ikke blir mer trafikk i turområde 10 og andre nærliggende områder ettersom antall hotellsenger allerede for mange år siden ble begrenset av myndighetene.» Kilde: svalbardposten.no.

Nordkapp er et typisk turiststed (Finnmark)
«Butikker i Nordkapp kan for første gang denne sommersesongen ha søndagsåpen. Det er kun noen få av stedene i fylket som er definert som typiske turiststeder. Nordkapp, Skaland og Stonglandseidet, har fått godkjenningen.» Kilde: radionordkapp.no.

Næringsaktør kritisk til flyselskapet DAT (Finnmark) +
«Ivar Nikoma frykter mandagens Danish Air Transport-kansellering viser hvor sårbar tjenestetilbudet til innbyggerne og næringslivet i Lakselv vil kunne være den kommende tiden. Flyselskapet på sin side mener bestemt at det ikke er grunn til bekymring.» Kilde: ifinnmark.no. 

Beinrester kan by på utfordringer for hotellplanene (Finnmark) +
«Pandemi, krig, økte kostnader og begravet slakteavfall. Dette er utfordringene Varanger Hotell står overfor for å realisere planene sine.» Kilde: ifinnmark.no.

Lone vil høre din mening om turismen i Tromsø (Troms)
«Nå starter Visit Tromsø en ny innbyggerundersøkelse for å høre hva tromsøværingene tenker om turismen i byen. Nå skal vi ta temperaturen på hva lokalbefolkningen tenker om turismen i Tromsø.» Kilde: itromso.no.

Innlegg: Skattkammeret Senja (Troms)
«Forstår vi egentlig hvilket skattkammer vi bor og lever i? Setter vi nok pris på det? Og gjør vi oss tanker om hvordan vi skal ta vare på skatten og forvalte verdiene for de som kommer etter oss?» Kilde: folkebladet.no.

Skal bygge unike speilhytter i Kvæfjord (Troms) +
«Jeremy Hermans og Erle Lima Bjølgerud i Wonderinn har etablert seg som en spennende aktør innenfor minimalistisk reiseliv. Nå ser de mot nord – og vil bygge unike speilhytter i Kvæfjord.» Kilde: iharstad.no.

Slik påvirkes Lofoten av rekordlav arbeidsledighet (Nordland) +
«Arbeidsledigheten i eurosonen er historisk lav. Dette merker også serveringsbedriftene i Lofoten. – Det er en kamp om folk, sier rekrutterer.» Kilde: lofotposten.no.

Anne-Gry er klar for sin 12. sesong. – Elsker å være her (Nordland) +
«Hun har jobbet på fyret i 12 år. Årets sesong blir den sjette med Anne-Gry Jakobsen som driver og den tredje med Reidar Lerdal som kjøkkensjef. Han har mye å takke Jakobsen og fyret for.» Kilde: an.no.

Fikk gigantisk morgenbesøk: – Det ble litt armer og bein (Nordland) +
«Denne helga får innbyggerne på Træna besøk av ekspedisjonscruiseskipene National Geographic Resolution og National Geographic Endurance. ..hadde meldt sin ankomst, men ikke bedt om noen form for opplegg. Plutselig ønsket de det likevel.» Kilde: ranablad.no. 

Midt-Norge:

Stor interesse for reiselivets nye drakt og stemme
«Over 100 personer dukket opp da Trøndelag Reiseliv presenterte ny kommunikasjonsplattform og visuell identitet i Trondheim 10.mai. Bli kjent med vår nye drakt og stemme..» Kilde: bransje.trondelag.com.

Fjord-Norge:

Nå skal Dag Otto bli turistenes selfiefavoritt (Møre og Romsdal)
«Politikerne i Rauma har bestemt at bysten av sjefen i Kompani Lauritzen skal plasseres sentralt mellom Tindemuseet og Romsdalsgondolen midt i turistløypa i sentrum av Åndalsnes. – Dette biir garantert en turistattraksjon, mener ordfører Yvonne Wold.» Kilde: tv2.no.

Reiselivet sitter på en gylden gren (Møre og Romsdal) +
«Som styreleder i reiselivslaget, har Ole Johnny Amundsen et sterkt engasjement for videre utvikling.» Kilde: andalsnes-avis.no.

Har store ambisjonar om å skape eit ferieparadis (Vestland) +
«Vi ligg midt i Nordfjord, og då skal vi skape eit ferieparadis for heile denne regionen, fortel aksjonær Jon Olav Lefdal.» Kilde: fjt.no.

Heiar fram hotel – privat går ordføraren i mot (Vestland) +
«Gunnar Silden måtte gå ifrå handsaming av Seljesanden hotell og privat reguleringsplan, då har privat har skrive under på protest mot at det planlagde hotellet tek vekk sikta som han og kona har frå leilegheita i sameiget i Selje sentrum.» Kilde: fjordabladet.no.

Her strøymer turistane til etter tøff tid (Vestland)
«Tone Rønning Vike, eigar av Aurland 29|2, har all grunn til å jubla no når bestillingane går så det susar etter. ..no kjem dei utanlandske turistane tilbake. Det skapar optimisme.» Kilde: tv2.no.

Routes Europe lander i Bergen – Dette betyr det for reiselivet (Vestland)
«18-22. mai arrangeres Europas største møteplass for ruteplanleggere i Bergen. – Det vil skape store ringvirkninger for reiselivsnæringen på Vestlandet i tiden som kommer, sier administrerende direktør Stein Over Rolland i Fjord Norge.» Kilde: 

Loganair gjenopptar Bergen–Edinburgh (Vestland)
«Den 11. mai gjenopptok Loganair den populære ruten mellom Bergen og den skotske hovedstaden.» Kilde: travelnews.no.

Endelig opptur for hotellene i Bergen: – Nå er det full kok (Vestland)
«Stadig flere cruiseskip legger til kai, turistbussene kjører skytteltrafikk mellom Bergen havn og Flesland, og «alle» du kjenner skal på en eller annen konferanse.» Kilde: ba.no.

Fyr i cruisedebatten i Bergen (Vestland) + 
«Bystyregruppen til MDG vil ikke stemme for sitt eget byråds cruiseforslag. SV mener MGD brukes som «en dørmatte» av byrådet i cruisesaken.» Kilde: bt.no.

Hotellet tek i bruk nye metodar for å halda på dei unge (Vestland)
«Hotellnæringa slit med å få tak i ung arbeidskraft. No har dette hotellet teke i bruk utradisjonelle metodar. På Hardangerfjord Hotel i Øystese er nemleg alle tilsette over 30 år blitt kasta ut av hotellet.» Kilde: nrk.no.

Kunstanneks snart klart for gjester på Utne hotel (Vestland)
«Seks kunstnere skal bidra til å gjøre et pregløst anneks om til et attraktivt sted å overnatte, og som samtidig vil fungere som et salgsgalleri. Den nye eieren av Utne hotel har tatt nok et kortreist grep for å sette lokalt og autentisk preg på det historiske hotellet.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Mindre cruisebåtar gir fleire anløp (Vestland) +
«Etter at Kvinnherad kommune i februar 2021 bestemte å setja eit tak på maks 1000 passasjerar til Rosendal per dag, har anløpslista endra seg frå store båtar til mindre båtar. Talet på anløp gjekk opp, men båtane er mindre i storleik.» Kilde: h-avis.no. 

Held det fram slik vert det ny rekord (Vestland) +
«Søndag var det nytt anløp av Hurtigruten Expeditions i Rosendal. Dette var det tredje av i alt 22 anløp i år. Turistane fekk både omvising, vaflar og kaffi på Folgefonnsenteret.» Kilde: grenda.no.

Anne Lise skal hjelpe reiselystne ut på tur (Rogaland) +
«Etter 40 år i reiselivsbransjen har Anne Lise Barka (66) fra Jørpeland startet et enkeltpersonforetak, for å hjelpe andre som vil ut og reise.» Kilde: strandbuen.no.

Tråkker til med 75.000 ekstra for å få TV-bilder (Rogaland) +
«Sokndal og Eigersund betaler 37.500 kroner hver for å få TV 2 til å produsere TV-bilder fra Tour of Norway-etappen gjennom de to kommunene 28. mai.» Kilde: dalane-tidende.no.

Øst-Norge:

Innlegg: Bergenserne kommer (Innlandet)
«I dag er det privateide hytter som dominerer i området, og skaper et behov som genererer store verdier. Potensialet er imidlertid større. Særlig etter at Lærdalstunnelen kom, og E6 over Filefjell er blitt vintersikker, har vestlendingene fått øynene opp for Tyin og Valdres.» Kilde: oa.no. 

Terje er en av Norges råeste hotellselgere (Innlandet) +
«Da hotellmannen tok med trommeslageren i The Beatles opp til Valdresflye, gikk det ikke lenge før trommisen bad om å få komme tilbake til Beitostølen.» Kilde: oa.no.

Hyttene åtte meter over bakken har fått gjev pris (Innlandet) +
«Christine Mowinckel og Kristian Rostad har fått Opplevelsesprisen for sine PAN Tretopphytter.. Nå har de fått pris for den mest unike opplevelsen i landet. Det var gjestene som nominerte dem.» Kilde: glomdalen.no.

Folk trodde ikke på at vi var turister i byen (Innlandet) +
«Vi har absolutt fått pleiet kjærligheten her i Kongsvinger, kommer det fra paret. De hadde vært oppe på festningen og tatt inn utsikten, før de droppet innom Kafé Bohem. På sin ferd nevnte de til folk at de var turister og ble møtt med vantro.» Kilde: glomdalen.no.

Lokal hytteutbygger får skarp kritikk – må betale bøter (Akershus) +
«En lokal hytteutvikler får skarp kritikk av Aurskog-Høland kommune for å ha gitt uriktige opplysninger i flere byggesøknader og for å ha gjort grove feil. Nå vanker det bøter på utbyggeren, som også må flytte en feilplassert hytte.» Kilde: indre.no.

Dual-brand hotellet offisielt åpnet (Akershus)
«Det nye dual-brand hotellet Radisson Red og Radisson Hotel & Conference Center Oslo er lufthavnens største, med tilsammen 514 gjesterom og et nytt konferansesenter, i gangavstand fra terminalen på OSL.» Kilde: reiseliv1.no.

Populær og nyttig torghandel i Drøbak (Akershus) +
«Ingrid Øhre og Åge Pålsrud fra Fagerstrand har stått på torget i 20 år. – Torgselgerne her gjør en grei jobb for byen. Vi bremser en de turister slik at de blir i området her og handler andre steder også, sier Åge Pålsrud.» Kilde: amta.no.

Legger ned på Hvaler: – Strømprisen er det verste (Østfold) +
«For nesten 15 år siden åpnet Johan Erik Svendsen Hvaler Resort på Skjærhalden. Nå er eventyret så godt som slutt. – Det er veldig vemodig. Han la ned spa-anlegget 9. april. I juli selger han den siste leiligheten.» Kilde: f-b.no.

Tale flytter hjem og blir ny prosjektleder (Telemark) +
«Tale Gunnerud Steiner er ansatt som ny prosjektleder for KNF – Kongsberg Næringsforum. Hun skal jobbe som prosjektleder for reiseliv, handel og byliv. Hun kommer rett fra stillingen som event- og markedsansvarlig i Hovden Alpinresort.» Kilde: laagendalsposten.no. 

Jorunn gir seg på toppen (Telemark) +
«Etter seks sesonger på Telemarks høyeste arbeidsplass, har Jorunn Karlberg Tveiten bestemt seg for å gi seg som «toppsjef».» Kilde: telen.no.

Sørlandet:

Dagens attraksjon: Solbadende brygge-hvalross i Langesund
«Vi hørte noen unger hyle, sier Sandra Fuglset ved Quality Hotel Skjærgården i Langesund.» Kilde: vg.no.

Hektisk på hotellet: – Vi trenger flere folk +
«Det er fullt på Tvedestrand fjordhotell denne helgen og det blir fullt igjen neste helg. For å komme helt opp dit de skal på bemanningssiden trengs det både flere servitører og renholdsarbeidere til rommene.» Kilde: tvedestrandsposten.no.

De gjør en god jobb på sosi­ale medier i Flekkefjord +
«Kombinasjonen av en populær kommune i vekst, målrettet reiselivsutvikling, aktive næringsaktører og godt samarbeid har gitt en god utvikling for Flekkefjord. Det viser seg òg at regionens profesjonelle og hverdagslige fotografer har spilt en viktig rolle i denne suksessen.» Kilde: avisenagder.no.

Annet:

Dette har du krav på når flyet blir kansellert
«Titusener av norske flypassasjerer opplever i disse dager at flyreisen de har bestilt blir avlyst. Og enda flere kommer til å motta varsel om kansellerte flyreiser i ukene som kommer.» Kilde: dinside.no.

Sarah opplevde turbulens-kaos på SAS-flyet: – Trodde jeg skulle dø
«Piloten sa det var «litt» mer turbulens enn han hadde regnet med. Da tenkte jeg «Litt? Tre av dine ansatte er skadet og passasjerer må hjelpe til», sier Sarah Van Der Straeten.» Kilde: nettavisen.no.

Del gjerne!