Bruker 10.000 kroner i Dyreparken: − helt innenfor..

Byer kan delta i europeiske nettverk om bærekraftig turisme
«EUs Urban Agenda lanserer to nye tematiske partnerskap som norske byer kan søke om å delta i: grønnere byer og bærekraftig turisme. Søknadsfrist er 16. september. Kommunal- og distriktsdepartementet inviterer til digitalt informasjonsmøte i uke 36.» Kilde: regjeringen.no.

Innlegg: Kulturturisten har ei overraskande grøn side
«Turistar som vil oppleve kultur har vore ettertrakta fordi dei gjev meir pengar i kassen enn dei som vil gå fjelltur. No viser det seg at kulturturistane også er bra for miljøet.» Kilde: nationen.no.

Innlegg: Cruiseturismen koster mer enn den smaker
Hilde Charlotte Solheim: «Det er på høy tid å ta debatten om cruiseindustriens bærekraft og bidrag til overturisme.» Kilde: bt.no.

‘You are NOT welcome in Norway!
«Anti-cruise posters warn off passengers arriving in Norwegian ports.» Kilde: msn.com.

Widerøe tjente på SAS-streiken 
«Widerøe leverer solide tall i juli til tross for utfordringer i sommertrafikken. Tjente mellom 15 og 20 millioner kroner på SAS-streiken.» Kilde: e24.no.

Nord-Norge:

Innlegg: En samferdselsskandale!
«Hvorfor finner vi oss uten videre i dette? Hvor er stemmene fra de nordnorske stortingspolitikerne? All ros til NHO som har guts til å reise denne debatten.» Kilde: nordnorskdebatt.no.

Visit Hammerfest AS søker Reiselivsutvikler (Finnmark)
«I løpet av det neste året skal Visit Hammerfest gjennomføre en satsning på MICE markedet, derfor søker vi en engasjert person til teamet vårt.» Kilde: finn.no.

Nesseby loge nominert til en europeisk bærekraftspris (Finnmark)
«Nesseby turistovernatting Varanger Lodge er nominert til European Tourism Sustainability Award «GrINN Awards 2022», organisert av Quartz Inn Hotels, i kategorien Best Sustainable Accommodation in Northern Europe.» Kilde: travelnews.no.

Nektet å betale fordi Phaiwan ikke var norsk (Nordland)
«En gjest på restauranten ved Hamarøy hotell på Innhavet i Nordland skal ha nektet å betale til Phaiwan Moongoen fordi hun ikke var norsk.» Kilde: nrk.no. 

Regnskapet viser minus og økte kostnader (Nordland) +
Kjerringøy Bryggehotell: «Det er et hotell som er avhengig av reiseliv, så både 2020 og 2021 har vært preget av korona i stor grad med tanke på omsetning. Ett års resultat i minus betyr ikke kroken på døra forsikrer Johansen… satser videre.» Kilde: an.no.

Bodø knuses av Evenes (Nordland) +
«Avgiftene ved Bodø lufthavn er langt høyere enn Tromsø og Evenes. Det er en av årsakene til at Bodø knuses av Evenes og Tromsø på charter og direkteruter.» Kilde: fremover.no.

Vil du være med å skape et yrende liv på Helgelandskysten? (Nordland)
«Norsk Havbrukssenter AS søker Daglig leder. Som daglig leder i Norsk Havbrukssenter AS får du en sentral rolle i den videre utviklingen av en av Helgelands mest spennende reiselivsbedrifter.» Kilde: finn.no.

Midt-Norge:

Ny publikumsrekord: Kaller det tidenes festivaler 
«Det var et yrende folkeliv i Trondheim i forrige uke, da Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen ble arrangert. Det ble satt ny publikumsrekord med en økning på hele 70% under Bryggerifestivalen.» Kilde: nearadio.no.

Fjord-Norge:

Phillipshaugen Lodge søker Daglig Leder (Møre og Romsdal)
«Phillipshaugen Lodge i Øksendalen på Nordmøre søker ny driver. Vi utvikler Phillipshaugen Lodge, og vi satser på toppturer, naturopplevelser, nasjonal og internasjonal turisme.» Kilde: finn.no.

Hotell med enormt overskot: –Trudde knapt eigne auge (Vestland) +
«Fleire hotell gjekk med store overskot i 2021. – Dette er den brattaste oppturen vi nokon gong har hatt, seier dagleg leiar i Hotel Alexandra i Loen, Richard Grov.» Kilde: smp.no.

Alt klart for Fjordsteam 2022 (Vestland)
«I fire dager blir Bergen sentrum arena for en gedigen nostagifest. Bergen havn inntas av Fjordsteam 4. august.» Kilde: batmagasinet.no.

Cruiseskip droppet Haugesund (Rogaland)
«Det italienske cruiseskipet «Costa Diadema» droppet Haugesund havn i går og seilte videre til Stavanger. Det er dårlig vær som var årsaken.» Kilde: radioh.no.

Cruisebråk i Stavanger: – Ekstremt tett på og voldsomt (Rogaland)
«SV-politikeren kritiserer at havnedirektøren «gir blaffen» i å følge politikernes vedtak. Havnedirektøren viser til analyse for hva byen tåler, og mener det er ulovlig å nekte cruiseskipene å legge til.» Kilde: borsen.dagbladet.no.

To cruiseskip har lagt til kai – travel morgen på fjorden (Rogaland)
«Denne sommeren tar Sandnes imot sine første cruiseskip. I løpet av morgentimene onsdag har intet mindre enn to giganter lagt til kai.» Kilde: sandnesposten.no.

Øst-Norge:

Søker Prosjektleder reiseliv – NTW 2023
«Din hovedoppgave vil være å utvikle, lede og koordinere gjennomføringen av Norwegian Travel workshop 2023 i samarbeide med Innovasjon Norge, destinasjonsselskapene og reiselivsnæringen i Oslo og Akershus.» Kilde: finn.no.

Fullt trøkk på hotellene i Oslo – én bydel får æren (Oslo) +
«Det er mange gode grunner til at folk trekkes mot Oslo i sommer, men vi merker oss at utviklingen i Bjørvika-området og kulturtilbudet trekker flere gjester til byen, enten de kommer langveisfra eller bor på hotell i egen by, sier hun (Bettina Flatland, kommunikasjonsdirektør i Nordic Choice Hotels).» Kilde: ao.no.

En av verdens viktigste kulturdestinasjoner (Oslo)
«En hyllest til Oslo i Magazine Lifestyle, innstikkmagasinet til den spanskspråklige storavisen La Vanguardia.» Kilde: facebook.com/VisitOslo.reisebransje

Turist-kjenner i «Mitt Oslo» (Oslo) +
«Blant lykketroll, sjarmtroll og bestselger-troll: Sjefen for landets største souvenirbutikk svarer gjerne: Hva er de rareste spørsmålene hun får? Og hvordan ble elgen i vinduet Europa-berømt?» Kilde: aftenposten.no.

Sørlandet:

Bruker 10.000 kroner i Dyreparken: − Helt innenfor
«Det kan være dyrt å dra til dyreparken. To av småbarnsfamiliene VG pratet med fikk helt ulike priser på kassalappen.» Kilde: vg.no.

I dag braker det løs i Risør
«Det er ventet storinnrykk av barn og voksne til den tradisjonsrike Risør Trebåtfestival som starter i dag. Det er ventet mellom 10- og 15.000 mennesker til vakre Risør i løpet av de nærmeste dagene, fra torsdag 4. til og med lørdag 6. august.» Kilde: batmagasinet.no.

Sommeren 2021 var helt fantastisk +
«Hotellene i Valle og Bykle omsatte for 9,5 millioner i 2021. … Bjørn Erling Auestad driver to hoteller i øvre del av Setesdal.» Kilde: fvn.no.

Annet:

Why it’s time for travel marketers to start questioning their assumptions
«Claire Burgess, director of delivery at digital marketing agency Incubeta, offers tips on how travel brands can optimise their reach and delivery.» Kilde: travolution.com.


Illustrasjonsfoto: Chris Slupski on Unsplash

Del gjerne!