Campingvogn-salget øker kraftig.. og flere utvalgte reiselivsnyheter denne mandagen – ferdig sortert!

Campingguiden 2022 / 2023
«I campingguiden Norsk Camping Guide 2022/2023 får du oversikt over alle klassifiserte campingplasser i Norge og alt du trenger for å planlegge campingferien – på norsk, engelsk og tysk.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Mange vil ha campingvogn
«Campingvogn-salget øker kraftig, og det er særlig én type som er blitt populær. Interessen for små trekkvogner har egentlig eksplodert.. Norske forhandlere forventer å selge rundt tre tusen nye campingvogner i 2022.» nrk.no.

Fleire på hotell i januar
«Talet på overnattingar i januar auka med 51 prosent samanlikna med januar 2021. Ei kraftig auke i hotellovernattingar for både nordmenn og utlendingar bidrog til oppgangen.» Kilde: ssb.no.

85 millioner til å sikre naturarven i verneområder
«Over hele landet har forvaltningsmyndigheter for verneområder fått tildelt midler til å ivareta den mest verdifulle naturen i Norge.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Millioner til fartøyvern i Norge
«I 2022 får de norske fartøyvernsentrene og andre aktører 18,7 millioner kroner i tilskudd. Pengene skal blant annet gå til forsking, rådgiving, nødhavn og formidling.» Kilde: batmagasinet.no.

GTA 2022: Hertz ble Årets bilutleier
«I pandemiåret 2021 var det Hertz som trakk det lengste strået i kategorien Årets bilutleier i Grand Travel Awards.» Kilde: travelnews.no.

Norge og EU stenger luftrommet for russiske fly
«Norge stenger luftrommet for russiske fly, opplyser utenriksminister Anniken Huitfeldt. Nå vil EU stenge hele sitt luftrom også.» Kilde: e24.no.

SAS vurderer en alternativ flykorridor til Asia
«Etter at Danmark har sagt at de vil stenge russiske fly ute fra dansk luftrom, er det trolig bare et tidsspørsmål før Russland svarer med å stenge russisk luftrom for danske fly. Det vil i så fall ramme SAS.» Kilde: flysmart24.no.

Nord-Norge:

Økning i overnattingstrafikken – men bekymring for distriktene
«Overnattingsstatistikken for januar tyder på at kundene er i ferd med å komme tilbake og det gir grunn til optimisme for reiselivsnæringen i nord. NHO i nord er likevel bekymret for arbeidsplasser i distriktene.» Kilde: nho.no.

Ikke imot guidesertifisering, men må være praktisk håndterbart (Svalbard) +
«Skal du bli guide på Svalbard kreves det i teorien ingen erfaring. Det vil både forslag til ny feltsikkerhetsforskrift og Visit Svalbard gjøre noe med. Bare på litt ulike måter.» Kilde: svalbardposten.no.

Vil gi wow-opplevelser til fremtidige generasjoner (Svalbard)
«Tilpasningene vi som samfunn må gjøre for å nå våre felles klimamål berører alle bransjer. Også reiselivet.» Kilde: pwc.no.

Britisk turoperatør: – Flere vil utforske og oppleve Alta (Finnmark) +
«Torsdag var det workshop på Scandic Alta. – Det er så mange i UK som ønsker å reise hit nå etter pandemien. Mange vil komme for å utforske området om sommeren. De vil vite mer om verdensarven, men også om samene og de kulturelle sidene.» Kilde: altaposten.no.

Cruisenæringens topplobbyister på Tromsø-besøk (Troms) +
«Cruiseindustrien er mer ambisiøs enn mange andre industrier, sier Marie-Caroline Laurent. Hun er leder for europakontoret til cruiseredernes interesseorganisasjon CLIA, og treffer iTromsø på kontoret til Tromsø Havn på Prostneset.» Kilde: itromso.no.

Fremtidens reiseliv (Nordland)
«Nordland fylkeskommune lager i disse dager ny reiselivs- og opplevelsesstrategi for de kommende årene. I den sammenheng ber  fylkeskommunen om innspill fra næringsliv, offentlig sektor, FoU- miljø og lokalsamfunnene.» Kilde: nfk.no.

Scandic Sortland skal styrke teamfølelsen med Kompetansepluss (Nordland)
«Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse deler ut 150 millioner kroner til 783 kurs gjennom ordningen Kompetansepluss. En av de som mottar midler gjennom årets tildeling i Kompetansepluss, er det nye hotellet Scandic Sortland..» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Roy Magne fikk kommunal støtte: – gjør meg svært lykkelig (Nordland) +
«Lofoten Food Studio var en av 22 bedrifter i Vestvågøy som fikk kompensasjonsmidler for tapt omsetning i forbindelsen med pandemien. Eier Roy Magne Berglund sier at han er lykkelig over den støtten han fikk.» Kilde: lofotposten.no.

Etablerer seg med deltidsstudiet «Reiseliv og opplevelser» (Nordland)
Mosjøen: «Vi er veldig fornøyde med å få på plass studietilbudet med Mosjøen videregående skole som samlingssted fra høsten, sier avdelingsleder Unni Myklevoll ved Nordland fagskole.» Kilde: nfk.no.

Lillian satser fortsatt på å gjennomføre drømmen sin (Nordland) +
Steigen: «Verken koronapandemien eller utfordringene innen reiselivsbransjen stanser Lillian Molstad-Andresen. Hun driver i dag kafé og populære Restaurant Sleipner på Steigen Vikingstue på Engeløya.» Kilde: an.no.  

Innlegg: Reiselivsbedriftene i Bodø og Salten har mye å si (Nordland) +
«Koronakrisen har rammet reiselivet hardt, men vi er optimistiske med tanke på det enorme vekstpotensialet til reiselivet i Nordland.» Kilde: an.no. 

Tower Hotel: – På tide å ta fram planene igjen (Nordland)
«Etter en lang periode med tøffe tider for hotell- og reiselivsbransjen, ser Stig Otto Nilsen framover igjen. Det inkluderer å få realisert Tower Hotel på Fauske.» Kilde: saltenposten.no.

Midt-Norge:

Restaurantsjef føler seg lurt av regjeringen
«Erik Jensen punget ut 200 000 for å holde de ansatte i jobb, mens han ventet på regjeringens lønnsstøtteordning. Så kom sjokkbeskjeden.» Kilde: borsen.dagbladet.no. 

Fjord-Norge:

Lanserer ny cruise-idé: – Det er absolutt realistisk (Møre og Romsdal) +
«Turister fra Storbritannia og Tyskland på cruiseskip mellom Smøla, Kristiansund og Todalen? Det kan bli en realitet om noen år.» Kilde: tk.no.

Har vært vertskap ved Atlanterhavsvegen i 16 år (Møre og Romsdal) +
«Jeg ser meg selv som vertskapet for Atlanterhavsvegen. Det er en rolle jeg er veldig glad i, sier Quirien Van Oirschot. I 16 år har hun drevet Bjartmars Favorittkro på Averøy.» Kilde: tk.no.

Støttar Flåten med russar-nekt (Vestland) +
«I likskap med Vesterland vil fleire av hotella i Sogndal heller ikkje ta i mot russiske gjester. Men ikkje alle i hotellbransjen er overtydde om at det er riktig veg å gå.» Kilde: porten.no.

Fleischer’s Hotel: Omsetning 750.000 – strømkostnad 330.000 (Vestland) +
«En coronapreget lav omsetning kombinert med rekordhøy strømpris får daglig leder Erik Fleischer Tønjum ved ærverdige Fleischer’s Hotel på Voss til å be.» Kilde: e24.no.

Margaret Hystad lanserer fleire nyheiter ved Utne hotel (Vestland) +
«Den nye eigaren av Utne hotel, Margaret Hystad, presenterte onsdag fleire nyheiter ved hotellet for kommunestyret.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Går sammen og satser tungt på reiseliv og opplevelser (Vestland) +
«Tor Petter Stensland og Tom-Jøran Johnsen sitt selskap Ølen Holding AS omprofileres til Fegna AS, og får Rune Johan Simonsen i Multi Industrier AS med inn på eiersiden. ..en felles satsing på reiseliv og opplevelser.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Stavanger havn opphever grense på 200 cruiseanløp (Rogaland)
«Så langt er det bestilt 228 cruiseanløp i Stavanger. Havnevesenet åpner for flere bestillinger uten å ta hensyn til taket på 200 anløp som ble vedtatt i 2020.» Kilde: travelnews.no.

Havnen fjerner taket på 200 cruiseanløp (Rogaland) +
«Stavangerregionen Havn fjerner med umiddelbar virkning taket på antall cruiseskip som flertallet i Stavanger innførte i 2020.» Kilde: aftenbladet.no.

Geoparken starter guidekurs: – Vi har mye kult å by på (Rogaland) +
«Magma UNESCO Geopark arrangerer guidekurs. Guidekurset, som er lagt til Sogndalstrand kulturhotell i Sokndal, går over to dager i midten av mars. – Vi trenger flere guider i forbindelse med reiselivssatsingen vår, sier Ulf Tjåland, daglig leder ved geoparken.» Kilde: dalane-tidende.no.

Øst-Norge:

Nå bemanner de opp etter pandemien – trenger 15 nye ansatte (Innlandet) +
«Forventningene er store foran sommersesongen. Derfor går Beitostølen Resort nå ut og søker etter alt fra resepsjonsarbeidere til renholdere, servitører og kokk.» Kilde: oa.no.

Forvandling etter tøff tid (Akershus) +
«Hotellet (Best Western Plus Oslo Airport) har blitt brukt som beredskapshotell under pandemien. Parallelt har de valgt å pusse opp for å være rustet til å ta i mot reiseglade mennesker og konferansekunder igjen.» Kilde: mittjessheim.no. 

Ørjan Lundmark bli ny hotelldirektør for Amerikalinjen (Oslo)
«Lundmark har 15 års erfaring fra hotel- og restaurantbransjen, og har vært del av lederteamet på hotellet siden dørene åpnet i 2019.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Rekordmange besøkte Bjørvika (Oslo) +
«Ni av ti Oslo-folk besøkte Bjørvika i fjor. Det er ny rekord. Antallet som spiste på restaurant i Bjørvika økte med 15 prosent.» Kilde: horecanytt.no. 

Reduserer nye Nationaltheatret – men blir enda dyrere (Oslo) +
«I fjor ble prisen på det nye Nationaltheatret doblet til 4 milliarder kroner. Selv om man nå har kuttet den underjordiske scenen, er prisen skrudd opp til 4,4 milliarder.» Kilde: aftenposten.no.

Morten (66) fra Drøbak er aktuell med podcast (Akershus) +
«For mange er du kjent som guide på Oscarsborg. Nå har du tatt guidingen et steg nivå videre. Fortell..» Kilde: amta.no.

Fra å flippe burgere på Esso’n til hotell-direktør (Østfold) +
«Kim Nyheim Ragnarsson er nylig ansatt som hotelldirektør på Son spa og hotell. 39-åringen fra Øyer har bevist for seg selv at han kunne komme langt selv om han ikke var den flinkeste på skolen. En toer i engelsk er et eksempel.» Kilde: hadeland.no.

Litt flaut at vi aldri har vært her før! (Østfold) +
«Hjula har begynt å rulle for Rømskog Spa & Resort etter pandemien. Hotellet har 40 på lønningslista og 13 bryllup som skal avvikles i vår og sommer.» Kilde: indre.no.

Her vil kommunen lage et hostell med 35 sengeplasser (Østfold) +
«Konseptutredningen for bruken av Høytorp fort og Trøgstad fort er levert. Fortene er populære rekreasjonsområder, men politikerne har ønsket å bruke fortene mer enn det som gjøres i dag..» Kilde: smaalenene.no.  

Slik har vinterferien vært hos hotellene (Vestfold) +
«Thon Hotel Tønsberg Brygge har hatt noen gjester i vinterferien, men som vanlig er den uka en stille periode for hotellene i Tønsberg.» Kilde: tb.no. 

Verdensarv og egg og bacon (Telemark) +
Tinn: «Men du får ikkeno’ for ikkeno’! Min erfaring med turister og gjester i mange år bak disken, og nå også gjennom hydrantsafariene i fjor sommer, er følgende: Folk blir imponert av historien vår..» Kilde: rablad.no.

Sørlandet:

Knall vinterferieuke for alpinsentrene
«Et øyeblikksbilde fra Bortelid skisenter søndag formiddag. Gjennom hele uka har det vært godt med folk i anlegget slik det har vært i alle alpinsentrene i landsdelen.» Kilde: fvn.no.

Annet:

Forskning: Hva skjer i turistens møte med kirkerommet?
«I denne artikkelen ser jeg nærmere på turisters kirkebesøk og deres opplevelse i samskapingen med andre besøkende i kirkerommet.» Kilde: idunn.no.

Rike er reiseklare, åpner 30 nye luksushoteller
«Flere av verdens største hotellkjeder har plutselig nådd all-time high på børsen. Marriott alene planlegger å åpne 30 nye luksushoteller verden rundt i 2022.» Kilde: abcnyheter.no.

Del gjerne!