Cruiseutvalgets utredning sendes på høring.. og 28 andre utvalgte reiselivsnyheter

Cruiseutvalgets utredning sendes på høring
«Justis- og beredskapsdepartementet har sendt utredningen «NOU 2022:1 Cruisetrafikk i norske farvann og tilgrensende havområder» på høring. Utredningen inneholder vurderinger og anbefalinger om sjøsikkerhet, beredskap og redning.» Kilde: regjeringen.no.

Forsker mener vi ikke trenger cruiseturister
«Cruiseturistene strømmer på, men legger igjen lommebøkene sine på skipet. Forsker på turisme sier vi ikke har bruk for den type turister.» Kilde: nrk.no.

Selg Norge-prisen 2022 tildeles Nasjonale turistveger
«Nasjonale turistveger tildeles Selg Norge-prisen 2022 for sitt arbeid med å skape 18 spektakulære veier og attraksjoner som er blitt viktige turistmagneter for Norge.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Brudd i forhandlinger på skianlegg
«Fredag 20. juni ble det brud i forhandlingene om skianlegg mellom Arbeidsmandsforbundet og NHO Reiseliv.» Kilde: frifagbevegelse.no.

Scandic vil trappe opp samarbeidet med Helt Med
«20. mai markerte Stiftelsen Helt Med at det var fem år siden de etablerte de første arbeidsplassene for personer med utviklingshemming på Scandic Bergen City. Nå ser Scandic Norge frem til å trappe opp samarbeidet med stiftelsen.» Kilde: reiseliv1.no.

Ny markedssjef for Thon Hotels
«­Andrea Mohus rykker opp og blir ny markedssjef i Thon Hotels. Da tidligere markedssjef, Ida Svenningsen Eide, har gått videre til nye oppgaver utenfor Olav Thon Gruppen, er det klart for et sjefsbytte hos Thon Hotels.» Kilde: reiseliv1.no.

Har solgt over en million flybilletter – setter inn flere fly
«Det nye norske flyselskapet Flyr fortsetter veksten. Selskapet har nå passert en million bestillinger siden starten i fjor, og varsler flere fly og nye ruter fremover.» Kilde: flysmart24.no.

Ny smell for Flyr i første kvartal
«Flyr tapte 212 millioner kroner i første kvartal, trass i passasjerinntekter på 78 millioner kroner.» Kilde: nettavisen.no.

Nord-Norge / Midt-Norge:

Narvik fikk nei – får ikke arrangere VM i 2027 (Troms/Nordland)
«I seks år har Narvik jobbet for å bli arrangør av alpin-VM. I dag kom avgjørelsen – nordlendingene får ikke arrangere i 2027.» Kilde: nrk.no.

Holder stengt i sommer: – Vil nok oppleves som et savn (Nordland) +
Bodø: «Er du turist og skal på camping i Bodø i sommer, må du 10 kilometer ut av byen. Bodøsjøen camping holder hovedsakelig stengt i sommer, men skal vurdere å åpne en del av campingplassen for turister.» Kilde: an.no.

BBC: – Kanskje verdens vakreste «roadtrip» (Nordland/Trøndelag)
«Planlegger du bilferie i år? Britene mener du bør dra nordover. Kystriksveien (RV17) fra Steinkjer til Bodø er blitt kalt en av verdens vakreste turistveier.» Kilde: nrk.no.

Fire fisketuristar på kantra båt henta opp av redningshelikopter (Trøndelag)
«Ein båt kantra utanfor Hitra i Trøndelag, og det vart sett i gang full redningsaksjon. Fire personar er sendt til St. Olavs hospital. Ingen er sakna.» Kilde: nrk.no.

Klare for sykkelfest: – Vi kan ennå nå målet  (Trøndelag)
«Folkefesten Tour de Frøya er bare dager unna. Tour-leder Berit Flåmo håper på mye liv både i og rundt løypa.» Kilde: froya.no.

Her starter hotellutbygging med over 100 ekstra senger (Trøndelag) +
«Byggetrinn to ved hotellet har vært på tegnebrettet i seks år. Denne uka startet utbyggingen av Skifer Signatur – til tross for kostnadseksplosjonen i byggebransjen. – Det blir tett bygg til jul og åpning i september neste høst.» Kilde: opp.no.

Fjord-Norge:

Innlegg: Var alt bedre før? (Møre og Romsdal)
«Kommentaren fra Sunnmørspostens politiske redaktør sist lørdag, om cruisenæringen, er trist lesning.» Kilde: smp.no.

Innlegg: Folkeliv – ein stor attraksjon vi må ta vare på (M&R)
Kristiansund: «Vi trur på, og jobbar for, eit levande og attraktivt Kristiansund sentrum. Men tal og trendar som vi ser av handelsanalysen gir grunn til uro for utviklinga; at sentrum taper enda meir enn det har gjort til no.» Kilde: tk.no.

Geiranger-Langvatn opna (Møre og Romsdal)
«Fylkesveg 63, Geiranger – Langvatn opna for trafikk klokka 13.00 i dag. Vegen har vore vinterstengd sidan i haust. Denne vegen betyr mykje, ikkje minst for turisttrafikken til og frå Geiranger.» Kilde: nrk.no.

Sandnes vant konkurransen attraktiv by og er nå Norges mest attraktive (Rogaland)
«Kommunal- og distriksminister Sigbjørn Gjelsvik offentliggjorde vinneren på fredag 20. mai, og Sandnes vant foran Bryne og Harstad.» Kilde: blogg-regionstavanger.com. 

Elwin Ricardo Vis er ny medarbeider i Region Stavanger (Rogaland)
«Fra 1. mai er Elwin Ricardo Vis ansatt i vikariat som destinasjonsekspert i Region Stavanger. Han skal forsterke kommunikasjonsteamet med fokus på vertskap og sosiale medier med arbeidsplass på turistkontorene i Sandnes og Stavanger.» Kilde: blogg-regionstavanger.com.

Sonja i Villa Rosehagen ser frem til en god sommer (Rogaland) +
«NHO har gjort en medlemsundersøkelse som viser at optimismen er tilbake i reiselivsbransjen etter to år med pandemi. Sonja Hargaut i Villa Rosehagen sier hun er svært positiv og har stor tro på en god sommer med mange turiste» Kilde: strandbuen.no.

Hva turistene forteller hverandre om Randaberg (Rogaland) +
«På Randaberg (Den grønne landsbyen) er det særlig turområder som trekkes fram som trekkplastre. Tungenes Fyr, Børaunen og Sandestranden er blant disse.» Kilde: bygdebladet.no.

Thora Arnadottir ny styreleder i Nordsjøvegen (Rogaland/Agder)
«Arnadottir ble valgt som styreleder for Nordsjøvegen 28.april, på årsmøtet på Kvitsøy. Nordsjøvegen har 16 medlemskommuner fra Kristiansand i sør til Haugesund i nord.» Kilde: travelnews.no.

Øst-Norge:

Norgespremiere for nytt konsept hos SkiStar Trysil (Innlandet)
«For første gang i Norge arrangeres lagkonkurransen Järv Eventyr hos SkiStar Trysil.  Et konsept som skal inspirere både familier og vennegjenger til en aktiv livsstil.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Innlegg: Turistene er tilbake – nå mangler bare arbeidsfolk (Innlandet)
«Reiselivsbedriftene går endelig en god sommer i møte. De utenlandske turistene er på full fart tilbake. Selv om positiviteten i reiselivet er stor, finnes det fremdeles utfordringer. Den ene er å rekruttere nok personell.» Kilde: gd.no.

Blystadvillaen på Torshov omgjøres til hotell med restaurant (Oslo) +
«Torshov er underernært på gode matopplevelser, mener daglig leder i Oro Eiendom, Emil Tingulstad. Nå vil firmaet starte med servering og overnatting i den verneverdige Blystadvillaen i Sandakerveien.» Kilde: vartoslo.no.

Nasjonalmuseet tar grep for samisk kunst (Oslo)
«Vi har nok våknet litt mer opp, sier kuratoren som har jobbet med å utvide Nasjonalmuseets samling. Hun er selvkritisk på det manglende fokuset de hittil har hatt på samisk kunst.» Kilde: nrk.no.

Startskudd gått for det populære stedet med nye eiere (Telemark) +
Akkerhaugen: «Det er et sikkert vårtegn når speedbåtene ankommer Norsjø ferieland. Da starter sesongen for fullt. Denne sommeren med nye eiere. Vebjørn Hagen og Vilde Sauro Tresland er klare for sesongen.» Kilde: ta.no. 

Sørlandet:

Hennig-Olsen Is støtter Tall Ships Races
«Hennig-Olsen Is er en av bedriftene som sponser Tall Ships Races i 2025. De stiller opp både fordi arrangementet setter Sørlandet på kartet og fordi vi alle trenger noe positivt og samlende å se fram til.» Kilde: kristiansand.kommune.no.

Fra fengsel til hotell på to år
Arendal: «For mindre enn to år siden var innsatte låst inn i cellene fra 1800-tallet. Nå er det gamle høyrisikofengselet snart klart for betalende overnattingsgjester.» Kilde: nrk.no.

Del gjerne!