Dagens reiselivsnyheter 03.06.2021

Nasjonalt:

Reiselivsguru ønsker turistminister
«Globetrotteren og forfatteren Jens A Riisnes mener tiden er inne for at regjeringen får en egen minster for turisme og distrikter.» Kilde: reiseliv1.no.

Lav smitte har gjort Norge mer attraktivt som reisemål
«Sikkerhet for egen helse, vaksiner og mulighet for avbestilling er aller viktigst for utenlandske turister, når de igjen skal velge sine reisemål. – Norge som reisemål vil komme godt ut av at vi har hatt lave smittetall når verden skal igang å reise igjen.» Kilde: business.visitnorway.com.

Vaksinerte slipper karantenehotell
«Fra torsdag klokka 12 slipper vaksinerte å oppholde seg på karantenehotell ved innreise til Norge, men kan gjennomføre karantenen hjemme. Og koronasertifikatet skal være klart 11. juni.» Kilde: travelnews.no.

Men ingen nåde for reisende fra land utenfor Europa
«Reisende fra land utenfor Europa må belage seg på karantene-hotell også i fremtiden.» Kilde: flysmart24.no.

Advarer før norgesferien: – En skjult trussel
«De aller fleste planlegger å feriere i Norge i sommer. Nå kommer pandemi-ekspert med et tydelig råd til nordmenn.» Kilde: borsen.dagbladet.no.

Pandemien gir stor etterspørsel etter bobiler
«Salget av bobiler fortsetter å øke. Omsetningen av brukte bobiler setter nye rekorder. Nye bobiler øker også, men mange har problemer med for få biler på lager.» Kilde: bobilverden.no.

Matsvinn-gevinst for Scandic
«Gjennom fem års samarbeid med Too Good To Go har Scandic Norge reddet 214 000 måltider og dermed redusert CO2-utslippet med over 535 tonn.» Kilde: travelnews.no.

Museum Stavanger er vinneren av MOT i MUSEET 2021
«..formidlingsprisen «Mot i museet» til Norsk Barnemuseum, Museum Stavanger og prosjektet MOT i MUST: «Verdens rikeste land – en forskningsbasert utstilling med og om barn». Prosjektet ble presentert av Hege Stormark og Mette Tveit. Se vinnerbidraget her:..» Kilde: museumsforbundet.no.

Hurtigruten trapper opp henter tilbake permitterte 
«Hurtigruten setter fra juli alle de sju skipene i rutetrafikken mellom Bergen og Kirkenes i full drift.» Kilde: frifagbevegelse.no.

Senterpartiet beredt til å hjelpe Norwegian igjen
«Geir Pollestad (SP) forsvarer at de ville støtte Norwegian med milliarder alt i november og sier staten bør tilføre Norwegian mer kapital om det blir nødvendig.» Kilde: reiseliv1.no.

Små insekter kan true flysikkerheten
«Hundrevis av langtidsparkerte fly skal tilbake i lufta. Veps, biller, larver og andre insekter som har gjemt seg i vitale deler av flyet kan true en rask og trygg retur tilbake i lufta etter pandemien.» Kilde: nrk.no.

Nord-Norge:

Ingen lettelser for Svalbard
«Det er dette vi har advart mot hele veien. Vi har sagt at de ikke må glemme oss. Nå åpner Norge opp – og vi henger igjen, sukker daglig leder i Visit Svalbard, Ronny Brunvoll.» Kilde: svalbardposten.no.

Får ikke søke om krisestøtte (Svalbard) +
«Sportsbutikk-eier fortviler etter krisestøttevedtak. – Politikerne ser ikke helheten i reiselivet på Svalbard, mener Stian Uhlen. – Alle bedriftene er viktige.» Kilde: svalbardposten.no.

Ønsker å informere kommunestyret om bærekraftig reisemål (Finnmark)
«Marte Gabrielsen, prosjektleder i Visit Nordkapp, har bedt om at Visit Nordkapp får informere kommunestyret om «Merket for bærekraftig reisemål».» Kilde: radionordkapp.no.

Rolf Holmen i retten (Finnmark)
«Rolf Holmen (mannen bak ideen Nordkapp 1990) vitnet onsdag formiddag i rettssaken mellom Scandic og Nordkapp kommune.» Kilde: radionordkapp.no.

Reis så mye du vil med Sommerbilletten (Finnmark/Troms)
«Sommerbilletten skal samle hele regionen i sommer. Fra 1. juni kan du reise så mye du vil med bussene og hurtigbåtene til Troms fylkestrafikk og Snelandia i sommer.» Kilde: radionordkapp.no.

Tilbyr overnatting i «hundehus» med egen lånehund (Troms) +
«Tromsø Villmarkssenter tilbyr overnatting i eget «hundehus» med lånt husky.» Kilde: itromso.no.

Innlegg: En svale gjør ingen sommer (Troms)
«Reiselivsnæringa i Bodø og Salten kan få en knallsommer, men trenger likevel hjelp for å komme over kneika.» Kilde: an.no.

Bygging av hotell i Nyksund kan starte alt neste år (Nordland) +
«Det gamle fryseriet med nabotomt i Nyksund skal bli hotell. Skissetegninger viser nå hotellet sett i sammenheng med eksisterende bebyggelse.» Kilde: vol.no.

Dette er tanken bak de spesielle fargene (Nordland) +
«Lofoten Turistsenter på Alstad har fått nye farger, og de er ikke tilfeldig valgt. Innehaverne Marion Frantzen og Tommy Olsen sier til Lofotposten at de vil at stedet skal fremstå som litt lekent, og de ønsker å appellere til familier og til barn.» Kilde: lofotposten.no.

Fullbooket – uten folk: – Katastrofe (Nordland)
«Forhåndsbestillingene strømmer på, men personell til nøkkelstillinger nektes innreise. Nå roper sjefen for Torghatten Camping & Strandrestaurant et rungende varsko.» Kilde: borsen.dagbladet.no.

Midt-Norge:

Britannia Hotel stengt for fjerde gang
«Britannia Hotel i Trondheim har tapt enorme summer i løpet av pandemien. Denne uka stengte de dørene for fjerde gang. Skuffende og urettferdig, mener hotelldirektør Mikael Forselius.» Kilde: borsen.dagbladet.no.

Hotell Frøya stenges på grunn av korona
«Hotell Frøya stenges fordi en ansatt er smittet av koronaviruset. Også Nabeita skole blir stengt på grunn av denne smitten. Kommunen forbereder massetesting.» Kilde: froya.no.

Fjord-Norge:

Er du på jakt etter verdens beste sommerjobb? (Møre og Romsdal)
«Visit Nordvest søker en sommervikar som skal reise rundt i området vårt og til medlemsbedriftene våre for å lage godt innhold som frister flere til å reise hit. Du vil også ha ansvar for våre sosiale mediekanaler og produsere engasjerende innhold..» Kilde: visitnw.wordpress.com.

Her kan du luksusparkera heilt gratis (Vestland) +
Årdal: «No kan du lada elbilen din ved hjelp av solcelleenergi medan du går deg ein tur i Utladalen. – Viktig for kommunen sitt omdøme.» Kilde: sognavis.no.

Julia lovar lokalmat og gode opplevingar når hotellet opnar (Vestland) +
Luster: «Fredag kjem dei første gjestane til Tørvis hotell denne sesongen. Ungarske Julia Olah skal leia drifta på Tørvis hotell i sommar saman med Anders Grorud.» Kilde: sognavis.no.

Midlertidig sommerløsning i Bergen (Vestland)
«Bergen kommune har ikke lykkes å finne plass til en ny permanent bobilplass. Denne sommeren åpner de derfor Slettebakken ved Bergenshallen som et enkelt alternativ.» Kilde: bobilverden.no.

Fryktar for tryggleiken på platået (Rogaland)
«Preikestol-sjefen ber om lov til å avgrensa talet på fotturistar på dei mest besøkte dagane. Turistforeininga kallar det eit inngrep i allemannsretten.» Kilde: nrk.no.

Øst-Norge:

Merket for bærekraftig reisemål til Valdres (Innlandet)
«Å bli merket som et bærekraftig reisemål har stor betydning for en region som Valdres. Det er med på å ytterligere forsterke det regionen står for, gir merverdi til merkevaren vår, samt gir oss de nødvendige verktøyene vi trenger for å kunne jobbe enda mer systematisk og samlet med bærekraftig utvikling.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Ordfører nekter å tilby karantenehotell (Innlandet)
«Tvinger dere oss til dette – da må jeg foreta meg noe, sa ordfører Ingunn Trosholmen etter den nye forskriften om mulig pålegg av karantenehotell.» Kilde: dagbladet.no.

Pandemien rammet hardt – vil legge ned hotelldriften på Hadeland (Innlandet) +
«Hotell Hadeland ønsker å legge om fra hotelldrift til leiligheter på Granavollen. Årsaken oppgis å være koronapandemien og bortfall av markedet for kurs og konferanser.» Kilde: ringblad.no.

Hotellsamarbeidet med Røkke har strandet (Akershus) +
Gardermoen: Det ville være helt uforsvarlig å sette i gang med bygging av hotell nå. Det må utsettes til markedet er riktig igjen. Termineringen av avtalen var noe vi ble enige om, som profesjonelle parter, sier administrerende direktør i Oslo Airport City, Thor Thoeneie.» Kilde: rb.no.

Fikk karantenehotell uten at kommunen visste noen ting (Akershus) +
«Å ha mange potensielle smittespredere gående i Lillestrøm sentrum, så vi på som lite heldig, sier kommunedirektør Trine Myrvold Wikstrøm. I helga ble Thon Hotell Arena i Lillestrøm etablert som et karantenehotell på grunn av stor pågang på Gardermoen.» Kilde: rb.no.

Opplev Oslo – unikt og spennende (Oslo)
«Bli kjent i ditt eget nærområde. 26. juni 2021 arrangeres et urbant og morsomt multisportsløp i Oslo sentrum hvor alle kan delta. På fem timer skal lag løse så mange utfordringer de klarer av 100 poster i hovedstaden.» Kilde: expertreiser.no.

Hundrevis av elsparkesykler taues inn i Oslo
«I helgen ble over 200 elsparkesykler tauet inn av Oslo kommune. Det ga gebyrer på over 300.000 kr for selskapene. Fremover kan regningen havne hos kundene.» Kilde: aftenposten.no.

Hotelleier skulle gjerne drevet karantenehotell (Østfold) +
Halden: «Eierne av Thon Hotell, Norwegian Hospitality Group AS, har forsøkt å komme i dialog med Halden kommune vedrørende karantenehotell. – Jeg sier ikke at lykken er å drive karantenehotell, men man kunne holdt mange i arbeid.» Kilde: ha-halden.no.

Enkel hytte med utedo solgt for kjempesum (Telemark)
«Kragerø-eiendom gikk millioner over prisantydning. Nå tror imidlertid ekspert at hyttemarkedet er på vei til å kjølne.» Kilde: borsen.dagbladet.no.

Gratulerer til Hardangervidda nasjonalpark! (Telemark)
«Landets største nasjonalpark feirer 40 år. Jubilanten held seg i grei form, men treng godt stell for å klare dei neste 40 åra òg.» Kilde: radiorjukan.no.

Sørlandet:

Marte Olsbu Røiseland skal døpe Fjord FSTR
«Fjord FSTR, Fjord Lines nye hypermoderne katamaran, døpes fredag på cruise-kaien i Kristiansand.» Kilde: travelnews.no.

Annet:

Fortsatt krise i verdens turistnæring
«Verdens turistnæring var fortsatt rammet av koronakollaps i første kvartal i år.» Kilde: adressa.no.

Del gjerne!