Dagens reiselivsnyheter 04.06.2021

Nasjonalt:

Parkene bidrar til grønnere Norgesferie i år
«Flere av våre regionalparker jobber for at gjestene skal kunne ha muligheten for en grønnere ferie. Telemarkskanalen, Okstindan og Nærøyfjorden er alle regionalparker med fokus på elmobilitet og klimavennlige opplevelser.» Kilde: norskeparker.no.

Spektakulær norgesferie: Dette er sommerens reisetrender
«Vil du ha sommerens mest spektakulære opplevelser i Norge? Da bør du ikke nøle. For dette er noen av de heteste reisetrendene akkurat nå.» Kilde: dinside.dagbladet.no.

Norges beste bilturer: Fant ukjent ferieperle
«Reisebokforfatter Per Roger Lauritzen har gjennom sine mange reiser i Norge funnet de vakreste kriker og kroker. Her får du hans tips til de beste ferieopplevelsene.» Kilde: vi.no.

Tyske turister synes Norge er blitt mer attraktivt som reisemål
«Norsk reiseliv må for andre året på rad basere seg på at norske turister gjenoppdager sitt eget ferieland, for bare to prosent av utenlandske turister svarer at de har tenkt seg til Norge med det første, viser Innovasjon Norges internasjonale coronabarometer.» Kilde: reiseliv1.no.

Dilemmaer rundt fritidsboliger og bærekraft
«Det er mange meninger om hvorvidt utbygging av fritidsboliger er bærekraftig. Det avhenger ofte av hvilken av de tre bærekraftsdimensjonene miljøbevaring, økonomisk utvikling og sosial rettferdighet/samfunnsutvikling som vektlegges.» Kilde: ostforsk.no.

Sommeroppdatering fra Norske alpinanlegg og fjelldestinasjoner 
«Phu, dette har vært litt av et år.. Men nå er vi klare for sommerdrift! Vi gleder oss til å se folk ute, høyt og lavt, på sykler og til fots, i restauranter, på sykkelstier, i heisene, i fjell, klatreparker, zip-lines og på hoteller, hytter og campingplasser.» Kilde: facebook.com/norskealpinanleggogfjelldestinasjoner

Bruktmarkedet for campingvogn og båt tar helt av 
«Jeg vet om folk som kjøpte campingvogn i fjor, og solgte dyrere i år, sier Runar Henriksen, daglig leder ved Caranord i Bodø. .. – Det er helt klart at interessen for å leie både båt og bobil er helt ekstrem om dagen. Den øker hver eneste uke på Finn.» Kilde: nrk.no.

Gjennomgår rutiner etter fallulykken på Higravtinden
«Vi skal evaluere denne ulykken grundig, gå gjennom rutinene og gjøre det vi kan for å bidra til at noe slikt ikke skal skje igjen, sier Anne-Mari Planke, avdelingsleder for natur og friluftsliv i Den Norske Turistforening. Lørdag 29. mai omkom en turdeltaker på fellestur med Lofoten turlag..» Kilde: dnt.no.

Denne uken i Reiselivsavisa..
«..reiselivet i Midt-Telemark først med “Solsikkemerket” i Norge, passasjertrafikken Oslo-Kiel snart tilbake, mens danskebåtene og Strømstadferjene må vente, kritikk mot gode anmeldelser av dyre spisesteder og hvorfor rømte Wizz Air det norske innenriksmarkedet..? Dette er stikkordene..» Kilde: dfly.no.

Behov for karantenehotell for noen til over sommeren
«Det kan bli nødvendig å opprettholde karantenehotellordningen til over sommeren, sier helsedirektør Bjørn Guldvog.» Kilde: itromso.no.

Automatisk paraplyløsning for hoteller
«Det danske oppstartsselskapet Dripdrop har designet en automatisert paraplyløsning som allerede fungerer i lobbyen til mange danske hoteller.»Kilde: travelnews.no.

Direktefly Færøyene – Oslo
«Atlantic Airways gjør onsdag den 16. juni comeback på ruten mellom Oslo lufthavn og Vagarflyplassen på Færøyene.» Kilde: dfly.no.

Nord-Norge:

Innlegg: Hvordan kvele et samfunn (Svalbard)
«Igjen blir Svalbard glemt når landet skal gjenåpnes. .. Det reiselivet og næringslivet trenger er forståelse for hvor vanskelig situasjonen er, de trenger datoer, de trenger å kunne se inn i framtiden med håp om at de skal kunne overleve.» Kilde: svalbardposten.no.

Hvaldimir kan få fast adresse i Finnmark +
«Prosjektleder Katrine Næss (Visit Hammerfest), reiseliv, næringsliv, og OneWhale jobber med muligheten for å gi Hvaldimir et permanent hjem. – Behovet for å beskytte Hvaldimir er det som utløste initiativet, sier hun.» Kilde: ifinnmark.no.

Her ble det ja, ja og atter ja til skuterløyper (Troms) +
«Bardu kommune skal utrede ny skuterløype til Målselv grense. Politikerne i Plan-teknisk utvalg sa egentlig ja, ja og atter ja til skutersakene som kom opp mandag.» Kilde: nye-troms.no.

Kjerna er Nord-Norges prekestol (Nordland) +
«.. Men med en brøkdel av folkemengden, kortere gåtur, høyere over havet og minst like spektakulær utsikt: Kjerna i Efjord i Nordland er et svært godt alternativ til langt mer berømte Preikestolen i Rogaland.» Kilde: utemagasinet.no.

Midt-Norge:

En av Trøndelags mest spennende stillinger innen reiseliv?
«Visit Namdalen SA søker PROSJEKTLEDER-/KOORDINATOR innen «reiseliv, bærekraft, vertskap og marked». Ansettelsesform: Engasjement. Søknadsfrist 30.06.2021.» Kilde: finn.no.

Innlegg: Vi trøndere er ikke velkomne. De vil heller ha utlendinger
«Det ser ikke ut til at vi trøndere er særlig velkomne i Trøndelag. Ingen andre nordmenn heller. Selskapet Trøndelag Reiseliv har gitt en beskjed som det er naturlig å tolke slik.» Kilde: midtnorskdebatt.no.

Frykter at nordmenn drar til utlandet,.. +
Trondheim: «..mens utlendingene møter stengte grenser. Sommeren i fjor var bedre enn noen gang før. Reiselivet i Trondheim fikk en supersommer da nordmenn dro på Norgesferie.» Kilde: adressa.no.

Amanda (26) permittert for fjerde gang: – Jævlig kjipt +
Trondheim: «Somelier i speilsalen på Britiannia, Amanda Lorås har vært permittert i fire av de siste drøye 14 månedene.» Kilde: nt24.no.

Ny via ferrata i Fosen
Fosen: «Innslag under Dagsrevyen 3 juni.» Kilde: tv.nrk.no/serie/dagsrevyen.

Avlyser årets Utihavet
Frøya: «Det blir verken «Oda fra havet» eller Utihavetfestivalen på Mausund i sommer. Årsaken er Covid-19-situasjonen. Det varsler arrangementssjef og styreleder i Mausund IL, Joar Johansen.» Kilde: froya.no.

Korona-utsatt åpning til 10. juni +
Røros: «I utgangspunktet var planen å åpne Røros Hotel igjen denne uka, men koronasmitten i regionen gjør at den utsettes ei drøy uke, til 10. juni.» Kilde: retten.no.

Fjord-Norge:

5,7 millionar i koronastøtte til kulturlivet (Møre og Romsdal)
«Det er klart for nye stimuleringsordningar for kulturlivet i Møre og Romsdal.  No kan profesjonelle, frivillige, og aktørar som jobbar med kulturarv i reiseliv og kulturelle og kreative næringar søke om tilskot frå ein sum på 5,7 millionar kroner.» Kilde: mrfylke.no.

Opptak av medlemsmøter 2021 (Møre og Romsdal)
«Visit Nordvest arrangerer digitale medlemsmøter første onsdag i hver måned, og her kan du finne opptak fra møtene og hvilke tema som ble presentert.» Kilde: visitnw.wordpress.com.

Vil stanse og styre turister (Rogaland)
«Stiftelsen Preikestolen ber om å få lov til å stanse og styre turister på de mest besøkte dagene. Den Norske Turistforeningen er skeptisk til forslaget.» Kilde: borsen.dagbladet.no.

Kampen om turistene (Rogaland) +
Eigersund: «Onsdag ble det arrangert Kick Off for prosjektet UNESCO2030. Ordførere, politikere og reiselivsaktører fra samtlige fem kommuner deltok på møtet for å høre hvilke muligheter geoparken kan gi til regionen.» Kilde: dalane-tidende.no.

Øst-Norge:

Søker Reiselivssjef i Visit Lillehammer (Innlandet)
«Visit Lillehammer as søker etter deg som ønsker å ta reiselivsregionen og Visit Lillehammer til nye høyder.» Søknadsfrist 20.06.2021. Kilde: finn.no.

Finske Niklas har kjøpt seg inn i Elgstua (Innlandet)
«1. juni begynte han (Niklas Mikael Lindström) i sin nye jobb som driftsdirektør i Elgstua AS. Selskapet driver begge hotellene i Elverum, samt Elgstua Kafé, Jafs, Favn og Central Scene.» Kilde: ostlendingen.no.

Koster 1,2 milliarder. Bli med inn i det nye Flytoget (Akershus/Oslo)
«Det første av åtte splitter nye togsett ble satt i drift på strekningen mellom Oslo S og Oslo Lufthavn tidlig torsdag morgen.» Kilde: ao.no.

Turistsjefen med klar melding: – Vi putter mer krutt i kanonen (Østfold) +
«Dersom formannskapspolitikerne hører på ordføreren, vil kommunen bruke én million kroner mer for at Visit Fredrikstad & Hvaler skal lokke norske turister til Fredrikstad i sommer. – Det er veldig viktig for næringen at vi gjør dette.» Kilde: f-b.no.

Gausta storsatser for sommeren! (Telemark)
«Ny 9-hulls frisbeegolfbane. Ny balansebane for sykkel og ny satsning på guidede turer for store og små. Sommeren 2021 kommer det til å finnes mange anledninger for turister og gjester til å være noen ekstra dager på Gausta.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Dyrsku’n 2021 er avlyst (Telemark)
«Det blir ikke noe Dyrsku’n i år heller. Årsaken er usikkerhet rundt korona-situasjonen. Dette er meldingen som har kommet fra arrangørene i formiddag:..» Kilde: radiorjukan.no.

Sørlandet:

Knallsuksess for visningstur i Møtebyen Kristiansand
«7.-9.mai gjennomførte Møtebyen Kristiansand visningstur for PCO’en 6.sans og DMC’en Lost In Norway. Det ble en flott visning av byen vår og en utrolig bra leveranse fra alle involverte. Se den fantastiske tilbakemeldingen .. og filmsnutten som ble laget med høydepunkter fra turen.» Kilde: usus.no.

Ny USUS partner: Wingboot
«Wingboot er et spennende digitalt produksjonsfirma med base i Farsund, men med et internasjonalt team og nedslagsfelt. Wingboot tar digitale opplevelser til et nytt nivå. Velkommen i nettverket!» Kilde: usus.no.

Annet:

Syv land i gang med corona-pass
«Arbeidet som er gjort med sertifikatet så langt gjør det mulig å få hele systemet – med EUs velsignelse – oppe og stå innen 1. juli og dermed i tide for den forestående sommer-trafikken.» Kilde: way-2-go.no.

‘Slow travel’ could be the next big tourism trend
«Pent-up demand for immersive travel experiences with no set time limit could help ‘slow travel’ become the next big tourism trend.» Kilde: traveldailymedia.com.

Del gjerne!