Dagens reiselivsnyheter 07.06.2021

Nasjonalt:

Konkurstallene i reiselivet halvert
«Omfattende koronastøtteordninger og en usedvanlig snill skatteetat er årsakene til at et rekordlavt antall serverings- og hotellselskaper går over ende, mener analyseselskapet Bisnode. – Hvem skulle tro at pandemi skulle være en effektiv medisin mot konkurs?» Kilde: dn.no.

Lokal, naturbasert turisme i kraftig vekst
«Denne sommeren kan du bo som en ærfugl på Vega, nomade i Sørøst-Asia eller nyte midnattsola fra en glassiglo. – Nordmenn er for alvor i ferd med å oppdage eget land, ifølge NHO.» Kilde: nrk.no.

73 prosent vil ikke ha utenlandske turister i Norge
«Kun 13 prosent synes det nå bør åpnes opp for at flere utenlandske turister skal kunne besøke Norge, viser Norsk koronamonitor fra Opinion.» Kilde: nettavisen.no,

Forbrukerøkonom: – Vi kommer til å gasse på med pengebruk i ferien
«Vi forbereder oss igjen på sommerferie i eget land. I en befolkningsundersøkelse om planene for ferien, sier et gjennomsnitt av oss at vi planlegger å bruke 15.500 kroner i år. Det er langt mer enn i fjor, da anslo vi å bruke 13.400 kroner.» Kilde: reiseliv1.no.

Hemmelig tilbud av eksklusive ferieopplevelser i Norge
«Sommeren blir et veddemål på reisemål. Heldigvis finnes det et hemmelig tilbud av eksklusive ferieopplevelser i Norge.» Kilde: abcnyheter.no.

Norgesferie og fotturer – I fellesferien blir det fullt!
«Planlegger du å gå Beseggen eller opp til Preikestolen i sommer? Da er det lurt å bestille hotell i god tid.» Kilde: dinside.dagbladet.no.

Norges beste bilturer: Fant ukjent ferieperle
«Reisebokforfatter Per Roger Lauritzen har gjennom sine mange reiser i Norge funnet de vakreste kriker og kroker. Her får du hans tips til de beste ferieopplevelsene.» Kilde: vi.no.

Momondo: Dette er de mest bilferievennlige landene i Europa
«Norge sikrer seg andreplassen som Europas beste destinasjon for bærekraftige bilferier.» Kilde: abcnyheter.no.

Fire konkrete råd til deg som ønsker svenske turister tilbake
«Vi er på vei inn i nok en høysesong for feriereiser der det råder stor usikkerhet om hvilke utenlandsgjester som eventuelt får besøke Norge. .. I denne rapporten får du fire konkrete råd for deg som gjerne vil ha svenske turister tilbake så fort som mulig.» Kilde: business.visitnorway.com.

DNT hedrer innsats for bærekraft
«Hyttebestyreren på Gjendesheim, Marius Haugaløkken, har blitt tildelt DNTs første bærekraftspris, og Vesterålen Turlag har mottatt DNTs bærekraftstipend på 50 000 kroner.» Kilde: dnt.no.

Reiselivstopp ut mot regjeringen: – Juli er spolert
«Mens EU-land gir tydelige signaler har norske myndigheter skapt full forvirring rundt utenlandsferier i sommer, ifølge reiselivstopp, som nå ser «drepende effekt» på næringen. – Tryggest å belage seg på norgesferie i år også, svarer regjeringen.» Kilde: e24.no.

Etter dette eksploderte salget
«Vaksinerte og «beskytta »nordmenn trenger ikke lenger å oppholde seg på karantenehotell. – Antall bestillinger økte markant etter denne nyheten, sier kommunikasjonsrådgiver i Norwegian Eline Skari.» Kilde: borsen.dagbladet.no.

«SAS slipper unna en norsk utmattelses-kamp»
«Den danske flyanalytikeren Jacob Pedersen mener SAS kan prise seg lykkelig over at det ungarske lavprisselskapet Wizz Air forsvinner fra norsk innenriks om mindre enn to uker.» Kilde: flysmart24.no.

Landet for første gang på Gardermoen
«Det nye, norske flyselskapet Flyr har fått sitt første fly på bakken i Norge. Selskapet er med det et skritt nærmere sin første flygning med passasjerer. » Kilde: rb.no.

Nord-Norge:

Nå kan hotellene ta imot flere gjester (Svalbard)
«Regjeringen lemper på koronatiltakene på Svalbard og hever beleggsgrensen for overnattingssteder.» Kilde: nettavisen.no.

Opplevelser i Finnmark
«Tenk så flaks, sier reisefølget når vi lander i Alta en tidlig formiddag i slutten av august med utsikt til fem dager med finvær foran oss. Som førstereis til Finnmark, med mye utendørsaktivitet på programmet, kunne det ikke lovet bedre.» Kilde: bobilverden.no.

Selger hotellet etter 12 års drift (Finnmark) +
Alta: «Siv Pedersen, Daglig leder i Altafjord Gjestegård og Spa, forteller at det nå er på tide å slippe yngre krefter til: – Jeg er ikke 25 år lenger, og vil prioritere fritiden min bedre. Derfor legger vi nå hotellet i Bossekop ut for salg.» Kilde: ifinnmark.no.

«Hop on hop of» buss til Tromsø (Troms) +
«Allerede denne sommeren kommer selskapet Strømma med et helt nytt tilbud til Tromsø. – Vi skal lage «memories for life», forteller CEO i Strømma Norge, Ole Asgeir Madland.» Kilde: nordlys.no.

Den ultimate guiden til Lofoten (Nordland) +
«Naturen i Lofoten er masseprodusent av fristende øyeblikk, karameller du kan suge på til evig tid. Her er ti godt blandete naturopplevelser fra de ville og vakre øyene nord.» Kilde: utemagasinet.no.

Forventer masse gjeste, men flere ansatte sitter fast i utlandet (Nordland) +
«I Lofoten merker reiselivsnæringa at godt vær og folk på tidlig ferie så smått har startet sommersesongen. Men for blant annet hotelldirektør Erik Taraldsen er ansatte som sitter fast i utlandet en utfordring.» Kilde:

Selger campingplass:- Det har vært stor interesse (Nordland) +
Verstvågøy: «Advokat Knut Pedersen forteller om stor interesse i forbindelse med at campingplassen i Rolvsfjorden er lagt ut for salg.» Kilde: lofotposten.no.

Det blir ingen hotelldrift på Saltfjellet (Nordland) +
«Gjenåpningen av ærverdige Saltfjellet hotell i fjor sommer ble en knallsuksess. I år var planen å forsøke å gjenta suksessen, men de planene gikk rett i dass. .. Årsaken er en omfattende vannlekkasje, sier Bjørn Tore Zahl nå til AN.» Kilde: an.no.

Midt-Norge:

Innlegg: Velkommen til Trøndelag, trøndere!
«Til alle trøndere som har ligget søvnløse etter kommentaren i Adressa fredag: Dere er hjertelig velkomne til å feriere i Trøndelag. Til alle andre nordmenn – dere også!» Kilde: midtnorskdebatt.no.

Selger livsverket Rørvik Rorbuer: – Du får ikke bedre beliggenhet +
Rørvik: «Midt i Rørvik Sentrum ligger det en eiendom som ifølge Rørvik Rorbuer-eier Tron Nogva bør være attraktiv for alle som er i markedet for sjø- og sentrumsnært areal kystbyen.» Kilde: nt24.no.

Innlegg: Hva er det med politikere og Bymarka?
Trondheim: «Forslaget om gondolbane fra Ilsvika til Våttakammen går nå til politisk behandling. Som en kommunal funksjonær sa til oss med hoderysten: «Da kan alt skje!»» Kilde: midtnorskdebatt.no.

Fjord-Norge:

Hotell i ny drakt går mot draumesesong (Møre og Romsdal) +
«5. juni 1891 sjekka ein engelsk prest med kone og to barn inn som første gjest ved Hotel Union Øye. 130 år seinare er det historiske hotellet snart klar for ein ny epoke. – Eg trur vi har rundt fire dagar att med rom i juni. Elles er vi fullbooka.» Kilde: morenytt.no.

Dei skal ta over Eivindvik hotell i sommar (Vestland) +
«Den eine av dei har litt erfaring frå bardisken på Treskeværket som student. Elles har ingen av dei erfaring verken frå restaurant- eller hotelldrift. Likevel hoppar dei i det. – Det er grenser for kor dårleg det kan gå.» Kilde: firda.no.

Gondolbane i Jølster eit lite steg nærare realisering (Vestland) +
«Selskapet Jostedalsbreen AS har i mange år arbeida for å sikre tilkomst til Tverrfjellet i Jølster, anten via tunnel eller gondolbane. No har kommunen gitt Vegvesenet beskjed om å sette av plass til dette i Lundebotn.» Kilde: firda.no.

Veggdyrene borte – Skålabu åpner (Vestland) +
«Veggdyrene som plaget gjester på turisthytta i Nordfjord og første til at hytta måtte stenge, er utrydda og åpningsdato satt.» Kilde: friflyt.no.

Ikke vante med å reise på ferie i egen region (Rogaland) +
«Åkrafjorden har vært som en magnet på utenlandske turister. Men også i år må turistnæringen inne i fjorden satse på nordmenn. Daglig leder Nina Kaltwasser i Åkrafjorden Oppleving får heller ikke i år utenlandske turister.» Kilde: h-avis.no.

Øst-Norge:

Danskenes skifavoritt Trysil blir lettere tilgjengelig (Innlandet)
«BRA har tidligere lansert flyruter i Sverige, men denne gangen er ruten internasjonal og går mellom Danmarks nest største by Århus og Scandinavian Mountains Airport. Danskene vil dermed ha en ny og effektiv reisevei til sin skifavoritt Trysil.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Det internasjonale matkonseptet har nådd Norge (Innlandet) +
««Dinner in the sky» er satt opp på historiske steder verden over. Norgespremieren var på Kongsvinger festning fredag 4. juni.» Kilde: horecanytt.no.

Oslo Visitor Centre åpner igjen 14. juni (Oslo)
«Vi er kjempeglade for at vi også denne sommeren har mulighet til å tilby sommerjobb til 20 unge Oslo-entusiaster som vertskap til Oslos besøkende og befolkning, forteller Synne Myhre, leder for Vertskap & Salg i Visit Oslo.» Kilde: thetravelinspector.no.

Den glade gris er glad for å kunne åpne igjen (Oslo)
«Før pandemien kom folk med Kiel-fergen i ens ærend for å spise langrillet svineknoke på Den glade gris. Gleden var stor da restauranten endelig fikk lov å åpne igjen etter måneder med stengte dører.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Voi-sjefen: Katastrofe for brukere av elsparkesykler (Oslo)
«Sjefen for Voi synes det er positivt at Oslos byråd vil ha reguleringer for elsparkesykler, men mener taket på 8.000 sykler virker uforståelig.» Kilde: e24.no.

Nå har Drøbak-familien åpnet her (Akershus) +
Drøbak: «Med overtakelse like etter påske har de nye driverne, familien Aaen fra Drøbak, iherdig pusset opp og gjort i stand Holmsbu Badehotell. Målet var å ha hotellet klart innen åpningen fredag 4. juni. Det klarte de.» Kilde: amta.no.

Bestillingene renner inn hos Tony (Akershus) +
«Å drive hotell under en pandemi er ingen enkel øvelse. Men nå ser hotelldirektør Tony Eide lyst på tiden vi har foran oss.» Kilde: amta.no.

Første tur med zipline over Brekke sluser (Østfold) +
«Lørdag åpnet Via Ferrata på Brekke sluser med den 250 meter lange ziplina som krona på verket. HA fikk være med på den første turen. – Det er Nedre Vikens kuleste attraksjon!» Kilde: ha-halden.no.

Godt besøk hver helg siden vi åpnet (Østfold) +
«Marit Hilmersen åpnet for besøkende på Fredriksten Camping tidlig i år. Allerede i påskehelga var det godt belegg på campingen, og det har holdt seg hver helg siden.» Kilde: ha-halden.no.

Diskret merke skal hjelpe «usynlige» funksjonshemmede (Telemark)
«Nå i juni starter reiselivet i Midt-Telemark å tilby et solsikkemerke til gjester med en ikke-synlig funksjonsnedsettelse. Dermed får ansatte et diskre hint om at vedkommende kan trenge litt ekstra assistanse.» Kilde: ta.no.

Sørlandet:

B2B event: TRAVEL SLOW in Southern Norway
«Travel Slow eller å reise langsomt, handler om å sette ned tempoet.. bli bedre kjent med den lokale kulturen, maten og stedet man besøker. 26. og 27. mai bidro USUS/Visit Sørlandet på webinar og digital visningstur i regi av Innovasjon Norge/Visit Norway med tema Travel Slow.» Kilde: usus.no.

Dyreparken taper millioner +
«Den Sorte Dame i ferd med å dra ut på de sju hav søndag formiddag – men da uten små passasjerer om bord, for det tillater ikke koronatiltakene. Tapene er store for parken disse ukene.» Kilde: fvn.no.

Annet:

Har åpnet Nord-Europas største konferansesenter (Danmark)
«Nordic Choice Hotels hever lista for internasjonale konferansesentre med åpningen av Comfort Hotel Copenhagen Airport. Det ligger like ved kjedens eksisterende Clarion-hotell.» Kilde: horecanytt.no.

Demonstrerte mot cruiseskip i Venezia
«For første gang på 17 måneder fikk Venezia denne uken besøk av et cruiseskip. Folk reagerte med raseri og demonstrasjoner.» Kilde: nrk.no.

Del gjerne!