Dagens reiselivsnyheter 09.06.2021

Nasjonalt:

Innlegg: Reiselivet må få tilgang på ansatte og gjester
«Regjeringen må tillate reiselivet å hente inn sesongansatte. Hvis ikke mister bransjen arbeidsplasser og bedrifter.» Kilde: nrk.no.

Hit kan du dra på festival i sommer
«Mange av de største festivalene er kanskje avlyst, men det er fortsatt muligheter for den som ønsker seg festivalopplevelser i sommer. Dagbladet gir deg hele oversikten.» Kilde: dagbladet.no.

Uvisst om koronapass gir karantenefritak for beskyttede
«Det norske koronasertifikatet kan brukes ved innreisekontroll fra fredag av. Men om beskyttede da vil slippe karantene helt, er foreløpig uklart.» Kilde: ringblad.no.

Nå kan amerikanere reise til Norge
«USA myker opp reiserådet for Japan, Norge og 59 andre land og fraråder ikke lenger reiser hit for fullvaksinerte.» Kilde: dagbladet.no.

Bekymret for at en del planlegger utenlandsferie
«Helseminister Bent Høie (H) er bekymret for økningen i salg av reiser til utlandet. Regjeringen anbefaler ikke utenlandsreiser som ikke er strengt nødvendige.» Kilde: nettavisen.no.

Stordalen-konsern kan miste støtte etter april
«Nordic Choice-topp Torgeir Silseth reagerer på regjeringens argumenter for å begrense kontantstøtten til store konserner. Han får støtte av jusprofessor.» Kilde: e24.no.

Bedre for byhotellene, men milevis unna normalen i Oslo +
«Hotellmarkedet er fortsatt langt fra å være normalisert, men belegget tar seg nå opp over store deler av landet – med god hjelp fra ordningen med hotellkarantene. I Oslo er det fortsatt mørkt.» Kilde: dn.no.

Seier til NHO Reiseliv i tipssaken
«To av NHO Reiselivs medlemsbedrifter ble i fjor saksøkt av flere arbeidstakere ved hjelp av deres organisasjoner, LO og Parat. Nå har Oslo tingrett avsagt dom i saken, og gitt fullt medhold til våre medlemsbedrifter.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Norsk luftfart fortsatt i krise
«Pandemien hindrer folk i å reise, og norsk luftfart står i en krise. Heller ikke i forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett fant FrP og regjeringspartiene midler til en næring som ligger nede for telling, mener Parat.» Kilde: reiseliv1.no.

Spent på om økt trafikk fører til mer bråk på flyene
«Tallet på tilfeller av bråk på fly i Norge har falt dramatisk siden mars i fjor på grunn av smittevern-tiltakene på flyene. Nå er trafikken på vei tilbake igjen, og det gjør at Luftfartstilsynet er spent på om antall hendelser med urolige passasjerer også vil øke.» Kilde: flysmart24.no.

Nord-Norge:

Arctic Panorama Lodge miljøsertifisert med Green Key (Troms)
«Arctic Panorama Lodge har som første bedrift i Skjervøy og som en av få i Visit Lyngenfjord oppnådd den internasjonalt anerkjente miljøsertifiseringen Green Key.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Har trikset klart for å få turistene til å bli
«Berit Karlsen, Hilde Kvanmo og Rune Korneliussen mener bestemt at han skal kunne bidra til at turister blir et døgn ekstra i Narvik. ..med filmen «Krigen om Narvik» som nytt våpen har de tro på at de kan være med og vinne kampen om årets sommerturister.» Kilde: fremover.no.

Kan du Lofotvettreglene? (Nordland)
«Mange besøker Lofoten, men ikke alle tar like godt hensyn til naturen når de er på tur. Det skal Lofotvettreglene prøve å gjøre noe med.» Kilde: utemagasinet.no.

Håper å unngå fergekaos: – Men det kan bli mye venting (Nordland)
«De største turistfergene til Lofoten reduserer kapasiteten for de uten bil. Dette bør du vite hvis du skal på bilferie til Nord-Norge i sommer.» Kilde: nrk.no.

Helgeland reiseliv får én million kroner (Nordland)
«Vi går nå inn med ytterligere økonomisk støtte slik at deres vertskapsfunksjon sikres framover, sier fylkesråd for plan og næring i Nordland, Linda Helen Haukland.» Kilde: vefsnno.no.

Søker Turistvert på Helgelandskysten (Nordland)
«Kystriksveien reiseliv søker Mobil vert på Herøy og Dønna. Vertene skal reise rundt og møte turister der de befnner seg og informere om opplevelser, aktiviteter, steder å spise og alt de ellers kan gjøre Ut i Øyan. Ansettelsesform: Sommer/Sesong. Søknadsfrist: Snarest.» Kilde: finn.no

Midt-Norge:

Slik blir badstuanlegget i Namsos: – Et signalbygg i byen +
«Ekteparet Kirsten Roll Steen og Ola Steen vil gjøre sjøbadet «Dråpen» blir et signalbygg i Namsos.» Kilde: namdalsavisa.no.

Fjord-Norge:

Hurtigbåtane kan bli utsleppsfrie (Møre og Romsdal)
«Hurtigbåtsambanda i Møre og Romsdal kan bli utsleppsfrie frå 2025, men driftskostnadane vil auke samanlikna med dagens drift med marin diesel. Det kan også innebere at eitt av sambanda blir delt i to.» Kilde: mrfylke.no.

Spennande stilling i leiande selskap innan reiselivsbransjen! (M&R)
«BERG-HANSEN NORDVEST AS søker Prosjektkoordinator for gruppereiser, konferanser og events. Kontorstad for stillinga kan være Ålesund eller Fosnavåg. Søknadsfrist 18.06.2021.» Kilde: finn.no.

Våre favoritter på Sunnmøre (Møre og Romsdal)
«Sunnmøre er et av våre favorittfarvann. Det samme gjelder også navngjetne Statt, som påkaller både frykt og fascinasjon. Her er våre beste tips på strekningen fra Ålesund til Måløy.» Kilde: batmagasinet.no.

Når pandemien er over vil hotelleigar ha færre gjester (Vestland)
«Rett nok ikkje på sitt eige hotell, men i reiselivskommunen Aurland i Sogn. Der kjem det vanlegvis meir enn ein million turistar kvart år. Tone Rønning Vike meiner at reiselivskommunar som til dømes Aurland ikkje lenger har noko val.» Kilde: nrk.no.

Dette kan bli en hovedattraksjon i byjubileet (Rogaland)
«Oljemuseet foreslår å bygge om Geoparken til en vitenpark, blant annet med et stort akvarium og installasjoner for vannleker.» Kilde: aftenbladet.no.

Søker Konferanse- og arrangementsansvarlig (Rogaland)
«Grand Hotell Egersund søker nå en person til vår nyopprettede stilling konferanse- og arrangementsansvarlig. Fast ansettelse. Søknadsfrist: Snarest.» Kilde: finn.no

Vil satse på aktivitetssenter med Coastal Adventures (Rogaland) +
«Grand Hotell Egersund har lagt inn et bud på 1,1 millioner kroner på Åna-Sira skole. Planen er et aktivitetssenter med fokus på kyst og natur.» Kilde: dalane-tidende.no.

Øst-Norge:

Slik gikk det da barna tok over Trysil (Innlandet)
«Lørdag tok tre barn over Trysil for å lære voksne å leke igjen. Live på 7 år sa på forhånd at hun trodde det kom til å bli kaos og kjempegøy. Og det var en passende beskrivelse for dagen.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Valdres er merket som bærekraftig reisemål (Innlandet)
«Valdres er en region som passer veldig godt inn i merkeordningen for bærekraftig reisemål. Det er naturen og omgivelsene våre som tiltrekker både besøkende og deltidsinnbyggere, og det vi leverer er det vi har rundt oss, sier reiselivssjef Merete Hovi i Visit Valdres.» Kilde: abcnyheter.no.

Vil du bidra til at VisitOSLO blir enda mer bærekraftig? (Oslo)
«Norges ledende destinasjonsselskap søker prosjektleder for spennende og omfattende bærekraftprosjekt.» Søknadsfrist: 20.06.2021.» Kilde: visitoslo.com.

Fritt marked totalt uten kontroller (Oslo)
«Flere titalls biler kjøres som taxi i Oslo og Viken uten å være registrert som det. Dermed sniker de seg unna taxiforsikring, årlig EU-kontroll og andre vesentlige utgiftsposter Mange unndrar seg også taksameter. Ingen etater kontrollerer, eller bryr seg.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Norway Cup er reddet: – En gledens dag (Oslo)
«Etter at verdens største fotballturnering for barn og unge har måtte avlyse de to siste årene, gikk folkefesten på Ekeberg en usikker framtid i møte. Nå har redningen kommet.» Kilde: dagbladet.no.

Hotell-tilsette gjekk på tips-tap (Oslo)
«Arbeidsgivarar kan ta delar av pengane, slår tingretten fast. Tips-trekka er innanfor styringsretten til arbeidsgivarar. Det kjem Oslo tingrett fram til i ein dom 7. juni.» Kilde: frifagbevegelse.no.

KLM flyr til Torp igjen (Vestfold)
«Det nederlandske flyselskapet KLM har valgt å starte opp igjen sin rute mellom Amsterdam og Sandefjord Torp. Ruten vil starte opp igjen fra 28. juni..» Kilde: hangar.no.

Sørlandet:

Dyreparken taper millioner på strenge tiltak i Kristiansand
«Koronatiltakene i Kristiansand har ført til at Dyreparken har tapt 4 millioner kroner den første uka av nedstengningen. Og tapet kan fort doble seg.» Kilde: nettavisen.no.

Annet:

Forskning: The socio-economic impact of regional tourism
Kronenberg, K., & Fuchs, M. (2021). The socio-economic impact of regional tourism: an occupation-based modelling perspective from Sweden. Journal of Sustainable Tourism, 1–21. Kilde: tandfonline.com.

Del gjerne!