Dagens reiselivsnyheter 10.11.2020

Nasjonalt:

Innlegg: Reiselivet må ta vare på urørt natur
«Faktum er at vi har tålt mange naturinngrep, skriver kronikkforfatterne fra DNT, Norsk Friluftsliv og Friluftsrådenes Landsforbund.» Kilde: utemagasinet.no.

Move over, sustainable travel. Regenerative travel has arrived
“Sustainable tourism is sort of a low bar. At the end of the day, it’s just not making a mess of the place,” said Jonathon Day, an associate professor focused on sustainable tourism at Purdue University. “Regenerative tourism says, let’s make it better for future generations.” Kilde: travindy.com.

Reiselivet etter krisen
«På reiselivets store bransjedag hørte vi om fortrinnene norsk reiseliv vil ha etter korona, og om hvordan vi kommer oss ut av krisen.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Et halvt år med koronakrise i kultursektoren
«På oppdrag for Kulturrådet har Menon, i samarbeid med BI:CCI, i dag publisert en ny studie av tilstanden i kultursektoren – et halvt år etter at pandemien brøt ut.» Kilde: menon.no.

Reiselivet krever betydelig større krisepakke +
«Da pandemien slo inn i vår, hadde de fleste reiselivsbedriftene noe å tære på. Nå er det tomt, sier Astrid Bergmål i Virke.» Kilde: dn.no.

Egenandel på 500 kroner natten for karantenehotell
«Mens bedrifter må ut med 1.500 kroner natten for karantenehotell, skal det koste 500 kroner for privatpersoner. – Det kommer og en kompensasjonsordning for bedrifter som har utgifter til dette, sier Monica Mæland.» Kilde: e24.no.

Coronatiltak tvinger Thon Hotels til full permittering
«Ledelsen i Thon Hotels sier de nye coronarestriksjonene i Bergen og Oslo tvinger hotellkjeden til å gå til full permittering.» Kilde: finansavisen.no.

Vil ha med alle på nytt initiativ
«I stedet for å rette oppmerksomheten mot alt du ikke kan gjøre i en hverdag preget av restriksjoner, ønsker Nordic Choice Hotels med kampanjen #Altdukan å belyse alt du faktisk kan gjøre.» Kilde: horecanytt.no.

Frp vil redde dei elektriske ferjene
«Elektrifiseringa av ferjer har gitt pengeknipe i fleire kystfylke. No kan pengane kome frå partiet som har vore mest skeptisk til klimavennlege ferjer.» Kilde: nrk.no.

LO frykter for fremtiden til norsk luftfart
«Luftfart er en av bransjene som er hardest rammet av korona-pandemien. LO etterlyser nå en plan for luftfarten.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Norwegian permitterer ytterligere 1600 ansatte
«Norwegian permitterer ytterligere 1600 ansatte etter at regjeringen avslo å gi finansiell støtte til flyselskapet for å komme gjennom koronakrisen.» Kilde: nrk.no.

Norwegian utelukker ikke konkurs
«Norwegian sier de trenger økonomisk hjelp for å overleve pandemien. – Denne vinteren er det kritisk å finne løsninger, sier Norwegians konserndirektør.» Kilde: nrk.no.

Vil tvinge frem løsning for Norwegian
«Senterpartiet vil ikke gå med på at staten nekter ekstra milliarder til Norwegian. Nå vil partiet ha med Ap og Frp på å tvinge regjeringen.» Kilde: travelnews.no.

Wizz Air kutter i rutetilbudet allerede i Norge
«Wizz Air satte i gang sin norske satsing sist torsdag, og har allerede nå kuttet i sine planlagte operasjoner her i landet.» Kilde: flysmart24.no.

Braathen får ikke statlig starthjelp: Vil fortsatt starte flyselskap
«Mandag fikk Norwegian og «Braathen Air» hver sin kalddusj fra regjeringen. Men avslaget på søknaden om statlig oppstartshjelp stopper ikke Erik G. Braathen.» Kilde: e24.no.

Rød løper for useriøse flyselskaper?
«Regjeringen valgte i dag å ikke gi økonomisk støtte til Norwegian, som trolig kunne bidratt til å føre de gjennom de utfordringene covid-19 har skapt for bransjen.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Nord-Norge:

Frykter veldig dyre flybilletter dersom Norwegian går konkurs
«Vi kan ende opp med flybilletter på mye mer enn 5000 kroner Bodø – Oslo, sier NHO-leder i Nordland.» Kilde: nrk.no.

Innlegg: Småbedriftene sliter, storkapitalen raider
«Vi har sett det altfor ofte. Filialen Nord-Norge leverer varene, andre innkasserer verdiene. Og nå er det reiselivet som raides.» Kilde: nordnorskdebatt.no.

Et seriøst arbeidsliv på Svalbard
«Forslaget om å gjøre Allmenngjøringsloven gjeldende for Svalbard ligger nå til behandling hos Arbeids- og sosialdepartementet etter innspill fra LO. Vi håper at saken går vår vei slik at vi i større grad får sikret er seriøst arbeidsliv på Svalbard, både for reiseliv og andre næringer.» Kilde: svalbardposten.no.

Midt-Norge:

Etter tre år i Visit Trondheim takker han for seg +
«Jens Storli slutter i jobben, men han har troa på Trondheim og næringen.» Kilde: adressa.no.

Fjord-Norge:

Hotell med Norges beste vinkart (Vestland)
«Norges beste vinkart i 2020 tilhører Park Hotel Vossevangen. Overlegen når det gjelder modne viner, utvalg fra ulike vinområder, produsenter og årganger, skriver Kapital.no, som står bak kåringen.» Kilde: horecanytt.no.

Oppretter karantenehotell i Bergen (Vestland)
«Scandic Hotell på Kokstad blir karantenehotell i Bergen. 50 sengeplasser står nå klare, men kan økes ved behov.» Kilde: itromso.no.

Reiselivet trenger lav moms og økte tilskudd (Rogaland) +
«Reiselivet i fylket er i knestående. 64 prosent av reiselivsbedriftene i Rogaland har permittert ansatte. 32 prosent har allerede gjennomført oppsigelser, som er betydelig over snittet for resten av landet.» Kilde: aftenbladet.no.

Ny hotellkjede inn i dette landemerket? (Rogaland) +
«Neste år går leieavtalen mellom Scandic Hotels og eierne av Forum Hotellbygg ut. Signalene tyder på at hotellkjeden ikke ønsker å forlenge kontrakten.» Kilde: e24.no.

Vil bygge «badeland light» i den gamle Jæder-fabrikken (Rogaland) +
«Masiv Eiendom tror ny svømmehall med rutsjebaner og hotell kan trekke turister både til badeanlegget og til Kongeparken, og lanserer den gamle kjøttfabrikken til Jæder som aktuell tomt.» Kilde: aftenbladet.no.

Øst-Norge:

Erik kan få tusenvis av hytter i nabolaget (Innlandet)
«Nye, store hyttefelt truer naturen. Men det finnes ingen samlet oversikt over dem. Både hytteeiere og eksperter er bekymra.» Kilde: nrk.no.

Nå frykter ekteparet for livsverket sitt (Oslo)
«Denne uken permitteres hundrevis av ansatte i Oslos serveringsbransje. Nå roper bransjen på akutt krisehjelp.» Kilde: aftenposten.no.

Innlegg: Dugnad, my ass
«Ni ledere fra utelivsbransjen i Oslo (se hvem nederst): – Nå gidder vi ikke høre verken helsemyndigheter eller politikere bruke ordet «dugnad» en gang til! Vær klar over at når oppsigelser nå går ut, så er det på deres vakt. Dugnad, my ass.» Kilde: vartoslo.no.

Nå er tiden inne for å bygge hotellet (Østfold)
Moss: «Utvikleren av gigantprosjektet mener hotellet er neste naturlige trinn i byutviklingen deres. Åpningen er planlagt i første halvdel av 2023 og hotellet retter seg mot ferie- og fritidsmarkedet.. skal få 175 rom, restaurant, konferansefasiliteter og spa-avdeling.» Kilde: estatenyheter.no.

Nedtur for Vic da fullbooket hotell gikk i vasken (Telemark) +
Porsgrunn: «Avlyst svømme-NM svir for Hotell Vic. I tillegg til å tåle mange avbestillinger må de dekke utgifter til ekstra varer og ansatte som det likevel ikke blir behov for.» Kilde: pd.no.

Annet:

Rundt tusen med hytter i Sverige klar for massesøksmål mot staten
«Alt tyder på at rundt tusen hytteeiere med fritidsbolig i Sverige denne uken går til søksmål mot staten. De godtar ikke overnattingsforbudet de har på hyttene på den andre siden av kjølen.» Kilde: hytteavisen.no.

Mange variationer for turismen efter coronakrisen
«Instituttet for Fremtidsforskning ser flere muligheder for rejsebranchen efter coronakrisen. Her er også trends over, hvad der kan ske med turisterne og hvordan udviklingen kan forme sig.» Kilde: standby.dk.

 

Del gjerne!