Dagens reiselivsnyheter 11.03.2021

Nasjonalt:

Overrekker den nasjonale reiselivstrategien i april
«Like etter påske overrekker Innovasjon Norge den nasjonale reiselivsstrategien til oppdragsgiver Nærings- og fiskeridepartementet (NFD).» Kilde: business.visitnorway.com.

Sterk fremtidstro for utvikling i de norske fjellregionene
«Alpine fjelldestinasjoner er en arealeffektiv utnyttelse av begrensede fjellområder som gir stor verdiskaping og mange arbeidsplasser i distriktene, direkte og indirekte.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

MC-bransjen tror på ferie i Norge med flere kvinner som førere
«MC-bransjen tror motorsyklister vil rundt i Norge i sommer. Det er økt interesse for motorsykkel. Og det blir flere damer på to hjul. Motorsykler er også blitt billigere i år som følge av at avgiftene på motorsykkel ble redusert..» Kilde: reiseliv.no.

Innlegg: Flykten fra byene
«Et år etter at korona-pandemien gjorde sitt inntog i Norge er mye forandret. .. Dette vil nok påvirke tilbudet i mange av de store byene og trolig redusere attraktiviten. Og skal vi reise, reiser vi ut av byen.» Kilde: travelbusiness.no.

Slik blir DNT-påsken
«På grunn av dagens smittesituasjon åpnes ikke like mange betjente hytter som vanlig til påske.» Kilde: dnt.no.

Ny rapport: Dramatisk for reiselivsnæringen – fire av ti frykter konkurs
«Den seneste medlemsundersøkelsen til NHO er gjennomført nå i begynnelsen av mars, med 3277 respondenter. Et av standardspørsmålene i undersøkelsene er hvor mange bedrifter som frykter å gå konkurs. Svarene fordeles på de ulike næringene.» Kilde: nettavisen.no.

Krisen i reiselivet vokser – men det finnes muligheter
«Arbeidsgiverne i hotell- og restaurantbransjen er landets klart mest pessimistiske, viser ManpowerGroups arbeidsmarkedsbarometer for andre kvartal. – Mange må forberede seg på omskolering til nye bransjer, sier konserndirektør i Manpower, Sølvi Spilde Monsen.» Kilde: dfly.no.

Vi ha ny reisegarantilov
«Reisegarantisystemet vi har i dag har flere svakheter. Det mener regjeringen. Og nå setter de ned et ekspertutvalg som skal gå gjennom systemet og foreslå endringer.» Kilde: thetravelinspector.no.

Avbestilling av innenlandsreiser dekkes
«Europeiske Reiseforsikring velger nå å dekke avbestillinger av innenlandsreiser som følge av pålagt smittekarantene i perioden fra 1. januar 2021 og ut april i år.» Kilde: dfly.no.

Reiseselskap kutter i sommerferietilbudet
«Nordmenn er avventende med utenlandsbestillinger til sommerferien, og Apollo ser seg nødt til å justere sommerprogrammet.» Kilde: tv2.no.

Mæland: Reiseaktiviteten er framleis for stor – trass i strenge restriksjonar
«29. januar stengde Noreg grensa, men justis- og beredskapsminister Monica Mæland meiner framleis at nordmenn reiser for mykje. No vurderer regjeringa endå strengare reglar.» Kilde: nrk.no.

Nedgang i flytrafikken også i februar
«Nedgang i passasjertallet på 81,5 prosent sammenlignet med fjoråret.» Kilde: travelnews.no.

Full stopp for Norwegians utenlands-trafikk i april
«Den usikre situasjonen rundt korona-pandemien og fremtidig reiseråd har ført til at Norwegian har vært nødt til å kansellere nesten alle internasjonale avganger i april, og kutter i tilbudet også i mai.» Kilde: flysmart24.no.

OSM Aviation rekrutterer piloter for Flyr
«Erik G. Braathens nye flyselskap Flyr jobber intenst for å få de første flyene i luften før sommeren. Selskapet har hyret inn Norwegians gamle bemanningsbyrå for å rekruttere piloter.» Kilde: e24.no.

Nord-Norge:

4 gratis webinarer om bærekraftig drift av reiselivsbedrifter
«I løpet av mars 2021 inviterer Reis Nord til fire gratis webinarer tilgjengelig for reiselivet i Nord-Norge med et fokus på hvordan drive reiselivsbedrifter på en bærekraftig måte.» Kilde: innovativeopplevelser.no.

Kommunens søteste turister til Pasvik (Finnmark) +
«Over 800 barn og unge skal gjeste kommunens reiselivsbedrifter i mars. Hesseng Barnehage har vært hos Birk Husky. .. «Skap en gjest»: Er navnet på kampanjen for å oppmuntre lokale til å besøke reiselivsbedriftene i kommunen.» Kilde: sva.no.

Reiselivsgründer tiltalt etter konkurs (Finnmark/Troms)
«En reiselivsentreprenør fra Finnmark er tiltalt for skattesvik og brudd på bokføringslovgivningen i forbindelse med virksomhet i Tromsø. Solgte samiske opplevelser for 4,4 millioner. Bostyreren fant ingen regnskap.» Kilde: ifinnmark.no.

Innlegg: Akkurat hva Tromsø trenger! (Troms)
«Tromsø har, som den eneste byen i verden nord for Polarsirkelen, sitt eget gamlebyområde. Vi har med andre ord en turistattraksjon midt i sentrum som vi vet vil virke svært forlokkende på turistene, skriver Hallvard Birkeland.» Kilde: nordnorskdebatt.no.

«Alle» skal feriere i Norge – populære allerede fullbooket (Nordland)
«Fersk rapport sier fire av fem skal feriere i Norge. Skal du reise til Nordland kan det allerede være for sent å booke.» Kilde: nrk.no.

Her er nedgangen størst (Nordland) +
«Nå ute-spiser og hotell-sover vi særdeles lite.. Vesterålen kysthotell på Børøya er en av mange steder som merker nedgangen i overnattinger.» Kilde: blv.no.

Midt-Norge:

Røros kommune får over ti millioner kroner til verdensarv
«Hvert år får verdensarvstedene i Norge tilskudd over statsbudsjettet. Årets midler til Røros er 150.000 kroner mer enn ifjor.» Kilde: retten.no.

Fjord-Norge:

Hva er det med Bergen og bobil? (Vestland)
«Bergen har i mange år hatt en bobilparkering ved Bergenshallen. Den var godt plassert langs bybanen. Nå er det slik det var tidligere: Ingen tilbud i akseptabel avstand til sentrum.» Kilde: bobilverden.no.

Har vært en turistmagnet i ti år. Nå får «tørrfisken» et nytt hjem (Vestland) +
Bergen: «Den ville liksom ikke forlate Bryggen. I ti år hadde «tørrfisken» vært et førstevalg blant turistene. Men nå var det slutt. – Iallfall her på Bryggen. Nå gir vi den et «nytt liv».» Kilde: ba.no.

Det eneste av sitt slag i sentrum (Vestland)
«8. mars åpnet hotellet sitt tilbud som er rettet mot både gjester og lokalbefolkningen.» Kilde: estatevest.no.

130.000 over Flesland i februar (Vestland)
«Bergen lufthavn Flesland hadde i februar 130.000 passasjerer, noe som nedgang på alle trafikkområder, men flyplassen kom bedre fra måneden enn konkurrentene i Trondheim og Stavanger.» Kilde: dfly.no.

Fjernet taket på 200 cruise-anløp til Stavanger i året (Rogaland)
«I et ekstraordinært styremøte ble det enighet om å fjerne taket på 200 cruiseanløp i året. – Reiselivsnæringen ligger med brukket rygg og det er 20 prosent arbeidsledighet i næringen.» Kilde: e24.no.

Innlegg: La oss få nasjonalpark – med fokus på opplevelser (Rogaland)
«Gjennom nasjonalparkstatus får vi for det første selvsagt vernet området for inngrep, noe som i seg selv er helt avgjørende for å kunne drive videre reiselivsutvikling, skriver turistforeningen.» Kilde: strandbuen.no.

Øst-Norge:

Trysils nye næringssjef (Innlandet)
«Marie Bohman Låte har takket ja til stillingen som næringssjef i Trysil kommune.» Kilde: trysil.kommune.no.

Birkebeinerrittet: – I 2021 skal vi ta Birken tilbake (Innlandet) +
«I fjor måtte Birken avlyse både Birkebeinerrennet, Birkebeinerløpet og Birkebeinerrittet i tur og orden. Men i år blir det annerledes. Over 3000 er allerede påmeldt til sykkelfestivalen i august.» Kilde: terrengsykkel.no.

90 prosents nedgang på OSL (Akershus)
«Nærmere 220.000 reiste over Oslo lufthavn i februar, noe som er en nedgang på nesten 90 prosent. Størst tilbakegang var det i utenlandstrafikken.» Kilde: dfly.no.

Spisesteder på Gardermoen må holde korona-stengt (Akershus)
«De skjerpede korona-tiltakene på Østlandet rammer også tilbudet på Oslo Lufthavn. På landets hovedflyplass må spisesteder stenge som følge av nye og lokale smitte-bestemmelser.» Kilde: flysmart24.no.

Sørlandet:

Reiselivets betydning for Agder
«Med dette vil vi hedre en samlet kultur- og reiselivsnæring i Agder. Hedre dere for å ha bretta opp ermene når det trengtes og for å holde motet oppe i en krevende tid. Sørlandet trenger dere i 2021 også.» Kilde: usus.no.

Her skal det bygges 40 hytter: – Vi har langsiktige planer +
Risør: «I løpet av det neste året skal Lindal Hus AS bygge 40 hytter for Øysang Utvikling. Til sammen skal det bygges rundt 180 hytter her de neste årene.» Kilde: austagderblad.no.

Annet:

Samarbete ska lyfta Sverige som vandringsdestination
«Representanter från hela Sveriges besöksnäring arbetar tillsammans med att utveckla förutsättningarna för en av de mest efterfrågade utomhusaktiviteterna just nu – vandringslederna.» Kilde: besoksliv.se.

Ny utgave av Travel News ute nå!
«Mars-utgaven av Travel News digital er ute nå, tilgjengelig for hele reisebransjen gjennom pandemien – helt gratis.» Last ned her. Kilde: travelnews.no.

5 things to look forward to at ITB Berlin 2021
«On the 9 – 12 March, the travel and hospitality industry will gather digitally at ITB Berlin, the world’s leading travel trade show.» Kilde: otainsight.com.

Del gjerne!