Dagens reiselivsnyheter 11.12.2020

Nasjonalt:

Innovasjon Norge og landsdelsselskapene i et nytt samarbeid om reiselivsstatistikk
«Denne høsten har Innovasjon Norge, sammen med NHO Arktis og de fem landsdelsselskapene .. arbeidet med en felles bestilling til Statistisk sentralbyrå (SSB) om å etablere nye reiselivsregioner.»  Kilde: business.visitnorway.com.

Reiselivsministeren gjør opp status
«Ny episode av Reiselivsministeren ute nå! Pål Medhus og Tom Andersson tar en fot i bakken, og gjør opp status for seg selv – og for reiselivsnæringen.» Kilde: travelnews.no.

Nye Reiselivsavisen på RadioRiks
«Hvordan ser Norge ut fra Thailand, juletradisjoner i andre land, gjennomgang av en ny reisehåndbok og hvordan blir årets jul på Beitostølen? Dette er noen av stikkordene for denne ukens (uke 50 -2020)  utgave av Nye Reiselivsavisen på RadioRiksOslo.» Kilde: dfly.no.

Digital lunsjpause: Verdien av merkevarebygging
«Det er tøffe tider i norsk næringsliv. Men vi ser lys i tunnelen – og på den andre siden møter et nytt landskap oss. Spørsmålet er: Hva skal norske bedrifter prioritere for å styrke konkurransekraften sin? Ett ord: merkevarebygging.» Kilde: Brand Norway / youtube.com.

NHO-tall: Fortsatt sterk pessimisme blant reiselivsbedrifter
«NHOs økonomibarometer for 4. kvartal bekrefter igjen at reiselivsbedrifter er blant de hardest rammede bransjene.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Hotelleiendom: Ingen «coronarabatt» foreløpig
«Til tross for vanskelige tider i hotellbransjen, er det fortsatt mange investorer som ønsker å få et ben innenfor. – Foreløpig er det ikke noe som tyder på at prisene er dumpet.. sier Rune Jakobsen og Gisle Tangenes, partnere i rådgivningsselskapet Tribun AS.» Kilde: hrrnett.no.

Konkursboet etter Maribel – Grovt underslag og utroskap +
«Det er tatt arrest i boblebad, hus, hytter, dyre båter og luksusbiler hos Mads Jacobsen og Rune Firing; to av tre tidligere eiere og ledere i det konkursrammede hotellkonsernet Maribel. De avviser at det er grunnlag for arresten.» Kilde: dn.no.

Airbnb går som en rakett rett etter børsnoteringen
«Airbnb-aksjen mer enn dobles rett etter børsnoteringen. Hverken korona eller store underskudd kjølner interessen for aksjen, og de tre Airbnb-grunnleggerne er kan se frem til et løft på rikinglistene.» Kilde: dn.no.

Danmark: Skiferie i Norge gir ikke mening nå
«Danske myndigheter åpner i tiden framover for reiser til regioner i Europa med lav smitte, men sier skiferie i Norge blir vanskelig.» Kilde: nettavisen.no.

Innlegg: Kritisk for kirker og kulturminner
«Skal vi ta vare på gamle kirkebygg og verneverdige kulturtun, må det legges penger i potten. Der skuffer regjeringa og Frp. .. Det handler om arbeidsplasser, opplevelser, overnatting og turisme.» Kilde: nationen.no.

Reiselivet og innføring av nytt regelverk for drosjeløyve
«Innføringen av nytt regelverk for drosjeløyve påvirker alle som vil drive småskala turistvirksomhet.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Satser på Caravanmessen i 2021
«Etter et års koronapause satses det på et solid gjensyn med Caravanmessen i september 2021. Da håper arrangørene at pandemien er tvunget i kne av vaksineprogrammet.» Kilde: bobilverden.no.

Ellevill Norwegian-oppgang på Børsen: – Det er et mysterium
«Norwegian-aksjen steg 90 prosent på det meste torsdag formiddag. – Folk vinner i lotto også, men her skal aksjen i null, sier forvalter.» Kilde: e24.no.

Nord-Norge:

Store planer for turistnæringa på Kola (Russland) +
«I kystlandskapet ved det lille fiskeværet Teriberka skal russere fra slettelandene få møte havet.» Kilde: sva.no.

Destinasjon 71° Nord har åpnet butikk i Lakselv (Finnmark)
«Mye har skjedd på kort tid i Destinasjon 71° Nord. Torsdag åpnet Honningsvåg-bedriften butikk i Lakselv.» Kilde: radionordkapp.no.

Det blir ikke reiselivslinje i Narvik (Nordland) +
«Med klart overtall ble det endelig bestemt.. Det blir ikke tilbud om salg, service og reiseliv eller medier og kommunikasjon til ungdom som skal begynne på Narvik videregående de neste åra.» Kilde: fremover.no.

Midt-Norge:

Hotell i Trondheim er konkurs +
«14 ansatte mister jobben etter at ledelsen ved Chesterfield Hotel i Trondheim begjærte oppbud. Gjestene måtte sjekke ut torsdag ettermiddag.» Kilde: adressa.no.

Fjord-Norge:

Ingen løfter om laksekonsesjon til Atlanterhavsparken (M&R) +
«Fiskeriministeren ville i Stortingets spørretime ikke avklare når Atlanterhavsparkens søknad om visningskonsesjon blir ferdigbehandlet.» Kilde: smp.no.

11 millionar til reiselivsaktørar i Stranda kommune (M&R) +
«Håpar på ein god vinter: Ina Eldøy, dagleg leiar av Stranda Hotell, håpar at alle som vanlegvis dreg til Europa på skiferie, heller kjem til Sunnmørsalpane i år.» Kilde: sunnmoringen.no.

Berg-Hansen styrker seg på Vestlandet
«Berg-Hansen Nordvest styrker selskapet ytterligere med etablering også i Førde.» Kilde: travelnews.no.

Booket hver eneste dag siden den ble bygget (Vestland) +
«Denne campinghytten har vært booket hver eneste dag siden den ble bygget i vår. Nå har ryktet nådd Hollywood. Det er Jølstraholmen camping har bygget Elvasuiten ved elven Jølstra.»  Kilde: dn.no.

Snart gjøres denne lastebåten om til et hotell (Rogaland) +
«Som nevnt i Bygdebladet ønsker Tone Hegre og Magnar Eilert Vestly å starte et flytende hotell med bespisning. – Dette er jo noe litt annerledes og spennende som jeg tror vil trekke mange folk ut hit til Kvitsøy.» Kilde: bygdebladet.no.

Øst-Norge:

Politikerne peker på hverandre. Utestedene står uten inntekter (Oslo) +
«Onsdag sa bystyreflertallet nei til lokal krisestøtte til utelivet. Torsdag sa stortingsflertallet nei til ekstra nasjonal krisestøtte.» Kilde: aftenposten.no.

Hotell betaler tilbake nødhjelpen: – Vi har vært heldige (Østfold)
«Midt blant en hotellbransje i koronakrise, er det noen få lyspunkter. Et lite hotell i Moss har bestemt seg for å klare seg uten statens penger i 2020.» Kilde: nrk.no.

Sørlandet:

Status markedsaktiviteter Sørlandet
«For det var nå det gjaldt – hele reiselivsnorge satte kruttet inn mot det norske marked. Vi har kjørt både store og små kampanjer for å få nordmenn til å velge Sørlandet i år. Og vi lyktes.» Kilde: usus.no.

Den Lille Dyrehage satser friskt i spesielle tider
«Mens pandemien har gitt bedrifter landet over store utfordringer, har den hatt motsatt effekt hos Den Lille Dyrehage på Brokelandsheia. Etter en fantastisk sommer og høst, har virksomheten fått økonomiske muskler til flere nysatsinger i 2021.» Kilde: usus.no.

Ibsen flytter inn i Fjæreheia Amfi i Grimstad
«Nå ønsker Det Norske Ibsenkompaniet å bygge og utvikle Fjæreheia som arena med en tydelig Ibsenprofil, og ser for seg at satsingen kan tiltrekke seg mange spennende scenekunstnere, artister og prosjekter.» Kilde: usus.no.

Annet:

Younger Travelers Looking for a Different Kind of Travel in 2021
«..according to panelists on a webinar organized by Contiki, the tour operator that targets travelers 18 to 35 years of age. .. Hege Barnes, director of Innovation Norway, which promotes tourism to that country, agreed that supporting smaller communities is a goal.» Kilde: travelpulse.com.

Why Scandinavia should be on your post-COVID travel list
«It is that hope of experiencing new landscapes and cultures that shows that small light at the end of the tunnel. And Scandinavia should be high up on your list for the coming year, read on to figure out why.» Kilde: traveldailymedia.com.

Del gjerne!