Dagens reiselivsnyheter 15.12.2020

Nasjonalt:

De mest smertefulle kuttene har vært å nedbemanne og permittere
«2020 har vært et forferdelig år for hotellkjedene. .. Flere tusen dyktige bransjefolk har dessverre mistet jobben, eller er fortsatt permittert, uten å vite hva fremtiden vil bringe. Samtidig begynner vi å se enden på elendigheten, og alt tyder på at folk vil reise, .. og da trenger vi hoteller.» Kilde: hrrnett.no.

Satser på unge med trainee-program
«En av yrkesgruppene som rammes hardest av nedstengte reiselivsbedrifter, redusert bemanning og nedskalerte tilbud, er de som kommer rett fra skolebenken og ofte har svært begrenset erfaring. Det ønsker Classic Norway Hotels å gjøre noe med.» Kilde: travelnews.no.

Olav Thon: Det begynner å røyne på
«Samtidig har korona vært en katastrofe for hotellene og Thon ser ikke bort fra at enkelte hoteller kan få alternativ bruk. Han tror reisevirksomhet vil rammes i mange år fremover.» Kilde: nettavisen.no.

Tilsyn avdekket koronamangler mot ansatte
«Mens overnattings- og serveringssteder var flinke til å ivareta smittevern mot kundene, avdekket tilsyn svikt i tiltakene mot bedriftenes egne ansatte.» Kilde: itromso.no.

Enquete: Etter pandemien…
«Hva skjer etter pandemien – og akter du å ta vaksinen? Vi har spurt flere av landets ledende profiler i reiselivet. Først ut er Torgeir Silseth fra Nordic Choice.» Kilde: travelnews.no.

Innlegg: Hyttefolket bør involveres mer
Innlegg av Hanne Alstrup Velure, Leder, Utmarkskommunenes sammenslutning: «Vertskommuner og hyttefolk må i større grad finne sammen. .. Vi trenger en nasjonal hyttepolitikk.» Kilde: aftenposten.no.

Marin forsøpling: Nå kan du søke om støtte
«Planlegger du å rydde avfall langs strender eller på sjøbunnen i 2021? Nå kan du søke om støtte til prosjektet gjennom vår tilskuddsordning.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Krever løsepenger etter dataangrep mot Hurtigruten
«Hurtigruten avdekket natt til mandag et omfattende dataangrep. En rekke systemer er nede. Selskapet jobber med myndighetene og samarbeidspartnere for å få oversikt og begrense spredningen og skadene av angrepet.» Kilde: thetravelinspector.no.

Førjulstid på Avinors lufthavner
«Juleferien nærmer seg, men på Avinors lufthavner blir førjulstiden litt annerledes enn tidligere år. Noen få dager blir litt travlere enn ellers, men det forventes likevel en nedgang i antall reisende på rundt 80 prosent sammenlignet med 2019.» Kilde: dfly.no.

Norwegian kan avvikle langdistanse – og fly videre i Europa +
«Norwegian var lenge alene om å tilby lavprisruter fra Europa til andre kontinenter – frem til korona parkerte flyene. Flere i styret vil legge ned satsingen, og tette et tapssluk.» Kilde: dn.no.

Why Ryanair Doesn’t Think Wizz Will Succeed In Western Europe
«Ryanair boss Michael O’Leary believes that this is a mistake, saying that high costs and unionization will kill Wizz’s chance of success in the region.» Kilde: simpleflying.com.

Europas mest korona-sikre flyselskaper utpekt
«Flyselskapene i Europa har iverksatt kraftige tiltak for å sikre sine passasjerer mot å bli utsatt for korona-smitte om bord. Nå har det dukket opp en egen rangering av hvilke selskap som har de beste smittevern-tiltakene.» SAS og Norwegian – ikke så bra..» Kilde: flysmart24.no.

Nord-Norge:

Svalbardpakka er klar: – Det blir et annet reiseliv etter korona (Svalbard)
«Lokale bedrifter har en drøy måned til å søke for å få sin del av de 25 ekstra Svalbard-millionene. – Nå kan omstillingen starte for fullt. Det blir et annet reiseliv etter korona, sier stortingspolitiker.» Kilde: svalbardposten.no.

Da koronaen rammet, måtte Tromsø-hotellet tenke nytt (Troms) +
«Istedenfor å permittere de ansatte, kom de opp med ideen om å male hotellet.. Quality Hotel Saga i Tromsø.» Kilde: nordlys.no.

Covid-brems for Svart hotell: – Vi ser absolutt lys i tunnelen (Nordland) +
«Pengene skal være på plass, men framdriften i Svart-prosjektet i Meløy er likevel forsinket. Årsaken er at Korona-pandemien, og især den andre bølgen, har ført til nye forsinkelser, ifølge en redegjørelse fra Miris-direktør Jan Gunnar Mathisen.» Kilde: an.no.

Fjord-Norge:

Vestlandet – Norges toppturmekka
«Toppturer, matopplevelser, dype fjorder og deilig dramatiske fjell dekket i puddersnø. I vinter går turen til Vestlandet.» Annonsørinnhold fra Fjord Norway. Kilde: dn.no.

Julehilsen 2020 (Møre og Romsdal)
«Dette er årets julehilsen fra oss i Visit Nordvest til alle våre aksjonærer, eierkommuner, medlemmer og samarbeidspartnere.» Kilde: visitnw.wordpress.com.

B2B – statusrapport høsten 2020 (Møre og Romsdal)
«Hvordan jobbes det egentlig nå med å holde våre bransjekontakter og turoperatører oppdatert på vår region, når vi ikke kan invitere dem hit på visningsturer eller møte de rundt om på workshops?» Kilde: visitnw.wordpress.com.

High Camp Vatnahalsen utsolgt på en time (Vestland)
«Da billettsalget til High Camp Vatnahalsen startet mandag morgen, tok det kun en time før de drøyt 150 billettene ble revet vekk.» Kilde: friflyt.no.

Håper gondolplanen kan bli behandlet tidlig neste vår (Vestland) +
«Investorene håper å få ferdig konsekvensutredningen av gondolbanen til Rossnos (Hardanger Lift) i februar slik at saken kan bli førstegangsbehandlet til våren. Flere innbyggere er kritiske til prosessen.» Kilde: h-avis.no.

Best belegg i landet (Rogaland)
«Hotellene i Haugesund hadde et belegg på 60 prosent i november. Dette det høyeste tallet i landet, viser statistikk fra Wiederstrøm hotell consulting. På Nord-Jæren var belegget vel 30 prosent, mot godt over 60 prosent i november i fjor.» Kilde: nrk.no.

Hvem skal ta regningen for cruise-kutt? (Rogaland)
«Vedtaket om å kutte i cruisetrafikken i Stavanger er egentlig ikke fattet ennå, men spørsmålet om hvem som skal ta regningen for eventuelle kutt, kan få et uventet svar.» Kilde: aftenbladet.no.

Øst-Norge:

Folk blir redde for å gå glipp av muligheter (Innlandet)
«Luksushytta på Kvitfjell ble lagt ut for salg lørdag, og eiendomsmegleren ventet at den skulle bli solgt relativt fort. – Men så fort hadde jeg ikke regnet med.» Kilde: dn.no.

Kongsvinger festning – dette var over all forventning (Innlandet) +
«Marita Seim hos Riksantikvaren var mektig imponert over hvordan Kongsvinger festning har evnet å tilrettelegge for ny og moderne bruk, samtidig som det verneverdige er tatt vare på. Nå blir «vår» festning pilotprosjekt på et nytt nettsted, og det er festningsforvalter Jonny Fjeld stolt av.» Kilde: glomdalen.no.

Dyp sesongstart i Hemsedal (Buskerud) +
«Flere store skianlegg startet den heisbaserte skisesongen i helga, blant annet Hemsedal, som fikk godt med snø før sesongstarten. Fremover skal det fortsette å snø.» Kilde: friflyt.no.

Tilskudd til profilering av Oslo som reiselivsdestinasjon (Oslo)
Virksomheter i Oslo «..kan få støtte til prosjekter eller tiltak som er i tråd med overordnede føringer som følger Oslo kommunes reiselivspolitiske mål i budsjett for 2021. Frist for å søke 20. desember 2020.» Kilde: oslo.kommune.no.

En ni meter høy statue blir Munchmuseets nærmeste nabo (Oslo)
«152 år etter sin død skal Edvard Munchs mor våke over sønnens kunst.» Kilde: aftenposten.no.

Annet:

UNWTO launches global ‘restart tourism’ campaign
«..the UN World Tourism Organisation (UNWTO) and CNN International Commercial (CNNIC) have teamed up again to celebrate the transformative power being unleased as the restart of tourism gets underway.» Kilde: traveldailymedia.com.

11 ways to travel well in 2021
«As we slowly re-emerge from almost a year of little adventure, what will travel look like in 2021 and how can we travel well?» Kilde: traveldailymedia.com.

Del gjerne!