Dagens reiselivsnyheter 18.11.2020

Nasjonalt:

Vil gjenreise reiselivet
«Líf by Norwegian Experience satser i markedet som er hardest rammet av pandemien. Med ønske om å løfte frem lokale reiselivsaktører, er vi med og tar risiko for å styrke kundene og gi dem nødvendige verktøy for å lykkes.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Korona-rapport fra Per-Arne Tuftin
«Hver dag fremover bringer Travel News oppdaterte korona-rapporter fra representanter for reiselivsbedrifter i Norge. I dag er turen kommet til Per-Arne Tuftin fra Norsk Reiseliv.» Kilde: travelnews.no.

Lokale frykter hyttefolk – lokalbefolkningen «gir blanke»?
«Koronasituasjonen skaper usikkerhet og utrygghet i hyttekommuner og blant hytteeiere. Steng hele Færder, appellerer en innbygger og advarer mot smitte fra hyttefolk. I Valdres synes et par fra Asker som har søkt tilflukt på hytta, det er rart at lokalbefolkningen ikke tar smittefaren mer alvorlig.» Kilde: hytteavisen.no.

Camping bedre for miljøet enn hotell
«Ofte kortere reiselengder og små CO2-utslipp ved overnatting i bobil gir en sterk miljømessig fordel for bobil og campingvogn sammenlignet med overnatting i hotell.» Kilde: bobilverden.no.

Vindkraft på land ivaretar i liten grad viktig natur
«Kun fem vindkraftanlegg på land tilfredsstiller WWFs kriterier, viser en vurdering gjort av Norsk institutt for naturforskning (NINA).» Kilde: nina.no.

Anmodning om gjeninnføring av tiltak for permitterte lærlinger
«NHO Reiseliv reiser en bekymring for situasjonen for lærlingene i reiselivsbedriftene som nå rammes hardt av koronatiltak, og ber om at midlertidige tiltak for disse forlenges.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Straks Wizz Air satser mer skjer dette hos Norwegian
«Norwegian er på tå hev etter at Wizz Air har kastet seg inn som ny konkurrent på det norske innenriksmarkedet. Det kunne vi tydelig se da det ungarske flyselskapet meldte om to nye ruter.» Kilde: flysmart24.no.

Krisepakke vil trolig ikke redde Widerøe-ansatte fra oppsigelse
«Til tross for at flypassasjeravgiften kuttes i 2021, endrer ikke Widerøe antall planlagte oppsigelser. Flypassasjer Christel Thunestvedt sier hun og familien er helt avhengig av flyseskapet der de bor, og håper de klarer seg.» Kilde: nrk.no.

Nord-Norge:

Tærer på oppsparte midler (Finnmark)
«Nordkappregionen havn hadde en «krisekasse», penger som kommer godt med når inntektene er lave. -Hvis cruisetrafikken og Hurtigruten kommer i gang til høsten neste år kan vi unngå at eierkommunene må inn å støtte havna økonomisk. Det sa havnefogd Leif Gustav Olsen.» Kilde: radionordkapp.no.

Fjord-Norge:

Uteguiden AS søker booking- og logistikkansvarleg (Møre og Romsdal)
«Gjennom fusjonen av Uteguiden og Valldal Naturopplevingar tilbyr Uteguiden AS den råaste kvaliteten av naturbaserte aktivitetar på Sunnmøre. ..ser vi etter ein person til stillinga som booking- og logistikkansvarleg. Stillinga er ei heilårstilling i 100%..» Kilde:  uteguiden.com.

Øst-Norge:

Trysil Bike Arena inviterer til web-sending (Innlandet)
«Etter en hektisk og spesiell sykkelsesong, inviterer nå landets største destinasjon for tilrettelagt stisykling, Trysil, til live-sending om stisykling på nett.. førstkommende fredag..» Kilde: terrengsykkel.no.

Innlegg: Kommunens bestevenn er i en stor knipe (Innlandet)
Jon Kristiansen, NHO Innlandet: «Vi står i en tid hvor utfordringene kommer på rekke og rad for reiselivet i Innlandet.» Kilde: debatt.h-a.no.

Høibakk: – Ja til via ferrata på Andersnatten (Buskerud)
«Skal frafall av et fåtall ubetalende klatrere nekte bygda fra å utvikle næringsgrunnlag som forhindrer fraflytting og forfall? Det spør klatrelegenden Ralph Høibakk (83) i dette debattinnlegget.» Kilde: norsk-klatring.no.

Skrekk-tall for Stordalen og Thon (Oslo)
«Nordic Choice og Thon Hotels har allerede stengt 12 Oslo-hoteller.» Kilde: nettavisen.no.

Kraftig økning i antall arbeidssøkere hos Nav (Oslo)
«Tirsdag er det registrert 194.600 arbeidssøkere hos Nav. Det er 6.000 flere enn i forrige uke. Økningen sees blant annet i sammenheng med skjenkestoppen i Oslo.» Kilde: adressa.no.

Verdens første elbåtpool etablerer seg i Moss (Østfold) +
«Delingskonseptet tilsvarer hva som allerede finnes når det gjelder biler, hus, verktøy og klær. Bruk av elbåtene bestilles i en app.» Kilde: naturpress.no.

Sørlandet:

Barnefamilier kan begynne å glede seg allerede nå
«Før vi i det hele tatt har unnagjort 2020 så presenterer Dyreparken i Kristiansand sine nyheter for 2021. Og her er det absolutt muligheter til å legge planer for dem som er på jakt etter populære julegaver for i år.» Kilde: thetravelinspector.no.

Annet:

Virtuel rejsemesse viste ny måde at kommunikere på
«GSA-virksomheden Aviareps havde 200 rejseagenter til Nordic Virtual Travel Fair, hvor det blev til 2.000 interaktioner. Næste år planlægges virtuelle sammenkomster og håbes på fysiske events.» Kilde: standby.dk.

Ny utgave av Travel News ute nå
«Stor korona-enquete med en rekke aktører i reiselivet, portrettintervju med Roger Espeli og rapport fra vintersportstedene før korona-vinteren. Les Travel News nå – helt gratis!» Kilde: travelnews.no.

Del gjerne!