Dagens reiselivsnyheter 19.01.2021

Nasjonale:

Maverix ny leverandør av redaksjonstjenester til Visit Norway
«Maverix har en tilnærming til historiefortelling og redaksjonell arbeidsmetodikk som passer godt med vår strategi, sier Katrine Mosfjeld, leder for forbrukermarkedsføring i Visit Noway.» Kilde: business.visitnorway.com.

Innlegg: Victor Normann tar feil om innovasjon og «syklubber»
«Professor emeritus Victor Norman ved NHH har holdt foredrag om innovasjon for NHH Alumni. Der hevder han at norsk innovasjonspolitikk har feilet ved å rette seg mot klyngene, for der skjer det ingen innovasjon – akkurat som i syklubber.» Kilde: e24.no.

Omstillingsordningen for reiselivet forsterkes og utvides
«Omstillingsordningen for reiselivet skal forsterkes ytterligere, og det blir en egen utlysning for eventbransjen, lover statsminister Erna Solberg.» Kilde: travelnews.no.

320 bedrifter fikk koronastøtte mandag: – Redder i det minste leieforholdet
«Allerede mandag fikk en rekke koronarammede bedrifter nye støttekroner inn på konto. Men for mange er det langt fra nok.» Kilde: e24.no.

Ikke kommet med i kompensasjonsordningen?
«En av NHO Reiselivs prioriterte saker er å sørge for at bedrifter som har falt utenfor kompensasjonsordningen blir kompensert. Her får du en oppdatering på hvordan vi jobber med dette.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Flertallet tvinger 20 corona-tiltak på regjeringen: Permittering forlenges
«Opposisjonspartiene er enige om å overkjøre regjeringen, og forlenge permitterings- og dagpengeordningene helt fram til 1. oktober. Regjeringen vil få pålegg i form av om lag 20 forslag som de fire partiene står sammen bak.» Kilde: e24.no.

Krever stans av statsstøtte til Scandic etter oppsigelsesvarsel
«Hotellkjeden Scandic har meldt inn 300 oppsigelser. Tirsdag skal tillitsvalgte i Scandic møte ulike fagforeninger for å gå over lover og forskrifter. – Vi vil ikke godta noen oppsigelser, sier Djevat Hisenaj i Fellesforbundet på Vestlandet.» Kilde: e24.no.

NHO Reiseliv om skjenkestopp: Setter tusenvis av arbeidsplasser i fare
«Reiselivsdirektør Kristin Krohn Devold i NHO er skuffet over at regjeringen ikke følger FHIs anbefaling om å oppheve den nasjonale skjenkestoppen.» Kilde: itromso.no.

Virke-topp om forlenget skjenkestopp: – Rammer uforholdsmessig hardt
«Vi er veldig bekymret for konsekvensene for serveringsnæringen og arbeidsplassene i hele landet, sier leder i Virke kultur og opplevelser, Rhiannon Hovden Edwards etter videreføring av smitteverntiltak.» Kilde: dn.no.

Serveringsbransjen blir behandla som den store, stygge ulven
«Regjeringen viderefører den nasjonale skjenkestoppen på grunn av smittesituasjonen. Det møter sterke reaksjoner fra serverings- og reiselivsbransjen.» Kilde: nrk.no.

Utelivsaktørene må helle øl rett i dass
«Mandag forlenget regjeringen den nasjonale skjenkestoppen i nok en uke. Samtidig må utelivsaktørene destruere øl for mange millioner kroner. – Vi blør sakte i hjel.» Kilde: e24.no.

Skiferie: Hoteller og hytter med ledige rom i vinterferien
«I uke 8 og 9 er det duket for vinterferie, avhengig av hvor i landet du bor. Om du er rask på avtrekkeren, er det fremdeles mulig å sikre overnatting i norske vinterdestinasjoner. Artikkelen inneholder annonselenker.» Kilde: abcnyheter.no

Mulig åpning for Europa-ferie i sommer
«Statsminister Erna Solberg (H) åpner for at det kan bli mulig å reise ut i Europa i sommerferien, men råder folk til å ha en alternativ plan.» Kilde: travelnews.no.

Luftfartstilsynet: – Wizz Air må følge norsk arbeidsmiljølov
«Luftfartstilsynet mener at Wizz Airs etablering av baser i Oslo og Trondheim gjør at selskapet må følge norsk arbeidsmiljølov.» Kilde: e24.no.

Flyr flyr med Boeing 737-800
«De første passasjerene til Flyr kommer til å sette seg i et Boeing-fly. Det nye norske flyselskapet planlegger første avgang i andre kvartal, og vil bli fullfinansiert med privat kapital. Mandagpresenterte selskapet også flyenes design.» Kilde: dfly.no.

Norwegian-kunder må vente lenge på refusjon
«Flyselskapet hevder rundt 99 prosent av kundene har fått tilbake pengene sine for flyreiser som ble kansellert i fjor, men kan ikke betale ut de siste kravene så lenge de er under konkursbeskyttelse.» Kilde: nrk.no.

Norske aksjefond har sagt ja til Nye Norwegian
«Gitt «Nye Norwegians» flåte på 50 fly, kan selskapets redningsemisjon fly himmelhøyt. Flere norske investorer, deriblant flere aksjefond er med.» Kilde: finansavisen.no.

Milliarder fra felleskassen står på spill +
«Næringsminister Iselin Nybø må velge: Sitte stille og tape nesten alt av fjorårets lånegaranti på 3 milliarder kroner til Norwegian. Eller satse nye milliarder i håp om å redde det meste av det første lånet.» Kilde: e24.no.

Nord-Norge:

Dette hadde ikke skjedd om det var null smitte i Oslo (Finnmark)
«Reiselivsgründer i Alta raser mot nasjonal skjenkestopp og tviler på at Oslo hadde fått samme regler om smittesituasjonen var snudd på hodet.» Kilde: finansavisen.no.

Innlegg: Grensekontrollene viktigere enn stengte puber (Troms)
«Så lenge det er store koronautbrudd i Oslo eller Stavanger, må restauranter, puber og kafeer i Tromsø holde ølkranene stengt. Det til tross for at det per i dag kun er 27 personer i isolasjon i kommunen som følge av koronasmitte, og at flesteparten av dem har kommet fra utlandet..» Kilde: nordnorskdebatt.no.

Midt-Norge:

Internasjonalt museum for bygdekrangel?
Oppdal: «Refleksjoner over løypestriden.. Burde vi bruke striden om skiløypa i Gjevilvassdalen til kreativ innovasjon, spør Mogens Juul Rasmussen som også har regnet litt på timeforbruket og kostnadene den betente striden har påført bygdesamfunnet.» Kilde: opp.no.

Fjord-Norge:

Innlegg: Reiselivet kommer tilbake – sterkere og mer bærekraftig
«Reiselivet er i krise og har mistet 20 milliarder i omsetning i 2020. Hvilket reiseliv vil vi ha når verden gradvis normaliseres og folk igjen begynner å reise?» Kilde: smp.no

Veien mot et nytt verdensarvsenter for Urnes (Vestland)
«Hva gjør Urnes stavkirke til verdensarv? Hvordan blir utstillingene? Hva er Urneshagen? Og hvordan skal besøkssenteret se ut? Følg oss på veien mot et ferdig verdensarvsenter.» Kilde: fortidsminneforeningen.no.

Skjerjehamn AS søker Visnings- og Kulturansvarlig (Vestland)
«Variert og spennende stilling innen turisme, fiskeoppdrett, kunst og kultur. Fast stilling. Søknadsfrist 12.02.2021.» Kilde: finn.no.

Explore Lysefjorden satsar vidare (Rogaland) +
«Explore Lysefjorden går i null i sitt første år. Nå satsar eigarane vidare og er på jakt etter ei gardspotet. ..eller ein turistvert i 60 prosent.» Her er stillingen på finn.no.  Kilde: strandbuen.no.

Øst-Norge:

Vil satse stort på Bjorli (Innlandet) +
«Vil bygge fjellandsby, nye heiser og 5.000 nye overnattingssenger. Slik ønsker Bjorli Utvikling at Bjorli skal utvikles de neste 20 årene.» Kilde: smp.no.

Willem er ny daglig leder på Frich’s (Innlandet) +
«Willem Vuijk fra Dombås har tatt over som daglig leder på Frich’s Hotel og Spiseri Alvdal fra nyttår.» Kilde: alvdalmiv.no.

Generasjonsskifte på Hoel Gård (Innlandet)
«Vi gjorde er forsøk på å rette oss mer mot turister og reisende i par når konferansemarkedet ble stengt ned. I og med at dette gikk så bra vil vi fokusere mer på denne kundegruppen fremover.» Kilde: kulturarv.no.

Skjenkestopp og turistfrafall i Hemsedal: − Svært dramatisk (Buskerud)
«På vinteren er det turister og sesongarbeidere som driver det økonomiske maskineriet i Hemsedal. Men nå er de ikke her.» Kilde: vg.no.

Oslo’s new Munch museum gets a dramatic waterfront home (Oslo)
«It’s been a long time coming but the iconic The Scream and 40,000 works associated with world-renowned Norwegian painter Edvard Munch are about to move to a spectacular waterfront location in Oslo.» Kilde: lonelyplanet.com.

Innlegg: Nok en kontor/hotell-silo er ikke det vi trenger (Oslo)
«At skissen viser et utrolig stygt hus er nå én ting, men nok en kontor/hotell-silo på Skøyen på 16 etasjer er ikke det vi trenger,» skriver Skøyen Miljøforum.» Kilde: akersposten.no.

Color Line kansellerer alle Oslo-avganger til Kiel (Oslo)
«Som følge av regjeringens videreføring av koronatiltak, kansellerer Color Line alle avganger fra Oslo til Kiel i Tyskland fram til 18. februar.» Kilde: e24.no.

Sørlandet:

Hotellstatistikk Kristiansand 2020
«Koronaåret 2020 påvirket reiselivsbransjen i hele Norge og hotellene i Kristiansand fikk også samlet nedgang selv om sommeren var veldig god.» Kilde: usus.no.

Kun kristian­sandere slipper inn i Kilden +
«Kilden eies av Kristiansand, Grimstad og fylkeskommunen, men kun kristiansandere slipper inn de nesten ukene. – Ikke akkurat god omdømmebygging.» Kilde: fvn.no.

Annet:

Avviser blankt krav om vaksine-pass for turister
«I de siste ukene har det blusset opp en debatt om innføring av vaksine-pass for raskt å kunne fjerne reisehindringene innen Europa. Nå har ideen om et slikt pass for covid-19 vaksinasjon fått et skikkelig grunnskudd.» Kilde: flysmart24.no.

Del gjerne!