Dagens reiselivsnyheter 19.05.2021

Nasjonalt:

850 mill. til omstilling av reiselivs-, event- og serveringsnæringene
«Regjeringen har stilt til disposisjon 850 millioner kroner til en tilskuddsordning for reiselivs- event- og serveringsnæringene slik at de kan gjennomføre prosjekter som kan bidra til nødvendig omstilling og en mer hensiktsmessig tilpasning av den samlede kapasiteten i næringene..» Kilde: business.visitnorway.com.

UNESCO støtter Norske Parkers formidlingsarbeid
«Den norske UNESCO-kommisjonens tilskuddsordning fikk 54 søknader i 2021. Det var 23 som fikk støtte. Norske Parker var en av disse. Midlene støtter vår satsning på natur- og kulturformidling sammen med UNESCO geoparker og verdensarvområder.» Kilde: norskeparker.no.

Tegn til optimisme hos reiselivsbedriftene
«Vedvarende strenge tiltak og lokale nedstenginger tærer på reiselivet, men det er også en viss bedring og optimisme for sommeren, ifølge NHO Reiselivs siste medlemsundersøkelsen, blant 450 reiselivsbedrifter.» Kilde: reiseliv1.no.

Norgesferie 2021: Opplev noen av landets flotteste sykkelruter
«Mellom Lindesnes i sør og Nordkapp i nord er Norge fylt med flotte sykkelruter gjennom mektige omgivelser og vakker natur.» Artikkelen inneholder annonselenker. Kilde: abcnyheter.no.

Innlegg: Book direkte hos hotellet
«Unngå å bruke eksterne søkemotorer på nett når du booker ferieoppholdet, oppfordrer Stephen Meinich-Bache i Classic Norway Hotels.» Kilde: finansavisen.no.

Hotellringrever skal øke lønnsomheten +
Nyetablerte Nexth Hospitality, med bransjefolk i spissen, skal hjelpe til med å øke lønnsomheten til drivere og eiere av hoteller og restauranter.

Norwegians redningsplan godkjent
«Ingen har anket Norwegians redningsplan innen ankefristen. Dermed er selskapets rekonstruksjonsplan godkjent.» Kilde: reiseliv1.no.

Nord-Norge:

Guidekurs med fokus på krigshistorie (Troms)
«Nå har Visit Lyngenfjord sammen med Nord Troms Studiesenter utviklet et guidekurs, slik at de som ønsker å lære mer om krigshistorien i Lyngenfjorden og historien om Jan Baalsrud kan lære dette i samarbeid med en kyndig guide i Lyngenfjordregionen.» Kilde: visit-lyngenfjord.com.

Innlegg: Flyttet hjem til Bardu – hva er det som skjer!? (Troms)
«Er det noe vi må passe på i Indre Troms, så er det den lille juvelen vi har igjen av uberørt natur! Skuterløyper finner vi plass til andre steder!» Kilde: nye-troms.no.

Lofoten-kommunen som vil være arealnøytral (Nordland)
«Flakstad kommune vil verne om natur. Men innbyggere frykter befolkningstap.» Kilde: harvestmagazine.no.

Spisesteder mangler arbeidsfolk: – Kan bli redusert tilbud (Nordland) +
Øksnes: «Eierne av de to spisestedene i Nyksund, Holmvik Brygge og Ekspedisjonen, er fortvilet over at det ikke er mulig å ta inn utenlandsk arbeidskraft. Det kan føre til redusert drift i sommer.» Kilde: blv.no.

Fjord-Norge:

Elbil-løft for hotella. Satsar grønt inn mot turistsesongen (Vestland) +
«I dag opna Kviknes Hotell seks elbilladarar på parkeringsplassen sin. Hotellet er eit av mange hotell som gjer seg klare for elbilturistane i sommar.» Kilde: porten.no.

Erling investerer 15 millionar i hotellet.. (Vestland) +
«.. og legg fram store planar for sommaren: – Det er stor optimisme om dagen. Trass tøffe tider i reiselivsbransjen, lanserer Klingenberg hotell fleire spenstige planar for vidareutvikling.» Kilde: sognavis.no.

Opptur for byens uteliv: – Fantastisk! (Vestland) +
«Den syttende ble for mange serveringssteder i Bergen like innbringende som de hadde håpet på. – Vi var fullbooket fra vi åpnet til vi stengte.» Kilde: ba.no.

Midt-Norge / Øst-Norge:

Nå er påmeldingen til Oppdal sykkelfestival åpen (Trøndelag)
«Etter knallsuksessen i fjor, inviterer Enern og Oppdal stisykkelcamp til ny sti- og sykkelfestivalen på Oppdal i august med tilbud til både stisyklister, elsyklister og grusentusiaster.» Kilde: terrengsykkel.no.

Temadag vedr. naturbasert reiseliv til høsten (Trøndelag/Innlandet)
«Næringsavdelingene i kommunene Folldal, Alvdal, Rendalen, Tynset og Tolga inviterer med dette reiselivsaktører, grunneierorganisasjoner og forvaltning mellom Trysil, Røros, Oppdal og Rondane til en temadag der naturbasert reiseliv settes på dagsorden..» Kilde: folldal.kommune.no.

Ser mulighetene poppe opp (Innlandet)
Hamar: «Pandemiåret 2020 benyttet han til å utvide serveringstilbudet og starte med chartertrafikk på Mjøsa. Han lover at det blir en enda mer som popper opp i 2021.» Kilde: hamarregionen.net.

Lanserer «ikke forstyrr»-hotellrom (Oslo)
«Hotels.com og Eric Cantona introduserer «ikke forstyrr»-hotellrom for tilhengere som vil se mesterligafinalen i fred og ro. The Thef i Oslo er blant de utvalgte hotellene. Finalen spilles i Porto i Portugal lørdag 29. mai..» Kilde: horecanytt.no.

Mener det kan bli en nasjonal attraksjon (Vestfold) +
«Mandag kom nok ett av de politiske partiene på banen i kampen for det gamle togsporet fra Larvik til Porsgrunn: – Det viktigste er å sikre oss eiendommen. – Hvis dette ikke blir noe av, er det en stor skandale.» kilde: ta.no.

Reiselivssjef Jun C. Bjørbekk er tilbake for fullt (Telemark) +
Skien: «Alle fem ansatte kom tilbake på jobb etter påske, kundene gleder seg over tilbudene vi sender ut, tilbudene vi har knyttet til ferie i Norge slår an, og vi har kontakt med selskaper i utlandet som er klare til å sende turister til Norge.» Kilde: ta.no.

Sørlandet:

Kickoff for reiselivet: De tror på en Brufjell-effekt +
«På samme måte som Brufjell-bilder fra Instagram lokker folk til området, vil nå reiselivet i Flekkefjord, Lund, Sokndal, Eigersund og Bjerkreim stå sammen om å tiltrekke seg flere turister til alt det spennende en samlet region har å tilby tilreisende.» Kilde: avisenagder.no.

660.000 til Grand hotell i Flekkefjord
«Kulturminnefondet har vedtatt at Grand hotell i Flekkefjord får 660.000 kroner til å sette i stand fasaden. – Eierne har tatt godt vare på bygningen, og vi er stolte over å kunne fortsette å støtte dette prosjektet, sier styreleder Tine Sundtoft i Kulturminnefondet.» Kilde: kulturarv.no.

Ny reiselivsforskning:

Ny bok, Overtourism as Destination Risk: Impacts and Solutions, med blant annet to interessante kapitler forfattet ved Handelshøgskolen Nord Universitet:

  • Det ene om bærekraftig besøksledelse av Olga Høegh-Guldberg, Sabrina Seeler og Dorthe Eide, Handelshøgskolen Nord Universitet. Se sammendrag her
  • Det andre om ‘de-marketing’ som kan sees som et innspill til ansvarlig markedsføring som del av bærekraftig reiseliv, av Frank Lindberg og Sabrina Seeler, Handelshøgskolen Nord Universitet. Se sammendrag her
Del gjerne!