Dagens reiselivsnyheter 20.05.2021

Nasjonalt:

VisitOSLO søker Project Manager Congress
«Norges ledende destinasjonsselskap søker deg som vil bidra til å få flere store møter og kongresser til Oslo. Fast ansettelse. Søknadsfrist: 13.06.2021.» Kilde: visitoslo.com.

EU-enighet om åpne grenser for vaksinerte
«EU-landene skal være enige om å åpne grensene helt for fullvaksinerte. Et stort skritt framover, mener helsedirektør Bjørn Guldvog. .. – Det gjenstår nå å ferdigstille ordninger i de enkelte landene med coronasertifikat, slik at man kan dokumentere sin vaksinasjonsstatus..» Kilde: abcnyheter.no.

Reiselivet klare for comeback
«20. mai samler NHO Reiseliv hele bransjen til digital årskonferanse fra Clarion Hotel Energy i Stavanger. Selv om det vil ta tid å komme tilbake til normalen, skal norsk reiseliv ta tilbake posisjonen som fremtidens viktigste jobbskaper.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Skal øke lønnsomheten til hospitality-bedrifter
«Samtidig som næringen sliter med konsekvensene av pandemien, har nyetablerte Nexth Hospitality store ambisjoner om å øke lønnsomheten til drivere og eiere av hoteller og restauranter.» Kilde: travelnews.no.

Senterpartiet vil ha momskutt ut året
«Halvering av reiselivsmomsen til 6 prosent ut året og en reduksjon av momsen for å spise på restaurant fra 25 til 15 prosent.» Kilde: reiseliv1.no.

Hotelleigaren gjekk tom for stikkontaktar til elbilane
«Nesten halvparten av norske hotell tilbyr no lading av elbil. NHO og NAF håpar reiselivsbedriftene kan bidra til å hindre ladekøane frå sist sommar.» Kilde: nrk.no.

Denne uken i Reiselivsavisa…
«Tretopphytter nær Vassfaret, spesialtilbud fra airBaltic, utviklingen i firmaet og tjenesten Business Class og hva bør man passe på ved leie av bobil, båt eller hytte til årets Norgesferie. Det er stikkordene for Nye Reiselivsavisens sending på RadioRiksOslo i uke 20 – 2021.» Kilde: dfly.no.

Stortinget snur i saka om kortbanerutene: – Dette er eit paradoks
«Det ser ut til at Stortinget snur og gir ansvaret for kortbanerutene tilbake til staten. Høyre er svært overraska. Dei meiner Senterpartiet plutseleg har blitt eit sentraliseringsparti.» Kilde: nrk.no.

Nord-Norge:

Innlegg: Svalbards gigantiske paradoks: Klima, miljø og turisme
«Det er utfordrende å uttale seg om klima, miljø og turisme samtidig. Man kan påstå at de tingene overhodet ikke er forenlige. Å dra på ferie til Svalbard for å se isen som smelter er et paradoks så stort at det er fristende å droppe å si noe om det. Jeg vil likevel prøve,..» Kilde: svalbardposten.no.

Hver fjerde overnattingsgjest er en bygningsarbeider (Svalbard)
«Turist-statistikken er fortsatt dårlig lesning. Uten anleggsfolkene i byen hadde det vært enda verre.» Kilde: svalbardposten.no.

Nå skal Camilla (21) og Trym (22) drive kafé og hotell (Nordland) +
Vesterålen: «Også rommene ved Lødingen Brygge har fått et etterlengtet ansiktsløft. – Freshe farger og nytt «stæsj» gjør susen, smiler Camilla Kjellbergvik og Trym Kleppe.» Kilde: blv.no.

Legger ned driften på Brustranda (Nordland) +
Vestvågøy: «Styret i Brustranda Sjøcamping AS har besluttet å innstille driften av reiselivsanlegget i Rolvsfjorden. Dette på grunn av at eiendommen skal selges.» Kilde: lofotposten.no.

Familiehotellet «alle» har et forhold til (Nordland)
Mosjøen: «Når du besøker Fru Haugans Hotel besøker du mer enn et hotell. Det vet dagens eiere og toppledelse å forvalte.» Annonsørinnhold. Kilde: vefsnno.no.

Thon hotell åpner ny resepsjon og vender seg sørover (Nordland) +
Brønnøysund: «Hotelldirektør Jon Arne Wirstad har ikke totalsummen på hvor mye det brukes på den pågående fornyelsen av hotellet, men sier det er «ikke små summer». Fornyelsen er total, ned til el-anlegg, vann- og avløpsrør og ventilasjonsanlegg.» Kilde: banett.no.

Fjord-Norge:

Hotellresepsjonen blir i kulturhuset (Møre og Romsdal) +
Surnadal: «Administrasjon og politisk toppleiing har forhandla fram forslag til ny samarbeidsavtale med hotellet (Thon hotel). Hotellets resepsjon forblir i kulturhuset, og tilsette i den kommunale kulturavdelinga skal betjene resepsjonen.» Kilde: tk.no.

Klart hvor Krigsseilermonumentet skal plasseres (Rogaland) +
Skudeneshavn: «Etter mer enn ti års planlegging er det endelig klart hvor minnesmerket «Baugen» skal stå. Helt siden 2010 har stiftelsen «Krigsseilermonumentet på Haugalandet» jobbet med å få etablere et minnesmerke der sjøfolk skal hedres for sin innsats under andre verdenskrig.» Kilde: h-avis.no.

Øst-Norge:

Hyttebyggingen: Dølene vil bremse, ordførerne vil gasse (Innlandet)
«Bør hyttebyggingen fortsette, eller bremses? Dette er spørsmålet avisa GD har rettet til nærmere 600 personer bosatt i Innlandet. I meningsmålingen svarer  55 prosent av de spurte at hyttebyggingen i regionen må bremses. 33 prosent mener den kan fortsette i dagens tempo.» Kilde: hytteavisen.no.

Trysil Bike Arena åpner i pinsehelga (Innlandet)
«Norges største stisykkeldestinasjon Trysil, åpner i pinsehelga. I Trysil Bike Arena blir det blant annet utvidet kapasitet på heisen når den begynner å gå.» Kilde: terrengsykkel.no.

Legger ned 70 år gammel campingplass (Innlandet) +
Biristrand, Gjøvik: «Når campingplassen neste sommer fyller 70 år, stenges også porten. Nye E6 får skylda. .. jeg ikke kjenner konsekvensene av vegutbyggingen på lengre sikt.» Kilde: ostlendingen.no.

Ny sesong med pumptrack-konkurranser i Hallingdal (Buskerud)
«Hallingdal Pumptrack Series fortsetter også i 2021. Fire konkurranser og solide pengepremier skal invitere ivrige pumptracksyklister.» Kilde: terrengsykkel.no.

VisitOSLO søker Project Manager Congress (Oslo)
«Norges ledende destinasjonsselskap søker deg som vil bidra til å få flere store møter og kongresser til Oslo. Fast ansettelse. Søknadsfrist: 13.06.2021.» Kilde: finn.no.

Helseministeren mener at Oslo må vente med lettelser (Oslo) +
«17. mai-markeringen og muslimenes id-feiring kan forsinke gjenåpningen av Oslo. Både helseministeren og helsedirektøren mener det er lurt å vente litt.» Kilde: aftenposten.no.

Hotell i Kringkastingshuset? (Oslo) +
«Hva skjer med Marienlyst når NRK flytter? 1200 boliger, hotell, kulturliv og servering er bare noe av det Ferd ser for seg på Marienlyst. Prosjektet har fått navnet «Lyst».» Kilde: aftenposten.no.

Sørlandet:

Maner til kamp mot «nedbygging av strandsonen»
«Regjerningens forslag om oppmykning av reglene for bygging i strandsonen møter flere steder kraftig motstand.» Lokalpolitikeren og stortingskandidaten Cecilie Knibe Kroglund (A) er blant dem som maner til kamp mot «regjeringens press for å bygge ned strandsonen».» Kilde: hytteavisen.no.

Annet:

Her er Norsk Friluftslivs ambassadører
«Norsk Friluftslivs ambassadører er bosatt fra Alta i nord til Lindesnes i sør, og har som mål inspirere det norske folk til å drive mer med friluftsliv.» Kilde: norskfriluftsliv.no.

Is ‘regenerative tourism’ just a rebranding of ‘sustainable tourism’?
«For those still confused about the difference between sustainable tourism and regenerative tourism, PhD candidate Loretta Bellato offers answers to questions that she is frequently asked.» Kilde: goodtourismblog.com.

Del gjerne!