Dagens reiselivsnyheter 21.05.2021

Nasjonalt:

Pungar ut over 100.000 kroner for ei veke med draumeferie i Noreg
«Nordmenn har bestilt noregsferien tidlegare i år enn i fjor. Dyre feriehus og familieparkar er blant feriefavorittane.» Kilde: nrk.no.

Neste trekk for reiselivet begynner nå
«I dag gikk NHO Reiselivs digitale årskonferanse av stabelen med temaet “reiselivets comeback”. NHO Reiseliv-direktøren er overbevist om at reiselivet vil ta tilbake rollen som en av fremtidens viktigste jobbskapere.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Turistkommunar vil ikkje gje frå seg vaksinedosar før sommarinnrykket
«Turistkommunar likar ikkje den nye vaksinefordelinga. – Det kan vi ikkje akseptera når «heile Noreg» skal hit, seier ordførar.» Kilde: nrk.no.

Ferie skaper vaksinetrøbbel for kommuner: – Løft blikket
«Hvis ferieavvikling er viktigere for kommunene enn å sette alle vaksinedosene som kommer i juli, må de løfte blikket, mener vaksineforsker.» Kilde: tv2.no.

Enighet i EU om vaksinepass
«EUs medlemsland og EU-parlamentet er enige om en felles ordning med vaksinepass.» Kilde: abcnyheter.no.

WHO: Ikke trygt med internasjonale reiser ennå
«Det er ikke trygt å gjenåpne internasjonal reisevirksomhet ennå, sier Europa-sjefen i Verdens helseorganisasjon (WHO).» Kilde: abcnyheter.no.

Fornøyelsesparkene går sesongen i møte med ny felles smittevernveiledning
«Standard Norge har sammen med direktørene i de fem største parkene utviklet en felles smittevernveiledning for store og små fornøyelsesparker. – Det skal være trygt å besøke norske parker, sier Hunderfossen-direktør som starter sesongen i pinsen.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Nå kan Laila forlenge snøskutersesongen til juni
«Et flertall på Stortinget gir kommuner over hele landet mer frihet til å bestemme over snøskuterkjøringen. Dermed kan sesongen for mange vare lenger enn til 5. mai. .. Bjørn Harald Hansen, som er talsperson for Naturvernforbundet i Finnmark, er skuffet over det som nå skjer.» Kilde: nrk.no.

Fritidsboliger som motor i stedsutvikling?
«Viktige argumenter for å vurdere/satse på utbygging av fritidsboliger i mange kommuner er nærings- og bygdeutvikling på lengre sikt..» Kilde: ostforsk.no.

Skal øke lønnsomheten til drivere og eiere av hoteller og restauranter
«Samtidig som næringen sliter med konsekvensene av pandemien, har nyetablerte Nexth Hospitality store ambisjoner om å øke lønnsomheten til drivere og eiere av hoteller og restauranter.» Kilde: dfly.no.

Centred til Norge – store muligheter for utvalgte reiselivsaktører
«Jenny Hoff åpner opp for digital synlighet for hoteller i Norge, Sverige og Danmark til Centreds 57,5 millioner appbrukere.. Det er ingen tvil om at koronakrisen har skapt noen muligheter..» Kilde: dfly.no.

Wizz Air vil tredoble trafikken i Norge
«Det ungarske flyselskapet vil tredoble flytrafikken i Norge og sikter på å bli landets tredje største flyselskap i løpet av få år. Men først vil toppsjefen fiske og springe i midnattsløp i Tromsø.» Kilde: e24.no.

Havila Kystruten satser på LNG
«Nå gleder vi oss til å komme i gang. Etter mange forsinkelser og mye usikkerhet på grunn av verftsproblemer og koronapandemien er det godt å kjenne på at oppstarten som er planlagt til august nærmer seg og at vi endelig kan begynne å seile.» Kilde: maritimt.com.

Nord-Norge:

Reiselivet i nord går sammen
«Over 70 reiselivsbedrifter i Nord-Norge går nå sammen om å få fart i kurs- og konferansemarkedet etter koronapandemien, for å gjøre seg tilgjengelige for næringslivet.» Kilde: nrk.no.

Åpner ikke før det er på plass
«Allerede i fjor vår ønsket eier av Longyearbyen camping, Michelle van Dijk, å sette opp et sikkerhetsgjerde mot uønskede besøk av isbjørn. Nå er det uaktuelt å gjenåpne før det er på plass.» Kilde: svalbardposten.no.

Nå kan Laila forlenge snøskutersesongen til juni
«Et flertall på Stortinget gir kommuner over hele landet mer frihet til å bestemme over snøskuterkjøringen. Dermed kan sesongen for mange vare lenger enn til 5. mai. .. Bjørn Harald Hansen, som er talsperson for Naturvernforbundet i Finnmark, er skuffet over det som nå skjer.» Kilde: nrk.no.

Mener skuterfokuset gjør Bardu mindre attraktivt (Troms) +
«Morten Klauer mener et ensidig fokus på å legge til rette for mer skuterkjøring gjør Bardu mindre attraktivt.» Kilde: folkebladet.no.

Ole og selskapet kommer med nytt turisttilbud i Lofoten (Nordland) +
«Selskapet Stromma Tourism AS satser med dobbeltdekkerbuss i Lofoten fra sommeren av. – Vi vil tilby noe helt nytt. Vi vil ha en lang «Hop On Hop Off»-rute fra Svolvær til Reine, og tilbake igjen.» Kilde: lofotposten.no.

Avinor: Ny flyplass i Rana skal stå klar i 2025 (Nordland)
«Avinor utlyser ny konkurranse for byggingen av ny storflyplass i Mo i Rana. Lufthavnen skal stå klar i 2025.» Kilde: e24.no.

Innlegg: Sommeren 2021 trenger kvalitet og ekte særhet (Nordland)
Bjørn Wiik: «Stolthet gir entusiasme og skaper kvalitet i alle ledd! Alene er vi mange små Salten-aktører, sammen er vi en destinasjon. Jeg gleder meg til en ny Salten, – og Hamarøysommer!» Kilde: an.no.

Skal løfte opplevelsene med kulturminner (Nordland)
«Västerbotten museum, Helgeland museum, Nord universitet, Sijti Jarnge og Salten friluftsråd samarbeider om hvordan man kan bruke kulturminner til å gi turistene en ekstra opplevelse.» Kilde: vefsnno.no.

Midt-Norge:

Etablerer turistinformasjon i sommer
«Frøya kommune vil gjøre det lettere for turister å finne frem på Frøya. I sommer etablerer de turistinformasjon på kultur og kompetansesenteret.» Kilde: froya.no.

Skal oppgradere turstier i Kjervågsundet
«Titran Grendelag er aktive i å tilrettelegge Titran og områdene rundt både for turister og fastboende. Titran blir et også stadig et mer populært turmål for både frøyværinger og turister.» Kilde: froya.no.

Guider må på karantenehotell +
«Opplev Oppdal åpnet dørene for bestillinger forrige helg. Restriksjoner rundt innreise har gjort det krevende å planlegge foran sesongen.» Kilde: opp.no.

Det er et sorgens kapittel +
«Kåre og Thore har drevet med fisketurisme i over 30 år. Så stengte grensene. Med stengte grenser har fokus blitt flyttet og tilbud utvidet.» Kilde: fosna-folket.no.

Fjord-Norge:

Er du på jakt etter verdens beste sommerjobb? (Møre og Romsdal)
«Vil du oppleve vakre Nordmøre og Romsdal i sommer og dokumentere dette med film og foto? Da er det kanskje deg vi søker! Kilde: visitnw.wordpress.com.

11 utsiktspunkt du ikke må gå glipp av på bilferien
«Mange nordmenn vil også denne sommeren bruke bilen som fremkomstmiddel når vi reiser på ferie i eget land. På veien er det mye spennende å kikke på – særlig langs de Nasjonale turistveiene.» Kilde: abcnyheter.no.

Trollstigen opnar til pinsehelga (Møre og Romsdal)
«Opning av vegen i andre halvdel av mai er som normalt. Det er ein viktig veg for reiselivet i Møre og Romsdal, difor er vi veldig glade for at vi kan opne han til pinsehelga, seier byggeleiar Roar Vikhagen i Møre og Romsdal fylkeskommune.» Kilde: mrfylke.no.

Catering og turisme trakk ned for Fjord1 (Vestland)
«Fjord1 hadde en nedgang i inntektene i første kvartal, men lavere driftskostnader bidro til bedre marginer.» Kilde: finansavisen.no.

Uvissa rår: – No hastar det med å få ein dato (Vestland) +
«No hastar det med å få ein dato gjenopning av grensa, seier Sivert Bakk i Flåm Utvikling. – Me er heilt avhengige av god trafikk juli og august. .. – Sist laurdag hadde me 637 gjester på toget. Med eit turistskip på ein normal dag hadde talet vore 6000, seier Bakk.» Kilde: sognavis.no.

Fjordcruise fra Jørpeland (Rogaland) +
«Ryfylke vil ta et jafs av markedet for fjordcruise, men den planlagte visningsturen gikk i vasken. .. Fjordcruise fra Jørpeland til Lysefjorden vil gi de 300.000 turistene som går til Preikestolen enda bedre tilbud, mener ordfører Irene Heng Lauvsnes og reiselivssjef Liv Jorunn Tjelmeland.» Kilde: aftenbladet.no.

Ny direktør på ​Quality Hotel Residence i Sandnes (Rogaland)
«Hotellveteranen Lennart Lagnehag er klar for jobben som hotelldirektør ved Quality Hotel Residence i Sandnes.» Kilde: dfly.no.

Øst-Norge:

Undervisningsstilling innen reiseliv og opplevelsesutvikling (Buskerud)
«Fagskolen i Viken studiested Geilo søker undervisningsstilling innen reiseliv og opplevelsesutvikling. Arbeidsgiver: Viken fylkeskommune. Ansettelsesform: Fast. Søknadsfrist: 13.06.2021.» Kilde: finn.no.

Andreas (8) skal være sjef på Trysil for en dag
«Det fortelles at hele 1200 barn søkte på stillingen som Chief of Fun i Trysil, for en dag. Andreas (8) fra Kjelsås fikk jobben sammen med to andre barn.» Kilde: nab.no.

Hafjell Bike Park åpner 19. juni (Innlandet) +
«Norges største anlegg for heisbasert sykling jobber på spreng mot sesongåpning. 19. juni er det klart for ny sesong i Hafjell Bike Park.» Kilde: terrengsykkel.no.

Laget nye stillinger da Nav ville være med og spleise (Innlandet) +
«Irene Lien er administrerende direktør for Hafjell hotell, Gjestegarden i Øyer. Hun har i lang tid samarbeidet med NAV.» Kilde: mittlillehammer.no.

Nøkkelen til en god opplevelse (Oslo)
«Frogner House Apartments har i over 15 år tilrettelagt for gode bo-opplevelser, og tilbudt både kort- og langtidsleie av leiligheter til deg som er på reise, trenger et midlertidig bosted eller som reiser i jobbsammenheng.» Kilde: estatenyheter.no.

Sparkesykkel-aktører må punge ut til Oslo kommune (Oslo)
«Fra nå av skal det koste åtte kroner døgnet å sette ut elsparkesykler i Oslo sentrum.» Kilde: e24.no.

Oslos byrådsleder varsler lettelser for restaurantnæringen (Oslo)
«Lei av skjenkestopp og take-away i hovedstaden? Gjenåpning av serveringsstedene kan bli neste trekk i gjenåpningen.» Kilde: nettavisen.no.

De har planlagt 300 arrangementer i sommer (Oslo) +
«Salt har troen på gjenåpning etter fredagens pressekonferanse. Hvis det åpnes for servering og kulturarrangementer, skal Oskar Fjørtoft Sandanger ha stand-up show allerede lørdag.» Kilde: aftenposten.no.

Innlegg: Hvor mange av turistene som kommer er faktisk vaksinert? (Vestfold)
«Vi er like drittlei alle sammen, men krummer nakken og tar fram munnbindet til alt vi skal, og bidrar til dugnaden. Som takk for det, blir vi «belønnet» med færre vaksinedoser i en tid der Larvik har hatt 135 smittetilfeller på ti dager.» Kilde: op.no.

Her vil de bygge en 11 meter høy attraksjon (Telemark) +
Skien: «Daglig leder for Bratsberg AS, Petter Øygarden, mener en klatrehall på Klosterøya vil kunne bli bra attraksjon for Skien.» Kilde: varden.no.

Hareide vil ikke prioritere Tinnosbanen (Telemark)
«Regjeringen har ikke funnet rom for å prioritere oppgradering av Tinnosbanen til kjørbar stand for museums-/turisttog. Det er svaret fra samferdselsminister Knut-Arild Hareide på et skriftlig spørsmål fra stortingsrepresentant Åslaug Sem-Jacobsen.» Kilde: radiorjukan.no.

Sørlandet:

En av Norges mest kjente fortellinger blir til film
«Historien om toleranse og at «folk er folk», er viktigere enn noensinne, mener regissøren. Den nesten 70 år gamle historien om Kardemomme by blir nå til animasjon.» Kilde: nrk.no.

Hytta blir tilgjengelig for alle – slik skal den se ut +
«Agder fylkeskommune vedtok tidligere i år å sette i gang et prosjekt med mål om å reise én dagsturhytte i hver av fylkets 25 kommuner.» Kilde:

Bystyret valgte å utsette tildeling av korona-støtte
«Flekkefjord kommune har fått 12 søknader fra næringslivet på totalt 2,33 millioner kroner om støtte fra regjeringens covid19-kompensajon. Bystyret valgte torsdag å utsette saken fordi det kom nye opplysninger på bordet i siste liten.» Kilde: avisenagder.no.

Annet:

Dette må du huske når du skal fricampe i sommer
«Allemannsretten står sterkt i Norge. Men det betyr ikke at det er helt fritt fram å parkere bobilen eller slå opp teltet.» Kilde: bobilverden.no.

Spareekspert: – Fleksible billetter er penger ut av vinduet
«Fleksible billetter kan virke smart i disse uforutsigbare tider, men det koster. Er de verdt prisen? – Nei, mener supersparer Rune Kaino Nikolaisen.» Kilde: nrk.no.

Del gjerne!