Dagens reiselivsnyheter 26.01.2021

Nasjonalt:

Varsler ny boom til sommeren: – Det blir stappfullt
«Det kan være smart å startet ferieplaneleggingen allerede nå. Ferske tall viser at bestillingene renner inn til fjorårets feriefavoritter.» Kilde: tv2.no.

Digitale møter gir ny etterspørsel
«Med snart ett års erfaring med hybrid og digitale møter, har Nordic Choice Hotels funnet de beste løsningene for de bedriftene og selskapene som trenger å møtes.» Kilde: dfly.no.

Innlegg: Dei var allereie dårlegast betalt i landet. Så kom koronaen
«Servitørar, bartendarar og resepsjonistar tener lite, og må klare seg med endå mindre i dagpengar. No aukar inkassokrava mot dei lågtlønte.» Kilde: bt.no.

Nye forsinkelser for skipene til Hurtigruten-konkurrent
«Mens Hurtigruten gir gass for å øke antall skip og seilaser langs Norskekysten, har konkurrenten Havila fortsatt problemer. Først og fremst med i det hele tatt i stille skipene klare til seilas mellom Bergen og Kirkenes.» Kilde: thetravelinspector.no.

Satser på å være i drift i løpet av sommeren
«Havila Kystruten har fått ny leveringsdato for sine nye skip som skal trafikkere norskekysten.» Kilde: vol.no.

Hurtigruten Offers $500 Deposits (Canada)
«Hurtigruten, the world’s leading expedition cruise line, is giving travellers the ability to book future sailings in honour of National Plan a Vacation Day with $500 deposits.» Kilde: ca.travelpulse.com.

3 av 100 innreisende drar på karantenehotell
«Bare et fåtall av de innreisende til Norge fra nyttår har gått i karantene på karantenehotell, viser tall VG har fått fra innreiseregisteret.» Kilde: e24.no.

Raymond Johansen ber regjeringen vurdere nytt flyforbud
«Bare denne uken lander fire direktefly fra London på Gardermoen. Umusikalsk, mener byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i Oslo.» Kilde: e24.no.

Nord-Norge:

SAS forvirrer om karantene (Svalbard)
«Reisende til Svalbard får beskjed av SAS om at de må være i karantene ti dager før avreise. Det skaper forvirring.» Kilde: svalbardposten.no.

Uforståelig at ikke myndighetene lytter (Svalbard) +
«Visit Svalbard, smittevernlegen og sysselmannen er enige: Beleggsrestriksjonene er unødvendige. Departementets endelige svar lar likevel vente på seg.» Kilde: svalbardposten.no.

Egen fraktbåt for cruiseskip: løsning for kai-kaos (Svalbard) +
«Snart er det slutt på at turistene får selskap av gods, bagasje, forsyninger og søppel på Tender-kaia. Løsningen er et samarbeid med et fransk luksus-rederi.» Kilde: svalbardposten.no.

NHO og LO fraråder «søringkarantene»
«NHO og LO i nord frykter konsekvensene dersom kommuner begynner å sette reisende sørfra i karantene. .. Flere har gått fra krise til katastrofe.» Kilde: svalbardposten.no.

Vil gjøre havneområdet mer innbydende for turister (Finnmark) +
«Kirkenes Båtforening har fått innvilget inntil kr. 35 840,- til forstudiet “Bobiltilbud i Småbåthavna”.» Kilde: sorvarangerutvikling.no.

Hotellene tar ansvar: – Går fra ett karantenehotell til tre (Finnmark) +
Alta: «Ved Canyon hotell er det satt av en hel etasje for å kunne ta imot eventuelle gjester som skal i karantene. I tillegg brukes Thon og Scandic til formålet.» Kilde: altaposten.no.

Tromsø lufthavn tilbyr koronatest til søringer (Troms)
«Tromsø lufthavn startet mandag opp et tilbud om koronatesting til reisende fra områder med høyt smittetrykk. På første fly var det 26,8 prosent som testet seg.» Kilde: travelnews.no.

Får 700.000 kroner for å gjøre Harstad til konferanseby (Troms) +
«Lokal arrangørkompetanse og opplevelsesprodusenter skal gå sammen om å fremme Harstad som foretrukket kurs- og konferansealternativ i nord. Prosjektet vil bidra til et viktig løft i verdiskapingen og sysselsettingen for hotellnæringen, samt reiselivs- og opplevelsesnæringen i Harstad-regionen.» Kilde: ht.no.

Slår seg sammen og forener reiselivskrefter (Nordland) + 
«Svolværselskapet Event Group AS slår seg sammen med Norwegian Adventure Company (NAC). .. Sammenslåingen skal ifølge aktørene skape større kraft innen event, opplevelser og kystcruise i Nord- Norge..» Kilde: lofotposten.no.

Flakstad mer opptatt av reiseliv enn fiskeri (Nordland) + 
«Flakstad-bedriften Sufi AS mener kommunen prioriterer reiselivet framfor fiskeri ved tildelingen av tilskudd fra «koronafondet».» Kilde: lofotposten.no.

Innlegg: Sier farvel til Visit Bodø (Nordland)
«Fauske kommune er i ferd med å si farvel til Visit Bodø, det som skulle være en felles satsing på reiseliv i Salten. Det samme er Beiarn også klar til å gjøre.» Kilde: saltenposten.no.

Spennende jobb i reiselivet (Nordland)
«Explore Salten AS søker prosjektmedarbeider til en 50% stilling i et 2-årig prosjekt. Explore Salten er en spennende aktør innen reiselivet som har base på vårt flytende kontor midt i Bodø Havn.» Kilde: finn.no.

Midt-Norge:

Vinterferien på trappene, mange forslag til snørike aktiviteter (Trøndelag)
«Vinterferien på trappene, med et flott snørikt vær ser det ut til å kunne bli nydelige forhold for utendørs aktiviteter mange steder i Norge,  hele Trøndelag intet unntak.» Kilde: reiseliv.no.

Tv-serien om Britannia Hotel kommer 8. februar (Trøndelag)
Trondheim: «Denne våren kommer TV-serien om Britannia Hotel på TV Norge og Discovery+. Serien har premiere 8. februar og følger hotellets ansatte bak kulissene i første driftsår etter gjenåpningen av hotellet.» Kilde: britannia.no.

Har hatt kamera på slep i tre år (Trøndelag)
Trondheim: «Britannia Hotel har nemlig hatt et kamerateam i kulissene siden Odd Reitan overtok hotellet og oppussingen startet.» Kilde: nearadio.no.

Hvorfor er ikke vi invitert? (Trøndelag)
Oppdal: «Ei grunneiergruppering som deler flertallets ønske om veiløype i Gjevilvassdalen lurer på hvorfor Oppdal Senterparti og Oppdal Høyre ikke vil høre på dem.» Kilde: opp.no.

Får ikke kjøpe heiskort på nett (Trøndelag) +
Oppdal: «Helsedirektoratet ber skianleggene innføre nettsalg av heiskort. – Jobber med saken, svarer daglig leder i Oppdal skiheiser, Arnulf Erdal.» Kilde: opp.no.

Fjord-Norge:

Me såg ein som likna på ein turist her om dagen.. (Vestland) +
«Flåm treng å sjå cruiseskip att. Det trur eg me vil oppleva til sommaren. Det seier Jon Olav Stedje, driftsleiar ved Flåm hamn. Han har 139 bestilte cruiseanløp på blokka for 2021. Spørsmålet er kor mange som vil koma. – Eg er alltid optimist, seier Stedje.» Kilde: sognavis.no.

Nå vil «alle» gå toppturer: Fullbooket til 17. mai (Vestland)
«Skisalget startet rekordtidlig og interessen for toppturkurs er så stor at DNT Fjellsport i Bergen og Hordaland er fullbooket til 17. mai.» Kilde: tv2.no.

Vestlandsby overrasker med rekordmange hotellgjester (Rogaland)
«Mens de fleste hotellrom landet over står tomme, går hotellmarkedet så det griner i Haugesund. Enn så lenge.» Kilde: finansavisen.no.

Øst-Norge:

Rekordmange flytter til hytta: – Dette er en stor drøm (Innlandet)
«Aldri før har flere gjort som Heidi Tindvik og ektemannen som nå melder flytting til fjells.» Kilde: nrk.no.

Turistsjef frykter nye runder med «det jævla hyttefolket» (Innlandet)
«Daglig leder Tone Alterskjær i Destinasjon Sjusjøen kan ikke begripe hvorfor regjeringen overkjører helsemyndighetene med nok et «hytteforbud».» Kilde: h-a.no.

Satser på grønt og bærekraftig reiseliv (Innlandet) +
«I tett samarbeid med næringslivet i Alvdal satser Gaia-grenda mot en ny sommer med norske ferieturister. – Mange flere vurderer å slå seg ned utenfor byene, sier daglig leder Nina Christin Østgaard.» Kilde: alvdalmiv.no.

Nedstengning i Oslo-regionen
«Ny nedstengning rammer bedrifter i Oslo-regionen. NHO Reiseliv oppfordrer alle medlemsbedrifter å sette seg nøye inn i de nye tiltakene som er annonsert 23. og 24. januar.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Villa Paradiso legger ned restaurant i Oslo sentrum (Oslo)
«Restaurantkjeden stenger restauranten i Grensen sentralt i Oslo sentrum for godt. 22 ansatte rammes.» Kilde: e24.no.

Tilskudd til transport i skjærgården 2021 (Vestfold og Telemark)
«Vestfold og Telemark fylkeskommune lyser med dette ut tilskudd til «Transport i skjærgården» rettet mot rutegående turisme og fritidsreiser. Tilskuddspotten er på 1 million kroner for 2021. Søk innen 5. februar..» Kilde: vtfk.no.

Sikret seg sitt andre praktbygg i Skien (Telemark) +
«Håpet er å få linket Villa Ekeli og Henriks Hotell sammen, sier Selvig før han utdyper: – Vi mener at Villa Ekeli er et ypperlig bygg til bryllup, konfirmasjoner, konserter.. Skal bruke millioner på å realisere de store planene.» Kilde: varden.no.

Sørlandet:

Beredskapsleder ut mot hytteråd: – Folk må få velge selv
Sirdal: «Kommunen og politiet ba folk holde seg unna populært hytteområde etter strømbrudd og uvær. Det får beredskapsleder til å reagere.» Kilde: nrk.no.

Annet:

Økt interesse for pakkereiser
«I Vings reisepanel svarer 50 prosent av respondentene at de er ganske tilbøylige eller mer tilbøylig til å velge en pakkereise nå, enn de var for et år siden.» Kilde: travelnews.no.

American først ut med vaksine-pass
«Den amerikanske flygiganten American Airlines har utviklet et vaksine-pass som inkluderer Covid-19-test og som om kort tid vil være i bruk.» Kilde: way-2-go.no.

Thailands mislykkede turisme-eksperiment
«Thailands gjenåpningseksperiment under pandemien har ikke gått etter planen. Randy Thanthong-Knight rapporterer fra Phuket.» Kilde: dntv.dn.no.

 

Del gjerne!