Dagens reiselivsnyheter 29.04.2021

Nasjonalt:

Innovasjon Norge overrekker den nasjonale reiselivsstrategien
«Den nasjonale reiselivsstrategien er ferdigstilt. Nå inviteres det til digital overrekkelse og gjennomgang. 6. mai 2021 kl. 10.00.» Kilde: business.visitnorway.com.

Stor omstillingsvilje hos event- og reiselivsbedriftene
«420 bedrifter over hele landet har til sammen fått om lag 400 millioner kroner til ulike omstillingsprosjekter så langt i 2021. Dette gjør at de kan tilpasse seg smitteverntiltak og endringer i reiselivsmarkedet.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

35 millionar kroner i auka tilskot til ni museum
«For å oppretthalde museumsaktivitet og sikre at museumstilsette kan være i arbeid fordeler regjeringa 35 millionar kroner i auka tilskot til ei rekkje museum under Kulturdepartementet sitt budsjett.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Mener det haster med vaksinepass før sommeren
«Mange turarrangører venter spent på en avklaring for reiser i Norge til sommeren. Virke mener det er på høy tid med et tydelig svar om regler for vaksinepass – også innenlands.» Kilde: nrk.no.

Hvis det går som planlagt blir det mulig å ha ferie i Norge i sommer
«Helseminister Bent Høie (H) ber folk planlegge ut ifra om det blir mulig å reise innenlands i sommer hvis gjenåpningsplanen holder.» Kilde: abcnyheter.no.

Varsler Norge om «revansje-turisme»
«Norge kan stå overfor en turistboom fra «revansje-reisende» når covid-restriksjonene fjernes, ifølge en ny undersøkelse.» Kilde: borsen.dagbladet.no.

Åpner for at flere må på karantene-hotell ved hjemkomst
«Norske myndigheter har i dag strammet kraftig inn på kravet om hvilke grupper reisende som må gå i karantene-hotell når de ankommer Norge.» Kilde: flysmart24.no.

91% av reisende er komfortable med å benytte digitale helsepass
«En undersøkelse bestilt av Amadeus og utført av Censuswide gir oppmuntrende nyheter for reisebransjen.» Kilde: travelnews.no.

Reiselivsavisa på RadioRiksOslo
«Lavprisselskapenes kundeservice, informasjon og klagebehandling når det skjærer seg, doblet søkning til Reiselivsfagskolen på Geilo og hvordan står det til på gastronomifronten i Norge? Dette er noen av stikkordene for Nye Reiselivsavisen..» Kilde: dfly.no.

Rapport om forvaltningsordningen for store verneområder
«Aasen Lundberg, A. K., Gundersen, V., Fauchald, O. K., Vistad, O. I., Fedreheim, G. E., Bardal, K. G., & Gjertsen, A. (2021). Evaluering av forvaltningsordningen for nasjonalparker og andre store verneområder. Nordlandsforskning.» Kilde: nforsk.brage.unit.no

Fire millioner for ni måneders jobb 
«Sluttet brått i Hurtigruten – fikk utbetalt fire millioner for ni måneders jobb. .. Toppsjef Daniel Skjeldam fikk kuttet godtgjørelsen fra vel 14 millioner kroner til 6,5 millioner kroner.» Kilde: an.no.

Intens flykrig når nytt norsk flyselskap tar av i sommer
«Når det nye norske flyselskapet Flyr tar av fra Gardermoen den 30. juni, skjer det i en periode der det allerede er i gang en intens flykrig i Norge.» Kilde: flysmart24.no.

Nederlenderen Anko van der Werff blir ny SAS-sjef
«SAS henter ny konsernsjef fra et colombiansk flyselskap. – Jeg er svært beæret, sier Anko van der Werff som starter i den nye jobben i juli.» Kilde: e24.no.

Nord-Norge:

11 millioner til 13 bedrifter (Svalbard)
«Regjeringen bevilger 11 millioner kroner til 13 forskjellige event- og reiselivsbedrifter på Svalbard.» Kilde: svalbardposten.no.

Innlegg: Med litt hjelp kan reiselivet gjøre comeback (Troms)
«Ordførerne som har støttet reiselivet, har fått arbeidsplasser og økte inntekter til kommunekassen, også i Tromsø. Derfor må kommunen stille opp for reiselivet i gjenåpningsfasen etter korona.» Kilde: nordnorskdebatt.no.

20 reiselivsbedrifter får 36 millioner (Troms) +
«Flere event- og reiselivsbedrifter i Tromsø mottar til sammen 36 millioner kroner fra regjeringen for å tilpasse seg smitteverntiltak og endringer..»  Kilde: itromso.no.

Nærmer seg byggestart for havnepromenade og sherpatrapp (Troms) +
Lyngseidet: «Nå er vi gang, nå gjør vi det. Det mye omtalte Lyngenløftet har fått vind i seilene..» Kilde: framtidinord.no.

Søker Faglærer Opplevelsesbasert reiseliv (Nordland)
«Vi har ledig fast 50 % stilling som lærer og midlertidig 50% stilling som sekretær/merkantil medarbeider. Arbeidssted: Svolvær.» Søknadsfrist: 30.04.2021 .Kilde: Nordland fagskole

Peab bygger Vesterålens største hotell noensinne (Nordland)
«Peab Bjørn Bygg skal bygge Quality Hotel Richard With, som får beliggenhet rett ved Hurtigrutemuseet på Stokmarknes i Vesterålen.» Kilde: abcnyheter.no.

Dette «kunstverket» har blitt den store snakkisen i Lofoten (Nordland)
«En 1,7 meter høy «trekuk» dukket plutselig opp i Kabelvåg. Ordføreren i Vågan ønsker den nye attraksjonen velkommen.» Kilde: nrk.no.

Innlegg: Er taushet alltid gull? (Nordland)
«Som næringsdrivende ved Torghatten har jeg i lang tid forundret meg over hvorfor planlagt utvikling av dette unike reisemålet har tatt så lang tid.» Kilde: banett.no.

Midt-Norge:

Namdalens villeste festival satser i år +
«Namdalens villeste festival hadde et tungt år i fjor – men satser likevel for fullt i år: – Følte at vi bare må fortsette … det vært ei lita utfordring for festivalsjef Jan Bjørnar Totsås og resten av gjengen bak Totsåsrock å få til festival.» Kilde: namdalsavisa.no.

Fjord-Norge:

Markedsaktiviteter 2021 (Møre og Romsdal)
«Som i 2020 skal destinasjonsselskapene i Møre og Romsdal ved hjelp av forsterkede midler til Møre og Romsdal Reiseliv opprettholde høy markedsaktivitet.» Kilde: visitnw.wordpress.com.

Mange vil feriere i nordvest (Møre og Romsdal)
«Allereie no merkar reiseselskapet Visit Norvest stor pågang av nordmenn som vil feriere her i fylket i sommar.» Kilde: nrk.no.

Spennende satsing i ryfylke og stavanger-regionen (Rogaland)
«Reiselivet har med Norwegian Experience på plass som aktør fått større muskler som næring, og de er med og tar posisjon.» Kilde: blogg-regionstavanger.com.

Øst-Norge:

Rekordinteresse for å feriere hos SkiStar i sommer (Innlandet)
«Vandring, sykling, padel, eventyrgolf og klatreparker er noen av SkiStars sommernyheter. I tillegg er interessen stor for SkiStars nye barne- og ungdomscamper, Valle Kids Club og Teen Camp – Bike. Etterspørselen er stor og plassene fylles opp raskt.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Ny rute fra Torp – denne gangen er det med Ryanair (Vestland) +
«Lavprisselskapet Ryanair lanserer i dag en ny rute fra vår lokale flyplass. – I likhet med Wizz Air, som allerede flyr dit, vil Ryanair nå fly direkte, sier markedssjef og kommunikasjonssjef Tine Kleive-Mathisen.» Kilde: sb.no.

Sørlandet:

800 interessenter til 16 originale «stolpehytter»
«De såkalte «stolpehyttene» som skal bygges ved Tvedestrand møter enorm interesse. Rundt 800 interessenter står på eiendomsmegler Ingrid Frivoll liste. Hun arbeider hos Privatmegleren i Arendal.» Kilde: hytteavisen.no.

Har lyst ut 85 stillinger på kort tid +
«Nina Moland Andersen, salgs- og markedssjef i Color Line, er optimist og håper Superspeed 1 og andre Color Line-skip snart kan gå som normalt. Her er hun i havna i Kristiansand. – Vi mobiliserer nå.» Kilde: fvn.no.

Annet:

Jakten på den perfekte fricamping +
«Magne Klann har kjørt Norge rundt på jakt etter de fineste stedene å campe. Her er hans favoritter i hver landsdel.» Kilde: harvestmagazine.no.

Airbnb lurt til å legge ut dukkehus
«Et dukkehus ble nylig lagt ut for utleie på Airbnb, av to ungdommer som ville sjekke om Airbnb har så god kontroll på eiendommene som legges ut for utleie, som de selv hevder.» Kilde: reiseliv1.no.

Del gjerne!