Dagens reiselivsnyheter 30.04.2021

Nasjonalt:

Nye internasjonale sider om Norge som MICE-destinasjon
«Det har lenge vært et behov for å fornye de internasjonale sidene på Visitnorway hvor vi kommuniserer mot det internasjonale MICE-markedet (Meetings, incentives, congresses/conferences & events). Nå er overhalingen klar og nye sider er publisert.» Kilde: business.visitnorway.com.

Én av fire vil til utlandet i sommer
«27 prosent av befolkningen regner med å ta en utenlandstur i sommer, viser en ny undersøkelse fra Innovasjon Norge. En av tre søker stillhet og ro.» Kilde: abcnyheter.no.

Fra coronaferie til Norgesferie
«Konsernsjef for Nordic Choice Hotels, Torgeir Silseth, og konserndirektør for Thon Hotels, Morten Thorvaldsen er gjester i podcasten “Utetime med Ringnes”. Hansi og Emma tar også en prat med mannen bak den fantastiske destinasjonen Kvitnes Gård..» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Stadar innskrenkar dei allemannsretten i sommar
«Fleire stadar i Noreg skjerpar kommunane inn på allemannsretten denne sommaren også. Blant anna på dei populære surfestrendene på Stadlandet.» Kilde: nrk.no.

Fleire på camping og hyttegrend
«Ei tidleg påske førte til at talet på overnattingar på campingplassar og hyttegrender auka kraftig i mars i år samanlikna med mars i fjor. Det var òg fleire overnattingar på campingplassane i mars enn i «normalåret» 2019. For hotella, vart det nok ein krevjande månad med reduksjon i overnattingane.» Kilde: ssb.no.

49 prosent vekst i hyttemarkedet
«Litt over 3 600 hytter og fritidsboliger ble omsatt i fritt salg i 1. kvartal 2021. Det er 49 prosent flere enn i 1. kvartal 2020.» Kilde: ssb.no.

Innlegg: Er det så farlig med noen flere hytter?
«Denne uken deltok jeg på konferansen Grønn hyttelab, arrangert av NTNU, Oppdal kommune og Nasjonalparken Næringshage. Arrangørene stilte meg spørsmålet i tittelen, og det går rett til kjernen av både problemet med, og min forskning på, bærekraftig arealforvaltning.» Kilde: midtnorskdebatt.no.

Jubler over rekordstor gave til turistforeningens hytter
«DNT får 50 millioner av Sparebankstiftelsen DNB til utbedring av hyttene. Kjente hytter som Gjendesheim, Glitterheim og Bjørnhollia får sårt tiltrengt oppgradering, og Solheimstulen turisthytte kan utvikles videre.» Kilde: thetravelinspector.no.

First klar for ny satsing
«Gjennom nye eiere har First Hotels styrket satsingen, vekstambisjonene og soliditeten. Nå forbereder hotellkjeden seg til gjenåpning av samfunnet og leter etter nøkkelpersoner for å ta selskapet til nye høyder.» Kilde: travelnews.no.

Denne uken i Reiselivsavisa..
«Lavprisselskapenes kundeservice, informasjon og klagebehandling når det skjærer seg, doblet søkning til Reiselivsfagskolen på Geilo og hvordan står det til på gastronomifronten i Norge ? Dette er noen av stikkordene for Nye Reiselivsavisen på RadioRiksOslo i uke 17 – 2021.» Kilde: nyereiselivsavisen.no.

Vil hindre ny priskrig – krever flyavgiften tilbake
«Fire flyselskap kaster inn ny kapasitet for å slåss om norske feriereisende. Det får Naturvernforbundet til å reagere, og krever at passasjeravgiften kommer tilbake så raskt som mulig.» Kilde: flysmart24.no.

Wizz Airs toppsjef om fagforeninger i lekket video
«Wizz Airs toppsjef, József Váradi, langer ut mot fagforeningen i en lekket video. – De er destruktive.»  Kilde: nrk.no.

Norwegian med underskudd på 1,2 milliarder i første kvartal
«Selv med helt minimal drift klarte ikke Norwegian å unngå et milliardunderskudd på starten av året. Nå er redningsplanen til selskapet godkjent av irsk og norsk rett, og selskapet jobber for å få inn inntil seks milliarder i frisk kapital.» Kilde: e24.no.

Nord-Norge:

Fortsatt nedgang for overnattingsbedriftene i nord
«..en nedgang på 25 prosent, mens Norge totalt hadde en nedgang på 6 prosent. Utenlandstrafikken til Nord-Norge har gått ned med 87 prosent i mars måned sammenlignet med fjoråret.. NHOs regiondirektør Målfrid Baik sier at marstallene viser hvor spesielt kritisk situasjonen er for reiselivet i nord.» Kilde: reiselivinord.no.

Derfor bør du reise til Nord-Norge i sommer
«Nord-Norge er et populært reisemål både blant nordmenn og mennesker fra utlandet. Det er ikke så rart, fordi perlen i Nord har mye å tilby både innenfor natur og kultur.» Annonsørinnhold. Kilde: bodøposten.no.

Arctic Nuvsvåg får støtte fra Sametingsrådet (Finnmark) +
«Reiselivsbedriften i Loppa får 163000 kroner i støtte til å gjennomføre omstilling og kompetanseløft. Arctic Nuvsvåg AS driver med naturbasert turisme med utgangspunkt i bygda Nuvsvåg i Loppa.» Kilde: altaposten.no.

Vil gi dette gamle fiskebruket på Senja nytt liv (Troms) +
«..Camilla Hovelsen og Tommy Wilhelmsen, som nå overtar det gamle fiskebruket i Fjordgård på Senja fra Nergård AS, og skal gjøre det om til overnattingssted for turister og feriegjester.» Kilde: nordlys.no.

Nå kan du få din egen kafé å drifte (Troms) +
«Ingen planer for sommeren? .. Tromsø kommune søker etter drivere til kafeen Hellastua på Hella på Kvaløya.» Kilde: nordlys.no.

Tett på opplevelsene (Troms)
«Med vår i lufta kommer den kriblende følelsen av sommer og vi begynner å rigge oss for ei fantastisk tid her i nord!» Annonsørinnhold fra Visit Harstad. Kilde: iharstad.no.

Narvik sier endelig ja til å bli VM-kandidat for 2027 (Troms/Nordland)
«I dag ble det klart at Narvik kommune formelt søker om å bli arrangør av alpin-VM i 2027. Sist gang det ble arrangert verdensmesterskap i alpine grener i Norge var i Oslo i 1952.» Kilde: nrk.no.

Investerer 30 millioner – åpner feriepark før jul (Nordland)
«Narvikfjellet investerer 30 millioner kroner – og åpner feriepark med utleiehytter før jul. .. Dette er neste steg i utviklingen av et helårlig, familievennlig reiselivsanlegg, sier Jim Ove Johansen, daglig leder i Narvikfjellet AS.» Kilde: fortenarvik.no.

Politikerne bevilget penger til plan om 20 brønnøyverter (Nordland) +
«Onsdag la leder John Arne Warholm i Brønnøy Næringsforum frem planer om en ordning med sommerjobb til 20 ungdom over 15 år som brønnøyverter.» Kilde: banett.no.

Sesongåpning på Nordland nasjonalparksenter! (Nordland)
«Søndag 2. mai åpner vi dørene for nye og gamle gjester etter vintersesongen.» Kilde: nordlandsnaturen.no.

Midt-Norge:

Han er ny leder i Lierne nasjonalparksenter +
«36 år gamle Finn-Stephan Dybvik er enstemmig vedtatt ny leder i Lierne Nasjonalparksenter IKS.» Kilde: namdalsavisa.no.

Innlegg: Trondheim kommune må stille opp for reiselivet 
«Trondheim har bygget seg opp til å bli et populært reisemål for turister.. Det haster å få opp aktiviteten for å unngå at hoteller, restauranter og uteliv, som gjør Trondheim til en attraktiv og pulserende by, skal gå dukken.» Kilde: midtnorskdebatt.no.

Fjord-Norge:

Event- og reiselivsbedrifter får tilskot til omstillingsprosjekt (Vestland) +
«Fleire bedrifter innan reiselivet får tilskot frå regjeringa, mellom anna Sogndal hotell drift as, Blix hotell as, og Vatnahalsen Høyfjellshotell as.» Kilde: sognavis.no.

Her hadde 88.000 gode turopplevingar i fjor (Vestland) +
Aurland: «Trass i koronapandemien har mange nytta seg av turtilboda våre, så arbeidet med tilrettelegging og vedlikehald stoggar ikkje opp, seier Bengt Erlend Skjerdal. Han er prosjektleiar i Nærøyfjorden Verdsarvpark.. – No har det gått frå prosjekt til satsing.» Kilde: sognavis.no.

Oppheimsheisen på Voss kan bli revet i år (Vestland) +
«Oppheimsheisen på Voss, landets eldste stolheis, kan bli revet i løpet av 2021. En lokal interessegruppe som vil få liv i heisen har møtt motstand for sin redningsplan hos grunneierlaget.» Kilde: friflyt.no.

Immediate Immersive Experience (Vestland)
«Visit Bergen is the first of Simpleview’s destinations to implement our new Storyboard feature, presenting its website visitors with an immediate immersive experience.» Kilde: simplevieweurope.com.

Innlegg: Langt fra NHO Reiselivs hovedkontor i Oslo til Bergen (Vestland)
«Byrådet i Bergen har funnet en god og lite byråkratisk løsning for tildeling av midler til utelivet, som samtidig hindrer at useriøse aktører utnytter ordningen. Hva er problemet, Kristin Krohn Devold?» Kilde: frifagbevegelse.no.

Innlegg: Byrådet gjør det unødvendig komplisert (Vestland) +
Bergen: «Det er bred enighet om at de aller fleste utelivsbedrifter i Bergen driver på en redelig måte. Da virker det ekstra unødvendig å mistenkeliggjøre alle, svarer NHO.» Kilde: ba.no.

Stavanger-regionen godt representert på NTW 2021 (Rogaland)
«Til tross for pandemi, stengte grenser og smittevernrestriksjoner har arrangementet blitt gjennomført med stor suksess, med god representasjon fra Stavanger-regionen.» Kilde: blogg-regionstavanger.com.

Kjetil skal utvide hotellkapasiteten (Rogaland) +
«Ved Fjordbris Hotell i Østhusvik skal Kjetil Mehus bygge om et kafélokale for å øke hotellkapasiteten. Nå venter han bare på å få ja til en liten bruksendring fra «servering» til «overnatting».» Kilde: bygdebladet.no.

Reiselivsbedrifter fått tilskudd for å finne kreative løsninger (Rogaland) +
«Regjeringen betaler ut 1,7 millioner kroner til Verkshotellet, Stiftelsen Preikestolen og Lilland Hotell på Tau. Laura Ann Kahrau (24), som er ny daglig leder på Verkshotellet, forteller at pengene skal brukes på samarbeidsprosjekter med andre lokale reiselivsaktører.» Kilde: strandbuen.no.

Øst-Norge:

Innlegg: Slik kan Lillehammer-politikerne hjelpe reiselivet 
«Selv om samfunnet gjenåpnes, vil reiselivsnæringen merke etterdønningene av koronakrisen i lang, lang tid. Nå må kommunen stille opp for reiselivet i gjenåpningsfasen. Ressursene og hjelpen som dere gir nå, vil betale seg i lengden.» Kilde: gd.no.

Visit Innlandet blir større, flere hedmarkinger på veg inn (Innlandet) +
«Hamar står fortsatt utenfor, men Elverum-regionen blir en del av et mye større fellesskap fra 1. januar 2022.» Kilde: totensblad.no.

Venter brakåpning i restaurantmarkedet (Oslo)
«Til tross for et nedstengt Oslo, er det god aktivitet med aktører i restaurantmarkedet som vil etablere seg i Oslo.» Kilde: estatenyheter.no.

Har store planar for å utvikle Sommarland i Vrådal (Telemark)
«Straand Hotel i Vrådal ynskjer mellom anna å byggje minihytter med høg standard ut mot Nisser og leggje til rette for luksusbubilparkering..» Kilde: vtb.no.

Sørlandet:

Stor kampanje for Sørlandet endelig i gang
«Kampanjen «The March of the Norwegians» er endelig i gang. Kampanjen er den første store internasjonale satsningen Visit Sørlandet/Visit Southern Norway gjør i samarbeid med Visit Norway.» Kilde: usus.no.

Kristiansand med i IN sin internasjonale satsing på city-tourism
«..trenden er at reisevante europeere søker seg mot mindre kjente byer, – såkalte Second Cities. Kristiansand blir nå en del av Global Growth City Tourism programmet for å ruste seg til ta en større andel av det internasjonale markedet.» Kilde: usus.no.

Annet:

Iceland expects to see rise in tourism from May
«The Icelandic Tourist Board has hinted that it expects to see a rise in tourism to Iceland as of May, two months earlier than previously predicted, despite COVID-19 restrictions.» Kilde: icenews.is.

Del gjerne!