Den typiske skituristen er i endring.. og 33 andre utvalgte reiselivsnyheter denne onsdagen

Den typiske skituristen er i endring
«Mange av fjellstuene og hyttene er fullbooket ved de populære fjellheimene rundt om i Norge. .. Flere reiser til fjells for å gå drømmetur over vidda i påska: – Det er på kanten til irriterende.» Kilde: nrk.no.

Fisketurisme er blitt gullkanta – forkledd matauk, mener fiskarlaget
«Turistfiskerens ene storfisk legger igjen mer penger i fiskeværet enn om den samme fisken ble fanget av en vanlig yrkesfisker. Det hevder en fersk rapport NHO Reiseliv har fått laget. Norges Fiskarlag mener den er kraftig forenklet.» Kilde: nrk.no. 

Sanksjonstrøbbel hindrer Havila Kystrutens avgang fra Bergen
«Sanksjoner mot det russiskeide leasingselskapet GTLK rammer Havila Kystrutens finansiering av flåten. Nå står selskapets skip fast i Bergen på grunn av usikkerhet knyttet til forsikringsdekningen.» Kilde: e24.no.

Nytt norsk flyselskap demper satsingen – leier ut fire fly
«Det nye norske flyselskapet Norse, der Bjørn Kjos er en av investorene, har måttet forskyve åpningen av billettsalget og satser på å komme i gang med første flyvning i juni.» Kilde: flysmart24.no.

EU griper inn – svartelister over 20 russiske flyselskap
«EUs luftfartsmyndigheter har nå besluttet å svarteliste Aeroflot og 20 andre russiske flyselskaper på grunn av mangelfull flysikkerhet.» Kilde: flysmart24.no. 

Nord-Norge:

Dette er stas! 
«Nordkapp og Lofoten står på GEO Reisemagazin sin Topp-ti-liste i norges viktigste utenlandsmarked over uforglemmelige reiser man bør gjøre i løpet av livet!» Kilde: facebook.com/NordNorskReiseliv

Derfor er Troms så populært blant utenlandske skiturister (Troms)
«Eksotisk beliggenhet, nordlys og enkel logistikk gjør at fjellene i Troms er mer populære enn andre toppturområder i Norge. Men beliggenheten gjør også at skredrisikoen er vanskeligere å vurdere i Troms enn i Alpene, sier sveitsisk fjellfører.» Kilde: friflyt.no.

Vil du sette spor i utvikling i Narvikregionen? (Nordland)
«Narvikgården søker Leder for utvikling og vekst. Selskapet driver eiendoms, by- og samfunnsutvikling, hvor vi har vært sentral i utviklingen av Narvikfjellet AS, hoteller, kjøpesentre og en rekke næringseiendommer i kommunen.» Frist: 01.05.2022. Kilde: finn.no.

Visit Vesterålen med ny visuell profil (Nordland)
«I ett år har Visit Vesterålen jobbet målrettet for å skape en ny visuell profil. Målet med den nye merkevaren er å skape stolthet blant Vesterålingene – og vekke reiselysten hos turistene.» Kilde: vestreg.no.

GaiaVesterålen vinner nasjonal bærekraftspris (Nordland)
«GaiaVesterålen har vunnet nasjonal pris for den mest bærekraftige-museums satsingen i 2022. Mot i Museet er en pris delt ut i regi av Museumsforbundet under Det nasjonale Museumsmøtet som nå pågår i Skien.» Kilde: vestreg.no.

Hurtigrutens ekspedisjonsskip får nytt anløp på Helgeland (Nordland)
«MS Otto Sverdrup og MS Maud Hurtigrutens ekspedisjonsskip vil anløpe Træna fast fra sommeren 2022 og vil videreføres i 2023 og 2024. Hurtigruten vil gjeste Træna 14 ganger i løpet av sommeren 2022.» Kilde: ranablad.no.

Midt-Norge:

De har slitt hittil – nå forventer de påskeoppstandelse +
«Mye snø, vind og ruskete vær har preget første del av påsken. NT24 har sjekket alpinanlegg og hoteller før det virkelige startskuddet går i påsken 2022. Samtlige spår kremforhold.» Kilde: nt24.no.

Fjord-Norge:

Fra rettssalen i Reykjavik til sjefjobb på Classic Norway-hotell (M&R)
«Hun har jobbet som advokat, levd blant urfolket i Amazonas og samlet barndomsminner på et av de mest avsidesliggende stedene på Island. Nå blir Lilja Jónsdóttir (31) hotellsjef på Sagafjord Hotel i Møre og Romsdal.» Kilde: hotellmagasinet.no.

Ferja hamna midt i skredet: – Det var isbitar og snø rundt heile båten (M&R)
«Kapteinen høyrde eit rabalder oppe i fjellet. Ikkje lenge etterpå stod ferja midt i skya frå snøskredet. Og i Romsdalen blei bilistar vitner til eit ras som gjekk ned mot vegen.» Kilde: nrk.no.

Her ruslar cruiseturistane i snøskredet (Vestland)
«Lokalbefolkninga i Stryn fortvilar over cruiseturistar som «utfordrar skjebnen» på gamle skred.» Kilde: nrk.no.

Travel innspurt til cruisesesongen for Karoline og Ivar (Vestland) +
«Karoline Søvik Myklebust, forretningsutviklar i Sogn næring, og Ivar Eilev Refsdal, kommunen sin prosjektleiar, konstaterer at brikkene er i ferd med å falla på plass til cruisestarten 14. april.. då kjem første av 39 cruisebåtar til Vik.» Kilde: sognavis.no.

No startar cruisesesongen for alvor (Vestland) +
«Gigant: Iona, med opptil 6.500 personar om bord, kjem til Olden heile 24 gonger denne cruisesesongen. Mellom anna blir skipet liggande til kai i Olden på nasjonaldagen 17. mai.» Kilde: fjordingen.no.

Andy jobbar i både sol og regn (Vestland) +
«Cullens starta i breførarlaget i 2001. Sidan 2003 har han drive Icetroll, som held til i Jostedalen. Dei driv med guida turar, kajakk og brevandringskurs. Sidan 2008 har han også drive med rafting gjennom selskapet Elvepurka.» Kilde: sognavis.no. 

Norske og utanlandske påsketuristar set kursen mot Sunnfjord (Vestland) +
«Eit gløymt, men sikkert vårteikn er tilbake. Dei tyskregistrerte bubilane byrjar så smått å komme tilbake, og reiselivsbransjen i Sunnfjord førebur seg på ei etterlengta påske utan restriksjonar.» Kilde: firda.no.

New tours and cruises in Bergen (Vestland)
«It feels really good to be able to travel again doesn’t it? Tour operators in Bergen have used the pandemic to plan new exciting tours and cruises, which we present in this article.» Kilde: visitbergen.com.

Øst-Norge:

Skal kartlegge ringvirkningene av reiselivet i Valdres (Innlandet) +
«Visit Valdres skal kartlegge både de positive og negative effektene av reiselivet i regionen.» Kilde: avisa-valdres.no. 

Fjellhotellene er klare for pandemifri påskeferie (Innlandet) +
«Fra og med torsdag er det full rulle her oppe, og stort sett fullbooka, sier Mari Mo Didriksen, daglig leder for Spåtind Fjellstue.» Kilde: oa.no.

Ordfører Mona Murud reiser til USA for temaparkenes Oscar (Innlandet) +
«Alvdalsordfører Mona Murud gleder seg til å representere Aukruststiftelsen når Reodor Felgens hyperakselerator mottar prestisjetung pris (beste attraksjon på budsjett). – Det å bli merket ute i verden er stort..» Kilde: retten.no.   

Oslo-borgere tar byen sin i forsvar (Oslo) +
«Mange reagerer etter at Bergen-politiker kom med sleivspark til hovedstaden. – Vi har naturopplevelser nesten på nivå med Jotunheimen, mener Hanan Abdelrahman. Andre trekker frem mer urbane kvaliteter.» Kilde: aftenposten.no. 

«Ny» eiendomsskatt opprører hytteeiere i Fredrikstad (Østfold)
«Grunnlaget for økningen er i hovedsak den retakseringen kommunen har foretatt av eiendommene. Norges Hytteforbund mener den i mange tilfeller er feil og bistår nå hytteeiere i klageprosessen.» Kilde: hytteavisen.no.

Billig overnatting ved kysten? – Her er en ny mulighet (Telemark) +
«Forpakterboligen på Langøya skal bli ny kystled- og padlehytte. Slik får enda flere nå mulighet til overnattinger i skjærgården.» Kilde: ta.no.

Bråbrems for nytt hotell i Bamle (Telemark) +
«Det er mulig, men det vil ta mange år før det kan bli aktuelt med et hotell på Langrønningen. Det er fasiten etter at kommunens vann og avløpsavdeling har gitt sin klare tilbakemelding om saken.» Kilde: ta.no.

Gausta i pristoppen – Tinn kommune på andreplass i Norge (Telemark)
«Blant fjellhyttekommune var det Hemsedal, Tinn og Øyer som hadde de høyeste medianprisene for hytter og fritidsboliger omsatt i fritt salg i 2021.» Kilde: radiorjukan.no.

Designeren av Tungtvannskjeller-utstillingene er valgt (Telemark)
«Lørdag 18. juni åpnes Museet over Tungtvannskjelleren med brask og bram, og da skal så mye som mulig være ferdig til å gi en spektakulær opplevelse rundt tungtvannssabotasjene.» Kilde: radiorjukan.no.

Søker Kommersiell leder for destinasjonen Gausta (Telemark)
«Destinasjonen Gausta består blant annet av forretningsenhetene Gaustablikk Fjellresort og Gausta Skisenter, samt et tett samarbeid med Gaustabanen og en rekke tilliggende tjenester og aktiviteter.» Frist: snarest. Kilde: finn.no.

Sørlandet:

Eviny klar for å elektrifisere Palmesus
Kristiansand: «Energi- og teknologikonsernet Eviny inngår et tett samarbeid med Palmesus, Skandinavias største strandfest. Partene har sammen jobbet i månedsvis for å se på mulighetene for å huse Norges første og største batteridrevne scene.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Elbilferie på Sørlandet uten hurtiglading?
«Norsk elbilforening og Visit Sørlandet inviterer .. til et spennende frokostmøte om behovet for et løft i ladetilbudet på overnattings- og opplevelsesdestinasjoner i årene som kommer.» 25. april 08:00 – 09:30. Kilde: utvikling.visitsorlandet.com.

Annet:

Vurderer å bringe hyttesaken inn for menneskerettsdomstolen
«Høyesteretts dom i den såkalte «hyttesaken» er svært skuffende, Heidi Furustøl – talsperson for de norske hytteeierne med fritidsbolig i Sverige.  Domstolskontroll med myndighetene har denne gang sviktet, mener hytteeierne.» Kilde: hytteavisen.no.

3 Ways Visual Storytelling Boosts Your Destination Marketing Strategy
«In this video, Dan Holowack, co-founder and CEO of CrowdRiff, shares why leveraging visual stories across the web is both a powerful marketing strategy for destinations and a popular channel for travelers seeking unique experiences.» Kilde: skift.com.

Del gjerne!