Dette irriterer oss mest på ferie i Norge..

Dette irriterer nordmenn på Norgesferie
«Nesten halvparten av oss irriterer seg over akkurat dette i Norgesferien.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Stor auke i utanlandske overnattingar i juni
«Det blei registrert 4,5 millionar overnattingar i juni i år, som er det høgaste talet målt for juni nokon gong. Det var ein kraftig auke i utanlandske overnattingar, men også fleire norske overnattingar samanlikna med juni 2021.» Kilde: ssb.no.

Hotellprisene stiger
«Hotellbransjen tjener penger igjen etter pandemien, men fremdeles er det kun tre av 13 norske byer som har flere gjester i år enn i 2019.» Kilde: e24.no.

Hotelldata – ikke nedgang fra i fjor, så langt 
«Samlet for de norske hotellene som rapporterer til Benchmarking Alliance er det både beleggs- og romprisvekst i første halvdel av juli i år målt mot tilsvarende periode i fjor.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Ikke se på delingsøkonomien som en trussel
«Forskerne anbefaler heller små og store reiselivsaktører å gripe mulighetene.» Kilde: forskning.no.

Undersøkelse: Nordmenn er lei norgesferie
«Norge er det landet hvor flest planlegger å reise det neste året, viser en internasjonal ferieundersøkelse. Men bare 30 prosent av oss vil feriere i Norge.» Kilde: abcnyheter.no.

Vi gjør mer av alt som er gøy i ferien
«Nordmenns ferievaner er i endring. En del av forklaringen er at vi har mer penger.» Kilde: nrk.no.

Ingen brems i ferieforbruket
«Dystre fremtidsutsikter for nordmenns privatøkonomi legger ingen demper på pengebruken i ferien: – Man har holdt pusten litt, sier Oslo-turist Ingebjørg Sæbøe.» Kilde: aftenbladet.no.

Betaler godt for «teltferie»: – Skreddarsydde reiser eit stort potensial
«Turistar frå Midtausten får eit spesielt tilpassa reiseopplegg når dei ferierer i Stryn. – Ein uutnytta marknad i Noreg, meiner reiselivsekspert.» Kilde: nrk.no.

Utanlandske turistar er tilbake – men ei gruppe manglar
«Familien Hollander-Hoppe er ein av mange europeiske turistar i Noreg denne sommaren. Men reisande frå Asia er eit sjeldan syn i år.» Kilde: nrk.no.

Foreslått innstramming en katastrofe for reiselivet
«Reiselivsbedriftene er avhengige av å leie inn arbeidere i sommermånedene. Nå vil regjeringen stramme inn på reglene for innleie av arbeidskraft. Dette blir å ta livet av norsk turistnæring, mener konserndirektør i Thon Hotels, Morten Thorvaldsen.» Kilde: borsen.dagbladet.no,

«Sherpatrappbonanza»: Mener de skader naturen mer enn de beskytter
«De siste årene har det blitt laget flere hundre sherpatrapper over hele landet. Men det er stor uenighet om hvor bra disse egentlig er for naturen.» Kilde: nrk.no.

Flyturister setter klimamålene i fare
«Flere turister som reiser med fly, vil sørge for at Norge ikke når klimamålene innen 2030.» Kilde: forskning.no.

«Bil for fly» har gitt flere ulykker
«Flystreiken gjorde at mange tenkte kreative løsninger for sommerferien. Det har bidratt til flere ulykker, tror forsikringsselskapet If.» Kilde: elbil24.no

Norwegian og Norse inngår samarbeid
«Avtalen kommer bare noen uker etter at Norwegian også startet et samarbeid med Widerøe.» Kilde: tv2.no.

Nord-Norge:

Juni-rekord for overnattingsbedriftene i nord
«Også juni ble en god måned for overnattingsbedriftene i nord. Statistikken viser en økning i samlet antall overnattinger på de kommersielle overnattingsbedriftene i Nord-Norge på 70 prosent sammenlignet med fjoråret..» Kilde: nho.no.

Reiselivet er fortsatt sårbart (Svalbard) +
«Lederen i Visit Svalbard mener det er mye hardt arbeid igjen før man er oppe på samme nivå som før pandemien, selv om sommerstatistikken ser lovende ut.» Kilde: svalbardposten.no.

Cruiseskip med flere alvorlig mangler (Svalbard)
«Får ikke lov å forlate Longyearbyen. Både Sjøfartsdirektoratet og Sysselmesteren ser alvorlig på saken. Rederiet bak «Ocean Atlantic» mener at skipet var trygt og operativt under en inspeksjon i mai.» Kilde: nrk.no.

Brim Explorer skal satse mer på havturisme i nord
«Nå har Brim Explorer doblet omsetningen og fått Ferd inn på eiersiden. .. Fremover skal det satses på havturisme i Nord-Norge, og selskapet planlegger etablering av virksomhet i Narvik og Bodø i 2023 og 2024.» Kilde: dn.no.

Tror Russlands krigføring skremmer turistene fra Kirkenes (Finnmark)
«Mens det går mot rekordsommer i Nordkapp, er det langt færre turister i grensekommunen Sør-Varanger. Flere mener krigen i Ukraina kan være en årsak.» Kilde: nrk.no.

Vi er litt redd for at vi må pakke sammen (Finnmark) +
«NAF Storvannet camping ønsker seg en 30 års leieavtale med Hammerfest kommune. – Vi ønsker å oppgradere campingplassen, sier Fred Nibe.» Kilde: ifinnmark.no. 

Det er verdens nordligste elektriske turbuss (Troms) +
«Tides områdesjef i Tromsø og driftsleder i Tide Stian Heitmann er storfornøyd med de splitter nye elektriske turbussene. Mandag kommer Tides nye elektriske turbuss på veiene i Troms.» Kilde: nordlys.no. 

Har mista halvparten av turistane (Troms/Nordland)
«Reiselivet i Nord-Noreg håpa på ein sommarsesong å juble for, men SAS-streiken har gått hardt utover reiselivsnæringa i Lofoten og Tromsø.» Kilde: nrk.no.

Ikke nok plass til bobiler og tungtransport (Nordland)
«På sommeren opptar bobilene viktige rasteplasser for yrkessjåførene. Statens vegvesen innrømmer at det er for få.» Kilde: nrk.no.

Dette synet møter cruiseturister på havna i Narvik (Nordland)
«Narvik er blitt en populær havn for de store cruiseskipene, men fortsatt ligger det mengder av skrot på kaia. Ordføreren ber om umiddelbart forbedring. – Jeg syns det er flaut.» Kilde: nrk.no.

Turistene er tilbake i Narvik (Nordland) +
«I Lofoten meldes det om en nedgang på 50 prosent i turisme. Turistinformasjonen i Narvik kjenner seg ikke igjen. Polar park er en av attraksjonene turistinformasjonen i Narvik selger mest billetter av – både til lokale og tilreisende.» Kilde: fremover.no.

Ikke Sortland som trekker turistene til Vesterålen (Nordland) +
«Turister kommer ikke nødvendigvis til Vesterålen for våre tettstedet og byer, men det er absolutt et potensial for å utvikle et mer spennende byrom for å tiltrekke flere gjester.» Kilde: vol.no. 

Destination Lofoten søker Digital Markedsfører (Nordland)
«Reiseliv er en næring som er viktig for Lofoten, og som en del av vårt oppdrag med videre utvikling av destinasjonen har Destination Lofoten et mål om å bli en sterk aktør på digitale flater.» Kilde: finn.no.

Turister kan spare tusenlapper på riktig ferge (Nordland) +
«Det er stor interesse for den eneste gratisferga til Lofoten. Flere står timevis i kø for å sikre seg plass, og dermed spare tusenvis av kroner.» Kilde: nrk.no.

Knallsterkt turistcomeback i Lofoten (Nordland) +
«Rorbusatsing ble storsuksess for gründerne bak Eliassen Rorbuer i Lofoten. Nå håper de å omsette for 30 millioner kroner i år.» Kilde: finansavisen.no.

Korona ødela – da giftet de seg i Lofoten i stedet (Nordland)
«Par fra alle verdens kanter reiser til Norge for å gifte seg i vakre omgivelser.» Kilde: nrk.no.

Midt-Norge:

Trøndelag Reiseliv søker Digital markedsfører
«Hovedansvarlig for utvikling og drift av trondelag.com (norsk og engelsk versjon) og våre sosiale medier..» Kilde: finn.no.

Reiselivsnæringen hadde forventet en langt bedre sommersesong +
«– Vi hadde bra trøkk da det var fint vær i begynnelsen av sommeren, men etterpå har det vært relativt rolig. Hun tror nedgangen i antall besøkende i stor grad skyldes været og at mange trondhjemmere reiser ut av byen på ferie.» Kilde: nidaros.no.

Røros Hotell Gruppen søker Salgssjef
«Vi søker en person som skal selge og forhandle avtaler med regionale og nasjonale kunder primært innenfor kurs/konferansemarkedet men også mot ferie og fritidsmarkedet..» Kilde: finn.no.

Fjord-Norge:

Ny overnattingsrekord i Noreg
«Ny statistikk frå SSB viser rekordmange overnattingar i Noreg i juni.» Kilde: nrk.no.

Da er Fjord Norge sin reise-app tilgjengelig
«I den forbindelse har jeg laget tre filmer i samarbeid med Sparebanken Vest. De tre filmene viser hvordan reiseplanleggeren fungerer, og fordelene ved å ta den med på tur..» Kilde: linkedin.com/in/kbfurstenberg/

Unge ferievikarar blei skjelt ut – hotelleigar ber vaksne skjerpe seg
«Den unge ferievikaren fekk så øyra flagra då gjesten fekk noko anna enn det vedkomande hadde bestilt. – Forjævlig at unge skal bli behandla slik, seier sjefen.» Kilde: nrk.no.

Har kjempa i 20 år mot avføring rundt turistperle (Møre og Romsdal)
«Nasjonal turistveg, eller ein grisete svinesti? Konflikt rundt kven som skal betale for toalett og avfallsdunkar ved Trollstigen har gjort kampen tidkrevjande.» Kilde: nrk.no.

We have to admit that we proudly agree (Møre og Romsdal)
«Read this beautiful article by Forbes after visiting Sunnmøre and our unique hotels and experiences at 62°NORD Hotels & Adventures.» Kilde: linkedin.com/company/62%C2%B0nord/

Dette seier turistane om sitt besøk til Florø (Vestland) +
«Tidlegare denne veka har Florø-vêret bydd på mykje regn, men då Firdaposten tok tempen på campinglivet i byen, skein sola. Turistane har derimot ikkje vore like heldig med vêret gjennom heile ferien.» Kilde: firdaposten.no.

Kristoffer sel turistmål i Årdal (Vestland) +
Årdal: «Me har lagt ned tusenvis av timar på restaurering, og laga til bed and breakfast. Eit ynda turistmål, seier Kristoffer Nystedt om Svalheim Gard. – Det er kjekt å driva her, men det kan bli litt tungt i forhold til situasjonen eg er i, seier han.» Kilde: sognavis.no.

Fullt kaos på smal turistveg (Vestland)
«Berre den siste veka har brannvesenet rykt ut fem gongar for å hjelpe bilar som står fast på den smale vegen opp til utsiktsposten. No krev brannsjefen at noko må skje.» Kilde: nrk.no.

Flåm Port med flott nominasjon (Vestland)
«We are nominated for the World’s Best Cruise Terminal for sustainability 2022 award!» Kilde: linkedin.com/company/port-of-flam

Må sikre cruiseskip utan utslepp – får ikkje lån til landstraum (Vestland)
Flåm: «Elektrisk drift av cruiseskip skal berge verdsarvfjorden, men det er vanskeleg å skaffe pengar til å få bygt anlegget som skal skaffe straum frå land.: Kilde: nrk.no.

Elleville ting turistene spør om på turistkontoret (Vestland) +
Bergen: «Turister fra hele verden strømmer til Vestlandet for å kikke nærmere blant annet på det bergensregionen har å tilby. BA har sjekket turistenes kunnskap om bergensværet, turistattraksjoner og Kurt Nilsen..» Kilde: ba.no.

Trolltunga Camping AS søker Daglig leder (Vestland)
Odda: «Trolltunga Camping er en forholdsvis liten (i areal) men populær campingplass, som ligger i Hardanger, 2 km fra Odda sentrum.» Kilde: finn.no.

Verst i landet: – Vi er tilbake til normalen (Rogaland) +
«Hotellene i Haugesund har lavest rombelegg blant landets 14 «storbyer», og har en markant nedgang fra fjoråret. Det betyr at vi er tilbake til normalen, mener to av byens hotellsjefer.» Kilde: h-avis.no.

Ber om kontroversielt tiltak før turist-boom (Rogaland)
«Utfordringene står i kø dersom norske turistdestinasjoner skal holde tritt med den eksplosive veksten som er ventet innen 2030. Sikkerhet, overbelastet natur og «feil type turister» er blant bekymringene.» Kilde: borsen.dagbladet.no.

Forsand har skuffa meg til dei grader (Rogaland) +
«Neste år skal fylkesdelplanen i Rogaland reviderast, og i den samanheng har Strandbuen sett på kontroversene då Stiftelsen Preikestolen blei stifta tidleg på 90-talet.» Kilde: strandbuen.no.

Innlegg: Gi plass for bobiler (Rogaland)
«Bobilturistene er kommet for å bli. Det blir flere av dem, og da må det legges til rette for fornuftige løsninger som både er attraktive og hindrer irritasjon hos fastboende.» Kilde: aftenbladet.no.

Opp og ned for hotellene i sommer (Rogaland) +
«To hoteller er fornøyde med sommeren, mens Grand Hotell i Egersund har en ganske stor nedgang i juli.» Kilde: avisenagder.no.

Øst-Norge:

Sommerrekorder for vinterdestinasjoner
«Mange velger å tilbringe sommerferien på fjellet i år. Flere typiske vinterdestinasjoner opplever sommerrekorder nå.» Kilde: finansavisen.no.

Mjøsparken trekker barnefamilier til Wood Hotel (Innlandet) +
«For familien Bye Andersen fra Trondheim har Brumunddal blitt stedet å stoppe på veg hjem fra ferie på Sørlandet. Mjøsparken er en av hovedårsakene til det. – Ungene elsker den, forteller foreldrene.» Kilde: ringsaker-blad.no.

Er dette den nye normalen? (Buskerud)
Gol: «På en varm sommerdag i juli skulle fjorden vært full av båter, kajakker og fiskere. Nå er den nesten helt tom. På Golsfjellet er den store innsjøen en brøkdel av sitt vanlige selv.. Inger Hutchinson forteller at høyfjellshotellet daglig får avbestillinger fra gjester.» Kilde: vg.no.

En av de mest behagelige byene i det sørlige innlandet (Buskerud) +
«I den nyeste reisehåndboka fra Lonely Planet får Kongsberg stempelet som en av de mest behagelige byene i det sørlige innlandet, og det virker det ikke som om noen er uenige i.» Kilde: laagendalsposten.no.

Innlegg: Like greit å innse at byen ikke er en turistmagnet (Buskerud) +
«Det er lett for oss her på Notodden å sitte på vår høye hest og fnyse småfornærmet over den tidligere nærmest legendariske reisehåndboka Lonely Planets beskrivelse av Notodden.» Kilde: telen.no.

Reetablerer hotell på Karl Johan (Oslo)
«Christian Ringnes skal reetablere hotellet i Karl Johans gate 8, skriver Estate.» Kilde: nrk.no.

Turiststrømmen øker – nå vil ha Maya ha tre nye hoteller (Østfold) +
«I årets sju første måneder har besøkstallene i Gamlebyen økt med 54 prosent i forhold til rekordåret 2021. Reiselivssjef Maya Nielsen sier at distriktet trenger minst tre nye hoteller: To i Fredrikstad og ett på Hvaler.» Kilde: f-b.no.

Velger Hvaler framfor Spania (Østfold)
«Norgesturistene savner ingenting. Likevel er det mindre pågang i år enn i fjor.» Kilde: dagbladet.no.

Hvilken av disse attraksjonene er listet høyest? (Østfold) +
Halden: «Hva får egentlig turister vite om Halden før de kommer hit på besøk? Finner for eksempel barnefamilier noe de kan aktivisere de små med? Vi har undersøkt hva som dukker opp dersom man søker på Halden på nettet, og det var mye rart.» Kilde: ha-halden.no.

Slik ble hotellet etter utvidelsen til over 50 mill (Telemark) +
«Hotell fritidsparken i Skien har fått en pangstart etter at det nye bygget ble åpnet 17. juni. – Siden da har det vært helt fullt på hotellet her, forteller Jens Petter Wergeland Aas, som er daglig leder i Skien fritidspark.» Kilde: ta.no.

Noen dager har vi solgt 1000 vafler (Telemark) +
«Vafler er populært i sommer-fjellet. På Telemarks høyeste fjell stekes det vafler i lange baner. Ingen tvil om at ingen tilsvarende vaffeltopper kan skimtes i horisonten.» Kilde: rablad.no.

De bør få til bedre regulering og tilpasning for bobilturister (Telemark) +
«Flere beboere i Rjukan og Tinn er oppgitt over hvor og hvordan bobilturister parkerer når de skal overnatte. Både parkeringen til Krossobanen og parkeringsplassen like ved Rjukan kapell blir ofte brukt.» Kilde: rablad.no.

Sørlandet:

Hvordan kan film og reiseliv utvikle en ny milliardindustri?
«Virke kultur og opplevelser kjører debatt onsdag 17/8 2022 15:00 – 16:00 under Arendalsuka.» Kilde: program.arendalsuka.no.

Glassheisen var dyr og utskjelt, men ble populær
«Besøkstallene i den omstridte glassheisen i Arendal tyder på suksess. Eiendomssjefen mener kostnadssmellen var verdt det.» Kilde: nrk.no.

Moden suksessfaktor: Dyreparken ansetter flere pensjonister +
«Ingebjørg (86), Elna (81), Finn (82), Odd (79) og Fritjof (77) har sommerjobb i Dyreparken sammen med ungdommen. Nå vil Dyreparken ansette flere pensjonister.» Kilde: fvn.no.

Del gjerne!