Dette koster familieparkene i sommer.. og flere utvalgte reiselivsnyheter fra helgen

Dette koster familieparkene i sommer
«Vi har sjekket prisene hos fem store parker – regn ut hva det vil koste med ditt reisefølge.» Kilde: dinside.dagbladet.no.

Innlegg: Markspist av hyttebygging
«Det stemmer ikke at fritidsboliger beslaglegger en minimal del av norsk natur. Norges 473 000 fritidsboliger dekker et areal som tilsvarer omtrent størrelsen på Hardangervidda nasjonalpark eller Østfold, skriver kronikkforfatteren.» Kilde: nrk.no.

April-rekord for overnattingar
«Det blei registrert nesten 2,4 millionar overnattingar i april i år, som er det høgaste talet som er målt for april nokon gong. Det var ein kraftig auke i overnattingar for både nordmenn og utlendingar samanlikna med april 2021.» Kilde: ssb.no.

Full fart for reiser i eget land
«I løpet av 1. kvartal i år dro nordmenn på til sammen 5,6 millioner reiser. For innenlandsreiser er dette samme nivå som før pandemien, mens nivået på antall utenlandsreiser og yrkesreiser fremdeles er noe lavere.» Kilde: radionordkapp.no.

Hagens hotellkjede i pluss i kriseår +
«Classic Norway, hotellkjeden som kontrolleres av moldenseren Erik Berg og Stein Erik Hagens familieselskap, opplever nå tidenes bookingboom etter å ha kommet seg ut av koronaåret 2021 i pluss. Hotellinvestoren valgte å beholde alle ansatte gjennom pandemien. – Vi gjorde noe veldig lurt, mener han.» Kilde: dn.no.

Hurtigruten tapte over 600 millioner kroner i første kvartal
«Første kvartal 2022 var fortsatt sterkt preget av pandemien, sier konsernsjef i Hurtigruten, Daniel Skjeldam.» Kilde: dn.no.

Sjøfolk skal få norsk lønn i norske farvann
«Regjeringen vil sikre norsk lønn til sjøfolk i norske farvann. Men det kan det være flere skjær i sjøen. For mens LO jubler, møtes lovforslaget med skepsis hos Rederiforbundet.» Kilde: nrk.no.

SAS i sin mest alvorlige krise noensinne
«Rystes av stormer mens de teller ni kvartaler på rad med underskudd. – Gjelden er altfor høy, sier norsk ekspert.» Kilde: borsen.dagbladet.no.

Fullstendig flyplass-kaos i Europa
«Det har oppstått enorme køer på flere europeiske flyplasser den siste tida.» Kilde: dagbladet.no.

Nord-Norge:

April-rekord for overnattingsbedriftene i nord
«Statistikken viser en økning i samlet antall overnattinger på de kommersielle overnattingsbedriftene i Nord-Norge på 123 prosent sammenlignet med fjoråret og 24 prosent høyere enn april 2019.» Kilde: nho.no.

Innlegg: Kvenmuseum eller keiserens nye klær? (Finnmark)
«Etter et besøk på kvenmuseet i Vadsø får jeg assosiasjoner til H. C. Andersens eventyr Keiserens nye klær.» Kilde: nordnorskdebatt.no.

Malin slutter som hotellsjef på Smarthotellet (Finnmark) +
Hammerfest: «25 år gamle Malin Tønnessen slutter i jobben som hotellsjef i Hammerfest. Hun etterlater seg et overskudd på 8 millioner kroner. Nå vender hun sørover til Smarthotellet på Forus utenfor Stavanger.» Kilde: ifinnmark.no.

Firedoblet inntektene i fjor, spent på sommeren (Finnmark) +
«Flatmoen Natur hentet inn nesten 1,4 millioner kroner i inntekter i fjor, en firedobling av 2020-inntektene. Daglig leder Levi Veidemo håper utenlandsturistene kan ta over for nordmennene i Flatmoens første koronafrie sommer.» Kilde: altaposten.no.

Tysk turist falt ned fjell – bare tilfeldig at hendelsen ble varslet (Troms)
«Mobildekningen i området der en tysk turgåer falt ned fra fjellet torsdag, er så dårlig at det bare er flaks at vitnene fikk meldt fra. Det mener lederen i Berg Røde Kors Hjelpekorps på Senja.» Kilde: nrk.no.

Ny turistsatsing i Fagernesfjellet: – Dette er skikkelig spennende (Nordland) +
«Snart vil alle som går etter veien oppetter Fagernesfjellet bli telt – dag som natt. Og drar du frem telefonen kan du skanne deg frem til gode historier. Det samme gjelder på flere andre attraksjoner i regionen.» Kilde: fremover.no.

Reiselivet jubler – nå er utlendingene tilbake igjen (Nordland) +
«Sommersesongen er allerede i gang for mange reiselivsaktører. I år kommer de utenlandske turistene tilbake.» Kilde: lofotposten.no.

Scandic Svolvær søker hotelldirektør (Nordland)
«Vi ser etter en hotelldirektør som er naturlig entusiastisk og som har en fremoverlent innstilling til arbeidshverdagen.» Kilde: Scandic Hotels Norge

Gunhild (35) slutter som hotelldirektør, klar for ny lederjobb (Nordland) +
«Direktøren (Scandic Svolvær og Scandic Vestfjord) går i september over i ny jobb som leder for forretningsutvikling og HR i Adventure Tech – et selskap basert i Svolvær som utvikler programvare for reiselivet.» Kilde: lofotposten.no.

Vil selge reiselivsbedriften: – Fornuftig å realisere verdiene (Nordland) +
«Kommunedirektør Tommy Stensvik ber politikerne i Vågan selge seg ut av Lofoten Feriesenter. I tillegg vil kommunen kvitte seg med eierskapet i to andre aksjeselskap.» Kilde: lofotposten.no.

Arthur klar til å bygge på Rønvikfjellet (Nordland) +
«Til høsten begynner byggingen av hotellet på Rønvikfjellet. Arthur Buchardt er ikke i tvil om at Wood Hotel vil sette Bodø på kartet. – Mer kos, kosthold og klima, sier utbyggeren Arthur Buchardt om endringer som har tvunget seg fram.» Kilde: an.no.

Bjørn satser høyt på at Krokstrand skal bli en attraksjon (Nordland) +
«Krokstrand fjellpark satser og bygger ut på Krokstrand. Nå har de et spektakulært prosjekt på gang. – Vi må gjøre ting som bidrar til at folk vil være her, og gjerne over flere netter.» Kilde: ranablad.no.

Søker litteraturformidler i 100% fast stilling (Nordland)
«Vi søker etter en dyktig og kreativ kollega som har mye å gi når vi nå skal utvikle nye utstillinger og formidlingskonsepter fram mot Bodø som europeisk kulturhovedstad i 2024.» Kilde: hamsunsenteret.no.

Har investert stort – venter fullt trøkk i sommer (Nordland) +
«I fjor var det første driftsåret med nye eiere. Nå er det klart for sommersesong nummer to etter at det nok en gang er investert et betydelig antall millioner. ..– 3. til 5. juni skal vi markere åpning av den nye bobilparkeringen vår, forteller sjefen på Camp Hamarøy, Bår Skansen.» Kilde: an.no.  

Reiselivsmagasinet Blå Vegen revitaliseres (Nordland)
«Etter to år med pandemi og minimal reiseaktivitet mellom Norge og Sverige, har markedsavdelingen i Rana Blad børstet støvet av reiselivsmagasinet Blå Vegen.» Kilde: ranablad.no.

Turistene siger på og drifta er i gang (Nordland) +
«Vi nærmer oss juni, men det er fortsatt greit med snø på Saltfjellet. Ved en av Nord-Norges største turistattraksjoner, Polarsirkelsenteret, er det enkelte steder snøskavler på nesten to meter. Arctic Food & Event AS er i gang med sin første sesong.» Kilde: ranablad.no. 

Midt-Norge:

Tre generasjoner er klare for laksefiske i Namsen +
«Nils Olav Aanonsen har de siste ti åra hatt som tradisjon å dra til Namsen i Trøndelag på fisketur. Fisking er en stor hobby som han deler med familien.. For første gang blir de tre generasjoner på den årlige fisketuren, med lille Sofia på seks måneder.» Kilde: austagderblad.no.

Fjord-Norge:

Innlegg: Pynt byen til turistene kommer (Møre og Romsdal)
«Nå er turistsesongen straks over oss igjen, og undertegnede vil oppfordre Kristiansund kommune ved parkvesenet til å friske litt opp i byen. Dette gjelder ikke bare sentrum, men også Løkkemyra-området.» Kilde: tk.no.

Vil lokke turistar til Svelgen med karper og gjestebrygge (Vestland) +
«Jostein Eimhjellen har gjort store investeringar i Svelgen Fjordhotell dei siste åra, og rettar seg i større grad inn mot reiselivsmarknaden.» Kilde: firdaposten.no.

Gjestar frå heile verda til Slottet i Modalen (Vestland)
««Stunning! What a view!» For ei utsikt! Turguide Liv-Anne Aanesen smiler, ho har nok høyrt det før men gleder seg likevel over reaksjonen frå dei ho har med seg. Nordhordland er unikt og eksotisk. På det fundamentet kan me byggja eit berekraftig reiseliv, seier Liv-Anne Aanesen.» Kilde: nordhordland.no.

Podkast: Bergen får 8000 cruisepassasjerer i døgnet (Vestland)
«Resultatet er entydig. Cruiseturistene bruker mindre penger enn andre turister.» Kilde: bt.no.

Innlegg: Å øke fra tre til fire skip kan være bra for miljøet (Vestland)
«Flertallet i bystyret øker taket fra tre til fire cruiseskip og beholder samtidig grensen på 8000 passasjerer. Det er bedre enn å prøve å protestere seg bort fra muligheten til å påvirke.» Kilde: ba.no.

Innlegg: Cruiseturisme vil aldri kunne bli klimavennlig (Vestland)
«Selv om alle besøkende cruiseskip hadde vært tilkoblet landstrøm i Bergen, transporten mellom havnene står for 85 prosent av klimagassutslippene til cruiseskip..» Kilde: ba.no.

Raser mot populær tursti: -Livsfarlig (Vestland)
Bergen: «Turgåer Einar Marthinussen reagerer på tilstanden til den populære stien i Bergen. Bergen kommune sier de skal ta en ekstra befaring på stedet.» Kilde: dagbladet.no.

Ber kommunen stoppa utbygging (Vestland) +
«Norges Jeger- og Fiskerforbund i Hordaland og på landsbasis har i fellesskap sendt brev til Eidfjord kommune. – Vil bli endå ein spiker i kista for ein hardt pressa villrein.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Veggedyr-snusaren Chilli har det travelt etter pandemien (Vestland)
«I Hardanger gjer dei seg klare for storinnrykk, men det er nokre gjester Kinsarvik Camping ikkje vil ha. No skal alle hyttene bli undersøkte for veggedyr før sesongen startar for fullt.» Kilde: nrk.no.

Ber kommunen om hjelp: Friparkering fører til stort trykk på sanitæranlegg (Vestland) +
«Trolltunga Camping har i høysesongen et økende problem med «gjester» som friparker på parkeringsplassene utenfor campingen, men som likevel benytter seg av sanitæranlegget på campingplassen uten å betale for det.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Porscher i alle farger setter preg på hele distriktet (Rogaland) +
«Målet for fredagens tur har hele tiden vært Egersund, der bilentusiastene skal overnatte og der det lørdag blir kortesje gjennom byens gater. Men først og fremst er det banen i Sokndal som er målet for turen.» Kilde: dalane-tidende.no.

Reiselivsaktørene på oppdagelsestur i egen region (Rogaland)
«Skal vi anbefale hverandre for å ha våre besøkende lengre i området, er det viktig at vi som jobber i reiselivet kjenner de beste attraksjonene, sier Frode Johannessen, prosjektleder for det regionale reisemålsutviklingsprosjektet Magma UNESCO2030.» Kilde: dalane-tidende.no.

Øst-Norge:

Ragnhild (25) er den nye lokale Frich-sjefen (Innlandet) +
«Det startet for den nye daglige lederen som for mange andre i hotellbransjen, og nå er gudbrandsdølen Ragnhild Solli i gang som sjef ved Frich’s i Alvdal.» Kilde: retten.no.

Hallingdal nærmer seg 100 km sykkelsti (Buskerud)
«Med hele 42 km ferdigstilt sti satte Hallingdal i fjor en solid norgesrekord i stiutvikling. I år følger Skandinavias største stisykkelregion opp med nye 33 km sti, og dermed kan Hallingdal snart skilte med utrolige 100 km med sti for syklister.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Turistdestinasjonene tar grep i Eggedal (Buskerud)
«Reiselivsdestinasjonene i Eggedal samarbeider om en heldagsopplevelse for bussturister i sommer. Bussturister kan i sommer oppleve kunstnerhjemmet Hagan og middelalderborgen Nastadborgen på dagstur..» Kilde: bygdeposten.no.

Flyplasskaos i Europa – Oslo får skryt (Akershus)
«Flere storflyplasser i Europa sliter med lange køer på grunn av personellmangel etter corona-krisen. Oslo lufthavn får skryt av svensk flyekspert.» Kilde: vg.no.

Henter ledere tilbake til hotellbransjen (Oslo)
«Det nærmer seg åpning av Radisson RED Oslo Økern, et nytt hotell i ett fremtidsrettet bygg på spennende Økern Portal.» Kilde: reiseliv1.no.

Tusenfryd tar betalt for å hoppe over kø (Akershus)
«Fornøyelsesparken Tusenfryd vil la gjester betale seg fram i køen. Som første norske fornøyelsespark har Tusenfryd i Ås kommune utenfor Oslo innført såkalte ekspresspass.» Kilde: dinside.dagbladet.no.

Nesodden- og Drøbak-par driver de ukjente «retro-hotellene» (Akershus) +
«To «ukjente» nostalgi-hoteller i Asker har fått nytt liv av to kvinner fra Frogn og Nesodden som liker å jobbe 24/7. Det ene hotellet hadde gått konkurs – det andre var nedslitt.» Kilde: amta.no.

Dette kan bli Sarpsborgs nye storstue (Østfold) +
«Blir drømmen en virkelighet kan Sarpsborg få et nytt signalbygg om noen år. Se bilder og video av arenaprosjektet.» Kilde: sa.no.

Måtte finne andre konsepter for å lykkes i Gamlebyen (Østfold) +
«Omsetningen til Værk skjøt i været i fjor og økte med over to mill. Men det var noe helt annet enn spisestedets opprinnelse som ble suksessoppskriften. Gourmetrestaurant slo ikke helt an.. Bakgården med lunsjservering er en sikker vinner.. Og vi har attraktive selskapslokaler..» Kilde: f-b.no.

Furustrand camping kan notere seg for nok et skarpt år (Vestfold) +
«I forbindelse med pandemien oppdaget mange hvor fint det faktisk er å feriere i Norge. Dette fikk vi også oppleve. Vi har gjort et bra løft oppover, forteller daglig leder og styreleder i Furustrand AS, Maria Wollert-Nielsen.» Kilde: tb.no.

Så startet turistsommerens tilstrømming (Telemark) +
«Det er stor spenning i om hvor god årets turistsommer blir i Tinn.. De siste 14 dagene har vi sett at utenlandske turister allerede er på vei inn i Tinn for å oppleve litt av det vi har å by på.» Kilde: rablad.no.

Sørlandet:

Reiselivsaktørene på oppdagelsestur i egen region
«Reiselivsaktører fra hele regionen ble bedre kjent i egen region og opplevde det beste området har å by på. Stor interesse for å videreutvikle reisemålene.» Kilde: avisenagder.no.

Annet:

Ledige kursplasser, gratis og heldigitalt
«Nordland fagskole har ledige kursplasser til de gratis og heldigitale to-tredagerskursene ‘Kortreiste opplevelser’, ‘Digitalisering for reiselivet’ og ‘Ideutvikling og forretningsmodellering’ de to første ukene i juni. Hjertelig velkommen på kurs!» Kilde: nordlandfagskole.no.

Del gjerne!