Disney inntar Arktis.. og 33 andre utvalgte reiselivsnyheter

Spår at det vil ta ti år før jobbreiser er tilbake
«Analyseselskapet Menon mener det vil ta ti år før volumet av jobbreiser er tilbake på nivåene fra før pandemiutbruddet. Det tror ikke landets største hotellkjeder noe på.» Kilde: dn.no.

Reiseliv med flest oppsigelser og størst fall i omsetning
«Pandemien rammet næringslivet i Fastlands-Norge skjevt. Varehandelen økte overskuddet med 65 prosent. Luftfart og kraft var taperne. Reiseliv, hotell og restaurant hadde flest oppsigelser og størst fall i omsetning.» Kilde: reiseliv1.no.

Reiseliv lite populært blant norske skoleelever
«Til tross for at det finnes 16 ulike valgfag å velge mellom dette skoleåret, så velger 55 prosent de tre mest populære valgfagene.» Kilde: reiseliv1.no.

Villaksen er alvorlig truet
«I norsk reiselivs spede begynnelse sto fiske etter laks sentralt, nå er villaksen truet.» Kilde: reiseliv1.no.

Innlegg: Hvordan er det mulig å rote det så kolossalt til?
«Det er regjeringa som har rotet det til med koronapasset. De vedtok en forskrift som det er helt umulig for Kommune-Norge å ta i bruk.» Kilde: nordnorskdebatt.no. 

Støre om feriepenge-striden
«Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) holder døren åpen for å gi feriepenger til dem som har vært permittert og ledige som følge av coronaen. – Gi oss dagene fremover på å komme i mål.» Kilde: msn.com.

Havila Kystruten utsetter jomfrutur én uke før avreise
«Dato for første rundreise må utsettes til 12. desember. Skip nummer to er også forsinket fra verftet, skriver Havila i en pressemelding.» Kilde: nrk.no.

Hans-Jørgen Wibstad ny finansdirektør i Norwegian
«Hans-Jørgen Wibstad er ansatt som finansdirektør i Norwegian. Han vil tiltre stillingen senest innen 1. juni 2022.» Kilde: travelnews.no.

Bestillingene av flybilletter faller kraftig +
«Antall bestillinger av flybilletter hos Finn.no har falt mer enn 30 prosent siden toppen i oktober. Den uoversiktlige smittesituasjonen får skylden. Reiselivsaktører fortviler over advarsel fra reiseforsikringsselskap.» Kilde: dn.no.

Nord-Norge:

Disney inntar Arktis (Svalbard)
«Cruiset koster over 400.000 for en familie. Cruiseekspert tror ikke det blir noe problem å få fylt skipene.» Kilde: nrk.no.

Norwegian setter opp ekstra juleruter i desember
«Til Harstad/Narvik, Tromsø og Bodø forsterkes det allerede eksisterende tilbudet, mens det til Andøya og Lakselv settes opp flyvninger spesielt i forbindelse med høytiden.» Kilde: abcnyheter.no.

Landemerke i nord kjøpt av fond (Troms)
«Et av Nord-Norges største landemerker, Fjellheisen i Tromsø, er solgt til den store reiselivsaktøren The Norwegian Travel Company.. som har overtatt en rekke reiselivsbedrifter.» Kilde: nrk.no. 

Her er de nye eiernes planer for Fjellheisen (Troms) +
«Fjellheisen er indrefileten av reiselivet i Tromsø. Vi er stolte og ydmyke over å få mulighet til å forvalte dette selskapet videre. De neste årene vil vi investere i størrelsesorden 100 millioner kroner for å realisere de utviklingsplanene Fjellheisen har lagt.» Kilde: nordlys.no.

Innlegg: Arvesølvet i nord selges ut, bit for bit (Troms) 
«De nordnorske helligdommene som har vært på lokale hender, selges til internasjonal storkapital. I tur og orden har ulike oppkjøpsfond kjøpt Hurtigruten, Torghatten, denne uka er det den ikoniske Fjellheisen i Tromsø, en av indrefiletene i nordnorsk reiseliv..» Kilde: nordlys.no.

Handlingsplan – merket for bærekraftig reisemål (Troms)
«Dyrøy kommune har vedtatt masterplan for Senjaregionen og arbeider nå sammen med Visit Senja Region om å oppnå merket for bærekraftig reisemål høsten 2022. Her er handlingsplanen som skal føre fram til sertifisering.» Kilde: dyroy.kommune.no.

Trine og Roger skaper julestemning i England (Troms) +
«Engelsk TV-program skal vise hundesledekjøring og bålkos i Dyrøy. – Jeg er veldig spent og går med sommerfugler i magen, sier Trine Vårlund i den lille reiselivsbedriften Arctic Guide på Finnefjell i Dyrøy.» Kilde: nordlys.no.

Widerøe vurderer å droppe Harstad/Narvik lufthavn Evenes (Troms/Nordland)
«Norges nye kampfly bråker så mye at flyselskapet Widerøe mener det kan være helseskadelig for både passasjerer og ansatte på Evenes. Samtidig er Avinor og Forsvaret uenige om hvor store støytiltak som er nødvendig.» Kilde: nrk.no.

Nå er Fangst etablert på kaikanten til reiselivsanlegget (Nordland) +
«I tre år har Hattvika Lodge jobbet med å få på plass en restaurant på reiselivsanlegget på Ballstad. Fredag åpnet Fangst for første gang dørene.» Kilde> lofotposten.no.

Midt-Norge:

Odd Sletten er den nye verdensarvkoordinatoren på Røros
«Ny verdensarvkoordinator for Røros bergstad og Circumferensen er tilsatt.» Kilde: roros.kommune.no.

Problemer med flyruta Røros-Oslo +
«Ordføreren presenterte Air Leap-alvoret for departementet. Så kansellerte de flyvningen hans hjem.» Kilde: retten.no.

Fjord-Norge:

Vil ha pengesterke småbåtfolk (Møre og Romsdal) +
«Stranda Hamnevesen vil bygge ny båthamn i Geiranger.» Kilde: nyss.no.

Nye direktører til alle tre Quality Hotel på Sunnmøre (Møre og Romsdal)
«To interne rokeringer og en nysignering skal lede Sunnmøres tre Quality Hotel.» Kilde: reiseliv1.no.

Banken kom med 400.000 til skipstunnelen (M&R/Vestland) +
«Pengane skulle gå til eit ringverknadsprosjekt rundt skipstunnelen, og det var ordførar i Vanylven, Lena Landsverk Sande (V), som hadde sendt søknad til Sparebanken Møre for tre kommunar rundt Stad skipstunnel.» Kilde: fjt.no.

Visit Nordfjord søker prosjektleiar og forretningsutviklar (Vestland)
«Visit Nordfjord AS er eit destinasjonsselskap, som vart stifta i 1993. Visit Nordfjord AS er eit samlingspunkt for aktørar, kommune og fylkeskommune.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Nordfjord skal no sertifiserast som berekraftig reisemål (Vestland) +
«Visit Nordfjord har starta prosessen med å sertifisere Nordfjord som berekraftig reisemål. Arbeidet er prosjektorganisert, og Nordfjordrådet har tidlegare løyvd 175.000 kroner til første fase av prosjektet. Innovasjon Norge har også løyvd midlar til prosjektet.» Kilde: fjordabladet.no.

Bystyret vedtok å bygge Bybanen i tunnel – byrådet går av (Vestland)
Bergen: «Et flertall med Høyre, Rødt, Sp, Frp, FNB og flere uavhengige representanter fikk flertall for å bygge Bybanen gjennom tunnel. Byrådet går derfor av.» Kilde: e24.no.

Falt av lasset? Dette bør du vite om Bybanen til Åsane (Vestland)
Bergen: «Debatten om hvor Bybanen til Åsane skal gå er betent og vanskelig å forstå. Her får du en rask innføring.» Kilde: nrk.no.

Bergen igjen uten bobilplass (Vestland)
«Byen mellom de syv fjell har hatt en trist utvikling når det gjelder tilbudet til besøkende i bobil. Campingplassene ligger langt fra sentrum og denne uka forsvant den siste bobilplassen nær sentrum.» Kilde: bobilverden.no.

Utelivsaktører vil ha koronapass nå: – Bransjen tåler ikke mer (Vestland)
«Utelivsaktører i Bergen frykter konsekvensene av den økende smitten, og vil helst at koronapass blir tatt i bruk så raskt som mulig.» Kilde: ba.no.

Innlegg: Når debatten blir en debatt om debatten (Vestland)
Gondolbane, Odda: «Jeg ser også at et hotell med rundt 100 rom er planlagt i Skalltaket, hvem har sagt seg villig til å investere i det, når NX har opsjon på Almerket for nettopp et hotell?» , spør Marion Nordgård.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Øst-Norge / Sørlandet:

Vil investere 30 millioner i miljøvennlige rorbuer ved Femundsenden (Innlandet) +
«Drevsjø-brødrene Ståle Sømåen (36) og Gunnar Birkenfeldt (42) er klare til å bygge 12 rorbuer med lokal arbeidskraft ved Femundsenden i Engerdal.» Kilde: ostlendingen.no.

Tok ut kjempeutbytte etter suksess med hyttetomter (Telemark/Agder) +
«John Olav Gjelstad og sønnen Simen gjorde stor suksess på hyttemarkedet i fjor. Til sammen ble det solgt hyttetomter for 70 millioner kroner.» Kilde: austagderblad.no.

Vil han bygge unikt hotell i Tvedestrand (Agder) +
«– Dette er et fantastisk opplegg. Vi skal bygge små og eksklusive hoteller helt ute ved kysten, i den vakreste naturen. Bare det å være på hotellet skal være en opplevelse i seg selv, sier Helge Otto Mathisen. Et av hotellene planlegges på Gjeving.» Kilde: tvedestrandsposten.no.

Nytt kraftverk truer et av landets største raftingmiljø (Agder)
«Et helt nytt kraftverk blir nå planlagt i Syrtveitfossane i Setesdal. Nå frykter flere konsekvensene av en omfattende kraftutbygging i elva Otra.» Kilde: nrk.no.

Del gjerne!