Drømmen som dreper naturen.. og 43 andre reiselivsnyheter fra helgen

Norway’s soaring mountain staircases
«Many people don’t know that Norway is the world capital of outdoor stairways: superbly engineered wooden and concrete steps that lead to the country’s most beautiful viewpoints.» Kilde: bbc.com.

Innlegg: Hvordan skape et klimavennlig reiseliv?
«Det å benytte seg av lokal transport eller å besøke bærekraftige destinasjoner nevnes ofte som de letteste måtene å reise klimavennlig på. Er det alt som skal til for å gjennomføre en klimavennlig reise?» Kilde: nationen.no.

Innlegg: Drømmen som dreper naturen
«Vår hyttedrøm er naturens verste mareritt. Men det er det få som snakker høyt om.» Kilde: nrk.no.

Store selskap dropper julebord: – Unødvendig, sier Nakstad
«Aker Solutions og Kongsberg Gruppen føyer seg i gruppen til industribedrifter som dropper årets julefest. Likevel er det fortsatt høyt trykk hos julebordarrangører, ifølge NHO.» Kilde: e24.no.

Nordmenn trosser coronafrykten: – Det virker som om reiselysten er der
«Det muterte sørafrikanske coronaviruset sender flyaksjer hardt ned fredag. SAS, Norwegian og Flyr merker foreløpig lite endringer i etterspørselen.» Kilde: e24.no.

Nye innreiseregler i dag – politiets håndtering er nå klar
«Det er innført nye innreiseregler for ankomst til Norge, og det er politiet som skal håndtere de nye bestemmelsene. Det innebærer bl.a. tvungen smittetest og registrering av alle som skal inn i landet – inkludert norske statsborgere.» Kilde: flysmart24.no.

Danskene gjeninnfører munnbind på fly – uklart i Norge
«Danmark skjerper nå sine korona-regler for flere deler av samfunnet. Blant annet gjeninnfører landet fra mandag av påbud om bruk av munnbind på innenriks flyvinger.» Kilde: flysmart24.no.

«Nå må SAS-sjefen vise hva selskapet skal satse på»
«SAS fikk ny konsernsjef for flere måneder siden. Nå er det på tide at han viser kundene hva selskapet skal satse på i fremtiden. Det mener en av de flyanalytikerne som kjenner SAS best.» Kilde: flysmart24.no.

Nord-Norge:

Ferieloven blir gjeldende på Svalbard +
«Rettighetene til arbeidstakerne blir kraftig styrket ved at regjeringen nå innfører ferieloven på Svalbard, sier arbeids-og inkluderingsminister Hadia Tajik.» Kilde: svalbardposten.no.

Visit Alta har blitt miljøfyrtårnssertifisert (Finnmark) +
«Karianne Engelien Anti og Katja Pettersen i Visit Alta var godt fornøyde da de fikk sertifiseringen.» Kilde: altaposten.no.

Nordlyset flammet da cruiseturistene la til kai (Finnmark) +
«For gjestene til Stig Anton Eliassen ved Alta Event AS ble det full klaff tirsdag. Nordlyset viste seg fra sin beste side og ga dermed cruiseturistene valuta for pengene.» Kilde: altaposten.no.

Skal bringe Lyngen nærmere Hollywood (Troms) +
«Den amerikanskinspirerte turistattraksjon i fergekøen skal nå sikre at Lyngen sendes ut i verden gjennom sosiale medier som det reneste «Lyngywood». Og best av alt – reklamen er det turistene selv som distribuerer. Det er gruppen Lyngenløftet som står bak Lyngenskiltet.» Kilde: nordlys.no.

Støyende jagerfly deler rullebane med sivil flytrafikk (Troms/Nordland)
«Det er svært spesielt å plassere et så støyende kampfly som F-35 på flyplass som også har sivil flytrafikk, ifølge flyekspert. – Aldri hørt om noe liknende.» Kilde: nrk.no.

Årets cruisesesong i Narvik gjøres unna på én eneste dag (Narvik)
«Årets cruisesesong blir ekstremt kort – men neste år ventes en av gigantene til Narvik.» Kilde: fremover.no.

Slik skal den nye badstua se ut (Nordland) +
«Fjellene som omkranser byen har vært inspirasjonskilden til utformingen av badstua som skal etableres ved det nye Thon-hotellet i Svolvær.» Kilde: lofotposten.no.

Det er bedre for turistnæringen at skogen står (Nordland) +
«Trude Myhre i WWF mener skogvern gir muligheter, mens ordføreren i Hattfjelldal hevder det fører til flere begrensninger. Debatten om skogvern på Helgeland blusset opp igjen i høst..» Kilde: helg.no. 

Etterlyser jobben med planlagt skuterløype i Vefsn (Nordland) +
«I flere år har skuterentusiast Arnt Remy Åvik fremmet ønske om en spesifikk løype i Vefsn, men kommunen har fremdeles ikke hatt mulighet å få den på plass.» Kilde: helg.no.

Midt-Norge:

Lokalt idrettslag vil kjøpe Hovden i Oppdal fra Wenaas +
Oppdal: «Den lokale idrettsklubben i Oppdal mener Hovden har blitt nedprioritert over tid. Nå vil de ta saken i egne hender, og har opprettet et selskap for å kjøpe skianlegget.» Kilde: friflyt.no. 

Fjord-Norge:

Få avbestillingar av julebord trass auke i koronasmitte (Vestland) +
«Trass i at koronasmitten er på veg opp ser ikkje julebordssesongen i Sunnfjord ut til å verte særleg påverka, ifølgje dei store julebordsvertane.» Kilde: firda.no.

Jon Olav jobbar for ei meir berekraftig cruisenæring (Vestland) +
«Systemet frå EPI skal gjera at cruiseskipsreieria vil ta miljø meir på ansvar. Dei som er verst på klima, må betala den verste prisen. – Stor tru på at det vil gagna den maritime bransjen.» Kilde: porten.no.

No meislar dei ut framtida til Stalheimskleiva utan bilar (Vestland) +
«Anbjørg Nornes står sentralt i arbeidet med å revidera forvaltningsplanen for fjordlandskapet ved Nærøyfjorden. Eitt tema er korleis Stalheimskleiva utan biltrafikk skal brukast i framtida.» Kilde: sognavis.no.

No driv Anne fjellstova på eiga hand (Vestland) +
«I fjor skulle Anne Kvellestad Klakegg levere ei kaffimaskin på Stordalen fjellstove i Stølsheimen. – Sidan har eg vore der.» Kilde: nordhordland.no.

Planlegg stor satsing på reiseliv (Vestland) +
«Damene bak brennevinsprodusenten Feddie skal satse stort på å trekke turistar til Fedje neste sommar. .. Vi treng kokkar, serveringsfolk, vaktmeistrar og alt. Så er det nokon som er arbeidslaus så gi beskjed.» Kilde: nordhordland.no.

The future of incentive trips to Bergen and the fjords (Vestland)
«Fra webinaret til Bergen Convention Bureau med nye ideer til fremtidige insentivturer i Bergensregionen.» Kilde: youtube/visitBergencom

Blir medeier i Rullestad Camping: – Vi vil satse på reiseliv (Vestland) +
«Odda Holding AS og Multi Vedlikehold Eiendom AS har sammen kjøpt Rullestad Camping under selskapet Halvfjordingen AS. .. ønsker å innlede et samarbeid og felles satsing på reiseliv og turisme i distriktet..» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Innlegg: Tursti til Ullandhaugtårnet – attraksjon eller rasering? (Rogaland)
«Det var sikkert flere enn meg som satte «kaffien» i «vrangå» da Aftenbladet den 17. november presenterte ideutkast til turstien som kan gjøre det mulig for besøkende å komme helt til toppen av Ullandhaugtårnet.» Kilde: aftenbladet.no.

Explore Lysefjorden starter med guidede turer til Preikestolen (Rogaland) +
«De er fortsatt i planleggingsfasen og kontrakten med turguide er ikke signert, men så snart detaljene er på plass skal Tor Anders Berge og resten av Explore Lysefjorden tilby guidede turer – hovedsakelig til Preikestolen.» Kilde: strandbuen.no.

Øst-Norge:

SkiStar med sesongåpning i Norge (Innlandet/Buskerud)
«Etter en lang periode med vekslende temperaturer, ser værprognosene for kommende uke lovende ut. Snøproduksjonen kjøres for fullt, og neste helg er SkiStars destinasjoner i Hemsedal og Trysil klare for sesongåpning.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Klækken Hotell gleder seg over julebordsesongen (Buskerud)
Hønefoss: «Før pandemien kom, har Klækken Hotell vært en av landets mest profesjonelle kurs- og møtehoteller. Gleden var stor da hotellet endelig så gjestene strømme til. — Nå har vi ikke et eneste ledig møterom.., sier Else Katrine Pjåka Carlsen, personalsjef ved Klækken Hotell.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Sissel Kyrkjebø: – Jeg er enormt imponert over hovedstaden (Oslo) +
«Advarsel til visse lesere: Ikke les videre. Nå skal nemlig Norges mest berømte røst rose hovedstaden: – Jeg er så glad og takknemlig. Også for alle Oslos fasetter, tilstår bergenserinnen.» Kilde: aftenposten.no.

Skattekart til Oslos gatekunst (Oslo) +
«Tidligere ble gatekunsten fjernet så raskt som mulig. Nå er den blitt turistattraksjon med eget kart.» Kilde: dn.no.

Over 300 «reisende» med koffert møtte opp utenfor stengt flyplass (Østfold)
«I fem år har Moss lufthavn Rygge vært som en spøkelsesflyplass. Nå vil over 50.000 ha den gjenåpnet: – En stor skam at den ligger ubrukt.» Kilde: nrk.no.

Det er ikke til å legge skjul på at vi tapte mye penger (Østfold) +
«Hankø Hotell & Spa endte fjoråret med et underskudd på 3,8 millioner kroner. – Vi forventet at det ville bli store tap, sier Henning Forsberg om koronaåret. .. – Men når det er sagt, har det vært fantastisk fra vi åpnet igjen. Hele sommeren hadde vi hundre prosent belegg.» Kilde: f-b.no. 

Eli samler inn gaver under juletreet på hotellet (Vestfold)
Tønsberg: «Hvert år skinner stjerna på juletreet på Quality Hotel Tønsberg litt ekstra for de som trenger det mest.» Kilde: tb.no.

Gleden av å komme opp i høyden (Vestfold) +
Larvik: «Endelig kunne hun komme opp i høyden, Lena Solberg. 52-åringen i sin rullestol var blant de første ut på stillaset da byens nye attraksjon, trekronegang ved Herregården, ble åpnet i dag.» Kilde: op.no.

Har pusset opp og investert i hotellet (Telemark) +
«Til påske i fjor åpnet Morten Christensen dørene til Morgedal Hotell. Mye tid og penger har blitt lagt ned i å få hotellet opp og gå igjen. Denne vinteren håper han også å ha et nytt tilbud klart.» Kilde: ta.no.

Salget har gått over all forventning (Telemark) +
Lifjell: «Første delfelt av nytt, sentralt hyttefelt ble lagt ut for salg i september, og allerede er nesten halvparten solgt. .. Lifjell som destinasjon beskriver Østerli som en helårsdestinasjon kontra andre fjelldestinasjoner.» Kilde: ta.no.

Sørlandet:

Spennende jobb i opplevelsebransjen! 
Bjelland: «Adventure Norway søker Ansvar for administrasjon, kundebehandling salg og markedsføring Adventure Norway er et aktivitetsselskap med 18 års erfaring i Bjelland i Lindesnes kommune som tilbyr opplevelser som rafting, via ferrata, elgsafari og mye annet moro, i tillegg til overnatting.» Kilde: finn.no.   

Dag ruster opp Risør Hotel: – Vi er klare til å møte framtida +
«Risør Hotel har et potensiale i et nytt konferansemarked, sier daglig leder Dag Eikeland. Etter en kritisk periode med avlyste konferanser og nettmøter, kommer det nå nye muligheter.» Kilde: austagderblad.no. 

Grand Hotell dropper Åna-Sira skole: – Vi vurderer andre muligheter +
«..Grand Hotell Egersund AS lå godt an til å sikre seg nedlagte Åna-Sira skole som base for et aktivitetssenter. Nå har direktør Geir Sølve Hebnes Sleveland gjort det klart overfor Flekkefjord kommune at hotellet ikke lenger er interessert i å overta bygningen.» Kilde: dalane-tidende.no.

Annet:

Another European ski season could be hanging in the balance
«Demand for ski trips in Europe is expected to take a hit this year due to rising COVID-19 cases, according to GlobalData, which notes that these destinations could see reduced footfall as early as December.» Kilde: traveldailymedia.com.

Fifth of destinations still completely shut to tourism
«One out of five destinations continue to have their borders completely closed as new surges of Covid-19 impact the restart of international tourism.» Kilde: traveldailymedia.com.

Pandemien koster turistnæringen 2.000 milliarder dollar i år
«Den globale turistindustrien kommer samlet sett til å tape 2.000 milliarder dollar i inntekter i 2021 på grunn av koronapandemien, ifølge FN-organisasjon.» Kilde: abcnyheter.no.

Del gjerne!