Elendig do-dekning for turister i Oslo?..

Vil ramme små bedrifter i distriktene
«NHO Reiseliv frykter at regjeringens nye skatteforslag vil ramme mange små- og mellomstore reiselivsbedrifter i distriktene på en svært uheldig måte. I verste fall vil skattenivået bli høyere enn sesonginntjeningen.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Her er forslaget og flere høringssvar om skattforslaget
«Finansdepartementet sender med dette på høring forslag til særregler om skattlegging av privat konsum i selskap.» Kilde: regjeringen.no.

Helping Small Businesses with Sustainability
«Håvard Utheim works to guide small tour operators and local businesses along the path of becoming more responsible and sustainable.» Kilde: trainingaid.org.

Smekkfulle fly for Norwegian – nevner ikke SAS-streiken
«Norwegian fløy nærmest smekkfulle fly i juli måned. Norwegian hadde mer enn 2,2 millioner passasjerer i juli, det høyeste tallet siden før pandemien.» Kilde: flysmart24.no.

Kom ut av streiken og rett inn på topp 10 i Europa
«Den to uker lange pilotstreiken i SAS kostet ikke selskapet bare 1,5 milliarder svenske kroner. Den førte også til massive kanselleringer over hele rutenettet. .. Nå er selskapet tilbake på listen over Europas 10 største flyselskap.» Kilde: flysmart24.no. 

Nord-Norge:

Politiet klarte ikke å stoppe fest i Lofoten (Nordland)
«De siste årene har både politiet og kommunen gjort grep i forbindelse med festkultur i Henningsvær. I natt gikk det imidlertid over styr nok en gang. – Driter i de fastboende.» Kilde: nrk.no.

Er lut lei av vill-camping (Nordland) +
«Daglig leder for Kabelvåg Feriehus og Camping, Kjell Normann, reagerer kraftig på vill-campingen i Lofoten. Nå vil kommunen ta enda flere grep.» Kilde: vaganavisa.no.

Fjord-Norge:

Visit Nordmøre & Romsdal AS søker Markedssjef (Møre og Romsdal)
«Vil du være med å videreutvikle reiselivet på Nordvestlandet, og brenner for vår vakre del av Norge? Visit Nordvest har ledig vikariatstilling som Markedsjef, og søker deg som har stålkontroll på det som skjer i den digitale markedsverdenen..» Kilde: finn.no.

Dundrende underskudd for Knut Flakk (Møre og Romsdal) +
«Ålesund-investoren Knut Flakk gikk med et underskudd på flere millioner i fjor. Året var preget av investeringer innen reiseliv som skal styrke konsernets konkurranseevne på sikt.» Kilde: finansavisen.no.

Her blir cruiseturistene sluppet av midt i rasområdet (Vestland) +
«De amerikanske og engelske turistene fikk en cruiseopplevelse litt utenom det vanlige.» Kilde: aftenposten.no.

Nye bærekraftveiledere for arrangører (Vestland)
«Som et ledd i å skape en mer bærekraftig møte- og arrangementsregion har vi nylig lansert to guider for hvordan man kan skape mer bærekraftige konferanser og arrangementer.» Kilde: facebook.com/visitbergenBransjenytt

Innlegg: Nei, Bergen har ikke mistet gnisten (Vestland)
«Når det i Bergen skapes verdier for 200 milliarder kroner i året, blir det søkt å si at næringslivet er uten gnist fordi cruiseturister ønskes velkommen. Samtidig er det råflott å si nei til de 546 millionene som cruisenæringen bidrar med i Bergen.» Kilde: bt.no.

Økning i fotturister på Trolltunga, men færre går Dronningstien (Vestland) +
«Etter en markant nedgang i pandemiårene, er Trolltunga kommet sterkt tilbake som turmål. Dronningstien derimot har hatt en nedgang etter et godt år i 2021.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Øst-Norge:

Fjellkonferansen: Fjellstøtt inn i framtida
«Bli med på årets viktigaste møteplass for alle som er oppteken av framtida for fjellbygdene og distrikta! .. Konferansen er på Gaustablikk Fjellresort i Tinn 27.-28. september.» Kilde: fjellnettverket.no.

Elendig do-dekning i Oslo
«Oslo er på bunn i en kartlegging av offentlige toaletter i utvalgte nordeuropeiske hovedsteder.» Kilde: w2g.no.

Tissetrengte turister skuffet over byens offentlige toalett (Oslo) +
«Blant turistene som er på besøk i byen vår i sommer er det flere av dem som er fobløffet over det få antallet av offentlige toaletter. — Norge er et avansert land, så jeg er ganske overrasket, sier amerikanske Mark.» Kilde: vartoslo.no.

Slik er planen for de to høyhusene ved Oslo S 
«Prosjektet består av to høyhus på en felles base, hvor det etableres et stort grønt offentlig tilgjengelig byrom. På bakkeplan åpnes bygget opp med aktive fasader og publikumsrettede tilbud.» Kilde: estatenyheter.no.

Stor guide til fjordaktiviteter ut sommeren (Oslo)
«Lyst til å padle i kajakk kombinert med yoga, robåtopplevelser med utgangspunkt i vikingtidens båtkulturarv eller kveldscruise med rekebuffet? Her er noe for enhver smak.» Kilde: vartoslo.no,

Hotell-Bjørn Erik er hovedpersonen i Viaplays kampanje (Østfold) +
«Hotel Fredrikstad-eier Bjørn Erik Simensen (54) er hovedpersonen i Viaplays nye Premier League-reklame som i disse dager ruller ut over hele landet.» Kilde: f-b.no.

Spådde en solid turistsommer i Indre Østfold +
«I Indre Østfold er det mye man kan gjøre i ferien. På reiselivsnettstedet Tripadvisor har flere plasser og aktiviteter fått positive tilbakemeldinger fra besøkende.» Kilde: smaalenene.no.

Knallresultat for hotellet: – De ansatte har gjort en fantastisk jobb (Vestfold) +
Tønsberg: «Etter noen tøffe tak under koronapandemien kan hotelldirektør Øyvind Hagen ved Quality Hotel Tønsberg endelig puste lettet ut. Gjestene er tilbake for fullt og butikken går så det suser.» Kilde: tb.no.

Trafikken til himmels på Torp (Vestfold) +
«Mange har reist til utlandet på ferie i sommer. Torp bikket over 200.000 passasjerer i juli, og det var tett på rekord for Sandefjords lufthavn.» Kilde: ta.no.  

Turist i eget fylket (Telemark)
«Ann-Jorid og Marie testet tur med M/S Henrik Ibsen på #Telemarkskanalen. ..Dette var en fin oppvarming når vi nå skal jobbe sammen med Telemarkskanalen Regionalpark og aktørene langs kanalen om videreutvikling..» Kilde: facebook.com/mimir.no.

Sørlandet:

Publikumsrekord for Kaptein Sabeltann
«I kveld spilles nest siste forestilling av «Kaptein Sabeltann og havets hemmelighet» i Dyreparken i Kristiansand. – Det blir en nesten usannsynlig rekord, sier Terje Formo om årets billettsalg.» Kilde: nrk.no.

Opplev klippelandskapet og de vakre hvite sandstrendene
«Vi stilte noen spørsmål til leder for Reiseliv i Farsund kommune, Thora Arnadottir, om lokale severdigheter og kulturattraksjoner.» Kilde: reiseliv1.no.

Ikke mange steder man kan fiske laks rett fra bobilen +
«Handelsstanden i Kvinesdal er fornøyd med at bobilparkeringen ved Kvinaparken har blitt utvidet med ni plasser. Men de ønsker seg samtidig en enda større satsing på bobilturisme.» Kilde: avisenagder.no. 

Turistene omfavner Setesdalen
«På Sølvgarden Hotell og Feriesenteri Setesdal har sommeren vært svært god. Både på hotellet og på campingen har «det vært fullt, det skriver Setesdølen. Nå vurderer de flere senger på hotellet.» Kilde: nrk.no.

Turister måtte reddes ned fra fjellvegg i Setesdal +
«To kvinnelige, tyske turister satt fast i fjellveggen på Løefjell i Setesdal. Etter en flere timer lang redningsaksjon var de endelig på vei ned..» Kilde: agderposten.no-

Vil ha eigarskap til vår eiga historie +
«Bak prosjektet står Hovden Næringsforening som prosjekteigar, Destinasjon Hovden som prosjektleiar, og Bykle kommune er samarbeidspartnar.» Kilde: setesdolen.no.

Annet:

Fotograf Helge Skodvins postkort fra den norske sommeren
«To paraglidere kommer dalende ned de styggbratte fjellsidene. De lander på fylkesveien, tar rolig av seg skjerm og hjelm, stiller seg opp ved autovernet og flekker ræv til turistene om bord på den elektriske båten MS «Future of the Fjords».» Kilde: dn.no.


Foto av Peter H fra Pixabay

Del gjerne!