Få drømmejobben på speed-date.. og 30 andre reiselivsnyheter

Få drømmejobben på speed-date i Oslo
«Jobbsøkerdagen Oslo matcher deg som søker jobb med ledige stillinger i reiselivsbransjen. Du møter arbeidsgiverne ansikt til ansikt  – og kan få jobbtilbud på dagen. Meld deg på speed-date og få drømmejobben 16. november i Oslo.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Ny regjering må bidra til gjenreisingen av reiseliv og luftfart
«En samlet reiseliv- og luftfartsnæring er skuffet over Solberg-regjerings budsjettforslag, og ber den nye regjeringen bidra til gjenreisingen av de to næringene i kommende budsjett.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Innlegg: Slik ble Norge ostelandet
«For 25 år siden var jeg sammen med fem kompiser i ferd med å åpne restaurant på Grünerløkka. Den fikk det naturlige navnet Sult. For oss var råvaren i fokus, ikke måten du serverte maten på.» Kilde: nationen.no.

Og vinneren av NM Sunn fastfood 2021 er..
«NM i Sunn fastfood er en konkurranse for alle som serverer raske måltidsløsninger til folk i farten. Det er syvende gang Opplysningskontoret for frukt og grønt har arrangert denne konkurransen.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Årsrapport for campingbransjen 2020/2021
«2020 var et kriseår for de fleste bransjer i reiselivet, med unntak av campingnæringen som hadde et solid oppsving. Last ned årsrapporten for utvikling, trender og muligheter i campingnæringen her.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Radisson Hotel Group først med karbonnegative møter
«Radisson Hotel Group er verdens første hotellgruppe som gjør alle møter og arrangementer på tvers av mer enn 400 hoteller i sin EMEA-portefølje karbonnegative.» Kilde: reiseliv1.no.

Dobbelt så mange nordmenn tilbake på høstferie i utlandet
«Mer enn dobbelt så mange nordmenn var utenfor Norges grenser i høstferien i år sammenlignet med i fjor, men vi ligger fortsatt et stykke bak reisetrendene fra 2019. Sverige var mest populære destinasjon.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Hertz kjøper 100.000 Teslaer
«Leiebilselskapets bestilling er det største enkeltkjøpet av elbiler noen sinne.» Kilde: e24.no.

Spår høyere flypriser og mindre «flyskam»
«Neste år vil vi reise like mye med fly som vi gjorde før pandemien, spår analytiker. – Det har ikke klimaet råd til, sier MDG-politiker.» Kilde: nrk.no.

Norse Atlantic klappes inn i USA-søknad
«Norse Atlantics søknad om flytillatelse i USA får sterk støtte fra turistbransjen og næringslivet rundt planlagte baser i New York og Fort Lauderdale. Også amerikanske luftfartsansatte er positive.» Kilde: e24.no.

Hevder SAS-piloter føler seg presset til å fly flere flytyper
«Flygerforbundet advarer.. SAS gjør alle mulige krumspring for å omgå avtalene våre, og dette er nok et bevis på det, sier pilot-tillitsvalgt. SAS-ledelsen avviser kritikken, og kaller utspillet «politisk styrt».» Kilde: e24.no.

SAS kjemper for å overleve
«Etter sigende var det en kommentar til et dansk finansnettsted som førte til at SAS-aksjen nylig falt nærmere ti prosent på børsene i Oslo og Stockholm.» Kilde: way-2-go.no.

SAS-sjefen krever lønnskutt -aksjen faller 14 prosent
«Anko van der Werff, konsernsjefen i SAS, øker presset mot pilotene for å få de til å akseptere varlige kostnadskutt.» Kilde: reiseliv1.no.

SAS under dobbel ild på langdistanse-ruter
«Her legger det nasjonale finske flyselskapet Finnair ut på en flyvning fra Stockholm Arlanda til den thailandske hovedstaden Bangkok. Det varsler en langt tøffere konkurransesituasjon for SAS på oversjøiske ruter.» Kilde: flysmart.no.

Nord-Norge:

Innlegg: Gjenåpningstiltakene reiselivet trenger
«I oktober ble reiselivsmomsen økt fra 6 til 12 prosent, samme nivå som før pandemien, og dette nivået ble videreført i forslaget til statsbudsjett for 2022.» Kilde: hammerfestingen.no.

Lodve forteller om planene for den nye jobben (Finnmark) +
«Lodve A. Svare blir ny avdelingsleder på Gjenreisningsmuseet. Han mener Finnmark har et nasjonalt og viktig ansvar for å forvalte kunnskapen om etterkrigstiden.» Kilde: ifinnmark.no.

Disse turistene fikk en skrekkopplevelse i Tromsø (Troms) +
«Advarer mot usikker is på flere vann. – Turistene fortalte at det knaket under beina, og de kom seg til land igjen, forteller skøyteløperen. Han observerer ofte turister på stedet, som gjerne kommer i leiebiler.» Kilde: nordlys.no.

Slik blir Tromsø-besøket (Troms) +
«Luksus-suite, lokalprodusert mat og russisk krabbe til russeren. Den norske og den russiske utenriksministeren skal teste kjemien. Men også lokal mat.» Kilde: nordlys.no.

Jakter direktør til byens ny hotell (Troms) +
«Chioce-kjeden går kreativt til verks når de nå skal ansatte hotelldirektør i Harstad. I utlysningen, som kan minne om en kontaktannonse, søker nå hotellet sin store kjærlighet: Ny hotelldirektør.» Kilde: iharstad.no.

Dette fiskeværet nå fredet som det første i verden (Nordland) +
«Med 15 mot 14 stemmer gikk kommunestyret i Vågan inn for å gå videre med kulturmiljøfredningen av Henningsvær. Ordfører Frank Johnsen (Sp) var en av dem som kjempet imot.» Kilde: nrk.no.

Kulturmiljøfredningen i Henningsvær ble vedtatt (Nordland)
«Jeg er glad for at kommunestyret i Vågan kommune vedtok å gå videre med kulturmiljøfredningen av Henningsvær, sier riksantikvar Hanna Geiran.» Kilde: travelnews.no.

Ringnes bidra til oppgradering av Storgata? (Nordland) +
«Hotellutbygger Christian Ringnes kan bli bedt om å bidra til forskjønning av Storgata i Svolvær. Politikerne i Vågan antyder at Storgata kan bli tema i forhandlingene om utbyggingsavtalen for nytt hotell..» Kilde: lofotposten.no.

Midt-Norge:

Populært område: Kan bli nødt til å kreve turist-stengt vei +
«Toppturer og randoneekjøring på fører til mye ferdsel i fjellet på senvåren. Saanti Sijte reinbeitedistrikt kan komme til å kreve at veien innover til Mannlibekken blir stengt for turister når det er kalvingstid for reinen.» Kilde: bladet.no.

Fjord-Norge:

Endelig sertifisert: – Lyst til å drive bærekraftig (Møre og Romsdal) +
«Hotel Aak har, etter en lang prosess, endelig blitt sertifisert som miljøfyrtårn.» Kilde: andalsnes-avis.no.

Innlegg: Vil tett på naturen. Så tett at de kveler den (Vestland) +
«Nå bygges det fjellandsby i villreinens område på Hardangervidda. Er det noen som bryr seg? .. Slik selges Eidfjord Resort, en ny «fjellandsby» i Sysendalen nordvest på vidda.» Kilde: aftenposten.no.

Verdenscup i triatlon til Bergen i 2022 (Vestland)
«Våre tre største triatlonstjerner inviterer til fest på hjemmebane i 2022. World Triathlon bekrefter at det blir verdenscup i Bergen 27. og 28. august neste år.» Kilde: business.visitnorway.com.

Øst-Norge:

Han kan spare millioner dersom Vedum holder ord (Innlandet)
«Reiselivet regner med at finansminister Trygve Slagsvold Vedum står ved det han har sagt, og gir dem lavere moms. .. Atle Hovi på Beitostølen håper på fortsatt drahjelp fra myndighetene.» Kilde: nrk.no.

Sterkt ønske om å flytte høstferien tilbake til uke 40 (Innlandet) +
«Det er uheldig for både turistene og reiselivsnæringen i gamle Oppland at skolenes høstferie er flyttet fra uke 40 til uke 41, mener Mai Bakken. Fylkestingspolitikeren fra SV har sendt en interpellasjon til onsdagens fylkesting.» Kilde: oa.no.  

Seier nei til å selje kommuneskog til utbyggar (Buskerud) +
«Det spøker for planane om Tunhovd Fjellgrend på Søre Åsen. No har politikarane sagt nei til å selje ein bit av kommuneskogen til prosjektet som inneber hyttefelt og alpinanlegg.» Kilde: hallingdolen.no. 

«Sjøen for alle» kan være historie (Akershus)
«Er den tradisjonsrike båtmessen «Sjøen for alle» på Norges Varemesse på Lillestrøm i ferd med å bli historie? Hos flere av de toneangivende utstillerne er stemningen laber for vårens messe. De har greid seg bra gjennom pandemien uten messene.» Kilde: batmagasinet.no.

Få drømmejobben på speed-date i Oslo
«Jobbsøkerdagen Oslo matcher deg som søker jobb med ledige stillinger i reiselivsbransjen. Du møter arbeidsgiverne ansikt til ansikt  – og kan få jobbtilbud på dagen. Meld deg på speed-date og få drømmejobben 16. november i Oslo.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Fulle hus for Munch (Oslo)
«Samtlige 15 000 billetter Munchmuseet hadde lagt ut til åpningshelgen ble revet bort i løpet av få timer.» Kilde: way-2-go.no.

Annet:

Her er sommerens beste turbilder
«Einar Pfeiffers tur over skyene i midnattsola hadde det som skulle til for å heve seg over resten av finalefeltet i sommerens fotokonkurranse.» Kilde: dnt.no.

Del gjerne!