Få med deg dagens 29 utvalgte reiselivsnyheter

Den nye reiselivsdirektøren drar på norgesturné
«Det første Aase Marthe Horrigmo gjør som reiselivsdirektør, er å besøke alle landsdelene for å bli kjent med næringen. – Jeg er såvidt i gang i jobben og er allerede imponert over reiselivet, sier Aase Marthe.» Kilde: business.visitnorway.com.

Knut Morten Johansen med refleksjoner rundt reiseliv
«Takk til Rolf Forsdahl som har utfordret med til å gi noen refleksjoner rundt fire spørsmål som en herværende reiselivsjournalist har adressert til forumet..» Kilde: facebook.com/groups/reiselivsforum

Festkveld med prisdryss over Scandic-ansatte
«Medarbeidere og ledere fra Scandic-hoteller over hele landet ble hedret med show og prisutdeling på Scandic Oslo Airport i uka som gikk.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Dårlig sommervær ga redusert omsetning for Classic Norway +
«Beleggstallene i sommer har vært solide, men dårlig vær mange steder har ført til lavere omsetning enn vanlig på uteserveringene, melder adm. dir. Stephen Meinich-Bache i Classic Norway Hotels.» Kilde: reiseliv1.no.

Høyt salgstrykk hos Ving og Tui
«Denne sommeren har Ving sett en markant økning i nordmenns reiselyst, og bestillingene for høsten og vinteren fortsetter å tikke inn i stor fart.» Kilde: travelnews.no.

Grekerne lokker norske «strømpris-flyktninger» til solen
«De greske turistmyndighetene har lenge jobbet for å utvide sesongen ut over mai til oktober. Nå har grekerne fått en ny idé om hvordan dette kan skje, og den knytter de til de høye strømprisene.» Kilde: flysmart24.no.

Nord-Norge

Fann Svalbard-turismens største utsleppskjelder (Svalbard)
«Turismen til Svalbard har auka markant dei siste åra, men kva kostar det for klima og miljø? Det har NTNU-student Gina Birkeland Milde frå Høyanger forska på, som del av TourRisk, eit internasjonalt reiselivsprosjekt leia av Vestlandsforsking.» Kilde: vestforsk.no.

Brochmann slutter (Svalbard) +
«Per Brochmann slutter i Hurtigruten Svalbard og flytter til Vestlandet. – Vi hadde uansett ikke tenkt å bli pensjonister på Svalbard, sier administrerende direktør i Hurtigruten Svalbard, Per Brochmann.» Kilde: svalbardposten.no.

Scandic deler ikke Nordkapp kommunes syn (Finnmark) +
«Tirsdag avga direktør for Scandic Destination Nordkapp, Nordkapphallen og alle tre Scandic-hotellene i kommunen, Hans Paul Hansen, sin vitneforklaring. – Turistene klatrer utenfor gjerdene, skal ut på tur i tåka og kjører motorsykkel i sårbart terreng: – Vi må føre nøye tilsyn.» Kilde: ifinnmark.no.

Kamilla blir ny sjef på Malangen Resort (Troms) +
«Kamilla Norstrøm Haraune (32) starter som daglig leder ved Malangen Resort 1. oktober. Det skjer etter at Conny Gustavsson (41) takker av etter fire år som sjef for reiselivsdestinasjonen.» Kilde: nord24.no. 

Midt-Norge

Indre Namdal har beholdt turistene gjennom pandemien
«Nordmenn på norgesferie har fylt opp bakeriet hennes de to årene vi hadde pandemien. Det samme har Hilde Trones på Limingen Gjestegård, Roy Inge Bergli på Liverten og Hilde Osen på Lierne Gjestegård opplevd. – Nordmennene har det blitt betydelig færre av. Men i stedet har vi hatt veldig bra besøk fra utlandet..» Kilde: namdalsavisa.no.

Fjord-Norge

Visit Nordfjord styrkjer satsinga på berekraft (Vestland)
«Alexander Fransson har byrja i jobben som prosjektleiar og forretningsutviklar hos Visit Nordfjord, som skal utvikle og leie berekraftssatsinga i prosjektet «Merket for berekraftig reisemål» for reisemålet Nordfjord.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Spektakulær turistvegattraksjon opnar i Hardanger (Vestland)
«Onsdag 31. august 2022 opnar Statens vegvesen Espenes rasteplass med utsiktspaviljong og toalett. I det mektige Hardangerlandskapet har Nasjonale turistvegar skapt eit unikt turistveganlegg med utsikt nordover Sørfjorden.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Turister hentet ned med helikopter (Vestland)
«To utenlandske turister ble funne av frivillige mannskaper fra Røde Kors etter en leteaksjon nordvest på Hardangervidda i ettermiddag.» Kilde: radioh.no.

Leiar Voss Turistinformasjon (Vestland)
«Hardanger og Voss Næringshage AS avd. Visit Voss søker Leiar Voss Turistinformasjon. 80-100% stilling.» Kilde: finn.no.

Disse turistene har funnet et smutthull (Vestland) +
«Utenfor Ikea i Åsane har en flokk av tyske bobilturister derimot funnet en kreativ løsning. Ikke bare parkerer turistene gratis, de kan også ta buss til sentrum uten å betale. I tillegg er det toaletter og billig mat lett tilgjengelig.» Kilde: ba.no.

Anbefalte severdigheter i Karmøy (Rogaland) 
«Vi stilte noen spørsmål til reiserådgiver Camilla Vandvik i Karmøy kommune, om lokale severdigheter og kulturattraksjoner. – Den idylliske gamlebyen, med trivelige kafeer, bybad med badstu, og ikke minst det flotte turterrenget.» Kilde: reiseliv1.no.

Ser på de planlagte nye hyttefeltene (Rogaland) +
«Eigersunds ordfører Odd Stangeland (Ap) la ingenting imellom da han denne uka fikk besøk av fylkesutvalget for befaring av den planlagte hytteutbyggingen i Eigersund. Stangeland savner at fylkeskommunen heier på prosjektet.» Kilde: dalane-tidende.no. 

Øst-Norge

Like godt belegg i år som i fjor (Innlandet) +
«Anders Tveråen er veldig fornøyd med trafikken til campingplassen. Gjelten Bru Camping har vært like godt besøkt i år som i fjor. Det har i år, i motsetning til i fjor, vært en større andel utenlandske..» Kilde: alvdalmiv.no.

Vil bli beste sykkeldestinasjon i landet (Buskerud) +
Hallingdal: «Høgevarde investerer 100 millioner for å matche landets beste sykkeldestinasjoner. Snart står 100 kilometer med håndbygde stier klar til bruk – og vi har fått testet tilbudet.» Kilde: terrengsykkel.no.

Bergensinvestorer sliter med hotelldriften (Buskerud) +
«Eierne har ikke hatt overskudd på driften siden de overtok Dr. Holms i 2012. Tirsdag møter de i retten for å snu en dom som hindrer dem i å utvide hotellet.» Kilde: bt.no.

Årets største matfest kobler bonden og kokken sammen (Oslo)
«Endelig er det snart tid for at mat tar over Oslo igjen! Årets Mat*Larm bugner over av matopplevelser rundt i hele byen.» Kilde: reiseliv1.no.

Klage på aldersrelaterte inngangspenger (Oslo)
«Louise by Night på Aker Brygge har begynt å ta betalt for inngang for dem mellom 20 og 25 år på lørdager. Gjester over 25 år kommer fortsatt gratis inn.» Kilde: reiseliv1.no.

Hotell søker daglig leder (Oslo)
«Radisson Blu Scandinavia Hotel, Oslo – Hotel Management søker General Manager.» Kilde: finn.no.

Forsinket overlevering: – Flaut? Ja, det er jo det (Østfold) +
«Hele juni gikk, og hele juli med. Og nesten hele august. Men endelig fikk Janna overrakt turistbrosjyra hun etterlyste.» Kilde: indre.no.

Frykter at sparepengene er tapt (Østfold) +
«- Dette er et sorgens kapittel. Nå lurer vi på hvor pengene våre er, sier Jorunn og Frank Jonassen etter å ha betalt over 1,5 millioner kroner til en lokal hytteutbygger.» Kilde: indre.no.

Sørlandet

Frykter lengre reisetid når tog skal byttes ut
«Reisetiden på Sørlandsbanen kan øke når dagens krengetog skal erstattes med nye tog. Det bekymrer Jernbaneforum Sør.» Kilde: nrk.no.

Turist i egen by
«Søndag 28. august inviteres alle innbyggere og studenter til å bli med å utforske Kristiansand. Denne dagen kan du oppleve ulike museer, attraksjoner og aktiviteter med gratis inngang!» Kilde: kristiansand.kommune.no.

Annet:

Nye sikkerhetstiltak på sivile passasjerfly
«Luftfartsverket i Norge regner med at nye tiltak i USA etter hvert også kan komme til å omfatte europeiske og norske fly.» Kilde: reiseliv1.no.

Del gjerne!