Få med deg dagens 31 utvalgte reiselivsnyheter!

Nasjonalt:

Norges fineste utsikt – Det er toppen av Norge
«Hele 70 prosent av alle nordmenn bor i kystnære strøk og mange velger kysten som reisemål i ferien. Men mange ønsker seg til fjells – på jakt etter spektakulær utsikt. .. Nå har eksperter fra Turistforeningen satt sammen sin toppliste..» Kilde: dinside.dagbladet.no.

Fire av fem vil fortsatt ta Norgesferie
«I en fersk undersøkelse sier 81 prosent at de vil tilbringe sommerferien i Norge i år. Kun 8 prosent av de spurte sier nei.» Kilde: reiseliv1.no.

Lettere å planlegge bilferie i sommer
«Reiselivet er glad for at Statens vegvesen gjør det lettere for bilturister å holde øye med ferjekøer, veiarbeid, neste ladeplass og neste rasteplass. .. Det blir lettere å dra på tur når du kan planlegge reisen din, sier Audun Pettersen i Innovasjon Norge.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Serveringsstedene kriger om kokker og servitører
«Det er krig om å få tak i ansatte. Noen tilbyr astronomiske lønninger, som andre ikke har mulighet til å gi.» Kilde: reiseliv1.no.

Servering og taxfree snart tilbake på flyturene
«Hos Norwegian er servering tilbake på ferie-rutene, og etter hvert kommer også taxfree-salget i gang igjen.» Kilde: flysmart24.no.

Kritiske Norwegian-kreditorer om millionbonus 
«I dag utbetalte selskapet første del av millionbonusene til Norwegian-toppene. Nå reagerer flere kreditorer sterkt på utbetalingene. – Tror det er betydelig skadelig for omdømmet.» Kilde: nrk.no.

Innlegg: Norwegian uten bakkekontakt
«Norwegians favørprogram er noe for seg selv: Det gir bonuspotten til ledelsen i eget selskap.» Kilde: vg.no.

SAS om bonuser til toppledelsen: – Helt uaktuelt
«SAS trengte fersk kapital fra sine statlige eiere i Danmark og Sverige for å overleve pandemien, og har nå strenge begrensninger for utbetalinger til toppledelsen – i motsetning til bonusglade Norwegian.» Kilde: e24.no.

Nord-Norge:  

Ber om Svalbardpakke 3: – Hele året er ødelagt (Svalbard) +
«Destinasjonsdirektør i Hurtigruten Svalbard, Per Brochmann, mener at næringen trenger en Svalbardpakke 3 – når regjeringen kjører er hardt testregime ovenfor tilreisende.» Kilde: svalbardposten.no.

Penger til Nordkappmuseet (Finnmark)
«Nordkappmuseet har fått 400 000 kroner fra Troms og Finnmark fylkeskommune til prosjektet «Samspill mellom lokalmat, reiseliv og kreativ næring i Nordkapp»» Kilde: radionordkapp.no.

Åpnet Nallavuopphi, Nord-Norges eldste markedsplass (Troms)
«I vakkert sommervær foretok fylkesordfører Ivar B. Prestbakmo (Sp) og sametingspresident Aili Keskitalo offisiell åpning av tilrettelegging og skilting av den gamle markedsplassen på Nallavuopio i Skibotn.» Kilde: tffk.no.

Innlegg: Lofoten – verdens reneste øysamfunn (Nordland)
«Lofoten De Grønne Øyene 2030 er en ambisiøs og framoverlent strategi, vedtatt av alle seks kommunestyrer i Lofoten. Valget om å gå foran er et bevisst valg fra Lofotrådet, Lofotkraft og Destination Lofoten om å sammen ta ledelsen og ta aktive valg for en bærekraftig utvikling av vår region.» Kilde: lofotposten.no/.

Disse stedene vil kommunen prioritere i sommer (Nordland)
«Vågan kommune har prioritert økt fokus på å følge opp Henningsvær i sommer.» Kilde: lofotposten.no.

Så mye koster det å feriere i Lofoten på sparebluss (Nordland)
«Er det mulig å feriere i Lofoten i en uke uten at det koster en formue?» Kilde: nrk.no.

Værøy tilbake i Destination Lofoten etter ti år utenfor (Nordland) +
«Jeg er glad for vedtaket. Vi ser at Værøy blant annet trenger å sette besøksforvaltning på sakskartet, og at vi har en jobb å gjøre når det gjelder tilrettelegging. Destination Lofoten har god kompetanse på området, og virkelig vært på tilbudssiden, sier ordfører Susan Berg Kristiansen.» Kilde: lofotposten.no.

Midt-Norge:  

Petra Sestak: – Vi har mange skjulte trønderske perler +
«Hun var innom både Disneyland og Hurtigruta før hun landet i Trøndelag. Tsjekkisk-tyske Petra Sestak (48) selger Trøndelag til verden.» Kilde: nt24.no.

Kristin og Roy Hjalmar har overtatt roret i familiebedriften
«Med 10 leiligheter, 55 sengeplasser og 16 utleiebåter har Kristin (39) og Roy Hjalmar (44) Einvik tatt styringa av ei veldrevet reiselivsbedrift i Flatanger. Men koronatida betyr også noen skjær i sjøen for de nye driverne.» Kilde: nt24.no.

Innlegg: To hotell ved Sirkus
«Selvfølgelig skal det være hotell også på Strindheim. Dette er portalen inn til Trondheim for massene som kommer med fly. Melkekartongen ved City Syd, eller hotellet ved Lerkendal, er vel heller ikke sentrumsnært.» Kilde: midtnorskdebatt.no.

Ordfører om at Bortistu ble godkjent som Norsk økoturismebedrift +
Oppdal: «Flott at turistbedrifter tar på seg den jobben det innebærer. .. Onsdag ble Bortistu gjestegard tildelt Hanen som bevis på at de er en av seks sertifiserte bedrifter innen norsk økoturisme i kommunen.» Kilde: opp.no.

Åpnet historisk vandrerute: – En stor dag +
«Dette er en stor dag, og jeg håper ruta øker interessen for friluftsliv i området, sier verdensarvkoordinator Torfinn Rohde. Lørdag var det offisiell åpning av Malmveien mellom Røros og Femundsmarka.» Kilde: fjell-ljom.no.

Fjord-Norge:  

No blir det endeleg mogleg å poste på «insta» herifrå (Vestland)
Gaularfjellet: «Med dramatisk utsikt og smilande fjes har mange forsøkt å poste bilete herifrå på Instagram, til ingen nytte. Men no går det frå null dekning til 5G.» Kilde: nrk.no.

Kaoset herska langs den smale vegen.. Så byrja dei å få til ting (Vestland) +
Bakka, Aurland: «Det er ikkje berre berre å bu på ein vakker liten plass med ein veldig smal veg som mange turistar vil vitja. Men er viljen der kan ein få til det meste.» Kilde: sognavis.no.

No må du betale bompengar for turen opp til Trolltunga (Vestland)
«Har du tenkt deg opp til populære Trolltunga i sommar? Då må du punge ut med 200 kroner. Trolltunga AS har fått lov til å innføre bomavgift på veg opp til Skjeggedal. Men innbyggarane i Ullensvang kommune får fritak frå avgifta.» Kilde: nrk.no.

Internasjonal touch ved uslepen diamant av en fjord (Rogaland)
«Stavanger er en intim storby med et snev av noe internasjonalt. Dessuten ligger byen like ved en av Norges mest undervurderte fjorder, Lysefjorden, sier investor Bjørn Maaseide.» Kilde: abcnyheter.no.

Øst-Norge:  

Flere nordmenn på reise – én ting bekymrer flyplassen (Akershus)
«Norges største flyplass er forberedt på mye folk i dagene som kommer. Men ett sted på flyplassen kan skape utfordringer og lange køer.» Kilde: tv2.no.

Voi uenig i maksgrense: Ber brukerne si sin mening (Oslo)
«Voi oppfordrer brukere til å gjøre sin stemme hørt overfor byrådet som ønsker en kraftig reduksjon av elsparkesykler i Oslo. Hittil har 1.100 e-poster kommet inn via Voi-appen.» Kilde: e24.no.

Innlegg: Gamlebyen er en perle som noen burde ta ansvaret for (Østfold) +
«Det burde vel være bedre å ta vedlikeholdsarbeid, i stedet for at det går helt til en kjemperenovering som innebærer alt nytt, mener butikkdriver Astrid Dalen om bygningene i Gamlebyen.» Kilde: f-b.no.

Jobber på spreng for å gjøre alt klart til turistene (Telemark) +
«Turister fra hele landet strømmer til Telemark. Det virker som fylket vårt er Norges topp-attraksjon denne sommersesongen.» Kilde: rablad.no.

Sørlandet:  

Barnas By Kristiansand – En virtuell reise
«Barnas By – En virtuell reise er en nyskapende digital opplevelse som gir deg sommerfugler i magen.» Kilde: usus.no.

Ferjepassasjerene vender tilbake
«I dag åpnet Fjord Line ferjetrafikken mellom Hirtshals og Kristiansand for passasjerer. For mange betydde det etterlengtede gjenforeninger med sine kjære, men først ventet koronatest på kaia.» Kilde: nrk.no.

Annet:

Lanserer kampanje for å holde bøllete turister unna
«Amsterdam er lei av turister som fester, bråker og tisser i gatene. Når byen igjen nå åpner opp, får folk som ikke kan oppføre seg beskjed om å holde seg unna.» Kilde: nrk.no.

 

Del gjerne!