Få med deg dagens 42 nøye utvalgte reiselivsnyheter!

Nasjonalt:

Dette er utrolig. Og her kan du faktisk bo i sommer
«Er du på jakt etter et helt spesielt overnattingssted til norgesferien din? .. her er noen av de mest spesielle overnattingsmulighetene Norge har å by på i sommer.» Kilde: dinside.dagbladet.no.

Planlagte B2B-aktiviteter høsten 2021
«Gjennom andre halvår vil markedsbaserte partneraktiviteter ha størst fokus. Her er oversikten over det vi har planlagt. NB! Påmelding nå straks!» Kilde: business.visitnorway.com.

Reiselivet mangler mye utenlandsk arbeidskraft
«Fire av ti reiselivsaktører mangler nødvendig arbeidskraft fra utlandet, ifølge NHO Reiseliv.» Kilde: nationen.no.

– Er redd vi mister hele staben
«Hvis regjeringen ikke åpner for økt innreise av ansatte snarest, advarer reiselivet om at de vil miste kompetanse til andre europeiske land. Og sårt tiltrengt omsetning vil ryke i sommer.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Nordmenn pakker koffertene – reiseselskapene jubler
«Kari og Ola Nordmann kastet ikke bort tida da det ble klart at Norge tar et nytt gjenåpningssteg. Mandag var trafikken på nettsidene til Apollo så stor, at hele systemet til reisebyrået i Norden krasjet.» Kilde: nrk.no.

En av fire Oslo-boere vil reise til utlandet
«Hver fjerde Osloinnbygger vil utenlands. 27 prosent sier de vil reise til utlandet i sommer. .. Jeg hadde ikke bestilt utenlandstur før jeg vet hva som skjer med reisemålet mitt 5. juli, sier Lassen.» Kilde: dfly.no.

Innlegg: Kulturminner skaper sommerminner
«Tenk deg en reise til en by, langs kysten, til en fjelldal eller i en fjord, der alle minner etter våre forgjengere var borte.» Kilde: kulturarv.no.

Mat & Marked 2021 – Slik håndterte de koronaen
«1. september får du innblikk i tre spennende eksempler på hvordan matbransjen har håndtert koronautfordringene gjennom 2020 og 2021.» Kilde: reiseliv1.no.

Kjos fornøyd med ny konsernsjef i Norwegian
«Jacob Schram ble mandag bedt om å gå av som Norwegian-sjef. Han blir erstattet av Geir Karlsen, et valg som hylles av selskapets tidligere sjef, Bjørn Kjos.» Kilde: travelnews.no.

Slik blir sommeren på Avinors lufthavner
«Sommeren på norske lufthavner blir annerledes enn det passasjerene er vant til fra tiden før pandemien. Spesielt gjelder det for de som skal reise til og fra utlandet.» Kilde: abcnyheter.no.

Nord-Norge:  

Nå kan du overnatte hos Oddveig og kamelfamilien (Finnmark)
«Oddveig Sætereng og familien tilbyr overnatting med ganske spesielle opplevelser: Å bli kjent med kamelene Bor, Bestla og Vilje.» Kilde: vi.no.

11 nyutdannede krigshistorieguider med fokus på Jan Baalsrud! (Troms)
«Nå har Visit Lyngenfjord sammen med Nord Troms Studiesenter og Nord Troms Museum gjennomført et guidekurs, for de som ønsket å lære mer om krigshistorien i regionen og historien om Jan Baalsrud.» Kilde: visit-lyngenfjord.com.

Stengte Adolf-kanonen rett før Festspillene (Troms)
Trondenes: «Gro Dagsvold ved turistkontoret NorthUp har måttet skuffe en hel rekke turister den siste uken. Det var på i forrige uke at Dagsvold fikk beskjeden fra Forsvarsbygg om at Adolf-kanonen måtte stenge for turisme på ubestemt tid.» Kilde: iharstad.no.

Dette kan du få bot for fra i dag (Nordland)
«Fra i dag er det teltforbud som gjelder på mange av Lofotens populære strender og fjelltopper.» Kilde: tv2.no.

Teltforbud i Lofoten: Her er tips for å redde ferien (Nordland)
«I dag iverksettes teltforbud flere steder i Lofoten. Influenser Helene Myhre kommer med gode tips for å berge teltferien på tross av forbudene.» Kilde: nrk.no.

Flere servicehus ville vært bedre enn teltforbud (Nordland) +
Lofoten: «Rikke Kristiansen Larssen fra Henningsvær mener at toalettmuligheter for turister bør prioriteres fremfor et forbud. Larssen er ansatt ved Sport1 i Svolvær og selger ofte telt til både lokale og turister på ferie i Lofoten.» Kilde: lofotposten.no.

Besøker Lofoten før fellesferien (Nordland) +
«Grethe Wauer Eriksen og Gunnar Eriksen fra Tønsberg har vært på bobilferie flere ganger før, men i år er de for første gang i Lofoten. – Vi har valgt å dra hit før den store turistsesongen starter fordi vi ønsker å unngå fulle ferger og bobilplasser, forteller Grethe.» Kilde: lofotposten.no.

Med tang på menyen, i alle retter (Nordland)
«Pop-up restauranten Tangeriet i Napp, Lofoten, er nå klar til åpning.» Kilde: reiseliv1.no.

Martin (17) leier ut familiebilen til turistene (Nordland)
«Det er snart fritt for leiebiler i Nord-Norge, melder flere aktører. Da er det bra at Martin Johan Lauritzen (17) har startet utleie. Selv om han ikke har lappen selv.» Kilde: nrk.no.

Fikk fornyet status som nasjonalparkkommune (Nordland) +
«Vevelstad kommune er en av fire kommuner som utgjør Lomsdal Visten nasjonalpark. I 2018 besluttet kommunen å søke om fornyet status som nasjonalparkkommune.» Kilde: banett.no.

Midt-Norge:  

Pubeigar Roar jublar – kan endeleg opne kranene igjen
«Politikarane i Trondheim har i dag oppheva den lokale koronaforskrifta og dermed fjerna eteplikta. – Det betyr alt for oss, seier ein lukkeleg pubeigar.» Kilde: nrk.no.

Sara skal gi de beste Frøya- tipsene i sommer
«Turistinformasjonen på Sistranda har åpnet dørene. Nå er turistvert Sara Meyer klar for å gi alle besøkende sitt livs sommer på kysten.» Kilde: froya.no.

Anbefaler besøk på Stabben fort
Frøya: «Har du sett «nye» Stabben fort? Stedet har gjennomgått en stor oppussing de siste årene. – Stabben fort fremstår mer presentabel enn noen gang, mener kulturhussjef Håvard Dyrø.» Kilde: froya.no.

Malmveien åpner som ny historisk vandrerute
«26. juni åpner Malmveien mellom Røros og Femundsmarka. Turen går gjennom landskap med spor av gruvedrift, malmtransport og tømmerfløting.» Kilde: dnt.no.

Fjälldestinationerna går samman för en hållbar fjällvärld (over grensen)
«Destinationsbolagen i Vemdalen, Funäsfjällen och Lofsdalen går tillsammans med Härjedalens Kommun till upprop i kampanjen Fjällen Forever – ett digitalt löfte om att ta hand om fjället.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Fjord-Norge:  

Det blir cruiseskip å se i havna i sommer (Vestland)
«Cruiseskipet SeaDream 1 kommer til Måløy i sommer. Så langt er det booket to anløp av skipet til Nordfjord Havn i juli.» Kilde: fjt.no.

Reagerer på misvisande forklaring frå næringssjefen (Vestland) +
Gloppen: «Næringssjefen hevdar den største reiselivsbedrifta i Gloppen (Gloppen Hotell) ikkje ville vere med på Kick-off for reiselivet. Men det tilbakeviser hotelldirektør Preben Moen.» Kilde: firda.no.

Nytilsett reiselivsutviklar i Visit Sunnhordland (Vestland) +
«Hilde Eide Helland (35) skal utvikla reiselivet i regionen: – Det er så mange perler her.» Kilde: sunnhordland.no.

Igjen strømmer bedriftene til norsk palmeøy (Rogaland)
«Økonomien er på vei tilbake etter korona, ifølge en fersk NHO-måling. Det merker de spesielt godt på opplevelsesstedet Flor og fjære utenfor Stavanger.» Kilde: nrk.no.

Øst-Norge:  

Stopper 120 år gammel tradisjon av hensyn til hyttefolket (Innlandet)
«I 120 år har det vært hesteslipp på Lenningen i Etnedal. Men nå har kirka bestemt at det blir stans, blant annet fordi hestene sjenerer hytteeierne.» Kilde: nationen.no.

Arvid (26) er ny turistvert (Buskerud) +
«Reiselivsbedriftene på Haglebu har gått sammen for å få flere besøkende i sigdalsfjellet. Noe av løsningen er Arvid Nelson.» Kilde: laagendalsposten.no.

De solgte huset og startet hotell (Buskerud) +
Tofte: «Janne Maj Back og Sveinung Tornås kastet seg inn i turistbransjen på tampen av 2019. Nå har de renovert nesten et helt gammelt hotell (Villa Utsikten).» Kilde: aftenbladet.no.

Disse ungdommene skal guide folk rundt i bydelen i sommer (Oslo)
«Hvor er nærmeste bademulighet? Hvor får man bydelens beste is? Hvor er den mest familievennlige restauranten? Dette, og mye mer, kan bydelsvertene fortelle både turister og Oslo-beboere i sommer, når de setter i gang med sommerjobb-prosjektet «Visit Sagene».» Kilde: sageneavis.no.

Sliter tungt tross gjenåpning: – Ikke glem oss! (Oslo)
«Direktør Bengü Aker Christensen i Way Nor har fortsatt de fleste ansatte permittert, og håper politikerne ikke glemmer bransjen. Mens Oslo er i lykkerus, er det noen som fortsatt må se langt etter kundene.» Kilde: ao.no.

Fra søppeldynge til badeparadis noen steinkast fra sentrum (Oslo) 
«Forvandlingen fra søppeldynge til badeparadis er ikke helt ferdig, men den 250 meter lange sandstranden er klar. Det samme er fergekaien.» Kilde: aftenposten.no.

Stort mosjonsarrangement i Oslo
«Expert Reiser inviterer nå til Opplev Oslo, det første store mosjonsarrangement etter Covid-19. Dette er en lavterskel multisport konkurranse med turklasse og konkurranseklasse. Foregår både i byen og i bymarka. Fortsatt ledige plasser.» Kilde: Expert Reiser

Elsparkesyklene: 9 av 10 i Oslo ønsker ikke å forby dem (Oslo) +
«En undersøkelse gjennomført for Aftenposten viser at Oslos innbyggere mener elsparkesyklene ikke bør forbys. Men de ønsker strengere regulering.» Kilde: aftenposten.no.

Visit Fredrikstad & Hvaler vinner Plankebærerprisen 2020 (Østfold)
«I et år preget av pandemi, har turistene likevel strømmet til Fredrikstad. For det får Turistkontoret en del av æren. – De har synliggjort Fredrikstad som turistmål på en formidabel måte.» Kilde: dagsavisen.no.

Seks driftige damer skal drive fjordhotellet videre (Vestfold) +
«Etter at koronapandemien førte til at all form for drift ble stengt i september i fjor, gjenåpner Holmestrand Fjordhotell førstkommende lørdag med nye drivere. – Hotellet har en unik beliggenhet, og vi ser for oss et velværehotell for kropp og sjel, sier Mona Steenberg Gran.» Kilde: jarlsbergavis.no.

Annet:

Folk vil reise mer i Norge i fremtiden
«For ett snaut år siden ble vår tidligere student Maylinn permittert. Men kort tid etter var hun tilbake og med på å sørge for at rekordmange la ferien til Helgeland.» Kilde: inn.no.

Denmark reopens for cruises from 26 June
«Danish authorities have decided that from 26 June, vaccinated cruise guests are allowed to go ashore in Denmark without any further restrictions.» Kilde: traveldailymedia.com.

Hurtigruten tilbyr reiser til Galapagos
«Fra nyttår starter Hurtigruten med seilinger på øygruppen Galapagos utenfor Ecuador. Reisemålet blir en del av Hurtigruten Expeditions’ voksende cruisetilbud.» Kilde: finansavisen.no.

Del gjerne!