Få med deg dagens reiselivsnyheter 27 mai 2022

Ny runde med pandemi-krangling i retten – Stordalen er sikker på seier
«Striden står om potensielt flere hundre millioner kroner når Petter Stordalen gjør et nytt forsøk på å kreve forsikringsselskapet for korona-erstatning.» Kilde: e24.no.

Tøffere flykonkurranse fra i dag – nå skal «alle» til USA
«I dag økes presset i konkurransen om flypassasjerer fra Norge til USA. Da startet det islandske lavpris flyselskapet Play en rute fra Stavanger som åpner for reiser til USA. Om noen dager er det Trondheims tur.» Kilde: flysmart24.no.

Nord-Norge:

Hun blir ny hotellsjef: – Jeg gleder meg veldig (Finnmark) +
«Denne jobben gleder jeg meg virkelig til å ta fatt på, sier nyansatt hotellsjef ved Smart hotellet i Hammerfest, Trude Janet Olsen (28).» Kilde: ifinnmark.no.

Midt-Norge:

Alt ligger til rette for folkefest! +
«Bård tror det kommer 3.000 på historiens første Namsosfestival.» Kilde: namdalsavisa.no.

Fjord-Norge:

Velkommen til Kick Off for sommersesongen 2022! (Møre og Romsdal)
«Vi starter sommersesongen med sommerfrokost i den splitter nye Rosehagen ved Molde Fjordstuer 16.juni. Her blir det presentasjon av sommerens mange nyheter og program fra Masterplan reiseliv, Visit Nordvest, Moldejazz, Romsdalsmuseet, Molde sentrum og flere aktører fra hele Molderegionen.» Kilde: moldenaeringsforum.no.

Mål om å bli nasjonal turiststi (Møre og Romsdal) +
«Tirsdag og onsdag hadde vi besøk vedrørende vår søknad om Rørsethornet som nasjonal turiststi, .., og legger til at de håper befaringen bringer de et steg nærmere målet. Målet er at Midsundtrappene Rørsethornet skal bli en Norges 15 Nasjonale Turiststier.» Kilde: rbnett.no.

«Surnadal i boks» i boks (Møre og Romsdal) +
«Turister og tilflyttere får en liten velkomstgave fra næringslivet og kommunen. Nå er produktet «Surnadal i boks» – ja, nettopp; i boks!» Kilde: driva.no. 

Opnar storsatsing som skal berge bygda (Møre og Romsdal) +
«Hotel Union Øye er bygd ut med eit tun, som liknar dei gamle vestlandske klyngetuna. I husa er det 13 nye og luksuriøse suitar for betalingsvillige turistar.» Kilde: smp.no.

Slik blir årets cruisesesong (Vestland) + 
«Bergen er klar til å ta imot cruiseturistar etter to års fråvær, men reiarlaga er framleis redde for smitte.» Kilde: bt.no.

Tyrvefjøra rasteplass i Hardanger i ny drakt (Vestland)
«Fredag 3. juni klipper Statens vegvesen snora til ein ny særeigen installasjon i turistvegfamilien. Det nye servicebygget langs fv. 79 er inspirert av omgjevnadene.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Morten Andreassen ansatt som prosjektleder for Siddis Center (Rogaland)
«Stillingen er nyopprettet og skal spesielt fokusere på å få flere internasjonale konferanser og arrangementer til Siddis Center. Målet er å styrke Stavanger som arrangørby ytterligere og bidra til økt aktivitet for aktørene på området.» Kilde: blogg-regionstavanger.com.

Systrer frå Finnøy driv hotell i særklasse (Rogaland) +
Randaberg: «Bak sanddynene på den vakre Vistestranda driv systrene Madeleine Strøm (38) og Elisabeth Lied (43) eit hotell heilt utanom det vanlege.. Ventilene Viste Strandhotell.» Kilde: oyposten.no.

Bryne har fått en ny turistattraksjon (Rogaland)
«Et stort veggmaleri av  Erling Braut Håland – stasjonsbyens store sønn. Bak veggmaleriet står den anonyme gatekunstneren Pøbel fra Stavanger.» Kilde: facebook.com/dfly.no.

Øst-Norge:

Trysil forventer en rekordsommer – flere sommernyheter (Innlandet)
«26. mai starter sykkelsesongen i Trysil igjen.. I år forventes det ytterlig vekst når de endelig kan ta imot internasjonale gjester. I tillegg lanseres flere store nyheter på fjelldestinasjonen i sommer.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Nye attraksjoner og full drift etter to år med restriksjoner (Innlandet) +
«Etter to år med pandemirestriksjoner er Hunderfossen Eventyrpark igjen klar for en normal sesong. Drager med norsk særpreg er inspirasjonen bak årets nye attraksjon. – Vi har oppgradert lekeplassene og investert i en kjøreattraksjon som er berg-og-dal-banen «Fyr og Flamme».. » Kilde: oa.no. 

Ville kjøpe Honne og lage flyktningmottak, men.. (Innlandet) +
«Eiendomsinvestor Steinar Falch Bergh fra Frosta ønsket å kartlegge muligheter for å stille hotellanlegget på Biri til disposisjon for den akutte pågående flyktningstrømmen fra Ukraina, men det ble aldri noe kjøp av hotellet.» Kilde: oa.no.

På denne Marka-hytta kan du snart møte stengte dører (Oslo) +
Kikutstua: «Ekteparet Ane Moe og Knut Arne Løite klare til å legge skiskoene på hyllen og nøklene i skranken. Det skjer i slutten av juni. Da overlater de til noen andre å drive Kikutstua videre. Problemet? Skiforeningen har ennå ikke funnet noen.» Kilde: aftenposten.no.

Fikk en tøff start. Nå satser Nora med nye feriekonsepter (Telemark) +
«De er de første i Norge som leier ut elektriske båter til turister. Reisemålet er opp Telemarkskanalen eller ut i skjærgården.» Kilde: varden.no.

I år kan Filip (37) ønske ni tusen gjester velkommen (Telemark) +
Tokke: «For første gang på to år kommer det gjester fra hele verden til historiske Dalen Hotel. Hotelldirektør Filip Åbom ser fram mot en travel sommer.» Kilde: ta.no.

Sørlandet:

Techpoint 2022 – høstens nasjonale møteplass på Sørlandet
«Det er med stolthet vi i nå lanserer Techpoint 2022, som på kort tid er blitt Norges ledende tech- og næringslivskonferanse. Dette blir tidenes næringslivsarrangement på Sørlandet!» Kilde: utvikling.visitsorlandet.com.

Del gjerne!