Få med deg 32 utvalgte reiselivsnyheter denne tirsdagen!

Nær 7 av 10 skal på vinterferie i Norge
«Flesteparten av oss nordmenn velger vinterferie i Norge i år. Mange kommer til å feriere mer i eget land fremover fordi det føles tryggere enn å reise til utlandet.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Blir det afterski med meteren? Bransjen skjelver før vinterferien
«Ett koronatiltak er det siste som stanser landets afterskisteder fra å drive som vanlig. Nå har næringen et tydelig krav til myndighetene. Det kan bli avgjørende for hele sesongen.» Kilde: tv2.no.

Sluttrapport om BIOTOUR-prosjektet er nå tilgjengelig
«BIOTOUR-prosjektet, From place-based natural resources to value-added experiences: Tourism in the new bioeconomy, har analysert nøkkelbetingelser for framtidens utvikling av det naturbaserte reiselivet i Norge. .. og her kan du lese sluttrapporten.» Kilde: nmbu.no.

Transition pathway for tourism published
«Today, the European Commission unveils the transition pathway for tourism, the first in a series of transition pathways for EU industrial ecosystems.» Kilde: ec.europa.eu.

Staten øker satsene for ansatte på reise
«Staten er enige med fagbevegelsen om nye satser i reiseavtalen. Avtalen gjelder de statsansatte på reise i innland og utland, men også for mange i privat sektor, som bruker statens satser på sine reiser. Se hele lista her.» Kilde: frifagbevegelse.no.

Statsansatte skal reise miljøvennlig
«Når statlig ansatte skal ut på reise, skal de først vurdere om reisen er nødvendig. Er den det, skal turen gjennomføres på mest miljøvennlig måte.» Kilde: abcnyheter.no.

Dette skjedde etter karonaskandalen i i Hurtigruten
«I august 2020 ble Hurtigruten rammet av det som gikk under navnet «koronaskandalen i Hurtigruten» .. Og i den nylig utgitte boka «Apollometoden» forteller Hurtigrute-aksjonær Petter Stordalen om hva som skjedde bak kulissene.» Kilde: thetravelinspector.no.

Kraftig omikron-knekk for SAS i januar
«Omikron-utviklingen og fortsatt reiserestriksjoner ga 237.000 færre reisende for SAS i årets første måned enn i desember. Over halvparten av setene var tomme.» Kilde: e24.no.

Nord-Norge:

Innlegg: Skal turistattraksjoner trumfe alt? (Troms)
«Det finnes allerede finnes en godt oppmerket sti til Henrikkafossen. Midnattsoltrappa, slik den planlegges nå, vil være et fremmedelement i fjellsida, skriver artikkelforfatterne.» Kilde: nordnorskdebatt.no.  

Planer om klatretårn — et nytt landemerke i Lavangen (Troms) +
«Med prosjektet «Arena Fjellkysten» ønsker Tor Lyngmo og spisse seg mot alpine aktiviteter og øvrige opplevelser i regionen innen reiselivet. – Vi har mange tilbud her i dag og vi skal tilrettelegg for flere i prosjektet, sier han.» Kilde: folkebladet.no.

Innlegg: Har ropt et varsko spesielt om dette (Nordland)
«Mange har reist langt for denne opplevelsen på randen. Men naturen fram til toppen tar skade av all trafikken, påpeker Kåre Myrvang.» Kilde: blv.no.

Kjempen legger til i Bodø – flere anløp kommer (Nordland)  
«Det er dermed duket for det første cruiseanløpet til Bodø etter at «Viking Venus» mislyktes to ganger på grunn av for sterk vind.» Kilde: an.no.

Beiarpuls videreføres:Nå er Elin fast ansatt (Nordland) +
Beiarn: «Utviklings- og reiseliv-prosjektet Beiarpuls var ved veis ende ved årsslutt. Nå blir Beiarpuls videreført som en visjon for hele kommunen, med Elin Johannessen i førersetet.» Kilde: saltenposten.no.

Midt-Norge:

Camping i Trøndelag: Her kan du bli en glad laks!
«Torsken er velutstyrt og Kveita ligger på kaia. Mens Berkåk har kaniner og geiter.» Kilde: kinggoya.no.

Skal skape et levende mathus i ærverdige Toldboden +
Trondheim: «Historiske Toldboden i Trondheim skal rehabiliteres. Nå skal det skapes et levende mathus i det over 100 år gamle bygget.» Kilde: horecanytt.no.

Nå blir det lettere å reise til fjells i Sverige (over grensen)
«Destinasjonsselskapene i Vemdalen, Lofsdalen og Funäsfjällen tar et felles steg og samarbeider i et nasjonalt prosjekt for felles transportløsninger som er både ressurs- og klimaeffektive.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Fjord-Norge:

Høyringsforslag: Kulturhistoriske landskap av nasjonal interesse i Møre og Romsdal
«Riksantikvaren har sendt forslag til Kulturhistoriske landskap av nasjonal interesse (KULA) i Møre og Romsdal på høyring. Frist for høyringa er 1. mai 2022.» Kilde: riksantikvaren.no.

Øst-Norge:

Nå er kvistekartet for 2022 klart 
«Vinterfjellet lokker, men hvor er det best å ferdes? Hvert år merkes de mest brukte rutene i Sør-Norge med naturkvist for å vise vei.» Kilde: facebook.com/turistforeningen

Interju med Marthe Lindstad – Kulturavdelingen i Trysil kommune (Innlandet)
«Regjeringen må følge opp grunnpilarene i kultursektoren med bibliotek og kulturskole, som er lavterskeltilbud og tilbud som når ut til alle i befolkningen..» Kilde: reiseliv1.no. 

Tar sportsbilene til fjells (Buskerud) +
«Nå skal vi på Golsfjellet for å teste bilene på isbane. Pers Hotell er smikkfullt. Vi forventer over 70 gjester, så det gleder vi oss til, fortsetter Thomsen.» Kilde: ba.no.

Skottlands flyselskap gjenoppretter forbindelsen Aberdeen – Oslo
«Helårsforbindelsen mellom Oslo Lufthavn og Aberdeen International starter igjen 13. juni. Det blir opptil seks ukentlige flyvninger (daglig unntatt lørdag) i hver retning med 49-seters Embraer 145 Regional Jet-fly.» Kilde: reiseliv1.no.

Alle Comfort Hotel oppgraderes – se de nye rommene her (Oslo)
«Fire av fem Comfort Hotel i Oslo er blitt utvidet og renovert den siste tiden, mens det femte er i full gang med arbeidet.» Kilde: abcnyheter.no.

Tryvannsstua har åpnet igjen i ny drakt (Oslo) +
«For Ove Jørgensen var valget om å ta over Tryvannsstua enkelt. Men hvor lett er det å finne folk som vil vie livet sitt til Marka? . Men fortsatt leter tre markastuer etter nye bestyrere – med blandet hell.» Kilde: aftenposten.no. 

Skal kartlegge kulturmiljøer av nasjonal interesse (Vestfold/Telemark)
«Vestfold og Telemark er valgt ut av Riksantikvaren til å være pilotfylke for et prosjekt som skal gjøre arealforvaltningen i Norge mer forutsigbar.» Kilde: vtfk.no.

En vinreise til Norges riviera (Telemark)
«Edvard Munch omtalte Kragerø som perlen blant kystbyene, for den hvite byen i Telemark er utvilsomt noe av det vakreste vi har. .. ikke alle vet er at byen også byr på en vinopplevelse utenom det vanlige.» Annonsørinnhold. Kilde: finansavisen.no.

Saken om Tinnosbanen: – Mest skuffet over mine «egne»  (Telemark) +
«Vi er inne i en avgjørende fase. Banen har forvitret i mange år, nå må pengene komme for å sette den i stand slik Norge med regjeringen Stoltenberg og regjeringen Solberg sa ja til å være vertskap for verdesnarven da Unesco spurte, sier Lise Wiik.» Kilde: telen.no. 

Verdensarvsenter Rjukan-Notodden industriarv er reautorisert (Telemark)
«Miljødirektoratet har reautorisert Verdensarvsenteret ved NIA som beskøkssenter for verdensarven Rjukan-Notodden industriarv for de neste fem årene.» Kilde: nia.no.

Henrik Bjørdal er ny reiselivssjef i visitRjukan (Telemark)
«Vi fikk mange gode søkere og hadde 4 kandidater til intervju. Nå er vi glade for å meddele at Henrik Bjørdal fra Oslo har takket ja til stillingen som reiselivssjef og daglig leder for visitRjukan AS, sier styreleder Knut Erik Jacobsen.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Sørlandet:

Full fart i Hotellmarkedet i Agder
«Agder og Sørlandet er en sommerdestinasjon for nordmenn, og den har kun forsterket seg under pandemien. Hotellene har priset seg deretter, sier analysesjef i Newsec, Øyvind Johan Dahl til Finansavisen.» Kilde: reiseliv1.no.

Vil leie ut elektriske sparkesykler i Mandal +
«Bird vil ha elektriske sparkesykler plassert ute i kommunen allerede dette året. – Må ikke bli et kaos.» Kilde: l-a.no.

Annet:

Sverige opphever innreise-restriksjoner
«Fra førstkommende onsdag har den svenske regjeringen bestemt å oppheve restriksjonene ved innreise fra Norden, EU og EØS.» Kilde: w2g.no.

Kanariøy satser på «vulkanturisme»
«Kanariøyene gir nok de fleste assosiasjoner til late dager på stranden. Nå vil La Palma nå opp til søsterøyenes nivå av turisme – de skal nemlig lokke deg til den askedekte øya med vulkanvandring.» Kilde: tv2.no.

Del gjerne!