Fremdeles gamle cruiseskip i norske fjorder.. og 28 andre utvalgte denne onsdagen

Innlegg: Statssponset ferie?
«Denne favorisering av flyreiser til utlandet er verken rød eller grønn.» Kilde: nationen.no.

Nå må du betale for koronatest før utenlandsreisen
«Helsedirektoratet ber folk betale testing før ferie. Espen Nakstad mener det er rett og rimelig.» Kilde: nrk.no.

Feriebestillinger øker kraftig
«Hos Apollo øker feriebestillingene markant og for første gang ligger salget på samme nivå som før pandemien. Reisearrangøren melder om fulle fly i vinterferien – og allerede en godt booket påske.» Kilde: reiseliv1.no.

Adventure Travel Businesses Consider Their Climate Strategies
«For many  businesses carbon offsetting is a key element of their climate strategy, and with offset prices climbing, I’ve been receiving questions from travel companies looking for perspective.» Kilde: adventuretravelnews.com.

DNT: Her er det åpne hytter i vinterferien
«Vertskapene på en rekke av DNTs betjente hytter gjør seg nå klare for å ta imot gjester som drømmer om skiturer, snødekte vidder og vinterkos.» Kilde: abcnyheter.no.

Skal tjene millioner på «AirBNB» for camping
«Den svenske formidlingstjenesten for overnattingstjenester henter inn 25 millioner kroner i ny kapital for å satse i nye markeder. Norge er et av markedene der tjenesten skal satse.» Kilde: bobilverden.no.

Norsk camping-tech får svensk konkurranse
«Aldri før har det vært så populært å campe. I 2020 ble det i Norge registrert over 7,5 millioner overnattinger ved norske campingplasser. Nå henter det svenske tech-selskapet Acamp inn 2,5 millioner euro, som blant annet skal brukes på å gjøre campinglivet enklere i Norge.» Kilde: shifter.no.

Tilskudd til frivillige lag som rydder vei for lokal historie
«Riksantikvaren skal i år fordele 2,5 millioner kroner til frivillig arbeid med lokale, historiske ferdselsårer. Foreninger og lag kan søke via sin fylkeskommune eller Sametinget om tilskudd på inntil 100.000 kroner.» Kilde: riksantikvaren.no.

Nord-Norge:

Kurs «Testing som metode»
«Reis Nord ønsker hjertelig velkommen til første del av kurset «Testing som metode». Webinaret foregår 24. februar mellom 09:00-12:00.» Påmeldingsfrist: 21. februar. Kilde: innovativeopplevelser.no.

Widerøe vant nesten hele Nord-Norge
«Widerøe får alle flyrutene i Nord-Norge fra 1. april 2022, unntatt den mellom Lakselv og Tromsø. Den går til danske DAT.» Kilde: e24.no. 

Flere varslede cruiseanløp i Tromsø enn før pandemien (Troms) +
«I løpet av 2022 vil opp mot 235.000 cruisepassasjerer gå i land i Tromsø ifra i alt 190 planlagte cruiseanløp. Om man sammenligner med årene like før pandemien traff reiselivsnæringen er det en økning på mellom 50 og 60 prosent.» Kilde: itromso.no.

Byggingen av Moxy Tromsø er startet (Troms)
«Planene for Moxy Tromsø ble lansert i 2019 og hotellet skal åpne dørene i første halvår 2023. Moxy Tromsø får 200 rom og blir sertifisert av BREEAM, som en bærekraftig bygning og av Green Key for bærekraftig drift.» Kilde: reiseliv1.no.

Planlegger bobilcamp ved foten av Lyngsalpene (Troms) + 
«I tilknytning til lokalet som tidligere inneholdt et bilverksted ønsker den nye eieren – Pelle Saur – å etablere en bobilcamp.» Kilde: itromso.no. 

Ledig stilling som reisekonsulent med utekontor (Nordland)
«Naturlige Helgeland søker deg som er en engasjert og kreativ person som kan ta styring i kontorstolen, men som også er aktiv og blomstrer på utekontoret.» Frist: 20.02.2022. » Kilde: naturligehelgeland.no. 

Midt-Norge:

2021: En berg- og dalbane
Av Petra Sestak, reiselivssjef Trøndelag Reiseliv: «Et koronapreget 2021 ble en berg- og dalbane for reiselivet. Inntektene ble kraftig redusert på grunn av innreiserestriksjoner. .. Vi sendte alle en varm takk til betalingsvillige norske gjester da regnskapsåret ble runda av. Les virksomhetsrapporten for 2021.» Kilde: bransje.trondelag.com.

Fjord-Norge:

Innførte strenge reglar – likevel kjem cruiseskip frå 80-talet
«Trass strengare krav er det framleis gamle cruiseskip i norske fjordar. NRK si kartlegging viser at fleire skip frå 80-talet kjem på besøk i 2022.» Kilde: nrk.no.

Hotellbestillingene renner inn (Vestfold) +
Sotra: «Verst har pandemien gått ut over våre ansatte, og kundene våre som ikke har fått gjennomført planlagte arrangementer. Nå ser det lysere ut, sier hotellsjef William Bernhardsen på Panorama hotell og resort.» Kilde: vestnytt.no.

Her vil dei at framtidige hytteeigarar skal satsa på utleige (Rogaland) +
«På den historiske Breifonn-tomta i Røldal kan det snart stå klar 12 nye hytter. Utbyggjaren håpar at kjøparane vil leiga ut sine einingar.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.  

Ledige stillinger hos Karmsund Adventure Group AS (Rogaland)
«Karmsund Adventure Group AS ble opprettet i 2021 for å samle konsernet Karmsund Kapital AS opplevelse og reiselivsvirksomhet. De søker nå Økonomi 100% fast og Salg/Digital markedsfører 100% fast. Søknadsfrist: snarest. Kilde: finn.no.

Øst-Norge:

Søker digital markedsfører og innholdsprodusent (Innlandet)
«Vi leter etter en digital markedsføringsentusiast for å øke synlighet, trafikk og konverteringer i relevante kanaler for Jotunheimen Travel/JVB med sans for naturopplevelser i Jotunheimen region. Arbeidsted: Fagernes. Frist: 28. februar, men søknader behandles fortløpende. Kilde: jvb.no.

Innlegg: Satsing på samferdsel er viktig for Innlandet
«Utbygging av dobbeltspor på Dovrebanen, strekningen Hamar-Lillehammer, vil ha stor regional betydning for effektiv persontransport. I tillegg til utvikling av Innlandet som bo- og arbeidsregion, er dette bra for turisme og reiseliv.» Kilde: gd.no.

Søker seksjonssjef for Næringsbasert samfunnsutvikling (Innlandet)
«Avdelingen Næring og internasjonalt samarbeid har fra sommeren 2022 ledig stilling som leder for seksjonen Næringsbasert samfunnsutvikling.» Frist: 01.03.2022. Kilde: finn.no.

Raymond om «Verdens verste menneske»: – Fantastisk osloreklame! (Oslo)
«Nå håper byrådslederen at turistene lar seg inspirere. .. Byrådslederen håper at de to Oscar-nominasjonene til «Verdens verste menneske», kan gjøre kinogjengere verden over oppmerksomme på Norges hovedstad.» Kilde: dagsavisen.no.

Nå jakter Tony ansatte til sommeren: – Vi trenger mange! (Akershus) +
«Tony Eide bruker alle mulige kanaler for å få tak i nok ansatte til Reenskaug Hotell og Oscarsborg for sommersesongen. Vi trenger mange, både fagfolk og ungdom, sier han.» Kilde: amta.no.

Ivar fikk en trøblete start i sin nye direktørjobb (Akershus) +
Vestby: «Kort tid etter at Ivar Neteland tok over som ny hotelldirektør ved Ramme Fjordhotell, ble landet stengt ned på nytt som følge av høye smittetall.» Kilde: moss-avis.no.

Hankø Hotell og Spa AS søker Driftsdirektør (Østfold)
«Hankø Hotell & Spa ligger vakkert til på øya Hankø i Oslofjorden, en drøy times kjøring fra Oslo og kun 12 km fra Fredrikstad. Søknadsfrist: 28.02.2022.» Kilde: finn.no.

Annet:

Nå tar SAS av til nye reisemål med splitter ny flytype
«SAS har satset på en ny flytype som selskapet lenge har sagt vil åpne muligheter til å satse på nye og smalere oversjøiske ruter. I dag kom den første nye – til Toronto i Canada. Dessverre for Oslo blir det kun avganger fra København og Stockholm.» Kilde: flysmart24.no.

De mest likte stedene på Airbnb´s instagram i 2021
«..Airbnb er blitt en reiselivsgigant. De bruker blant annet instagram til å markedsføre sine utleieobjekter og nå har de samlet de 10 mest likte på instagram i 2021.» Kilde: thetravelinspector.no.

Lot som han var turist – rundstjal nyankomne gjester
«Mens gjestene var opptatt med å sjekke inn på hotellet på Mallorca, forsynte tyven seg av verdiene i folks kofferter.» Kilde: flysmart24.no.

Del gjerne!