Fremtidens reiseliv – fra visjon til virkelighet.. og 50 andre reiselivsnyheter

I dag har vi egentlig alt for få hoteller i Norge
«Etter en periode med relativt få hoteller, har Best Western nå store vekstambisjonen i Norge. Innen utgangen av 2023 er planen å øke med ti nye hoteller.» Kilde: reiseliv1.no.

Håkon Gaarder-Larsen starter som seniorrådgiver i Hotelia
«Det er få i norsk hotellbransje som kan matche Håkons imponerende CV, sier partner og medgrunnlegger av Hotelia AS, Anders Vatne.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Parken det er eg! Person og partnarskap i park
«Denne uka er vi i Norske Parker og ca 70 andre som jobber for levende landskap på vår konferanse Levende Landskap 2022..» Kilde: facebook.com/Norskeparker

Mener gratis ferge er urettferdig: – Må løses
«Ap-ordfører Eldbjørg Larsen reagerer på urettferdigheten i regjeringens innføring av gratis ferge.» Kilde: nrk.no.

Hurtigruten Group lanserer bærekraftrapport
«Hurtigruten Group forplikter seg til å nå vitenskapsbaserte klimamål i sin nye ESG-rapport. Opplevelsesreiseselskapet understreker at utslippskutt må være jobb nummer én for deres bransje og ber om mer åpenhet, spesielt fra de som seiler cruiseskip.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Havila Castor i rute fra Bergen
«Havila Kystrutens andre skip, Havila Castor, seilte tirsdag kveld i rute fra Bergen på sin første rundtur på den klassiske kystruten mellom Bergen og Kirkenes.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Flytrafikken på vei tilbake – økning på 349 prosent
«I alt reiste 3.692.403 passasjerer til, fra eller via Avinors lufthavner i april – en økning på 349 prosent sammenlignet med april i fjor.» Kilde: nettavisen.no.

Mener flyprisene må økes
«Analytiker mener flyselskapene bør utnytte at nordmenn nå er reiselystne, etter to år med pandemi.» Kilde: reiseliv1.no.

4.000 SAS-flyginger kuttes i sommer
«Rundt 5 prosent av alle opprinnelige SAS-avganger kanselleres i sommer. Det er usikkert hvor mange norske flyginger som berøres.» Kilde: vl.no. 

EU dropper krav om munnbind på fly
«Kravet om munnbind på fly i EU vil bli droppet fra og med neste uke.» Kilde: finansavisen.no.

Nord-Norge:

Innlegg: Fremtidens reiseliv – fra visjon til virkelighet (Svalbard)
«Reiselivet på Svalbard har lenge vært underlagt flere og strengere reguleringer enn det som er vanlig andre steder i Norge, og fremstår i dag som et av de fremste eksemplene på ansvarlig turisme, også i et internasjonalt perspektiv», skriver artikkelforfatterne.» Kilde: svalbardposten.no.

Nå vil de satse enda mer på julebyen Tromsø (Troms) +
«Fjorårets store lansering ga mersmak. Nå planlegges det for juleby i Tromsø med verden som gjest. – Det er utrolig hva man kan få til i den byen her, og det er klart at man kommer aller lengst med samarbeid, erklærer Shilan Ghadani.» Kilde: nordlys.no.

Legg bedre til rette for utenlandsturister i distriktene (Troms) +
«Direktør for Rundhaug Gjestegård, Reidun Traasdahl Nilsen, sier at de har sett lite til marsrekorden i overnattinger. Våren har for dem vært ei tung tid.» Kilde: nye-troms.no.

Senja på forsiden i National Geographic: – Det er helt fantastisk! (Troms) +
«Reiselivsaktørene på Senja klapper i hendene over juniforsida til National Geographic. Reisemagasinet.. har kåret Senja til Skandinavias beste reisedestinasjon.» Kilde: nordlys.no.

Senja kommune blant de største innen fisketurisme (Troms) +
«En ny rapport fra Nofima viser at fisketurisme gir grunnlag for 410 årsverk og en verdiskaping på 250 millioner kroner i Troms og Finnmark.» Kilde: folkebladet.no.

Sustainability Is Responsibility! USTOA hosts first summit (Nordland)
«The United States Tour Operators Association (USTOA) will hold its first Sustainability is Responsibility (SIR) Summit from May 24-26, 2022. The summit will be held in collaboration with Visit Norway at Thon Hotel Nordlys in the Arctic city of Bodø..» Kilde: traveldailymedia.com.

Vil lage kulturreise mellom Røst og Venezia (Nordland)
«Et snart seks hundre år gammelt forlis knytter Røst og Venezia sammen. Nå vil fylkesråd Christian Torset lage en offisiell europeisk kulturforbindelse mellom regionene.» Kilde: nfk.no.

Midt-Norge:

Namsskogan Familiepark & Hotell søker Hotellsjef
«Namsskogan Familiepark & Hotell er en av de største reiselivsbedriftene nord i Trøndelag. Hver sommer har vi over 50 000 besøkende.» Frist: finn.no.

Helt ny sykkelpark klar til bruk på Oppdal +
«De første stiene i nye Oppdal sykkelarena er allerede klar til bruk, og i løpet av 2022 til lengre løyper også stå klare. Sjekk hva du kan sykle når sesongen starter.» Kilde: terrengsykkel.no.

Fjord-Norge:

Viser fram reiselivskonsept for europeisk ungdom (Møre og Romsdal)
Valldal og Geiranger: «Utfordringa for unge vaksne i deira heimland er å finne relevant arbeid. No skal dei lære av reiselivet i Fjord og Stranda. Temaet for studieturen er bærekraftig reiseliv.» Kilde: mrfylke.no.

Sier nei til søndagsåpent – igjen (Møre og Romsdal) +
«Området Kvisvik/Årsund i Tingvoll er ikke et «typisk turiststed», slår Statsforvalteren fast. Dermed får ikke Matkroken Kvisvik holde søndagsåpent i turistsesongen.» Kilde: tk.no.

Vil meir satse på meir turisme (Møre og Romsdal) +
«Skal vi tru det nyetablerte styret i Gjøra Bygdeutvikling (GBU), har det vore «daudt» i bygda ei stund, men no er dei på tur å vakne til live igjen. Samtidig vekker dei og Gjæra Gjøra opp att – om enn i litt avgrensa skala i starten.» Kilde: auraavis.no.

Turistbuss sto bom fast: – Fleire klatra for å komme seg heim (Vestland)
«Bygdefolket i «Instagram-bygda» er uroa for tryggleiken etter at nok ein turistbuss køyrde seg fast og stengde vegen i fleire timar.» Kilde: nrk.no. 

450 skientusiastar forvandla området til ei maurtue (Vestland) +
«I helga hadde High Camp Turtagrø 20-årsjubileum, eit år forseinka. – Eg vil vel seia det var ein suksess. Det var gøy å få arrangera att.» Kilde: sognavis.no.

Langsiktig arbeid gir resultater! (Vestland)
«Nylig mottok vi Grand Travel Award sin bærekraftspris for 2022. .. Juryen legger særlig vekt på det gode samarbeidet mellom reiselivet og vertskommunene i regionen.» Kilde: facebook.com/visitbergenBransjenytt

Bergen får direktefly til Lübeck (Vestland) 
«23. mai starter det nord-tyske flyselskapet Lübeck Air en direkterute mellom hansabyene Bergen og Lübeck.» Kilde: reiseliv1.no.

Tror nordmenn blir de primære kundene i år (Vestland) +
«Ole Melkeraaen, direktør på Hardanger Hotel, sier han forventer travle og gode sommermåneder.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Vi er godt i gang med kampanjer for sommeren 2022 (Rogaland)
«I år er fortsatt Norge vårt viktigste marked, men også andre europeiske markeder forventes å finne veien til Haugalandet denne sommeren. Vi kjører en norgeskampanje sammen med Ryfylke, og en kampanje rettet mot bla Tyskland..» Kilde: info-visithaugesund.no.

Fyller 70 år: – Vi bor her i bobil året rundt (Rogaland) +
«I år er Haraldshaugen Camping 70 år. Samboerparet John Arne Waage og Adrian Høyvik Thomson overtok byens eneste campingplass i 2016. Langt fra noen 8-16-jobb.» Kilde: h-avis.no.

To strender på Karmøy tildeles miljømerket Blått Flagg (Rogaland)
«Det er somregel ikke kritthvite strender og krystallblått hav man forbinder med den røffe kysten på Vestlandet, men på Karmøy finner du faktisk flere av dem.» Kilde: reiseliv1.no.

Magne i Hamrane Hyttefelt: – Har fylt opp hyttene i sommer (Rogaland) +
«Denne reiselivssesongen ser ut til å bli bra. Det trengs nå etter to magre år. Kombinert med sauehold har det ikke vært sprekt med de store prisøkningene vi har hatt i landbruket, sier Magne Jakob Bjørheim.» Kilde: strandbuen.no.

Slik kan det nye badelandet i Stavanger bli (Rogaland) +
«Badeland med hotell i Paradis eller badeland med supersklie i Hillevåg er de to alternativene som står igjen.» Kilde: aftenbladet.no.

Fugleparken holder fortsatt stengt – uvisst om de åpner (Rogaland) +
«Fugleparken har vært en populær attraksjon i årevis. Dørene til parken har ikke vært åpne på et år, og det er fortsatt usikkert om de skal åpne igjen.» Kilde: sandnesposten.no.

Her blir det ingen Thousand Island å få (Rogaland) +
«17. mai må du kanskje nøya deg med den tradisjonelle pølsa, isen og grillmaten. Men dagen etter er eigersundsk street food eit alternativ. Då opnar Eigra Street i den tidlegare slaktarbutikken som nå er ein del av Grand Hotell.» Kilde: dalane-tidende.no.

Øst-Norge:

Huset Aukrust har ansatt ny daglig leder (Innlandet) +
«Hilde Bergebakken (59) blir ny daglig leder i Aukrust AS. Hun tiltrer i midten av august. Hilde Bergebakken kommer fra stilling som reiselivsutvikler i Molderegionen. Hun er utdannet økonom og har bred erfaring fra reiselivsutvikling ved Destinasjon Røros i 6 år.» Kilde: ostlendingen.no.

Fra Britanna til Tynset hotell: – Mariann er et skup! (Innlandet) +
«Da Mariann Silliløkken (30) spurte om jobb ved Tynset hotell, var ikke hotelledelsen vond å be. – Hun har mye kompetanse å tilføre hotellet, sier personalsjef Terje Hylen.» Kilde: retten.no.

Snart solgt halvparten (Innlandet) +
«Totalt er det rundt 1.000 hytter som sogner til Fulufjellet. 700 av dem i selve Ljøradalføret. Nå blir det snart 75 nye hytter rett i nærheten av alpinanlegget, med ski inn – ski ut..» Kilde: 

Reiseliv er blitt redningen på denne garden (Innlandet) +
Ringsaker: «Ruben Westvang hadde planer om å doble kjøttproduksjonen da han overtok Faråsen Søndre for fem år siden. I stedet ble det bygging av to tretopphytter.» Kilde: glomdalen.no.

Søvnløse på golfhotellet (Akershus)
«For hotellgjestene fra Trøndelag ble overnattingen i Vormsund et støymareritt.» Kilde: raumnes.no.

Booking av hotellrom til værs (Oslo)
«Ferske tall viser at vi går mot en svært god sommer for norsk reiseliv. Samtlige av de seks største hotellbyene i Norge, inkludert Oslo, har langt høyere bookingnivå foran årets sommer sammenlignet med i fjor..» Kilde: ao.no.

Innlegg: Attraktive togforbindelser til og fra nærmarkedene (Oslo)
«Som representant for 300 små og mellomstore overnattingssteder er Hanen, De Historiske og DNT klare for å lage reiselivsprodukter rundt et togtilbud fra København til Norge.» Kilde: facebook.com/trygve.kolderup

Hotellet i Brennemoen skal bli mye større (Østfold) +
«Forrige uke kom nyheten om at det er ønske om å bygge en filmby ved siden av Scandic Hotell Brennemoen. Nå vil eier av hotellbygget utvide med mange rom. – Dette ønsker vi uavhengig av om Studio City bygges eller ikke.» Kilde: smaalenene.no.

Åpner dørene for MiniFjordens gjester (Vestfold)
«Barnas sommerfestival (MiniFjorden) arrangeres i Sandefjord for femte gang. Både Clarion Collection Atlantic og Nøtterø Bakeri er klare til å ta imot spente barn i alle aldre.» Kilde: horecanytt.no.

Næringsselskap i attraktiv region søker daglig leder (Telemark)
«Midt-Telemark og Nome Utvikling AS (MTNU) er næringsselskapet for kommunene Midt-Telemark og Nome. Selskapet er eid av kommunene (51%) og lokalt næringsliv. Frist: 15.05.2022» Kilde: finn.no.

Sørlandet:

Lanserer smarte avfallsbeholdere i skjærgården
«Skjærgården er et viktig rekreasjonsområde for innbyggere og turister. I sommersesongen er det vesentlig for trivsel og miljø at brukerne kan kaste sitt avfall og at dette ikke kommer på avveie. Kristiansand parkvesen sjøsetter nå en flytende, smart avfallsstasjon som skal testes ut i sommer.» Kilde: kristiansand.kommune.no.

Endelig ny båtmesse i Arendal
«Båtmessene ligger som perler på en snor. Grimstad har allerede gjennomført sin. 21. og 22. mai braker det løs i messebyen Arendal, mens Kristiansand arrangerer sine festdager for båtfolket 28. og 29. mai.» Kilde: batmagasinet.no.

Det gamle politihuset i Risør bygges om til hotell +
«Celler og kontorer er revet bort i den gamle tollboden og politistasjonen i Risør, men byggearbeidene er noe forsinket. Ombyggingen ble større enn ventet.» Kilde: agderposten.no.

Annet:

Nye pass forvirrer reisende – SAS advarer
«Har du eller noen i familien bestilt nye pass i år? Da er det én viktig detalj dere må huske på.» Kilde: nrk.no.

En vakker og viral reise: – Helt sykt hva man kan få til
«Den nye nett-snakkisen «Infinite Journeys» er en reisevideo utenom det vanlige.» Kilde: nrk.no. 

European and Asian Investors Demand Greener Hotels
«There’s no hiding from higher environmental standards for hotels.» Kilde: skift.com.

Robots and Automation Move From Novelty to Necessity in Hotels
«Given the constraints of today’s labor market — and the speed to onboard new hospitality talent — it’s time to push the envelope when it comes to artificial intelligence, robotics, and automation.» Kilde: skift.com.

Del gjerne!